Zanime me gdje su oni što su im puna usta Bosne i Bošnjaka koji se nisu gasili desetak dana u vezi hayata nema mrtva tisina iz tih propagandnih glasilamk ultra wrote: ↑26/02/2026 22:33 A sta je bosnjacima vodilja
Da to neko duguje 100Miliona i da ti ne naplatis?
Ako nista, danas postoji 101 opcija prisilne naplate. Jos ovog oglobe i za tu uslugu.
Tako da, nije to srbsko maslo
To je mix, ko topa, ako smo sa maslom krenuli
Neko.od bosnjaka ima tu interes pa ti naði ko![]()
BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- tramvajtrojka
#3976 Re: BHT
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3977 Re: BHT
Trebaju onom Trumpovom jaranu otici i prodati dug. Daj nam 60mil, evo ti potraživanja od 100mk ultra wrote: ↑26/02/2026 22:33 A sta je bosnjacima vodilja
Da to neko duguje 100Miliona i da ti ne naplatis?
Ako nista, danas postoji 101 opcija prisilne naplate. Jos ovog oglobe i za tu uslugu.
Tako da, nije to srbsko maslo
To je mix, ko topa, ako smo sa maslom krenuli
Neko.od bosnjaka ima tu interes pa ti naði ko![]()
- Haris.ba
#3978 Re: BHT
sime_cipol wrote: ↑26/02/2026 22:52 Trebaju onom Trumpovom jaranu otici i prodati dug. Daj nam 60mil, evo ti potraživanja od 100
Ti se dugovi prodaju oko 1 - 5 centi za dolar. 10 u izuzetnim situacijama.
Odredjeni su postali multimilioneri kupivsi dugove stranih firmi prema firmama Juge.
- sime_cipol
#3979 Re: BHT
Trebaju otici onda do Smita i ponuditi mu poslovnu saradnju. Slusaj, uplaticemo ti 10mil na racun u Svicarskoj rijesi nam to. Niko nije imun na pare 
-
FrozenCastle
#3980 Re: BHT
Neka je ugase. Niko je ne gleda. Vrši ilegalnu naplatu RTV takse preko računa za struju, dokazano preko obdusmena i Ustavnog suda.
Državna televizija, a zove Armiju BiH takozvanom. Svakako služi privatnim stranačkim interesima, istim koji neće da pošalju pare iz RS-a. Neko gore poredi broj uposlenika u drugim državama, očito nije svjestan koja je površina Bosne, a koja je površina jedne Njemačke, Italije, itd. Ima prekomjeran broj zaposlenih i nije objektivna.
Državna televizija, a zove Armiju BiH takozvanom. Svakako služi privatnim stranačkim interesima, istim koji neće da pošalju pare iz RS-a. Neko gore poredi broj uposlenika u drugim državama, očito nije svjestan koja je površina Bosne, a koja je površina jedne Njemačke, Italije, itd. Ima prekomjeran broj zaposlenih i nije objektivna.
- Sanjarko
#3982 Re: BHT
Ma treba da postoji ali ne u onakvom formatu nešto kao VOA da postoji i potparolstvo WH u Americi. A brigu o predajnicima neka preuzmu telekomi itd, RAK i sl, ili ko je već nadležan ili kombinacija navedenih.
Volio bi ja da imamo normalnu državu ali DMS nam to onemogučava itd.
Volio bi ja da imamo normalnu državu ali DMS nam to onemogučava itd.
- srce_ruke_lopata
#3983 Re: BHT
Jao Sanela se haman rasplakala spašavajući njenu bivšu TV kuću, čak izbacuje nebuloze da se ljudima od plate uzima harač da se televizija finansira
. RTV taksu nisam nikad platio niti ću platiti, gasite taj propali neodrživi projekat, ako već ne može sam da preživi i da bude konkurentan na tržištu.
- sime_cipol
#3984 Re: BHT
Svezu ti ruke i noge (zakonom) i kazu trci i budi konkurentan
Stvarno treba uvesti neki test prilikom registracije na forum
Stvarno treba uvesti neki test prilikom registracije na forum
- sinuhe
#3985 Re: BHT
BiH je decentralizovana zemlja. Ne znam ni koju prazninu BHT popunjava. U Bosni i Hercegovini i dalje ima javnih emitera.
Etničke podjele svakako moraju uzeti u obzir u uređivačkoj i kadrovskoj politici.
Etničke podjele svakako moraju uzeti u obzir u uređivačkoj i kadrovskoj politici.
-
dennxster
#3986 Re: BHT
Čitam neke komentare i ne vjerujem na koji način se likuje na ovu tešku situaciju na BHRT-u. Strašno !
Pa zar ima ijedna zemlja u Evropi koja nema javni servis, kakav god on bio!?
Posjedovanje tv prijemnika nosi zakonsku obavezu plaćanja rtv takse, gledali mi ili ne BHT1. Tačka.
Posjedovanje tv prijemnika nosi zakonsku obavezu plaćanja rtv takse, gledali mi ili ne BHT1. Tačka.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#3987 Re: BHT
A ni jedna druga zemlja u Evropi nema još dvije entitetske televizije i 46 kantonalnih i općinskih.dennxster wrote: ↑27/02/2026 07:59 Čitam neke komentare i ne vjerujem na koji način se likuje na ovu tešku situaciju na BHRT-u. Strašno !
Tačka.
- dr_Evil
#3988 Re: BHT
Posao sam da ti napisem da si glup, ali helem fasovao bih ban zbog toga, a i pogrijesio bih. Nisi ti druze glup, odlicno ti znas sta radis, samo bi valjalo vidit sta ti pise na ugovoru o raduFrozenCastle wrote: ↑27/02/2026 00:45 Neka je ugase. Niko je ne gleda. Vrši ilegalnu naplatu RTV takse preko računa za struju, dokazano preko obdusmena i Ustavnog suda.
- darius_maximus
#3989 Re: BHT
Nema naroda koji je ponosniji što će nešto svoje razjebati.
Vola zaklati radi kile mesa, baš moraš biti genije.
- Tvrtko II Kotromanić
#3990 Re: BHT
to je taj nas balinlukdarius_maximus wrote: ↑27/02/2026 09:40 Nema naroda koji je ponosniji što će nešto svoje razjebati.
dzaba sve
naknadno pamet dodje, a tad vec bude kasno
-
peca777
#3991 Re: BHT
ne kontma vas stvarno? Pa imamo mi nas hayaaat zasto nam sluzi bht?
- tramvajtrojka
#3992 Re: BHT
Al bas me zanima gdje nestadose oni silni analitičari, politicari, veliki naucnici sto su plakali za almasinom topom na hayatu tih desetak dana apsolutno niko nistaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/02/2026 09:45to je taj nas balinlukdarius_maximus wrote: ↑27/02/2026 09:40 Nema naroda koji je ponosniji što će nešto svoje razjebati.
dzaba sve
Gdje je sada Mahir Mesalic da trazi specijalne sjednice parlamenta itd itd.
Kvazi minderlijama je bitnije privatno prkno od televizije nego javni servis
-
tokio25
#3993 Re: BHT
pa nije to za njega sjebavanje jer je taj licno profitirao iako bi mozda vise profitirao da ostavi to nesto
naravno da ce biti ponosan na sebe kad kaze joj uzeo sam milju dvije pet a razjebo nesto sto kosta milion lupam
naravno da ce biti ponosan na sebe kad kaze joj uzeo sam milju dvije pet a razjebo nesto sto kosta milion lupam
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3994 Re: BHT
a da malo provjeris cinjenice?teskeredzic_22 wrote: ↑27/02/2026 08:42A ni jedna druga zemlja u Evropi nema još dvije entitetske televizije i 46 kantonalnih i općinskih.dennxster wrote: ↑27/02/2026 07:59 Čitam neke komentare i ne vjerujem na koji način se likuje na ovu tešku situaciju na BHRT-u. Strašno !
Tačka.
evo u njemackoj javnih emitera:
ARD
ZDF
ZDFNeo
ZDFInfo
Arte
3sat
Kika
Phoenix
tagesshau24
WDR
BR
NDR
SWR
MDR
HR
RBB
SR
Bremen
+ ca 60 radiostanica
Velika britanija:
BBC One
BBC Two
BBC Three
BBC Four
BBC News (UK feed)
BBC Parliament
CBBC
CBeebies
BBC One North East & Cumbria
BBC One North West
BBC One Yorkshire
BBC One East Yorkshire & Lincolnshire
BBC One West Midlands
BBC One East Midlands
BBC One East of England
BBC One London
BBC One South East
BBC One South
BBC One South West
BBC One West
BBC One Oxford
BBC One Channel Islands
BBC One Cambridge (Look East opt-out)
+ ca 50 javnih radio stanica.
Slovenija:
TV SLO 1 – glavni opšti program
TV SLO 2 – sport, zabava, specijalni sadržaji
TV SLO 3 – parlamentarni i informativni program
TV Koper
TV Maribor
Prvi program Radia Slovenija (informativni)
Val 202 (urbani / savremeni format)
Ars (kultura i klasična muzika)
Radio Koper
Radio Capodistria (italijanski jezik)
Radio Maribor
treba li jos podataka?
- Isner
#3995 Re: BHT
Platio sve i jednu RTV taksu, al opet imam dug od pedesetak KM za sve ove godine kad su mi stizali dupli racuni, mislio sam da se to ne racuna al ona teta u RTV domu što evidentira pretplatu (malo rec da je nadrndana gospoja) kaže da moram i to uplatiti..
Jaranica moja dobra prepoštena pitala koliko ona ima duga, kaže ova nadrndana da po evidenciji ima preko 1.500 KM plus kamate al moRe bez kamata ako solarno kešira...
E sad, hipoteticki, ako im PTPC i da infuziju koju im plivaju, sta je po pitanju dužnika za pretplatu iz Federacije? Jel gosn Belmin i iko od dr mr pr to spomenuo?
Kako to planiraju da naplate?
Jaranica moja dobra prepoštena pitala koliko ona ima duga, kaže ova nadrndana da po evidenciji ima preko 1.500 KM plus kamate al moRe bez kamata ako solarno kešira...
E sad, hipoteticki, ako im PTPC i da infuziju koju im plivaju, sta je po pitanju dužnika za pretplatu iz Federacije? Jel gosn Belmin i iko od dr mr pr to spomenuo?
- dr_Evil
#3996 Re: BHT
Kad bi herr kolonijalni namjesnik ponovio slucaj one medjunarodne krade i skinuo 100miliona od PC-a, i ovi vidili da nema zaebancije, vec sutra bi se donio zakon koji bi male platise primorao da izmire dugove i redovno placaju. Kao sto rekoh, primjer Norveske, umjesto fakture prebacili u oblik poreza na platu, daleko od ociju daleko od srca.Isner wrote: ↑27/02/2026 10:06 Platio sve i jednu RTV taksu, al opet imam dug od pedesetak KM za sve ove godine kad su mi stizali dupli racuni, mislio sam da se to ne racuna al ona teta u RTV domu što evidentira pretplatu (malo rec da je nadrndana gospoja) kaže da moram i to uplatiti..
Ne mozes nista bez zakona, a zasto bi se zakon donosio kad im niko nista ne moze, jaci su od sudbine.
- Isner
#3997 Re: BHT
On da bi skinuo te pare i prebacio ih, presude bi morale biti drugostepene i konacne a za sada su sve i jedna prvostepene i na svaku je uložena žalba... Tek tad može, ako želi... Kako može sad intervenisati kad je u toku sudski proces? (i koji ce trajati boga oca ko zna još koliko)...dr_Evil wrote: ↑27/02/2026 10:15Kad bi herr kolonijalni namjesnik ponovio slucaj one medjunarodne krade i skinuo 100miliona od PC-a, i ovi vidili da nema zaebancije, vec sutra bi se donio zakon koji bi male platise primorao da izmire dugove i redovno placaju. Kao sto rekoh, primjer Norveske, umjesto fakture prebacili u oblik poreza na platu, daleko od ociju daleko od srca.Isner wrote: ↑27/02/2026 10:06 Platio sve i jednu RTV taksu, al opet imam dug od pedesetak KM za sve ove godine kad su mi stizali dupli racuni, mislio sam da se to ne racuna al ona teta u RTV domu što evidentira pretplatu (malo rec da je nadrndana gospoja) kaže da moram i to uplatiti..
Ne mozes nista bez zakona, a zasto bi se zakon donosio kad im niko nista ne moze, jaci su od sudbine.
A drugo, te male platiše tj fizicka lica kao što smo mi, bez obzira na sudski epilog, možeš na drugi nacin ganjati a ne ostaviti na volju da li hoce ili nece da plate ono sto je zakonska obaveza... Za 20 godina ima ljudi koji su pomrli, marke za taksu nisu dali i iza njih ostala dogovanja po nekoliko hiljada KM... I to namjerava otpisati ili šta? I onda smo ja, ti, bilo ko, zaista budale što placamo..
-
peca777
#3998 Re: BHT
Izgovori, izgovori i izgovori. Kako je u rs naplata 100%?Isner wrote: ↑27/02/2026 11:09 On da bi skinuo te pare i prebacio ih, presude bi morale biti drugostepene i konacne a za sada su sve i jedna prvostepene i na svaku je uložena žalba... Tek tad može, ako želi... Kako može sad intervenisati kad je u toku sudski proces? (i koji ce trajati boga oca ko zna još koliko)...
- tramvajtrojka
#3999 Re: BHT
Zato sto imaju vecu drustvenu odgovornost nego mi u federaciji pa iako su 30x siromasniji entitet od federacije imaju bruku novih bolnica, desetak helikoptera dok u federaciji nula imas jedan helikopter star a stanje u bolnicama bolje da se ne priča o tomepeca777 wrote: ↑27/02/2026 11:11Izgovori, izgovori i izgovori. Kako je u rs naplata 100%?Isner wrote: ↑27/02/2026 11:09 On da bi skinuo te pare i prebacio ih, presude bi morale biti drugostepene i konacne a za sada su sve i jedna prvostepene i na svaku je uložena žalba... Tek tad može, ako želi... Kako može sad intervenisati kad je u toku sudski proces? (i koji ce trajati boga oca ko zna još koliko)...
Pa kod nas nisu u sposobnosti svi nivoi vlasti da zavrse CMB na Kcusu vec trideset godina, na zgradi pocela otpadati fasada dok ceka da se pacijenti usele u te prostorije dok istovremeno ljudi spavaju u logorskim uslovima
-
toska
#4000 Re: BHT
(Dobrovoljno) plaćanje takse ima uspjeh naplate putem EP od 58%.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/02/2026 09:45to je taj nas balinlukdarius_maximus wrote: ↑27/02/2026 09:40 Nema naroda koji je ponosniji što će nešto svoje razjebati.
dzaba sve
Izjava direktora prije dva dana i istim se zahvalio.
Toliiko ne bi bilo ni u Njemačkoj i Švedskoj, prekinite sa tim.