SDA-All about

zippoo87

#90551 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

SaPnA wrote: 21/02/2026 12:38
zippoo87 wrote: 21/02/2026 12:03 Ponavljam ti treci put,da nisam ulazio u tvoju diskusiju sa drugim forumasem i nisam na to replicirao uopste.
Zapazio sam nick tvoj kao ime jedne opstine i pitao te jesi li iz sapne ?
I prokomentarisao da SDA tamo vlada od rata i da nista nisu napravili.
Ti si samo pogrijesio sto si pokusao napisati hvalospjeve o SDA...a to je stvarno nemoguce.
Gdje kad? :shock: E vidis, taj kult koji ste stvorili oko trojke je samo kopija SDA kulta.
Jesi bio u Sapni?
Evo sutra cu doci,ako imam sta dobro vidjeti ?

Evo tvoj post o hvalospjevima
SaPnA wrote: 19/02/2026 21:22
zippoo87 wrote: 19/02/2026 19:54
SaPnA wrote: 19/02/2026 18:46

Ja nemam politickog sefa, nisam analni alpinist kao ti recimo i mogu da serem o jednima i drugima koliko mi se digne, to sto ti ne znas ili ne smijes voditi diskusiju o svojim postovima i politici sefova koji su te bezbeli pripeli za drzavne jasle nije moj problem.
Je li ovaj nick znaci "Sapna" ? :D
Ako jesi iz Sapne ...tesko je da neko iz Sapne "nema politickog sefa" :lol: :lol:
Tamo je i nebo zelene boje :lol: :lol: :lol:
Uh nisi prvi koji pokusava na taj nacin da mi etiketu zalijepi ne brini :mrgreen: da iz sapne sam, da su se neki drugi da ne kazem koji, malo vise ugledali na sapnu u nekim drugim stvarima, nekim drugim vremenima, vjeruj da bi danas ja i ti pricali kako je minimalac od 2 milje bas ono malo. ;-)
Last edited by zippoo87 on 21/02/2026 16:18, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#90552 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Kakavi su ovo zahtjevi da se SDA strucni kadrovi vrate u Gras ?
sumirprimus

#90553 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

SaPnA wrote: 20/02/2026 22:43
sumirprimus wrote: 20/02/2026 20:35 Sapna je tipična nasa priča, gdje sve ovisi o stranci i lokalnim mocnicima. Jos je to u tk pojačano samom činjenicom da je u tk, koji je realno najseljackiji kanton i dio bih.
Samim tim je bespredmetno da forumas na s nioom sapna ikom ista vazi ovde na forumu. Tako je kako je, kakav narod takva i vlast.
Alkos i lik koji navija da genocidasi ubiju sto vise palestinske djece, nek se tvoja pika na forumu :lol: :lol:

@zippoo87 pa ti si prvi pomenuo Sapnu, sta je reć, alzheimer? :lol: :lol:
Ne demantira nista gore napisano? :mrgreen:
Hos dalje da pricam o tvojoj Rodnoj grudi? Predstavnicima u Kantonu, komesaru, nacelniju opstine, direktoru doma zdravlja, rasvjeti, subvencijama, krmpoticu za mezu :shock: :lol: nedo mi bog dragi da lazem suhi vrat nema zamjene :evil:
SaPnA

#90554 Re: SDA-All about

Post by SaPnA »

sumirprimus wrote: 21/02/2026 20:22
SaPnA wrote: 20/02/2026 22:43
sumirprimus wrote: 20/02/2026 20:35 Sapna je tipična nasa priča, gdje sve ovisi o stranci i lokalnim mocnicima. Jos je to u tk pojačano samom činjenicom da je u tk, koji je realno najseljackiji kanton i dio bih.
Samim tim je bespredmetno da forumas na s nioom sapna ikom ista vazi ovde na forumu. Tako je kako je, kakav narod takva i vlast.
Alkos i lik koji navija da genocidasi ubiju sto vise palestinske djece, nek se tvoja pika na forumu :lol: :lol:

@zippoo87 pa ti si prvi pomenuo Sapnu, sta je reć, alzheimer? :lol: :lol:
Ne demantira nista gore napisano? :mrgreen:
Hos dalje da pricam o tvojoj Rodnoj grudi? Predstavnicima u Kantonu, komesaru, nacelniju opstine, direktoru doma zdravlja, rasvjeti, subvencijama, krmpoticu za mezu :shock: :lol: nedo mi bog dragi da lazem suhi vrat nema zamjene :evil:
Pola si bukvalno slagao a pola nije samo tipicno za Sapnu, nego za cijelu drzavu strucnjak.
I ne kontam koji ti imas problem sa mnom, kad pijan ovdje imao mentalni breakdown sto su te nazivali cifutom ja sam jedini stao i tvoju odbranu ccc :oops: al tek sad razumijem zasto im je toliko bilo amizantno s obzirom kakav si covjek. Pocisti prvo u svoja dva dvorista, ono u Palestini i to u Tuzli pa gledaj preko ograde. :run:
sumirprimus

#90555 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Nisam slagao, samo sam se salio :)
Ono kada sapnjak prica o tuzli :lol: :kiss:
DonieBrasco

#90556 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

https://avaz.ba/vijesti/bih/1024952/mla ... o-vladanja

Samo se zbog ovoga Sdfa nece vratiti u Sarajevo.
putokaz1

#90557 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA uzima lopatom svd osim Tuzle
Dozer

#90558 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Mozda SDA lopatom zagrabi po kakvoj deponiji...

Sta nam to SDA sad nudi? Koje "promjene"?

Jedino sta SDA moze ponuditi jeste povatak na staro, a svi znamo sta je to - minderanje, laz, otvorena korupcija i kradja, sabotiranje EU puta, usporavanje svega (po istilahu), i mozda jos kakva veleizdaja drzave i Bosnjaka.
DaysleepeR

#90559 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

SDA i HDZ pripremaju zajedničku platformu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-i-h ... /260225130

Ovo će SDA podržati "džematile". Ide i podrška smjeni Miokovića.

Pa vi vraćajte SDA. Jezik joj je već duboko u grlu HDZ-a.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#90560 Re: SDA-All about

Post by pici »

Ne znam sta je cudno. Ovo lopovsko minderasko udruzenje/udruga je samo nastavila svoj kontinuitet, laži, obmana, prodavanje magle radi vlasti i kontinuiteta korupcije, nepotizma, pljackanja itd itd. Mislim to je tipicna sdO mantra i kod njih nema promjene jer im je jezgro tj ljudi koji drze vodstvo te stramke upravo ovo ispisano o njima. To im je nepisani statut, temelj sramke.
tramvajtrojka

#90561 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

pici wrote: 26/02/2026 09:44 Ne znam sta je cudno. Ovo lopovsko minderasko udruzenje/udruga je samo nastavila svoj kontinuitet, laži, obmana, prodavanje magle radi vlasti i kontinuiteta korupcije, nepotizma, pljackanja itd itd. Mislim to je tipicna sdO mantra i kod njih nema promjene jer im je jezgro tj ljudi koji drze vodstvo te stramke upravo ovo ispisano o njima. To im je nepisani statut, temelj sramke.
Image

Ko ih ne zna na ranu bi ih privio, taj isti Dautovic je sada na televiziji Bir televiziji napravljenoj u prostorijama hayata za potrebe islamske zajednice u BiH, gdje koriste svu infrastrukturu hayata i pozivaju samo sdaovce kao goste jerbo samo sdaovci su pravi muslimani po IZ BiH tabijatu :lol: :lol:

A ovaj Dautovic je jedan od osnivaca stranice bosnjacka borba na Instagramu gdje sa ostalim urednicima sa hayata rezu materijale i klipove koje kasnije dijele ostali SDA botine

Sve halal za raju jarane ovakve placas kad uplatis zekat i sadekatul fitr u IZ BiH bez racuna i PDV-a :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#90562 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 26/02/2026 09:52
pici wrote: 26/02/2026 09:44 Ne znam sta je cudno. Ovo lopovsko minderasko udruzenje/udruga je samo nastavila svoj kontinuitet, laži, obmana, prodavanje magle radi vlasti i kontinuiteta korupcije, nepotizma, pljackanja itd itd. Mislim to je tipicna sdO mantra i kod njih nema promjene jer im je jezgro tj ljudi koji drze vodstvo te stramke upravo ovo ispisano o njima. To im je nepisani statut, temelj sramke.
Image

Ko ih ne zna na ranu bi ih privio, taj isti Dautovic je sada na televiziji Bir televiziji napravljenoj u prostorijama hayata za potrebe islamske zajednice u BiH, gdje koriste svu infrastrukturu hayata i pozivaju samo sdaovce kao goste jerbo samo sdaovci su pravi muslimani po IZ BiH tabijatu :lol: :lol:

A ovaj Dautovic je jedan od osnivaca stranice bosnjacka borba na Instagramu gdje sa ostalim urednicima sa hayata rezu materijale i klipove koje kasnije dijele ostali SDA botine

Sve halal za raju jarane ovakve placas kad uplatis zekat i sadekatul fitr u IZ BiH bez racuna i PDV-a :zzzz:
:lol: :lol:
Kako su ofirni.
DaysleepeR

#90563 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Pa ne prilagođavaju se.
tramvajtrojka

#90564 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 26/02/2026 09:53
tramvajtrojka wrote: 26/02/2026 09:52
Image

:lol: :lol:
Kako su ofirni.
Pa nije to da su ofirni nego su sav drzavni potencijal i narodne institucije upregnuli ka uzdizanju svog kartela sda nije stranka nego kartel koji kad nije na vlasti koristi taktiku spaljene zemlje da otjera sve u 3pm

Pa eno ti samo grasa, Stadler jedan 19.02. bio povucen iz saobraćaja zbog senzora vrata, stadlerovi inzinjeri zakljucali tramvaj dok ne dodje novi senzor i softverski onemogucili njegovo pokretanje, tri dana poslije kad je stadlerov inzinjer dosao u obilazak tog tramvaja da ga spremi za popravku nasao je nasilno provaljena vrata i ostecenu bravu na panelu za upravljanje tramvajem

Znaci neko unutar grasa je uradio namjernu sabotazu i stetu na tramvaju od desetina hiljada maraka

I tako u svakom javnom preduzecu imas vlast na papiru a nemas u sustini jer su umrezeni u jedan kolektivni um zvani sda

Najgora od svega je islamska zajednica u BiH koja je otvoreno stala na jednu stranu i sve ostale muslimane i bosnjake koji nisu u SDA proglasila otpadnicima od vjere i nacije
pici

#90565 Re: SDA-All about

Post by pici »

Da, to je ta mladomuslimanska pamet i ineligencija. Zatrt ce mo ... i onda ide to do trezora/budjeta. Trazis pravdu a zapinješ u novčanik. MRŠ!
pici

#90566 Re: SDA-All about

Post by pici »

tramvajtrojka wrote: 26/02/2026 10:02

Pa nije to da su ofirni nego su sav drzavni potencijal i narodne institucije upregnuli ka uzdizanju svog kartela sda nije stranka nego kartel koji kad nije na vlasti koristi taktiku spaljene zemlje da otjera sve u 3pm

Pa eno ti samo grasa, Stadler jedan 19.02. bio povucen iz saobraćaja zbog senzora vrata, stadlerovi inzinjeri zakljucali tramvaj dok ne dodje novi senzor i softverski onemogucili njegovo pokretanje, tri dana poslije kad je stadlerov inzinjer dosao u obilazak tog tramvaja da ga spremi za popravku nasao je nasilno provaljena vrata i ostecenu bravu na panelu za upravljanje tramvajem

Znaci neko unutar grasa je uradio namjernu sabotazu i stetu na tramvaju od desetina hiljada maraka

I tako u svakom javnom preduzecu imas vlast na papiru a nemas u sustini jer su umrezeni u jedan kolektivni um zvani sda

Najgora od svega je islamska zajednica u BiH koja je otvoreno stala na jednu stranu i sve ostale muslimane i bosnjake koji nisu u SDA proglasila otpadnicima od vjere i nacije
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#90567 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

:run:

Ma stecaj ko kuca, to sve treba poravnat.

Sreca nova vozila nisu njihovo vlasnistvo, a ni pruga, ostalo sve polupat i cao zdravo.

Treba nama šok terapija nema druge.
drug_profi

#90568 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Sa svim ovim informacijama koje dolaze o njihovom odnosu prema imovini i radu, čak i nakon što im je ova garnitura omogućila i penzije i plate uredne, to sve treba pošutat. Svi oni znaju odlično ko je tu ko i za koga radi, ali svako zaštićen ko panda. Stečaj, svi na biro, pa nova firma, novi konkursi.
tramvajtrojka

#90569 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 26/02/2026 10:06

:run:

Ma stecaj ko kuca, to sve treba poravnat.

Sreca nova vozila nisu njihovo vlasnistvo, a ni pruga, ostalo sve polupat i cao zdravo.

Treba nama šok terapija nema druge.
https://klix.ba/direktor-gras-a-prija ... -kompanije

I ovi prodje nezapaženo al vozač je heroj i neka kanton otpise sva grasova dugovanja i kupuje vozila sa budzeta :lol: :lol: :mrgreen:

Image
pici

#90570 Re: SDA-All about

Post by pici »

To je ono sto se je dotaklo osinje sdO gnjezdo. Upravo je GRAS pokazatelj sdO firme koja je u korupciji, nepotizmu, pljacki, bahatosti, talovima itd itd. Zadnji dogadjaj, vezan za nesrecu koji je potaknuo "opravdane" proteste je zapravo skretanje paznje sa aktuelnog problema zvani GRAS koji je u dugovima stotine miliona i koji je upravo zahvaljujuci bivsem ministru u ostavci Šteti, stao na noge, poceo vracati dugove, poceo kupovati vozni park, sanirati infrastrukturu itd itd. sdO banda to nije mogla gledat jer je susta suprotnost njihovog sistema a to je pljacka. U GRAS-u su vecinom podobni a ne sposobni. Tako da bilo koja vlast da dodje, GRAS je rak rana i on se mora secirat.
Vjecita_zavrzlama

#90571 Re: SDA-All about

Post by Vjecita_zavrzlama »

Ja sam jos onda u Tuzli na pozar u domu rekao ”podmetnuta sda”…svi misle ma daaaj, ali kako tako da je to doslo odmah nakon pedofil skandala njihovih ljudi? I nakon toga se zasatkalo o tome vise nema price

Isto sad ovo

Realno kad bi se istrazilo sve zemlja bi gorila sta ta SDA sve radi
Dozer

#90572 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

pici wrote: 26/02/2026 10:44 To je ono sto se je dotaklo osinje sdO gnjezdo. Upravo je GRAS pokazatelj sdO firme koja je u korupciji, nepotizmu, pljacki, bahatosti, talovima itd itd. Zadnji dogadjaj, vezan za nesrecu koji je potaknuo "opravdane" proteste je zapravo skretanje paznje sa aktuelnog problema zvani GRAS koji je u dugovima stotine miliona i koji je upravo zahvaljujuci bivsem ministru u ostavci Šteti, stao na noge, poceo vracati dugove, poceo kupovati vozni park, sanirati infrastrukturu itd itd. sdO banda to nije mogla gledat jer je susta suprotnost njihovog sistema a to je pljacka. U GRAS-u su vecinom podobni a ne sposobni. Tako da bilo koja vlast da dodje, GRAS je rak rana i on se mora secirat.
Sjeti se sta sam pisao prije 6+ godina - SDA kad izgubi vlast uradice sve sto moze preko svojih hamala da sabotira novu vlast, jer oni ne smiju dozvoliti da neko pokaze da moze drugacije i bolje.

A sve se moze popraviti, ali ne preko noci. Nesto sto je SDA unistavala 30 godina ne moze biti popravljeno za 2-3 godine. To je period u kojem se mogu poceti uvoditi promjene i poboljsanja, sto u slucaju Grasa i jeste uradjeno, i jasno je vidljivo, ali za punu promjenu treba bar 5-6 godina, i radikalni rezovi.
A za to je potreban pravi menadzer, malo damu, i politicka volja i podrska podrzana efikasnim pravosudjem.
Last edited by Dozer on 26/02/2026 16:38, edited 1 time in total.
tokio25

#90573 Re: SDA-All about

Post by tokio25 »

i onda neko kaze zasto ovi nisu sredili stanje za 8 godina
pa ovih sabotera ima po firmama i institucijama da za sljedecih 20 godina se nece popraviti ako se ne pocnu kaznjavati i hapsiti
Haris.ba

#90574 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Kad vec imaju kamere u tramvajima, valjda postoje kamere po radionicama i garazama u Grasu.
Pa neka pogledaju je li nestao i taj snimak.

Jedan od zahtjeva protesta treba da bude uvodjenje videonadzora u sve prostorije javnih firmi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#90575 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Vjecita_zavrzlama wrote: 26/02/2026 10:50 Ja sam jos onda u Tuzli na pozar u domu rekao ”podmetnuta sda”…svi misle ma daaaj, ali kako tako da je to doslo odmah nakon pedofil skandala njihovih ljudi? I nakon toga se zasatkalo o tome vise nema price

Isto sad ovo

Realno kad bi se istrazilo sve zemlja bi gorila sta ta SDA sve radi
drži se ti švedske hljeba ti.
Post Reply