Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
artur morgan
#53476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Čuli smo za tebe ovako voziš ?
- nepass1
#53477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joooj izjava sunce ti ljubimtokio25 wrote: ↑24/02/2026 08:26tvoj stari je opasnost na cestikonektovan wrote: ↑22/02/2026 16:20moj stari ima 74 godine, brzi je od vecine na cesti..Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑22/02/2026 16:02 Primjetio sam da mnogi stariji ljudi voze dosta ispod ogranicenja po magistralnim cestama jer su oprezniji a i briga ih je sto prave kolone.
Mozda da se odredi maksimalna gornja granica za vozenje auta, npr max 70 godina?
Doci ces i ti u te godine..polako.
Vise problema prave mladji, instragamuse, tik tokeri...sto se tice tempa.
ne zato sto je divljak nego sto nema reflekse kakve je imao prije 30-40-50 godina
sto je najgore takvi misle da znaju sve o voznji i pametuju (ne konkretno tvoj stari jer ga ne znam nego opcenito)
glavna recenica je znas li ti kad sam ja polozio
znam kad se polagalo na "konjskoj zaprezi" i to te ne cini sumaherom
Tri puta citam, nmg da vjerujem koje generalizovanje
-
tokio25
#53478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hoces da kazes da taj sa 74 jednako ima reflekse kao sto je imao sa 24?nepass1 wrote: ↑24/02/2026 09:18Joooj izjava sunce ti ljubimtokio25 wrote: ↑24/02/2026 08:26tvoj stari je opasnost na cestikonektovan wrote: ↑22/02/2026 16:20
moj stari ima 74 godine, brzi je od vecine na cesti..
Doci ces i ti u te godine..polako.
Vise problema prave mladji, instragamuse, tik tokeri...sto se tice tempa.
ne zato sto je divljak nego sto nema reflekse kakve je imao prije 30-40-50 godina
sto je najgore takvi misle da znaju sve o voznji i pametuju (ne konkretno tvoj stari jer ga ne znam nego opcenito)
upravo je to nas problem sto ne znamo stati kad vise nismo dovoljno dobri sposobni i sl
nego mogu ja to
-
artur morgan
#53479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nije na trkaćoj stazi da mu trebaju refleksi momka od 24....
-
tokio25
#53480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa nije jedini na cesti pa da sve zavisi od njega
poesbno ako kaze da je on medju brzim na cesti
a uz to znamo svi kako ostali vozaci izlijetaju na cestu uvaljuju se koce naglo itd
super sto sada isplivava tacno ono sto sam napisao i sto nas krasi
ma sta ce to moze to jos i sl
i jos bi bilo dobro da nam kaze kad je uradio ljekarski pregled za vozacku
ps. nervira me sto svi al bas svi misle da su vrhunski vozaci
poesbno ako kaze da je on medju brzim na cesti
a uz to znamo svi kako ostali vozaci izlijetaju na cestu uvaljuju se koce naglo itd
super sto sada isplivava tacno ono sto sam napisao i sto nas krasi
ma sta ce to moze to jos i sl
i jos bi bilo dobro da nam kaze kad je uradio ljekarski pregled za vozacku
ps. nervira me sto svi al bas svi misle da su vrhunski vozaci
- drug_profi
#53481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što se tiče refleksa.
Verao se ja po drveću, merdevine. Krošnja se izlomila i trebalo to sanirat.
Osjetim da se merdevine izmiču ispod nogu, a ja na nekih 4-5 metara iznad tla.
Sljedeće čega se sjećam je da visim sa drveta naglavačke dok sam nogama obuhvatio deblo.
To je bilo refleksno i instiktivno. Nije bila moja svjesna odluka.
Nakon toga se ispravljam, hvatam rukama i silazim.
Imao sam 56 godina tad.
Verao se ja po drveću, merdevine. Krošnja se izlomila i trebalo to sanirat.
Osjetim da se merdevine izmiču ispod nogu, a ja na nekih 4-5 metara iznad tla.
Sljedeće čega se sjećam je da visim sa drveta naglavačke dok sam nogama obuhvatio deblo.
To je bilo refleksno i instiktivno. Nije bila moja svjesna odluka.
Nakon toga se ispravljam, hvatam rukama i silazim.
Imao sam 56 godina tad.
- nepass1
#53482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemas ni ti reflexe kao bortoleto prestani voziti, ubica si na cestitokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:20hoces da kazes da taj sa 74 jednako ima reflekse kao sto je imao sa 24?nepass1 wrote: ↑24/02/2026 09:18Joooj izjava sunce ti ljubimtokio25 wrote: ↑24/02/2026 08:26
tvoj stari je opasnost na cesti
upravo je to nas problem sto ne znamo stati kad vise nismo dovoljno dobri sposobni i sl
nego mogu ja to
-
tokio25
#53483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesi li procitao sta sam napisao?nepass1 wrote: ↑24/02/2026 09:29Nemas ni ti reflexe kao bortoleto prestani voziti, ubica si na cesti
nisam rekao da prestane voziti
nego da je u situaciji najbrzi na cesti ubica na cesti
a i sto da ne prestane voziti
rekoh bilo bi dobro da s evidi kad je vadio ljekarski
ionako su kod nas ljekarski vise pro forme i pustaju nesposobne i kad su mladi a kamoli kad su stari
i opet se ponavlja nas mentalitet
ti i sl i kad bi vam doktor rekao ne mozete vise voziti vi bi bilu u fazonu sta ces ti meni govoriti ja sam zdrav i sl
- nepass1
#53484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Etiketiras ljude, sta znas kako covjek vozi, sta znas kakav sam ja? Voze po eu i amerikama i sa 90g.
Nidje veze su ti izjave. Ne znam odkud pravo da nazivas nekog ubicom na cesti na osnovu jednog posta?
Nidje veze su ti izjave. Ne znam odkud pravo da nazivas nekog ubicom na cesti na osnovu jednog posta?
-
tokio25
#53485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
dovoljno za zakljuciti da ne vozi debelo ispod ogranicenja sto se smatra "sigurnom voznjom" i koju ocekujes od ljudi sa toliko godina
ne etiketiram jer upravo recenica koju je napisao sasvim lijepo opisuje kakav je vozac
ja bih samo volio da polaganje tehnicki ljekarski i sl dodje na taj nivo da se svaka greska zestoko kaznjava i da se pusta samo na osnovu stvarnog stanja vozaca
dovoljno za zakljuciti da ne vozi debelo ispod ogranicenja sto se smatra "sigurnom voznjom" i koju ocekujes od ljudi sa toliko godina
ne etiketiram jer upravo recenica koju je napisao sasvim lijepo opisuje kakav je vozac
ja bih samo volio da polaganje tehnicki ljekarski i sl dodje na taj nivo da se svaka greska zestoko kaznjava i da se pusta samo na osnovu stvarnog stanja vozaca
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#53486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj respo, tacno ti je svaka za samara. Ako sam napisao da je brzi na cesti od vecine , ne mislim da divlja i ide preko ogranicenja 20 -30- 40 km/h, vec da uglavnom vozi po ogranicenju i da zna drzati tempo voznje koji nece vozace iza uciniti nervoznim zbog peglanja, a opstepoznata cinjenica je da kod nas imas ogroman broj vozaca koji ne odrzavaju brzinu u skladu sa ogranicenjem, i onda imas kolone vozila na magistrali, u gradu guzve....tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:59 moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
I da, neki dan uradio ljekarski i kupio kilo soli, da ima kad naleti na tebe, da te posoli jos jednom.
- Laplace
#53487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kolega ne shvata da brzina reakcije vozača ne zavisi samo od refleksa nego i od koncentracije i pažnje u vožnji. Neko sa sporijim refleksima će imati bržu reakciju ako dobro pazi na dešavanja ispred i oko vozila naprosto zato što ranije uoči nepredviđena dešavanja ili opasnost. Recimo, prilaziš pješačkom i sa gasa prebaciš nogu da je spremna ispred pedale kočnice. Taman usporavaš onoliko koliko treba kad se prilazi pješačkom a ako neko iznenada počne prelaziti imaćeš bržu reakciju nego dvadesetogodišnjak kome je noga na gasu.nepass1 wrote: ↑24/02/2026 09:29Nemas ni ti reflexe kao bortoleto prestani voziti, ubica si na cesti
-
tokio25
#53488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve se bojim da je uradiokonektovan wrote: ↑24/02/2026 11:12Joj respo, tacno ti je svaka za samara. Ako sam napisao da je brzi na cesti od vecine , ne mislim da divlja i ide preko ogranicenja 20 -30- 40 km/h, vec da uglavnom vozi po ogranicenju i da zna drzati tempo voznje koji nece vozace iza uciniti nervoznim zbog peglanja, a opstepoznata cinjenica je da kod nas imas ogroman broj vozaca koji ne odrzavaju brzinu u skladu sa ogranicenjem, i onda imas kolone vozila na magistrali, u gradu guzve....tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:59 moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
I da, neki dan uradio ljekarski i kupio kilo soli, da ima kad naleti na tebe, da te posoli jos jednom.![]()
i ako je uradio bilo je kao i kod svih ajde moze li cvaja petoba i sl
aha znaci svaka za samara ako neko zeli red
tacno kao sto sam rekao mi smo narod koji ne zeli mijenjati ovaj sistem bahatosti lopovluka i neodgovornosti
a najglasniji ste kako policija ne radi po propisima kako ovi ne rade kako treba itd
ovo sa respom i ostalim je suvisno i ne znam zasto to pominjete
vjerovatno da ispadnete duhoviti pametni ili sta vec al vam ne ide
ps. uostalom sta tebe razdvaja od kabadahije hos da prodjem krozate? nista jer bi ti kao dijelio samare samo ne smijes to u stvarnosti
klasicni primejr sto ne ide u moju korist ja bi to pljuvao samarao udarao i sl
- nepass1
#53489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nista ne opisuje, ja sam isto brzi od svakog, evo 25g vozim nikad bez vozacke nisam ostao, i ako sam presao ogranicenje to je bilo tipa na 60 da vizim 75 ili na 40 da sam isao 53 gdje su me radari slikali.tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:59 moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
U januaru sam 3x morao za gz. U tih 600km ako nisam 100 auta prestigao nisam ni jedno. Nije bilo prestizanja da sam morao 100-110 preci.
-
last mohicans
#53490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bolan dovest cu ti upola mlađih, pa nize koji se svoje sjene boje i jako su loši vozači. A pipkaroši su kočnica i ljubitelji odsutajanja od 100 metata, a osobito u gradu takvi prave dzepove i guzve. Koji kurčevi refleski, pa ne vozi formulu. Gori su tipkarosi telefona, stariji vozac ga neće tipkati garant.tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:20hoces da kazes da taj sa 74 jednako ima reflekse kao sto je imao sa 24?nepass1 wrote: ↑24/02/2026 09:18Joooj izjava sunce ti ljubimtokio25 wrote: ↑24/02/2026 08:26
tvoj stari je opasnost na cesti
nego mogu ja to
-
tokio25
#53491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesam li igdje napisao da su refleksi jedini koji cine vozaca dobrim ili losim?last mohicans wrote: ↑24/02/2026 11:47Bolan dovest cu ti upola mlađih, pa nize koji se svoje sjene boje i jako su loši vozači. A pipkaroši su kočnica i ljubitelji odsutajanja od 100 metata, a osobito u gradu takvi prave dzepove i guzve. Koji kurčevi refleski, pa ne vozi formulu. Gori su tipkarosi telefona, stariji vozac ga neće tipkati garant.
ne moras dovoditi vidim sam koliko ima losih mladih vozaca
naravno da su gori tipkarosi
a to da stariji nece tipkati ne reci 2 puta
- Ateista
#53492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cinjenica jeste da refleksi opadaju kako idu godine, ali puno je faktora koji uticu na to kakav je neko vozac.
Najvaznije od svega je neki generalni osjecaj za voznju, ali i poznavati sebe i svoje mogucnosti, tako da i neki stariji ljudi nadoknadjuju to iskustvom i naravno prilagode voznju svojim mogunostima, sto opet ne znaci peglanje na cesti. Svakako su ogranicenja pretjerana, tako da i oni sa malo usporenim refleksima (ako nije neki ozbiljan zdravstveni problem) bi trebali da mogu voziti bar po ogranicenju.
Ljekarski pregledi bi trebali da budu puno ozbiljniji i da se prati stanje svakog ko ima vozacku, pogotovo u nekim kasnijim godinama. Ko zadovoljava osnovne uslove, nema razloga da mu se ne dopusti da vozi koliko god da ima godina, ali ko stvarno ima problem sa koncentracijom, refleksima, vidom i slicno, njemu ne treba dati da prodje ljekarski, makar imao i 25 godina. Problem je sto je kod nas ljekarski smijurija i formalnost, nikad necu zaboraviti za slucaj covjeka koji nije imao dio noge vec nosio protezu, da nisu skontali na ljekarskom.
Najvaznije od svega je neki generalni osjecaj za voznju, ali i poznavati sebe i svoje mogucnosti, tako da i neki stariji ljudi nadoknadjuju to iskustvom i naravno prilagode voznju svojim mogunostima, sto opet ne znaci peglanje na cesti. Svakako su ogranicenja pretjerana, tako da i oni sa malo usporenim refleksima (ako nije neki ozbiljan zdravstveni problem) bi trebali da mogu voziti bar po ogranicenju.
Ljekarski pregledi bi trebali da budu puno ozbiljniji i da se prati stanje svakog ko ima vozacku, pogotovo u nekim kasnijim godinama. Ko zadovoljava osnovne uslove, nema razloga da mu se ne dopusti da vozi koliko god da ima godina, ali ko stvarno ima problem sa koncentracijom, refleksima, vidom i slicno, njemu ne treba dati da prodje ljekarski, makar imao i 25 godina. Problem je sto je kod nas ljekarski smijurija i formalnost, nikad necu zaboraviti za slucaj covjeka koji nije imao dio noge vec nosio protezu, da nisu skontali na ljekarskom.
- drug_profi
#53493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Također vozač koji opaža osim situacije neposredno ispred sebe i situaciju još dalje ispred i iza sebe, kraj ceste i sl.Laplace wrote: ↑24/02/2026 11:18Kolega ne shvata da brzina reakcije vozača ne zavisi samo od refleksa nego i od koncentracije i pažnje u vožnji. Neko sa sporijim refleksima će imati bržu reakciju ako dobro pazi na dešavanja ispred i oko vozila naprosto zato što ranije uoči nepredviđena dešavanja ili opasnost. Recimo, prilaziš pješačkom i sa gasa prebaciš nogu da je spremna ispred pedale kočnice. Taman usporavaš onoliko koliko treba kad se prilazi pješačkom a ako neko iznenada počne prelaziti imaćeš bržu reakciju nego dvadesetogodišnjak kome je noga na gasu.
Pa će predvidjeti da vozilo ili pješak koje je tamo negdje ispred, radi manevar koji naslućuje da bi mogao na cestu izaći u momentu kad mu prilaziš.
- Laplace
#53494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako sam izbjegao nebrojeno saobraćajnih nezgoda.drug_profi wrote: ↑24/02/2026 12:21Također vozač koji opaža osim situacije neposredno ispred sebe i situaciju još dalje ispred i iza sebe, kraj ceste i sl.Laplace wrote: ↑24/02/2026 11:18Kolega ne shvata da brzina reakcije vozača ne zavisi samo od refleksa nego i od koncentracije i pažnje u vožnji. Neko sa sporijim refleksima će imati bržu reakciju ako dobro pazi na dešavanja ispred i oko vozila naprosto zato što ranije uoči nepredviđena dešavanja ili opasnost. Recimo, prilaziš pješačkom i sa gasa prebaciš nogu da je spremna ispred pedale kočnice. Taman usporavaš onoliko koliko treba kad se prilazi pješačkom a ako neko iznenada počne prelaziti imaćeš bržu reakciju nego dvadesetogodišnjak kome je noga na gasu.
Pa će predvidjeti da vozilo ili pješak koje je tamo negdje ispred, radi manevar koji naslućuje da bi mogao na cestu izaći u momentu kad mu prilaziš.
-
kakaljin
#53495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa svako ko normalno vozi po ogranicenju je brzi od vecine jer vecina je kupila vozacke, boji se voziti po ogranicenju i jos ne zna voziti i nema normalnu orjentaciju u prostorukonektovan wrote: ↑24/02/2026 11:12Joj respo, tacno ti je svaka za samara. Ako sam napisao da je brzi na cesti od vecine , ne mislim da divlja i ide preko ogranicenja 20 -30- 40 km/h, vec da uglavnom vozi po ogranicenju i da zna drzati tempo voznje koji nece vozace iza uciniti nervoznim zbog peglanja, a opstepoznata cinjenica je da kod nas imas ogroman broj vozaca koji ne odrzavaju brzinu u skladu sa ogranicenjem, i onda imas kolone vozila na magistrali, u gradu guzve....tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:59 moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
I da, neki dan uradio ljekarski i kupio kilo soli, da ima kad naleti na tebe, da te posoli jos jednom.![]()
-
kakaljin
#53496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti u svemu generalizujes i smatras da su svi isti, sto je grozna stvartokio25 wrote: ↑24/02/2026 11:23sve se bojim da je uradiokonektovan wrote: ↑24/02/2026 11:12Joj respo, tacno ti je svaka za samara. Ako sam napisao da je brzi na cesti od vecine , ne mislim da divlja i ide preko ogranicenja 20 -30- 40 km/h, vec da uglavnom vozi po ogranicenju i da zna drzati tempo voznje koji nece vozace iza uciniti nervoznim zbog peglanja, a opstepoznata cinjenica je da kod nas imas ogroman broj vozaca koji ne odrzavaju brzinu u skladu sa ogranicenjem, i onda imas kolone vozila na magistrali, u gradu guzve....tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:59 moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
tacno kao sto sam rekao mi smo narod koji ne zeli mijenjati ovaj sistem bahatosti lopovluka i neodgovornosti
a najglasniji ste kako policija ne radi po propisima kako ovi ne rade kako treba itd
ps. uostalom sta tebe razdvaja od kabadahije hos da prodjem krozate? nista jer bi ti kao dijelio samare samo ne smijes to u stvarnosti
- Laplace
#53497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne voli on da mu sole pamet.konektovan wrote: ↑24/02/2026 11:12Joj respo, tacno ti je svaka za samara. Ako sam napisao da je brzi na cesti od vecine , ne mislim da divlja i ide preko ogranicenja 20 -30- 40 km/h, vec da uglavnom vozi po ogranicenju i da zna drzati tempo voznje koji nece vozace iza uciniti nervoznim zbog peglanja, a opstepoznata cinjenica je da kod nas imas ogroman broj vozaca koji ne odrzavaju brzinu u skladu sa ogranicenjem, i onda imas kolone vozila na magistrali, u gradu guzve....tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:59 moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
Ups...
- Ateista
#53498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je tacno, strasno je koliko vecina sporo vozi, znatno ispod ogranicenja.kakaljin wrote: ↑24/02/2026 12:25Pa svako ko normalno vozi po ogranicenju je brzi od vecine jer vecina je kupila vozacke, boji se voziti po ogranicenju i jos ne zna voziti i nema normalnu orjentaciju u prostorukonektovan wrote: ↑24/02/2026 11:12Joj respo, tacno ti je svaka za samara. Ako sam napisao da je brzi na cesti od vecine , ne mislim da divlja i ide preko ogranicenja 20 -30- 40 km/h, vec da uglavnom vozi po ogranicenju i da zna drzati tempo voznje koji nece vozace iza uciniti nervoznim zbog peglanja, a opstepoznata cinjenica je da kod nas imas ogroman broj vozaca koji ne odrzavaju brzinu u skladu sa ogranicenjem, i onda imas kolone vozila na magistrali, u gradu guzve....tokio25 wrote: ↑24/02/2026 09:59 moj otac 74 godine je brzi nego vecina parafraziram
-
tokio25
#53499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ko je rekao da su svi isti?kakaljin wrote: ↑24/02/2026 12:27Ti u svemu generalizujes i smatras da su svi isti, sto je grozna stvartokio25 wrote: ↑24/02/2026 11:23sve se bojim da je uradiokonektovan wrote: ↑24/02/2026 11:12
Joj respo, tacno ti je svaka za samara. Ako sam napisao da je brzi na cesti od vecine , ne mislim da divlja i ide preko ogranicenja 20 -30- 40 km/h, vec da uglavnom vozi po ogranicenju i da zna drzati tempo voznje koji nece vozace iza uciniti nervoznim zbog peglanja, a opstepoznata cinjenica je da kod nas imas ogroman broj vozaca koji ne odrzavaju brzinu u skladu sa ogranicenjem, i onda imas kolone vozila na magistrali, u gradu guzve....
ja govorim na osnovu onoga sto si ti napisao a ne napamet da sam izmislio
grozna je stvar kad neces da pogledas u svoje dvoriste a kritikujes tudje
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#53500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iskreno, treba sve ove znakove pocupati, semafore i tako, ako smo vec kandahar ili neki od onih gradova sa spiska najzagađenijih
Lahore