Ono što prebacuju Irancima su oni : okrutni režim, totalitaran koji tlači vlastiti narod.saimidin wrote: ↑23/02/2026 22:55Nije to stručnjak i nema tu logike, to je propagandista, ispirač mozga, iako je to teško reći jer trumpovci nemaju šta da isperu, slijepo slijeđenje vođe, da sutra kaže iranci najbolji, ovi bi ih podržavali više nego cioniste, ali cionisti imaju kontrolu nad usa, i trump će da svira kako je plaćenTimscho wrote: ↑23/02/2026 20:35Gledam neki dan nekog americkog stručnjaka kako na njihovoj tv komentariše kako Iranci koriste vojnu vježbu da rasporede svoje dronove i kako Amerikanci sad tačno znaju gdje su im dronovi i da će biti lak plijen. (mislim da je link bio ovdje na forumu) I zatim taj lik sam iz čista mira izvali nevjerovatnu glupost, kaže;saimidin wrote: ↑23/02/2026 20:03 Iran može izdržati i mnogo veće vojne udare, ali sankcije već 47 godina teško da mogu, koje će biti samo još teže
A prva veća stradanja usa osoblja će značiti invaziju, jer će se tako prodati u usa kao napad irana, jer pobogu kako se usuđuju braniti, vidiš da im nije jasno što se već nisu predali
Iranci koriste dronove slićno kao i Ukrajinci koji to naravno rade da bi odbranili svoju zemlju koja je napadnuta od agresora. a ne kao Iranci da napadaju druge.![]()
I hladno nastavljanpricati dalje. Ja ne razumijem taj poremećaj logike i negiranje činjenica koji vlada među tim ljudima. To nije normalno!
IRAN
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#50826 Re: IRAN
- shape of despair
#50827 Re: IRAN
Bas idu da uniste Iran. USA mi se ogadila. Od neke zelje da odem tamo, divio sam im se, ocito je to bila zestoka propaganda. Sad cu ja njih zvati kozojebi
- Danguba
-
A_A_AKCIJA
#50829 Re: IRAN
Nije šala, ogroman broj zapadnjaka koji se lože na rušenje režima u Iranu, ne znaju razliku između Homeinija i Hamneija. Idioti misle da je to jedan te isti lik koji vodi Iran od 79.
Fakat se ne šalim, bilo je postova na X gdje se provaljuju i ljudi se ubiše objašnjavajući.
Da skratimo priču, odlazak Hamneija neće promijeniti apsolutno ništa.
Čovjek je vjerski lideri prije svega i postoji čitava hijerarhija iza njega ko će ga zamijeniti.
-
HelaS
#50830 Re: IRAN
Samo im izvuci genetiku do 200 godina iza, sve će ti se samo kazatishape of despair wrote: ↑23/02/2026 23:16 Bas idu da uniste Iran. USA mi se ogadila. Od neke zelje da odem tamo, divio sam im se, ocito je to bila zestoka propaganda. Sad cu ja njih zvati kozojebi
-
nusmir
#50831 Re: IRAN
Nevjerovatno mi je sta izrael radi. Nema ovo nikakve veze sa iranom i nuklearnom bombom. Ocigledno je da su rijesili unistiti i posljednju prijetnju i to je to.... Onaj rat je bio samo proba .
Pratim ratove otkako znam za sebe ljudi nemaju pojma sta ce zadesiti irance sad. Pogledajte samo video bombardovanja Bagdada i sve ce vam biti jasno...
Jedinu sansu Irana gdje vidim da sve sakrije ispod zemlje dok ne prodje taj prvi udarni val. Ameri ne mogu takvim intezitetom ratovati godinu dana prvi taj val ide u 2-3 dana i tad ce rokati sve redom (vojne baze, mostove,elektrane sve sto im je ikad iko ucrtao na mape kao mete)
Svakim danom sto se oduzi to ce amere vise kostati uglavnom siguran sam da napad pocinje do vikenda ili za vikend....
Pratim ratove otkako znam za sebe ljudi nemaju pojma sta ce zadesiti irance sad. Pogledajte samo video bombardovanja Bagdada i sve ce vam biti jasno...
Jedinu sansu Irana gdje vidim da sve sakrije ispod zemlje dok ne prodje taj prvi udarni val. Ameri ne mogu takvim intezitetom ratovati godinu dana prvi taj val ide u 2-3 dana i tad ce rokati sve redom (vojne baze, mostove,elektrane sve sto im je ikad iko ucrtao na mape kao mete)
Svakim danom sto se oduzi to ce amere vise kostati uglavnom siguran sam da napad pocinje do vikenda ili za vikend....
-
Bernardinac
#50832 Re: IRAN
Izrael i USA. Što pitaš?alijagoro wrote: ↑23/02/2026 22:44I ko je ono napao Iran proslog juna ?Bernardinac wrote: ↑23/02/2026 21:34Ukucaj u pretraživač pojam: "Osovina otpora" i onda klikni na AI Mode.Timscho wrote: ↑23/02/2026 20:35
Gledam neki dan nekog americkog stručnjaka kako na njihovoj tv komentariše kako Iranci koriste vojnu vježbu da rasporede svoje dronove i kako Amerikanci sad tačno znaju gdje su im dronovi i da će biti lak plijen. (mislim da je link bio ovdje na forumu) I zatim taj lik sam iz čista mira izvali nevjerovatnu glupost, kaže;
Iranci koriste dronove slićno kao i Ukrajinci koji to naravno rade da bi odbranili svoju zemlju koja je napadnuta od agresora. a ne kao Iranci da napadaju druge.![]()
I hladno nastavljanpricati dalje. Ja ne razumijem taj poremećaj logike i negiranje činjenica koji vlada među tim ljudima. To nije normalno!
Dobit ćeš ovo:
Da postoji Iranski google i sl. pisalo bi drugačije.Osovina otpora (arapski: mihwar al-muqawama) je neformalni vojno-politički savez na Bliskom istoku predvođen Iranom, usmjeren protiv utjecaja Sjedinjenih Američkih Država, Izraela i njihovih saveznika u regiji. Ova mreža uključuje državne i nedržavne aktere koji dijele zajedničke strateške ciljeve, iako često djeluju s visokim stepenom autonomije.
Ključni članovi i struktura:
Mreža se sastoji od raznolikih grupa koje Iran podržava finansijski, vojnom opremom i obukom:
Iran: Centralna figura i predvodnik saveza, koji preko jedinice Kuds unutar Islamske revolucionarne garde (IRGC) koordinira aktivnosti mreže.
Hezbollah (Liban): Smatra se najmoćnijim i najvažnijim iranskim proksijem, posjeduje značajan vojni arsenal i politički utjecaj u Libanu.
Hamas i Islamski džihad (Palestina): Iako su sunitske grupe, primaju ključnu podršku od Irana za borbu protiv Izraela.
Huti (Jemen): Pokret Ansar Allah koji kontroliše velike dijelove Jemena i koristi napredne dronove i rakete za napade na ciljeve u Crvenom moru i Saudijskoj Arabiji.
Narodne mobilizacijske snage (Irak): Koalicija paravojnih jedinica u Iraku koje su blisko povezane s Teheranom i djeluju protiv američkih snaga u toj zemlji.
Sirija: Režim Bashara al-Assada pružao je ključnu geografsku poveznicu (tzv. "kopneni most") između Irana i Libana.
Strateški ciljevi:
Prema izvorima poput Middle East Institute i Al Jazeere, glavni ciljevi saveza su:
Istiskivanje američkih vojnih snaga iz regije Bliskog istoka.
Uništenje ili slabljenje države Izrael i podrška palestinskom pokretu otpora.
Širenje iranskog utjecaja kroz koncept "asimetričnog ratovanja", čime Iran izbjegava direktan sukob s nadmoćnijim konvencionalnim vojskama.![]()
Jednostavno je skontati kako to fercera.
Iran od 1979 hoće uništiti Izrael. Nazivaju ga "tumorom Bliskog istoka" i rade sve na njegovom uništenju.
Izraelu se to ne sviđa i imaju moćnog saveznika.
Riješili su se Assada, dobrim djelom Hezbolaha, Hamasa i Hutista ali znaju gdje je glava i mozak. Iran.
I hoće ga uništit.
Ovo ti je percepcija razmišljanja i viđenje problema Izrael-Iran kod zvaničnog Zapada.
Nema se tu šta čudit. To je tako.
Kolega Timscho se pita o poremećaju logike i negiranju činjenica a ja pokušavam da objasnim kakvom se logikom i činjenicama povodi većina kolektivnnog Zapada i Izrael.
Svaka strana ima "svoju" logiku i činjenice.
I tako do ameba.
-
A_A_AKCIJA
#50833 Re: IRAN
Izrael želi novi Vijetnam, za USA, naravno.
Jer znaju da će to fizički razoriti Iran, a njih samo to zanima.
Krv i mrtve glave.
Mrtvi USA vojnici znači odmazdu USA i to savršen scenarij za Izrael.
Meni su zapravo najveća misterija zalivske monarhije, koje ovim trenutnim kurvalukom gube na frontu koji im je najbolniji, na frontu islamskog autoriteta.
Sve zemlje su zvanično obećale da neće dopustiti korištenje svoje teritorije za napad na Iran i sve su brutalno slagale. I to već treći put, kada su ovi sukobi Irana i Izraela.
MizarVision satelitski snimci dokazuju da je USA vojska raspoređena u svim zalivskim državama i da će ih koristiti za napad. Čak iz Turske lete AWACSi i snimaju teren.
Prosječan musliman u svijetu, ali i nemuslimani na zapadu, u vremenu raspada zapadnog sistema vrijednosti vide Iran kao jedinu muslimansku državu koja se oružano suprostavlja Izraelu.
Za zapadnjake je Izrael Epstein, korupcija USA kroz AIPAC, milijarde koje idu njima, a oni nemaju zdravstveno osiguranje...
80% amerikanaca je protiv napada na Iran.
A prosječan musliman ne konta baš razliku i podjelu na šite i sunite.
Sve što oni vide je da Palestinci tekbiraju dok iranske rakete lete, da je Iran već dva puta raketirao Izrael i da se dovodi u opasnost nestanka zbog ideala i principa. Jedini ko je ratovao uz njih tokom genocida u Gazi su Hezbollah i Huti, koji su dobro nastradali u svemu.
Sa druge strane, zalivske monarhije ko najgori licemjeri, lažu da neće učestvovati a onda dopuste, Izrael bombarduje Qatar I ništa, po čitavom zalivu se zabranjuju hutbe o Palestini, a biznis sa Izraelom cvjeta. Ambasade i vojne vježbe su normala. Dubai ima šest linija dnevno iz Izraela.
Kada su Huti zatvorili Crveno more, arapske zemlje su napravile kopneni most za Izrael.
Evo,. USA ambasador javno podrži ideju velikog Izraela, koja zauzima cijeli Liban, Siriju, Kuvajt, Jordan, pola Saudije, dijelove Egipta i Turske... I niko ništa od njih, šute ko miševi.
Ja ne mogu da vjerujem da su sebi ovo dopustili, da pogaze sami sebe i Iranu daju takav moralni autoritet.
Muslimani u svijetu gledaju i prate. Nikakva ispiranja historije neće pomoći nakon svega. Sve se može dokazati hiljadama videa i dokaza sa lica mjesta.
Uvijek se sjetim one priče koja se pričala prije ovih ratova, o selefijskom šejhu koji je poručio da mu se svi mogli otići pomokriti na mezar kada umre, ako Iran ikada napadne Izrael.
I kontam kako svi ti sljedbenici to objašnjavaju?
-
HelaS
#50834 Re: IRAN
Tačno je ovaj Svijet postao jedna velika pička. UN više nemaju smisla ni svrhe. Primitivni Rusi ubiše Ukrajinu i rukama i nogama, niko ništa. USA divljaci ulaze u bilo koju državu kako hoće, kad hoće, rade šta hoće. Uništili su kulturu Bliskog Istoga, pokrali Irak i Siriju, iživljavaju se nad Iranom, forsiraju ratnog zločinca koji pobi Palestince, uzročili najveću migraciju stanovništva prema Evropi, divljaju međunarodnom trgovinom, i niko ništa, svi šute, savijaju glavu i podvijaju rep među noge, krijući se sa strahom da i njima na gurnu u guzicu. Jad, sram i krah međunarodnog pravnog poretka.
- Čitalac
#50835 Re: IRAN
"Izvor iz saudijske kraljevske obitelji" za izraelski N12: Eliminirati iranski vrh, Pahlavi nije prihvatljiv većini...
Rješenje za Iran više nije ograničeni vojni napad, već velika, temeljna promjena, uključujući svrgavanje vrhovnog vođe ajatolaha Hamneija, rekao je izvor iz saudijske kraljevske obitelji za N12 News.
"Hamnei i režim moraju se eliminirati jedan po jedan. Ako se režim u Iranu svrgne, mora se uzdići snažna vlada, a ne ponavljati model slabe tehnokratske vlade kakva postoji u Iraku. Princ Reza Pahlavi očito nije prihvatljiv većini javnosti unutar Irana", dodao je izvor.
-
A_A_AKCIJA
#50836 Re: IRAN
Logika se izvrnula naglavačke u zadnjih par godina.Bernardinac wrote: ↑24/02/2026 00:11 kakvom se logikom i činjenicama povodi većina kolektivnnog Zapada i Izrael.
Kamala Haris priznaje da je izgubila izbore zbog Gaze.
Kada sam ja to pisao na forumu, bila je zajebancija.
U to vrijeme nije postojao ozbiljan glas protiv Izraela u USA.
Ali, od Mamdanija u USA na izborima pobjeđuju kandidati koji imaju samo jednu zajedničku osobinu. Nisu finamsirani od AIPACa i ne podržavaju Izrael.
Ugled Izraela je nepovratno uništen u svijetu.
Izrael zbog toga zna da im je ovo posljednja šansa da iskoriste USA za napad na Iran, jer bukvalno za deset dana možda više ne mognu, zbog promjena koje će se desiti u USA.
Kada skontaš da su Carlson i Ovence, dva donedavno najveća MAGA novinara, postali agresivni protu Izrael ideolozi, sve ti bude jasno.
-
A_A_AKCIJA
#50837 Re: IRAN
O ovome pričam.
Ako izuzmemo vjerovatnoću da ovo može biti izraelski psyop, što je također relano, kako iko u Saudiji može ovo pomisliti?
Pa ovim od vrhovnog vjerskog vođe Irana praviš mučenika i šehida.
Za sve koji ne kontaju, malo guglajte o hazreti Huseinu, Hasanu, kako su umrli.
A Saudijci ispadaju doslovno ono što šije govore o njima.
Ja tačno ne mogu da vjerujem.
-
last mohicans
#50838 Re: IRAN
O kojem šejhu je riječ? Šta mogu obični muslimani, neke proteste organizirati, parole okačiti, ne piti kolu, itd. Običan svijet se dizao kao nikad u zadnje 2 god, pa i kršćanski svijet. Šta očekivati od arapskih kujica kada izrael SAD drzi u šaci. Skoro sam bio u jednoj od pobrojanih zemlja, pa oni štite izraelsku teritoriju i njihove interese od samih sebe, svog naroda, vjeruj. Takav ti je Egipat, takav i Jordan, KSA, Emirati, sve odreda. Jadni Liban i dalje tuku, gađaju kao neke Hezbulahovce, a organizacija skoro ugašena..A_A_AKCIJA wrote: ↑24/02/2026 00:18Izrael želi novi Vijetnam, za USA, naravno.
Jer znaju da će to fizički razoriti Iran, a njih samo to zanima.
Krv i mrtve glave.
Mrtvi USA vojnici znači odmazdu USA i to savršen scenarij za Izrael.
Meni su zapravo najveća misterija zalivske monarhije, koje ovim trenutnim kurvalukom gube na frontu koji im je najbolniji, na frontu islamskog autoriteta.
Sve zemlje su zvanično obećale da neće dopustiti korištenje svoje teritorije za napad na Iran i sve su brutalno slagale. I to već treći put, kada su ovi sukobi Irana i Izraela.
MizarVision satelitski snimci dokazuju da je USA vojska raspoređena u svim zalivskim državama i da će ih koristiti za napad. Čak iz Turske lete AWACSi i snimaju teren.
Prosječan musliman u svijetu, ali i nemuslimani na zapadu, u vremenu raspada zapadnog sistema vrijednosti vide Iran kao jedinu muslimansku državu koja se oružano suprostavlja Izraelu.
Za zapadnjake je Izrael Epstein, korupcija USA kroz AIPAC, milijarde koje idu njima, a oni nemaju zdravstveno osiguranje...
80% amerikanaca je protiv napada na Iran.
A prosječan musliman ne konta baš razliku i podjelu na šite i sunite.
Sve što oni vide je da Palestinci tekbiraju dok iranske rakete lete, da je Iran već dva puta raketirao Izrael i da se dovodi u opasnost nestanka zbog ideala i principa. Jedini ko je ratovao uz njih tokom genocida u Gazi su Hezbollah i Huti, koji su dobro nastradali u svemu.
Sa druge strane, zalivske monarhije ko najgori licemjeri, lažu da neće učestvovati a onda dopuste, Izrael bombarduje Qatar I ništa, po čitavom zalivu se zabranjuju hutbe o Palestini, a biznis sa Izraelom cvjeta. Ambasade i vojne vježbe su normala. Dubai ima šest linija dnevno iz Izraela.
Kada su Huti zatvorili Crveno more, arapske zemlje su napravile kopneni most za Izrael.
Evo,. USA ambasador javno podrži ideju velikog Izraela, koja zauzima cijeli Liban, Siriju, Kuvajt, Jordan, pola Saudije, dijelove Egipta i Turske... I niko ništa od njih, šute ko miševi.
Ja ne mogu da vjerujem da su sebi ovo dopustili, da pogaze sami sebe i Iranu daju takav moralni autoritet.
Muslimani u svijetu gledaju i prate. Nikakva ispiranja historije neće pomoći nakon svega. Sve se može dokazati hiljadama videa i dokaza sa lica mjesta.
Uvijek se sjetim one priče koja se pričala prije ovih ratova, o selefijskom šejhu koji je poručio da mu se svi mogli otići pomokriti na mezar kada umre, ako Iran ikada napadne Izrael.
I kontam kako svi ti sljedbenici to objašnjavaju?
P.s interesantno, nikad mi post ne prođe isprve, vjerovatno ide njegov alogoritam ili sadržaj negdje na čitanje, a mi se čudimo islamskom svijetu.
-
A_A_AKCIJA
-
Sefket007
#50840 Re: IRAN
Pa od lažnig halife Jezida preko ovih nametnutih Sauda oni to i jesu sto Sije govore o njima...A_A_AKCIJA wrote: ↑24/02/2026 00:34O ovome pričam.
Ako izuzmemo vjerovatnoću da ovo može biti izraelski psyop, što je također relano, kako iko u Saudiji može ovo pomisliti?
Pa ovim od vrhovnog vjerskog vođe Irana praviš mučenika i šehida.
Za sve koji ne kontaju, malo guglajte o hazreti Huseinu, Hasanu, kako su umrli.
A Saudijci ispadaju doslovno ono što šije govore o njima.
Ja tačno ne mogu da vjerujem.
Kakva je razlika izmedju Jazida i ovog Selmana koji isfasira novinara jer ga kritikuje... nikakva...
-
Static-X
#50841 Re: IRAN
Neko napisa 80% amera protiv napada
Jesini razlog zasto bi neko od njih bio protiv napada je jer ga orangutan sprovodi, a njemu muka sta god da ovaj uradi.
Jesini razlog zasto bi neko od njih bio protiv napada je jer ga orangutan sprovodi, a njemu muka sta god da ovaj uradi.
-
Saul Alvarez
#50842 Re: IRAN
Znas koliko ih briga za misljenje obicnog Amerikanca.
Napasce Iran pa makar 0% podrzavalo tako nesto
- Ludzak
#50843 Re: IRAN
Smirite se. Iran će pokleknuti nad Amerikom. Dogovorit će se oko nuklearki i balističkih. Neće nikakvog napada.
- Ludzak
#50844 Re: IRAN
Obični Amerikanac nema pojma ni gdje se nalazi Iran.Saul Alvarez wrote: ↑24/02/2026 03:05 Znas koliko ih briga za misljenje obicnog Amerikanca.
-
Static-X
#50845 Re: IRAN
Nije bitno dali zna ili ne, ali da su vecina protiv napada i da ne misle da su ovi zlo nebi orangutan niti bilo koji predsjednik olahko isao napadati.Ludzak wrote: ↑24/02/2026 04:05Obični Amerikanac nema pojma ni gdje se nalazi Iran.Saul Alvarez wrote: ↑24/02/2026 03:05 Znas koliko ih briga za misljenje obicnog Amerikanca.
-
drogon2
- BarbaDue
#50847 Re: IRAN
Vrlo je zajebano da se opasnom pucom i okrzne dio flote a da ne pričamo da se šta i pogodi...ima ona stara, ko se igra s vatrom...arman1 wrote: ↑21/02/2026 13:07Svi ti fensi sistemi nikad nisu testirani u realnom fajtu. Kad neko ispaljuje opasne igračke priča se brzo zakomplikuje.skrbavi-admin wrote: ↑21/02/2026 12:26 dok dodje raketa do kerijera mora proci najmanje jedan kordon razaraca koji ima aktivan i pasivan PVO radare i slicno a taj PVO su cuda od rotacionih CIVS topova, do raketa dugog dometa, Patriot, i tako dalje.... da bi ista doslo do kerijera moraju zasut citavu flotu..... a bogumi za te stvari moras imat jebeno tackasto precizno oruzje..... takvu jednu sofistikaciju naoruzanja ne mozes napast Sehidom.... jednostavno receno nadmoc je na jenkijevoj strani..... jos eto kazu da posjeduju i laserske topove tako da....![]()
mislim da ce Iran vratit u kameno doba, zasjesce neki Haftari, Hahari, Hadalji..... lova ce kapat, gospodarima neke fine mrvice i bog te veselio..... previse je sirotinje u Iranu da ima neko zeljan bas da pogine za drzavu.....
(pre)Jakog neprijatelja mozes u kojoj bitci porazit samo kad je na spavanju bas (a ovi nisu), nadopunjava zalihe jer su mu nestale (ovi krenuli sa 2 flote), tako da je mrka kapa.....
kerijer ide tek iza svih.....
- Peacean
#50848 Re: IRAN
Izgleda da bi i Liban mogao biti na udaru ako krene agresija protiv Irana.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#50849 Re: IRAN
Ljudi ovdje dižu u zvijezde te nosače i razarače. Sve to ima smisla protiv teritorijalne odbrane. Bilo kakva ozbiljnija vojska to može dohvatiti, a potencijalno i poslati na dno. Obična minobacačka 60/62 da padne na pistu sa svojih 400gr exploziva onespobila bije privremeno. Te piste su skroz zeznute za održavanje. Razarači na lokaciji gdje su sada bez nosača nemaju smisla, mogu ispalit poneku raketu i boga moliti da PVO ne prespava šahida.BarbaDue wrote: ↑24/02/2026 10:14Vrlo je zajebano da se opasnom pucom i okrzne dio flote a da ne pričamo da se šta i pogodi...ima ona stara, ko se igra s vatrom...arman1 wrote: ↑21/02/2026 13:07Svi ti fensi sistemi nikad nisu testirani u realnom fajtu. Kad neko ispaljuje opasne igračke priča se brzo zakomplikuje.skrbavi-admin wrote: ↑21/02/2026 12:26 dok dodje raketa do kerijera mora proci najmanje jedan kordon razaraca koji ima aktivan i pasivan PVO radare i slicno a taj PVO su cuda od rotacionih CIVS topova, do raketa dugog dometa, Patriot, i tako dalje.... da bi ista doslo do kerijera moraju zasut citavu flotu..... a bogumi za te stvari moras imat jebeno tackasto precizno oruzje..... takvu jednu sofistikaciju naoruzanja ne mozes napast Sehidom.... jednostavno receno nadmoc je na jenkijevoj strani..... jos eto kazu da posjeduju i laserske topove tako da....![]()
mislim da ce Iran vratit u kameno doba, zasjesce neki Haftari, Hahari, Hadalji..... lova ce kapat, gospodarima neke fine mrvice i bog te veselio..... previse je sirotinje u Iranu da ima neko zeljan bas da pogine za drzavu.....
(pre)Jakog neprijatelja mozes u kojoj bitci porazit samo kad je na spavanju bas (a ovi nisu), nadopunjava zalihe jer su mu nestale (ovi krenuli sa 2 flote), tako da je mrka kapa.....
kerijer ide tek iza svih.....
Kao i tenkovi ti nosači polako gube smisao. Previše igrački ih može zeznuti. i onesposobiti. Kvar na pogonu i par hiljada jenkija glumit će metu usred okeana.
-
corei3
#50850 Re: IRAN
Ima i ova smisla. Tu si na nosaču-brodu, svaki belaj i nemaš kud, u duboko crno more jedino. ograničen si ko balkon.arman1 wrote: ↑24/02/2026 10:49Ljudi ovdje dižu u zvijezde te nosače i razarače. Sve to ima smisla protiv teritorijalne odbrane. Bilo kakva ozbiljnija vojska to može dohvatiti, a potencijalno i poslati na dno. Obična minobacačka 60/62 da padne na pistu sa svojih 400gr exploziva onespobila bije privremeno. Te piste su skroz zeznute za održavanje. Razarači na lokaciji gdje su sada bez nosača nemaju smisla, mogu ispalit poneku raketu i boga moliti da PVO ne prespava šahida.
Kao i tenkovi ti nosači polako gube smisao. Previše igrački ih može zeznuti. i onesposobiti. Kvar na pogonu i par hiljada jenkija glumit će metu usred okeana.