Vise puta je objasnjeno zasto je remiza tu gdje jeste.HelaS wrote: ↑24/02/2026 09:46Nemam ništa, ama baš ništa zajedničko sa Efendićem, ali i ja mislim da Remizu treba izmjestiti i da na toj lokaciji treba izgraditi sportsko-rekreativnu površinu, sličnu kao što je Zajkina u Halilovićima. Ovaj "centar" bio bi posjećeniji, ima Miljacku za niz boljih sadržaja, bliži je "gradu" itd.moimoi wrote: ↑24/02/2026 09:09Bi, bi… rumenige neki dan na tv-u odgovara kako je trebalo proglasiti stecaj?HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.SpoilerShow
Naravno da bi njemu bilo u interesu. Ipak se radi o ogromnim parcelama u NG na vrhunskim lokacijama.
A prostor gdje je meandar se ubio za parka, sumice, rekreacije etc.