To i kažem: u papirima je sve super, divno, bajno. Takve informacije su vjerovatno iške ka Ministarstvu saobraćaja: tramvaji ne izgledaju lijepo, ali su dobro održavani i ispravni. Šta je ministar mogao poduzeti? Sam provjeriti da li je tramvaj ispravan? Uostalom, podnio je krivične prijave (koje kupe prašinu u ladici nečijeg stola).nepass1 wrote: ↑23/02/2026 12:14Sve se nafrizira i na papiru je bajno sjajno gras, rad, vik, toplane, skole, zdravstvo. A mislim kad bi sad doveo svicarce u inspekciju da bi drzava stala kad bi se sve prekontrolisaoLaplace wrote: ↑23/02/2026 12:07Upravo zato mi i smeta ovakav stav javnosti. Sva galama na Vladu KS (nije da su sjajni, ali tramvajski saobraćaj im je možda jedina svijetla tačka - a nju se najviše napada - indikativnio) dok GRASA u sjeni može raditi (i radi) šta god hoće, pa i naštimati da je održavanje tramvaja bilo vrhunsko.DonieBrasco wrote: ↑20/02/2026 22:50 Ide ovo sve u smijeru vozac kriv, tram u vrhunskom stanju, Gras radi perfektno od protira do direktora.
Cuvaj fotelje, natrpaj jos familije, stoke - glasaca, opeterti buđet, idu novi tenderi i IMT.
Dakle, čestitam javnosti, svaka čast! Krivcima su dali zicer da se izvuku.
Doduse i inspekcija je prica za sebe, to su nevjerovatne stvari sta rade
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Laplace
#104826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Isner
#104827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najveci strah naših ljudi je strah od uređene države.. Gdje nema muljanja, kupovine, stranke, poguraj, pripazi, uvali, završi za par dana, sredi na tenderu, jami, guzovače, lažnih bolovanja itd..
Kod mene gdje radim, ovi koji su bolesni ne možeš ih motkom otjerati na bolovanje.. trpi, šuti, stegne zube al radi... Ovi koji su zdravi ko drijen, stalno bolovanje...
Kod mene gdje radim, ovi koji su bolesni ne možeš ih motkom otjerati na bolovanje.. trpi, šuti, stegne zube al radi... Ovi koji su zdravi ko drijen, stalno bolovanje...
- Laplace
#104828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hanu za predsjednicu Vlade! To su te nove, mlade, snage.JoseMujica wrote: ↑21/02/2026 13:28 nije odavno zajebancija, al je i prošlo vrijeme kada su se SDA i SDP klijentelističke sekte vadile jedna na drugu...nismo mi , oni su i tako u krug...dosta je bilo te šuplje!
- Laplace
#104829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sime_cipol wrote: ↑21/02/2026 15:08 Demonstranti traze otpis dugova GRASa![]()
Dugova koje su zeleni Kmeri napravili.
Zasto stati na GRASu, zasto ne oprostiti dugove Zeljeznicama, Rudnicima, BHRTu, Zelji![]()
Može li nekako da i meni banka otpiše dug?
-
tokio25
#104830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni neka dovedu jessicu albu posto je razvedena
-
tokio25
#104831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
upravo toIsner wrote: ↑23/02/2026 12:39 Najveci strah naših ljudi je strah od uređene države.. Gdje nema muljanja, kupovine, stranke, poguraj, pripazi, uvali, završi za par dana, sredi na tenderu, jami, guzovače, lažnih bolovanja itd..
nasi bi se izgubili kad bi pocela raditi pravna drzava u cijelom profilu bez korupcije i sl
i kladim se da bi vecina morala platiti kazni povelik broj za sve nepravilnosti koje su uradili
- Ateista
#104832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajd oko necega bar da se slazemo.benzapen wrote: ↑23/02/2026 10:39Poznajem ženu koja je bila u 6 godina na poslu u jednom ministarstvu tačno 46 dana. I sve čisto, poslan je i zahtjev osiguranju za provjeru. Čuvanje trudnoće, porodiljno, godišnji odmor, bolesno dijete, bolesna ona. I onda sve opet jovo nanovo. Kad je otplatila kredit, dala otkaz. Mi smo društvo neradnika, nehljeba i generalno sklono prevarama svake vrste.Ateista wrote: ↑23/02/2026 08:50Upravo to, neki ko da zive u paralelnom svemiru i ne znaju kako to kod nas funkcionise. Probaj sankcionisati bilo koga, on lako izganja bolovanje i nema ga mjesecima na poslu, u neka doba i ministar i vlada ce se promijeniti dok taj radnik jos moze razvlaciti bolovanje.
To je problem koji isto tako treba rjesavati, kroz razne promjene zakona i svasta nesto, ali nije to ni malo jednostavno kao sto neki misle.
Cak i uz najbolje namjere, to nije lako uraditi, a necemo se lagati da svaka vlast pa i ova, koliko god bila daleko ispred SDFA, ima isto tako svoje uhljebe i odrzava socijalni mir time sto ne dira u uhljebe jer ih je puno i mogu napraviti prevagu na izborima.
- Isner
#104833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pazi, nije to ni loše, ako ništa bar da znamo na čemo smo, po pitanju omladine i razmišljanja...
Do skoro je bilo mladi, mladi, mladi, evo, da čujemo i mlade... Ako su ruže - procvjetaće...
Do skoro je bilo mladi, mladi, mladi, evo, da čujemo i mlade... Ako su ruže - procvjetaće...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#104834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tacno tako.
Napisao sam na temi o Face tv ja mislim.
Nismo do sada imali prilike cuti kako GenZ artikulise svoje zahtjeve. Meni su oni djelovali totalno nezainteresovani za bilo sta osim licnog komfora.
Sada se ipak pokazala neka masa koja ima odredjene zahtjeve. Kakvi su, takvi su (zahtjevi) ali barem znamo da im je stalo.
-
adnante
#104835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Do cega, insta lajkova i tiktok pregleda?
- Thorgerson
#104836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JovicSA wrote: ↑18/02/2026 10:08Ja sam zamalo zaplatio u ratu na toj raskisnici. Juni ili juli 92. ne sjećam se više, dan kada je JNA izašla iz kasarne. Pošalju nas sa tri kamiona iz tadašnjeg RGŠTO da izvlačimo oružije i municiju iz kasarne što nađemo. Dva od tri naša kamiona skrenu desno na rasksnici kod željezničke, ovaj hajvan što je nas vozio produži ravno na tu raskisnicu i skrene desno...dva rafala sa nebodera na Grbavici po nama. Sa lijeve moje strane lika pogodi u leđa, sa desne u glavu...ovaj po hajvan po gasu ali kasno, izvukli smo se nekako. Ni dan danas ne znam šta me spasilo. Jes mrska rasknica što jes jes.Thorgerson wrote: ↑16/02/2026 23:32Jebo majku, al je ovo peh raksrnica.JovicSA wrote: ↑16/02/2026 11:51 Zaboravili smo sudar dva tramvaja iz 2013 i 50 povrijeđenih...tada niko nije tražio ostavke ni snimke, ned'o Bog da se protestovalo na ulici, zaustavljalo saobraćaj i maltretiralo prolaznike. Niko nije postavljao pitanja odgovornosti direktora i političara. Tada je sve bilo potaman u "minder bazi".
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /131101079
![]()
Nema sta se nije desilo na njoj.
Pa cak je i Mevlid ovdje "dokrajcen".
Nevjrovatno, al bas crna tacka.
Takodjer, i Denis Mrnjavac je zboden tu, u tramvaju. Ali tu je stajao tramvaj.
- Thorgerson
#104837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sta bi konkretno snimak pokazao? Ne kontam. Mislim, snimak jeste bitan, ali ne mogu da vjerujem da na osnovu citavog jebenog tramvaja ne mogu skontati sta je bilo i do koga je bilo.
Ako je vozac povukao tu kocnicu, pa valjda se moze vidjeti i ispitati na samom tramvaju da li prica istinu. Ako je nesto trece, valjda se i to da ispitati. I valjda je bitniji taj tramvaj nego nekakav snimak. I truni se danima evo o snimku. Koja glupost.
Sta konkretno bi snimak trebao dokazati?
Pa nije avion jbt i da se rasprsio u 100000 komadica i da sad moraju sastavljati puzzlu. Bukvalno 99.5% tramvaja je citavo poslije nesrece. Idi redom i ispituj. Jel radi ovo, jel radi ono, jel pokusano ovo jel pokusano ono.
Ako je vozac povukao tu kocnicu, pa valjda se moze vidjeti i ispitati na samom tramvaju da li prica istinu. Ako je nesto trece, valjda se i to da ispitati. I valjda je bitniji taj tramvaj nego nekakav snimak. I truni se danima evo o snimku. Koja glupost.
Pa nije avion jbt i da se rasprsio u 100000 komadica i da sad moraju sastavljati puzzlu. Bukvalno 99.5% tramvaja je citavo poslije nesrece. Idi redom i ispituj. Jel radi ovo, jel radi ono, jel pokusano ovo jel pokusano ono.
-
adnante
#104838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da jedino moze pokazati da li je povlacio ono uze za odspajanje od naposnke mreze. Ostalo se sve zna.
- drug_profi
#104839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne zna se zasigurno da li navodi o kvaru sklopke i kočnica imaju osnovu.
Jer tramvaj nije vještačen dalje od mjesta događaja.
Ili svi sad vjeruju da je vozačeva riječ jača od svega.
Jer tramvaj nije vještačen dalje od mjesta događaja.
Ili svi sad vjeruju da je vozačeva riječ jača od svega.
- Laplace
#104840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ŠTETA OSTAVKA!!!
Šta kažeš? Hrvatska? Nema veze. ŠTETA OSTAVKA!!!
-
tokio25
#104841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kod njih je sreca sto nemaju samo jedne sine u pravcu istok zapad i to je to nego imaju i obilaznice pa se koliko toliko tramvaj moze kretati
kod nas bilo sta da se desi odmah pola grada odsjeceno
i naravno steta i trojka je kriva i za ovo
kod nas bilo sta da se desi odmah pola grada odsjeceno
i naravno steta i trojka je kriva i za ovo
- nepass1
#104842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je jasno svima ali eto okupila se raja da trazi smjenu.Laplace wrote: ↑23/02/2026 12:37To i kažem: u papirima je sve super, divno, bajno. Takve informacije su vjerovatno iške ka Ministarstvu saobraćaja: tramvaji ne izgledaju lijepo, ali su dobro održavani i ispravni. Šta je ministar mogao poduzeti? Sam provjeriti da li je tramvaj ispravan? Uostalom, podnio je krivične prijave (koje kupe prašinu u ladici nečijeg stola).nepass1 wrote: ↑23/02/2026 12:14Sve se nafrizira i na papiru je bajno sjajno gras, rad, vik, toplane, skole, zdravstvo. A mislim kad bi sad doveo svicarce u inspekciju da bi drzava stala kad bi se sve prekontrolisaoLaplace wrote: ↑23/02/2026 12:07
Upravo zato mi i smeta ovakav stav javnosti. Sva galama na Vladu KS (nije da su sjajni, ali tramvajski saobraćaj im je možda jedina svijetla tačka - a nju se najviše napada - indikativnio) dok GRASA u sjeni može raditi (i radi) šta god hoće, pa i naštimati da je održavanje tramvaja bilo vrhunsko.
Dakle, čestitam javnosti, svaka čast! Krivcima su dali zicer da se izvuku.
Doduse i inspekcija je prica za sebe, to su nevjerovatne stvari sta rade
- Isner
#104843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I one dvije cure su pokošene autom na toj istoj raskrsnici... Pa Denis ubijen.. Ovog direktnog sudara tramvaj u tramvaj se sjecam, bukvalno tuda prolazio na pet minuta prije udesa... sad ova nesreca.. još par puta je tramvaj tu iskakao... Mevlid rafalao..Thorgerson wrote: ↑23/02/2026 13:05JovicSA wrote: ↑18/02/2026 10:08Ja sam zamalo zaplatio u ratu na toj raskisnici. Juni ili juli 92. ne sjećam se više, dan kada je JNA izašla iz kasarne. Pošalju nas sa tri kamiona iz tadašnjeg RGŠTO da izvlačimo oružije i municiju iz kasarne što nađemo. Dva od tri naša kamiona skrenu desno na rasksnici kod željezničke, ovaj hajvan što je nas vozio produži ravno na tu raskisnicu i skrene desno...dva rafala sa nebodera na Grbavici po nama. Sa lijeve moje strane lika pogodi u leđa, sa desne u glavu...ovaj po hajvan po gasu ali kasno, izvukli smo se nekako. Ni dan danas ne znam šta me spasilo. Jes mrska rasknica što jes jes.Thorgerson wrote: ↑16/02/2026 23:32
Jebo majku, al je ovo peh raksrnica.
Nevjrovatno, al bas crna tacka.![]()
Baš ko da je i tu bilo groblje ko u Donjoj Hiseti
-
moimoi
#104844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa vidis da su se i u tom dijelu osigurali. Prica ide da se “zaljepljenje” desava ali isto tako i “odljepljenje” bez bilo kakve intervencije… tj zna se desiti da tram poludi, odvezu ga u remizu, nakon toge sve ok.. po njihovoj prici.Thorgerson wrote: ↑23/02/2026 13:12 A sta bi konkretno snimak pokazao? Ne kontam. Mislim, snimak jeste bitan, ali ne mogu da vjerujem da na osnovu citavog jebenog tramvaja ne mogu skontati sta je bilo i do koga je bilo.
A na snimku bise vidjelo prvo sa kojeg mjesta je tram ubrzao, kao i reakcije sofera… ako su kamere dobre.
-
ljubijankic
#104845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta sve čovjek neće pročitati. Evo vam pravo objašnjenje od Luxemburškog pariote
https://postimg.cc/5jvHvrjJ
Samo nek je patriotski

https://postimg.cc/5jvHvrjJ
Komentari su blago. Kakva pamet je ostala u ovoj zemlji. Prosperitet zagarantovanMnogo je krvi po centru Sarajeva. U blizini ove zlokobne instalacije poginule su dvije mlade doktorice. Nije ni daleko bila pogibija Erdoana. Naša stranka se posebno brinula da ne bude uklonjena ova skalamerija. Detaljnije o ovome pročitajte u tekst Stava iz juna 2022. g.
“Nastavlja se saga o sarajevskom parku Hastahana, a posebno o ondje postavljenoj bizarnoj instalaciji njemačkog umjetnika Helmuta Lutza, glomaznoj konstrukciji nazvanoj “zvjezdani put”. Za nastavak se pobrinula redakcija portala Raskrinkavanje, “zaduženog” za subjektivni pregled objava u nekim domaćim medijima – ne svim – navodno radi provjere i ocjene tačnosti napisanog. Poznato je od ranije ko su i čime se bave, kao i njihove kolege iz Faktografa i raznih “fact-checkera” iz drugih okolnih zemalja.
Ovdje je zanimljiv njihov osvrt na Lutzovu kontroverznu umjetničku instalaciju. Naime, izvjesno vrijeme kružio je internetom snimak na kojem je analizirana ova skulptura i gdje se spominju navodni satanistički elementi, najprije u vezi s detaljima u izgledu same skulpture, a onda i u vezi s neobičnim performansima nekih od samoproglašenih “čuvara” ove instalacije. Na snimku ima očiglednih nedorečenih ili nejasnih insinuacija, uz pomalo proizvoljno tumačenje cijele priče o navodnom satanizmu koji prati ovu skulpturu. Međutim, snimak nepoznatog autora istovremeno nudi i razloge o tome zašto treba preispitati kontroverzu koja prati ovu instalaciju, način njenog nastanka, njen morbidni izgled te burne javne reakcije o najavljenom pa otkazanom premještanju.
Neznanom autoru kratkog snimka, ali i svima drugima, koji tek odnedavno primjećuju neprijatne bizarnosti instalacije u Hastahani, može se postaviti pitanje zašto tek sada reagiraju, a skulptura na istom mjestu stoji više od dvadeset godina. Taj dio priče zasad je nejasan. Ali ono što je možda i manje jasno jeste fanatizam onih koji tako burno brane ovu instalaciju, usput i njenog autora. Neki od fanatika djeluju kao opsjednuti i jednim i drugim.
AROGANTNI NASLOV
Posvetivši joj veliki tekst, sa sugestivnom analizom, redakcija Raskrinkavanja pokazala je da nije ravnodušna prema “sudbini” ove kreacije. Inače, analizirani snimak privukao je pažnju većeg broja internetskih korisnika, pa je možda zato Raskrinkavanje reagiralo, iako nije riječ o klasičnom mediju, čiji pregled ide u uobičajeni opis posla redakcije ovog “fact-checkera”. Dakle, obični, kraći snimak, dugačak svega nekoliko minuta, moguće privatno napravljen, kakvih ima bezbroj – nije ga napravila ni televizija, ni web-portal, niti neki magazin ili novina – privukao je toliku pažnju i analizu.
Pregledom teksta postavljenog na stranici Raskrinkavanja da se primijetiti kako je ovoj redakciji u svemu najviše smetao spomen satanizma, zbog čega su uglavnom i reagirali. Već naslov njihovog teksta ističe baš taj detalj, a glasi: “Povratak nebuloznih tvrdnji o ‘satanističkom spomeniku’ u Hastahani”.
Dakle, redakcija Raskrinkavanja potrudila se negirati moguću povezanost skulpture i pratećih obreda, koji se događaju oko nje, sa satanističkim aktivnostima ili simbolima, posebno naglašavajući da se, po njihovom mišljenju, ne radi o posveti drevnom feničanskom kultu božanstva Moloh, kome su prinošene ljudske žrtve, uglavnom djeca. Analizirani snimak sadržavao je informacije kako je riječ baš o Molohu, jer ga se, navodno, među raznim drugim nakaznim pojavama, može prepoznati u sklopu instalacije. U samom naslovu redakcija Raskrinkavanja koristila je žargonizam nebuloza, otkrivajući time i određenu dozu nadmenosti, što im nije prvi put – imali su već sličnih tekstova.
Subjektivno tvrdeći da kontroverzni “zvjezdani put” nema veze sa satanizmom, redakcija Raskrinkavanja nije ponudila preciznu potvrdu o tome u svome osvrtu. Nije dala o tome čvrste dokaze, ništa osim nejasnog citiranja izjava samog autora Helmuta Lutza, kojima se, kao, definira značenje instalacije. Istovremeno, treba to naglasiti, nedostaju i čvršći dokazi da instalacija jeste satanistička, tako da se, zasad, ne može precizno tvrditi ni jedno ni drugo. Ali se ne može tek tako negirati da u vezi s njom ima nekih elemenata okultnog, što i nije teško primijetiti. Recimo, nakazne figure i oblici svuda po skulpturi, blaži prikaz orgija, istaknuti unutrašnji ljudski organi, poluskriveni simbolizam posuđen iz antike, što je naveo i sam Lutz. Uz ostalo, autor je spomenuo i svoj interes za hebrejsku mistiku poznatu pod nazivom kabala, a to bi već mogla biti potvrda neke mračnjačke simbolike u svemu, jer mnogi moderni umjetnici nadahnuće crpe iz kabale te raznih ezoteričnih kultova.
Jasno je, također, da je ova nezgrapna i glomazna konstrukcija morbidna. Istovremeno, ona predstavlja i vizualno ruglo u ovom dijelu grada. Njeni “branitelji” na ovo mogu reći kako je subjektivno tvrditi za neke predmete da su lijepi ili ružni, ali da “uvažavaju” osobne primjedbe. Ipak, oslanjajući se na neke općedruštvene i pojedinačne estetske norme, i objektivno i subjektivno može se tvrditi da ona jeste ružna. Njenu neprijatnu vizualnu pojavu opazili su i neki inozemni turisti u Sarajevu. Bilo ih je koji su pitali lokalnog vodiča kakva je skalamerija u pitanju, šta predstavlja i zašto se tu nalazi. Zabilježeno je i nekoliko zbunjenih pogleda stranih posjetitelja prema “zvjezdanom putu”, te poneki blagi podsmijeh na objašnjenje da je riječ o poklonu gradu.
O pitanju okultnih asocijacija Raskrinkavanje nije ponudilo analizu bizarnog plesa neke polugole djevojke po cijevima skulpture. Desilo se to prošle godine, kada je došlo do prvog i neuspjelog pokušaja demontiranja ovoga umjetničkog rugla u centru grada. Navodno je ta djevojka poslije priznala da je riječ o nekom obrednom plesu, posvećenom umjetniku Helmutu Lutzu. Performanse su imali i neki aktivisti – koji bi da sačuvaju instalaciju – noseći na rukama repliku mrtvačkog sanduka. Ponuđeno, a nesuvislo objašnjenje performansa bilo je to da su time simbolično sahranili svoje “povjerenje”. Nebuloza od objašnjenja, da se poslužimo terminologijom Raskrinkavanja.
Ono što je i dalje, donekle, nejasno jeste sav taj fanatizam u “obožavanju” ili ove skulpture ili Helmuta Lutza ili oboga. Jedan sarajevski pozorišni radnik svojevremeno je tvrdio kako je pokušaj razmontiranja Lutzove umjetnine, radi njenog izmještanja iz Hastahane, vandalizam uz dosta iznesenih sugestivnih, pretjeranih i patetičnih ocjena u vezi s ovim slučajem. Helmut Lutz nije ničim značajnim zadužio Sarajevo, ali se samoproglašeni branitelji savremene “umjetnosti” ponašaju kao je on spasio cijeli grad, kao da ga je obnovio, kao da ga je prehranio, izliječio, uljepšao. Inače, Lutz je imao morbidnu umjetničku postavku i u centru Istanbula.”
- Thorgerson
#104846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto se tice toga, imaju snimke okolnih kamera.
Ima americka ambasada sa vjerujem bilion kamera, s druge strane telekom, banka, sigurno isto imaju kamere.
Dakle, sto se tice snimaka sigurno postoje. Ovaj snimak iz tramvaja, bi samo potvrdio navode vozaca da li je uradio neku akciju ili nije. Ali opet i to se vjerujem moze utvrditi iz samog tramvaja. Ako taj sistem nije radio, ond anije ni bitno jel vozac ucinio tu akciju ili nije. Mislim, bitno je, ali onda odgovornost prelazi na one koji su pustili takav tramvaj.
Mislim, meni je samo cudno da su ljudi.ovdje zeljni da skinu nekome glavu.
Pa covjece hekne avion sa 300 ljudi, poginu svi i ne ide istraga u smjeru eh hajmo naci nekog tehnicara Mehu koji je to uradio da mu jebemo majku.
Ne! Istraga ide u smjeru da se otkrije uzrok i da se taj uzrok otkloni da se ne bi opet desilo.
Al jebe se zelenim botovima za to. Jebe se njima za uzrok. Bitno je bagri da se necija glava sasijece. A to sto se nece saznati uzrok nesrece. Jebaji ga.
Kako jbt ti studenti znaju da vozac nije kriv?
Naravno, kako neko moze znati i da jeste kriv?
Ali se ovdje sve iskljucuje izricito, a bez da je istraga ista pokazala. Zato kazem, uporno vaze o nekakvom snimku. Pa nece snimak pokazati jbt sta se desilo sa kocnicama, tockovima i sta ja znam strujom itd.
Ima americka ambasada sa vjerujem bilion kamera, s druge strane telekom, banka, sigurno isto imaju kamere.
Dakle, sto se tice snimaka sigurno postoje. Ovaj snimak iz tramvaja, bi samo potvrdio navode vozaca da li je uradio neku akciju ili nije. Ali opet i to se vjerujem moze utvrditi iz samog tramvaja. Ako taj sistem nije radio, ond anije ni bitno jel vozac ucinio tu akciju ili nije. Mislim, bitno je, ali onda odgovornost prelazi na one koji su pustili takav tramvaj.
Mislim, meni je samo cudno da su ljudi.ovdje zeljni da skinu nekome glavu.
Pa covjece hekne avion sa 300 ljudi, poginu svi i ne ide istraga u smjeru eh hajmo naci nekog tehnicara Mehu koji je to uradio da mu jebemo majku.
Ne! Istraga ide u smjeru da se otkrije uzrok i da se taj uzrok otkloni da se ne bi opet desilo.
Al jebe se zelenim botovima za to. Jebe se njima za uzrok. Bitno je bagri da se necija glava sasijece. A to sto se nece saznati uzrok nesrece. Jebaji ga.
Ali se ovdje sve iskljucuje izricito, a bez da je istraga ista pokazala. Zato kazem, uporno vaze o nekakvom snimku. Pa nece snimak pokazati jbt sta se desilo sa kocnicama, tockovima i sta ja znam strujom itd.
- drug_profi
#104847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O ovom ja pričam, ali se presude ovdje na forumu donose na osnovu ličnog mišljenja i preferencije.Thorgerson wrote: ↑23/02/2026 13:34 Al jebe se zelenim botovima za to. Jebe se njima za uzrok. Bitno je bagri da se necija glava sasijece. A to sto se nece saznati uzrok nesrece. Jebaji ga.
Jedino što želim je da se otkrije pravi uzrok ovome.
Pretpostavljamo svi da je to neispravno održavanje, ali nije isključen ni vozač.
Dakle, moramo imati vještačenje tih ključnih sklopova tramvaja, i detaljnu analizu postupaka vozača.
A tramvaj nije zaštićen od pristupa i šta da mislimo o tome onda? Kao da je namjera vozaču sve prišiti.
I onda nas opet sve vraća na tužilaštvo i istražne organe.
Ustanoviti vezu Gras-Tužilaštvo. Koja su to imena?
-
moimoi
#104848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U pravu si… al moze pokazati ako je recimo vozac ubrzao da bi uhvatio zeleno svjetlo.. vrlo lako moguce da nije bio svjestan koliko.. moguce da je i po mobu drkao… Mislim da snimak puno toga moze otkriti.
- Altsa
#104849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ova raskrsnica sto se tice tramvaja nikada nije radila kako treba. Uvijek se moralo rucno prebacivati ili je bio neki kvar.Thorgerson wrote: ↑23/02/2026 13:05JovicSA wrote: ↑18/02/2026 10:08Ja sam zamalo zaplatio u ratu na toj raskisnici. Juni ili juli 92. ne sjećam se više, dan kada je JNA izašla iz kasarne. Pošalju nas sa tri kamiona iz tadašnjeg RGŠTO da izvlačimo oružije i municiju iz kasarne što nađemo. Dva od tri naša kamiona skrenu desno na rasksnici kod željezničke, ovaj hajvan što je nas vozio produži ravno na tu raskisnicu i skrene desno...dva rafala sa nebodera na Grbavici po nama. Sa lijeve moje strane lika pogodi u leđa, sa desne u glavu...ovaj po hajvan po gasu ali kasno, izvukli smo se nekako. Ni dan danas ne znam šta me spasilo. Jes mrska rasknica što jes jes.Thorgerson wrote: ↑16/02/2026 23:32
Jebo majku, al je ovo peh raksrnica.
Nevjrovatno, al bas crna tacka.![]()
- kabal1337
#104850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u drzavnoj firmi takvi dijkani, i stelici jasu ljude koji znaju posaoBiBi911 wrote: ↑23/02/2026 09:44U drzavnoj prvo te nema ko kontrolisat i ako ima to ti je neki rod, zaduznik il sta vec.drug_profi wrote: ↑23/02/2026 09:36Imali smo mi problem jednog radnika koji je izbjegavao radne zadatke, isao na bolovanja, vrlo drsko se ponašao.
Privatna firma, ali uprava nije htjela da mu da mogućnost da nas tuži i dobije. Angažovani su advokati i sve je urađeno po njihovom planu.
Ne znam gdje je sada i koga zajebava, ali vise nema pristup. Tuzbu nije mogao pokrenuti, a imao je sasvim dobar posao i pristojnu platu. Samo je trebalo raditi, a ne zajebavati se.
A kako je tek problematicno rjesiti se otpada i neradnika iz firmi koje su drzavne.
Bolovanje pici ko ludo.
Sindikat te stiti
Uvijek jedni druge imaju za nesto u dzepu
Politika i clanska knjizica
Ako neko krene da se rijesi nekoga taj isti je sledeci jer stao je nekome na zulj