IRAN

skrbavi-admin

#50751 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

alijagoro wrote: 22/02/2026 19:26
glaj gubara lesinarskih :lol:
fakat nema nista gore od izdajica i gubara koji ti bacaju kloceve pod noge..... taj hamelj fakat ne zasluzuje nista osim metka u celo....
GandalfSivi

#50752 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Sve mladi i perspektivni :)
JovicSA

#50753 Re: IRAN

Post by JovicSA »

alijagoro wrote: 22/02/2026 19:26
Ovo isto da je Zapad podržao Bugojansku skupinu kada su upali u Jugoslaviju 70 i neke. Ovo su obični teroristi koje po hvatanju po kratkom postupku, Tito je to najbolje znao.
Rothmans

#50754 Re: IRAN

Post by Rothmans »

Opet Kurdi glupavi traze gujci cepa :mrgreen:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#50755 Re: IRAN

Post by arman1 »

Rothmans wrote: 22/02/2026 21:31 Opet Kurdi glupavi traze gujci cepa :mrgreen:
Ovaj put mislim da će da najebu žestoko. PKK položio oružje. U Siriji su donji. Turci i Kinezi će učiniti sve da da ovu bagru istjeraju na vjetrometinu.
arman1

#50756 Re: IRAN

Post by arman1 »

🇨🇳 🇺🇸 🇮🇷 Kinesko ministarstvo vanjskih poslova
Kina kategorički odbacuje svaki pokušaj SAD-a ili Izraela da ograniče iransku naftu i smatra je potpuno neprihvatljivim.
Kinesko ministarstvo vanjskih poslova potvrđuje svoje pravo na nastavak "legitimne" saradnje s Teheranom.
Kina se neće predati bilo kakvim vanjskim pritiscima u području energetike.
Washington mora zaustaviti svoje nezakonite i djetinjaste postupke protiv Kine i Irana.
Kina smatra jednostranim američkim sankcijama nezakonitim i međunarodno neprihvatljivim.
Kina naglašava da njezini energetski odnosi s Iranom služe njegovoj strateškoj energetskoj sigurnosti i ne mogu se miješati ili priznati.
Iran i Kina posvećeni su produbljivanju bilateralnih odnosa kroz 25-godišnji strateški sporazum, suočeni s američkim jednostranim jednostranim sporazumom.
A_A_AKCIJA

#50757 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

arman1 wrote: 22/02/2026 21:53 🇨🇳 🇺🇸 🇮🇷 Kinesko ministarstvo vanjskih poslova
Kina kategorički odbacuje svaki pokušaj SAD-a ili Izraela da ograniče iransku naftu i smatra je potpuno neprihvatljivim.
Kinesko ministarstvo vanjskih poslova potvrđuje svoje pravo na nastavak "legitimne" saradnje s Teheranom.
Washington mora zaustaviti svoje nezakonite i djetinjaste postupke protiv Kine i Irana.
Kina smatra jednostranim američkim sankcijama nezakonitim i međunarodno neprihvatljivim.
Kina naglašava da njezini energetski odnosi s Iranom služe njegovoj strateškoj energetskoj sigurnosti i ne mogu se miješati ili priznati.
Iran i Kina posvećeni su produbljivanju bilateralnih odnosa kroz 25-godišnji strateški sporazum, suočeni s američkim jednostranim jednostranim sporazumom.
Dosta ovih vijesti u vezi Kine je lažno.
Ne kažem da je i ovaj.

Treba provjeriti.

Obično imaš u komentarima pitaju Groka je li bila ova izjava.
arman1

#50758 Re: IRAN

Post by arman1 »

A_A_AKCIJA wrote: 22/02/2026 22:06
arman1 wrote: 22/02/2026 21:53 🇨🇳 🇺🇸 🇮🇷 Kinesko ministarstvo vanjskih poslova
Dosta ovih vijesti u vezi Kine je lažno.
Ne kažem da je i ovaj.

Treba provjeriti.

Obično imaš u komentarima pitaju Groka je li bila ova izjava.
Naletio sam na klip obuke Iranskih pilota u Kineskim avionima. Video sniman pomoću AI, a onda par dana poslije vijest da su stvarno upućeni neki piloti i da je počeo prvo teoretski dio. Dio ovih vijesti mislim da Kinezi namjerno plasiraju. Mislim da da se to zoze test-flare. Definitivno ih ima dosta u Teheranu ovih dana. Na nekim hotelima su iskačene kineske zastave. Kina ima problema s opskrbom naftom i prestanak dotoka Iranske bi je opasno poljuljao.
Dugarry

#50759 Re: IRAN

Post by Dugarry »

Rothmans wrote: 22/02/2026 21:31 Opet Kurdi glupavi traze gujci cepa :mrgreen:
Zar ih nisi podrzavao u Siriji? Nema razlike izmedju ovih i onih u Siriji.
Haris.ba

#50760 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Bosanski_kralj wrote: 22/02/2026 18:11 Grdna rane, oni se još nadaju nekom sporazumu
Pa moraju zbog svog stanovnistva. Do zadnjeg momenta dok ne pocnu bombe da pokazu da su htjeli pregovarati.

Jasno je i njima sta im se sprema.

Jedino je pitanje dokle su spremni ici da spase vlastiti rezim, i da li je i narod voljan da ih prati.
arman1

#50761 Re: IRAN

Post by arman1 »

Haris.ba wrote: 22/02/2026 22:20
Bosanski_kralj wrote: 22/02/2026 18:11 Grdna rane, oni se još nadaju nekom sporazumu
Pa moraju zbog svog stanovnistva. Do zadnjeg momenta dok ne pocnu bombe da pokazu da su htjeli pregovarati.

Jedino je pitanje dokle su spremni ici da spase vlastiti rezim, i da li je i narod voljan da ih prati.
Kakav jebeni režim. Cionisti žele da ih vrate u srednji vijek ili da im nametnu svog kera za šaha. Sve ostalo za njih je poraz. Ovdje je riječ o preživljavanju. Ili si svoj ili te nema. Bosanci su odabrali ovo drugo. Drago mi je da ima i onih koji se nedaju, bez obzira na cijenu.
A_A_AKCIJA

#50762 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

arman1 wrote: 22/02/2026 22:13 Naletio sam na klip obuke Iranskih pilota u Kineskim avionima. Video sniman pomoću AI, a onda par dana poslije vijest da su stvarno upućeni neki piloti i da je počeo prvo teoretski dio. Dio ovih vijesti mislim da Kinezi namjerno plasiraju. Mislim da da se to zoze test-flare. Definitivno ih ima dosta u Teheranu ovih dana. Na nekim hotelima su iskačene kineske zastave. Kina ima problema s opskrbom naftom i prestanak dotoka Iranske bi je opasno poljuljao
Sve je to tačno.

Kina i Iran su od ljetos povezani direktnom željezničkom linijom, tako da osim avio transporta dosta toga ide i prugom.

MizarVision satelitski snimci su zlatni, jer pokazuju raspored USA snaga i dosta precizno mogu javiti da je akcija počela.

E sada, USA će vjerojatno početi kao i uvijek Tomahawk krstarećim raketama, kojima u najboljem slučaju treba pola sata a možda i do 3 sata da dođu do cilja. Uz kineske izviđačke i EW brodove i satelitske podatke, to može biti dovoljno da se potencijalni ciljevi pomjere i izbjegnu udar.

Imajući u vidu da je Trump iza svega i sve što se desilo u Venecueli, vjerujem da će glavni cilj biti kidnapovanje Khamneija helikopterskim desantom iz Azerbejdžana.
arman1

#50763 Re: IRAN

Post by arman1 »

A_A_AKCIJA wrote: 22/02/2026 23:18
arman1 wrote: 22/02/2026 22:13 Naletio sam na klip obuke Iranskih pilota u Kineskim avionima. Video sniman pomoću AI, a onda par dana poslije vijest da su stvarno upućeni neki piloti i da je počeo prvo teoretski dio. Dio ovih vijesti mislim da Kinezi namjerno plasiraju. Mislim da da se to zoze test-flare. Definitivno ih ima dosta u Teheranu ovih dana. Na nekim hotelima su iskačene kineske zastave. Kina ima problema s opskrbom naftom i prestanak dotoka Iranske bi je opasno poljuljao
Sve je to tačno.

Kina i Iran su od ljetos povezani direktnom željezničkom linijom, tako da osim avio transporta dosta toga ide i prugom.

MizarVision satelitski snimci su zlatni, jer pokazuju raspored USA snaga i dosta precizno mogu javiti da je akcija počela.

E sada, USA će vjerojatno početi kao i uvijek Tomahawk krstarećim raketama, kojima u najboljem slučaju treba pola sata a možda i do 3 sata da dođu do cilja. Uz kineske izviđačke i EW brodove i satelitske podatke, to može biti dovoljno da se potencijalni ciljevi pomjere i izbjegnu udar.

Imajući u vidu da je Trump iza svega i sve što se desilo u Venecueli, vjerujem da će glavni cilj biti kidnapovanje Khamneija helikopterskim desantom iz Azerbejdžana.
Iranci već imaju sisteme koji mogu oboriti "sjekirice" koje dosta sporo idu. Neki ručni lanseri, a navodno su još bruku toga naručili, raznih modela. Na jednoj US krstarici izbio je požar na pogonskom postrojenju. Požar je ugašen bez žrtava, procjenjuje se šteta, Sumnjaju na sabotažu.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#50764 Re: IRAN

Post by moonco »

Ja mislim da im nešto planiraju iznutra. Kao ono što je bilo sa dronovima. Samo od kineza jammere naručiti i metnuti ih oko ključne infrastrukture.
A_A_AKCIJA

#50765 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Zanimljiva mašina snimljena na flight radaru.
Po ponašanju, ne odgovara niti jednom poznatom dronu koje imaju Iranci

A_A_AKCIJA

#50766 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Ovaj nalog je obavezan ako se želite upoznati sa iranskim vojnim potencijalima i vidjeti jako dobre analize.

Naravno, malo šilji na iransku stranu, ali ne priča gluposti.

Mala analiza iranskih raketa korištenih ljetos protiv Izraela.

arman1

#50767 Re: IRAN

Post by arman1 »

Ovaj put su im oborili jako skupu igračku. Navodno među us mornarima moral je relativno klimav. Sad će neko reći Iranska propaganda. Sigurno oni isti koji tvrde da "mulanskirežim" samo što nije pao.
Sama činjnica da se na internetu pojavljuju redovno update slika brodova kao i klipova (AI) u kojima isti bivaju pogođeni raznim oružjem unosi dodatni nemir.
No Mind

#50768 Re: IRAN

Post by No Mind »

arman1 wrote: 22/02/2026 22:36

Kakav jebeni režim. Cionisti žele da ih vrate u srednji vijek ili da im nametnu svog kera za šaha. Sve ostalo za njih je poraz. Ovdje je riječ o preživljavanju. Ili si svoj ili te nema. Bosanci su odabrali ovo drugo. Drago mi je da ima i onih koji se nedaju, bez obzira na cijenu.
Nije tema ali bogami, jos smo tu. A to biti "svoj", ne znam kad si zadnji put gledao na Mapu i gdje nam je drzava, i u kakvoj poziciji u odnosu na okruzenje. Blago receno, smijesno je to porediti.
dr_Evil

#50769 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Vidi, nije tema, ali nije istina. Bosanci, a pogotovo Hercegovci su odabrali da ih ima uprkos rezimima koji su ih htjeli pod zemlju, te vlastitom rezimu koji je pomagao agresoru, ali ni on nije smio protiv naroda.

Kad smo kod cionista i nasih ljudi, dvije kolumne - samo postavljam nemam misljenje.

https://thebosniatimes.ba/101116/sta-ci ... jecanstva/

https://thebosniatimes.ba/100999/crna-l ... on-njihov/

Ratni sukobi iz ljudi izvuku najbolje i najgore, vjerujem da smo u ratu bili najbolja verzija sebe, malo me zabrinjavamo sada u miru, mislim da ne shvatamo politiku, ne vidimo kartu gdje se nalazimo, ne znamo historiju, pa mislim da se moram sloziti s tobom, na kraju nas nece biti, neminovno je. I tesko mi je svariti da smo ipak uspjeli okrenuti cionisticku ostricu prema sebi. Samo nam je jos to nedostajalo pored svih ostalih problema.

Kokice i gledajmo.
arman1

#50770 Re: IRAN

Post by arman1 »

dr_Evil wrote: 23/02/2026 10:13

Vidi, nije tema, ali nije istina. Bosanci, a pogotovo Hercegovci su odabrali da ih ima uprkos rezimima koji su ih htjeli pod zemlju, te vlastitom rezimu koji je pomagao agresoru, ali ni on nije smio protiv naroda.

Kad smo kod cionista i nasih ljudi, dvije kolumne - samo postavljam nemam misljenje.

https://thebosniatimes.ba/101116/sta-ci ... jecanstva/

https://thebosniatimes.ba/100999/crna-l ... on-njihov/

Ratni sukobi iz ljudi izvuku najbolje i najgore, vjerujem da smo u ratu bili najbolja verzija sebe, malo me zabrinjavamo sada u miru, mislim da ne shvatamo politiku, ne vidimo kartu gdje se nalazimo, ne znamo historiju, pa mislim da se moram sloziti s tobom, na kraju nas nece biti, neminovno je. I tesko mi je svariti da smo ipak uspjeli okrenuti cionisticku ostricu prema sebi. Samo nam je jos to nedostajalo pored svih ostalih problema.

Kokice i gledajmo.
Ja sam to svjesno uradio i koštalo me finansijski. Ako jedan Javier Bardem se odrekne miliona i kaže ne moram biti glumac, mogu i gorivo točiti na bezzinskoj, što se ja nebih odrekao siće koju sam klepao sa strane. Zbog statusa na mrežama išla je "opomena", a potom i prekid. Moj odgovor je bio : “I’m sorry, but you can’t buy me.” Čovjek mi je zalijepio negativne recenzije, a ja sam objelodanio za što sam ih dobio. I sad malo pomalo vratito sam se na staro ali za razliku od mnogih nemam problema da se pogledam u ogledalo.
U mojoj kući ako ima supstitut nisu dozvoljeni proizvodi povezani sa zločinačkim režimom i svima koji ga podržavaju.
Što budemo tvrđi teže će nas progutati.
skrbavi-admin

#50771 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

arman1 wrote: 23/02/2026 12:01
Ja sam to svjesno uradio i koštalo me finansijski. Ako jedan Javier Bardem se odrekne miliona i kaže ne moram biti glumac, mogu i gorivo točiti na bezzinskoj, što se ja nebih odrekao siće koju sam klepao sa strane. Zbog statusa na mrežama išla je "opomena", a potom i prekid. Moj odgovor je bio : “I’m sorry, but you can’t buy me.” Čovjek mi je zalijepio negativne recenzije, a ja sam objelodanio za što sam ih dobio. I sad malo pomalo vratito sam se na staro ali za razliku od mnogih nemam problema da se pogledam u ogledalo.
U mojoj kući ako ima supstitut nisu dozvoljeni proizvodi povezani sa zločinačkim režimom i svima koji ga podržavaju.
naci pocela je cistka i sta gledas i pises onlajn.... rodi majka eurostaljine.... jos samo da Gulage namjeste :run:
arman1

#50772 Re: IRAN

Post by arman1 »

skrbavi-admin wrote: 23/02/2026 12:10
arman1 wrote: 23/02/2026 12:01
naci pocela je cistka i sta gledas i pises onlajn.... rodi majka eurostaljine.... jos samo da Gulage namjeste :run:
Prije više od godinu dana, se ovo desilo. Na skroz drugoj platformi lik mi je zalijepio negativnu recenziju iako nismo sarađivali. Prijavio sam ga i banovali su ga na godinu dana. Imam pasoš ali se može desiti da ove godine ne mognem preko granice.
Silom prilika ostajem svoj na svome, ali i dalje svoj.
Ovdje neki tvrde da je u švabiji med i mlijeko i dalje. Oko mnogih pitanja su sada podijeljeni, a u mnogim krajevima, posebno manjim mjestima biti musliman, imati malo tamniju kožu ili naglasak je veoma nepoželjno. Nisam mogao vjerovati koliko su povodljivi i glupi.
Čitalac

#50773 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Ahmad Zeidabadi, reformista: Trump nije toliko glup...
Promjena režima kišom raketa i bombi, jednaka je potapanju broda s namjerom da se taj brod zauzme. Ne mislim da je Trump toliko glup. Netanyahu je već druga priča. On želi potopiti naš brod, kako bi iskoristio kaos da ukrade drugi brod – Zapadnu obalu – i baci njegove vlasnike u more.
Čitalac

#50774 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Jomhuri Eslami (konzervativni list, urednika imenuje Khamenei): Dosta je obećanja, narod traži konkretne rezultate...
Naša zemlja suočava se s nizom složenih ekonomskih, društvenih i kulturnih problema, ali još veća prijetnja je uvjerenje značajnog dijela društva da sustav nema volje za promjenu. Kada se to uvjerenje uspostavi na kolektivnoj razini, priprema se tlo za radikalizam, očaj i otvorenost prema vanjskim faktorima. Vraćanje javnog povjerenja i obnavljanje društvenog kapitala moguće je samo konkretnim akcijama i rezultatima.
Obećanja više ne funkcioniraju. Društvo ih je prestalo slušati. Ljudi žele konkretne promjene i fleksibilnost sustava. Suprotno shvaćanju da je svaka vrsta fleksibilnosti nazadovanje, u trenutnoj situaciji mudra fleksibilnost nije znak slabosti, već manifestacija stvarnog autoriteta u kojem se sustav može uskladiti sa zahtjevima društva i vremena.
U tom kontekstu, smjena čelnika IRIB-a i ozbiljna revizija upravljanja nacionalnim medijima mogu biti jedan od najjasnijih i najučinkovitijih znakova promjene. Takva akcija, više od bilo kojeg obećanja, ima potencijal da se smatra objektivnim znakom početka promjene. Društvo je gladno vidjeti opipljiv znak da vlast prima poruku nezadovoljstva i poštuje zahtjeve naroda. Prije nego što društveni i politički troškovi postanu previsoki, pametna simbolična promjena može preuzeti inicijativu, probiti led nepovjerenja i vratiti nadu stanovništvu.
Postoje barem dva pitanja koja imaju najveći konsenzus među različitim dijelovima stanovništva.
Prvo je primjetan pad kapaciteta vladajućeg sustava i njegova neučinkovitost, to je stvar u koju malo tko sumnja. Drugo je ozbiljan poremećaj u odnosu između političkog sustava i dijelova drutva te stvaranje dubokog raskola. Prvi uvjet u tom smjeru je prihvaćanje stvarnosti. Poricanje samo pogoršava patnju društva i produbljuje atmosferu nepovjerenja. Mediji koji generiraju ljutnju i mržnju moraju se reformirati.
Kada društvo osjeti da vrata promjena nisu zatvorena, nada u reformu se vraća iznutra, a oštra i radikalna ponašanja se smanjuju. Međutim, obnova povjerenja i jačanje društvenog kapitala ne ograničava se samo na simbolične akcije, već se stvarna rješenja moraju tražiti i na strukturnoj i institucionalnoj razini.
arman1

#50775 Re: IRAN

Post by arman1 »

BREAKING:
Planned U.S. strike Carrier faces a major problem: TOILET FAILURES on USS Gerald R. Ford.
So it’s either shit in their PANTS or shit where they SLEEP... A $13 billion warship, $0 bathroom available... Hello this is YOUR W$RMONGER 🇺🇸
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U.S. intelligence officer Ritter: Iran can send the aircraft carrier to the bottom of the ocean!!
U.S. intelligence officer and former United Nations weapons inspector Scott Ritter warned that the U.S. nuclear aircraft carrier USS Abraham Lincoln, like a “sitting duck,” can be sent by Iran to the bottom of the ocean.
This comes simultaneously with other warnings from American generals and officials, in which they warned of what they described as an uncalculated gamble, basing that on Iranian rigidity in the negotiations, and that this indicates that the Iranians possess undeclared lethal weapons that may enable them to force the United States of America to withdraw and declare defeat in a short time.
Post Reply