K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4501 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote: 21/02/2026 22:51
hrasno38 wrote: 21/02/2026 22:41
neno#4 wrote: 21/02/2026 22:31

Precjenjuješ dečka. Večeras je bilo kako sam i očekivao da ne može spojiti dvije utakmice u kratkom vremenskom roku. Još je mlad i može napredovati, ali puno je još potrebno za ovaj nivo. Bosna nije reper gdje se može on trenutno mjeriti, jer su večeras predominantni bili, a Caruthers je ozbiljan odbrambeni igrač protiv kojeg se nisu naigrali ni bolji igrači.

Pazi decko je za 4,5 minute postigao 7 poena sa 100% sutem a onda ga je trener dugo drzao na klupi. Decko ima finu tehniku i siguran skok sut za svojih 21 godinu. Naravno mora igrati sto vise jer kad igra onda i pogadja. Veceras je bila vece Darka Talica, Makitan los ali i ocekivano jer je imao ispod kosa za svoju gradju bas teske centre. Ne zaboravimo da Borac uopste nema klasicnog centra. U svakom slucaju Makitan, Saric i Talic su igraci na koje treba nasa reprezentacija da racuna u buducnosti i puno su bolji igraci od Gutica koji ima samo sut i nista vise. Mislim da Talic pod obavezno treba da ide u finalni roster reprezentacije pogotovo ako Roberson otkaze.
A čekaj odakle sad da Gutić ne valja :bih:..Ipak si prešao na stranu da čovjek nema kvalitet :D
Ni Makitan, ni Šarić ni Talić nemaju potreban kvalitet, pa čak bih rekao ni za KK Bosnu. Možda Šarić ako se bude razvijao kako treba, ali fali tu još dosta stvari. Makitan je previše krut, igra vrlo dobru sezonu, ali nema šuta i to je veliki problem. Večeras je bio loš, ali Bosna je igrala perfektnu odbranu.
Gutic valja kao cisti suter i tu nema nikakvog spora. Napisao sam ovdje davno da me Gutic podsjeca na Mikija Mitrovica samo sut i sve ostalo vozdrica. Ova sva trojica igraca trebaju sto vise utakmica sa jakim protivnicima. Ne treba zaboraviti da su oni sinoc imali ipak tesku utakmicu protiv Igokee koju su zavrsili sinoc u 11 a sve su to vise manji mladi igraci. Oni su sinoc pokazali pravi kvalitet a danas sam vidio kako nekoliko puta sami traze izmjene. Makitanu i ne treba sut mada je veceras zabio jednu trojku. On se odlicno snalazi ispod kosa, skuplja otpatke, skace kao nekada Cutura i uglacnom poentira blziu kosa. Naravno treba mu nabiti jos mase. Talic i te kako ima kvalitet i za taj kvalitet se zna odavno i on bi i te kako imao mjesta u Bosni. Saricu isto tako trebaju vece minutaze i jace utakmice. Jaci su od bilo kojeg Bosninog mladog igraca.
neno#4

#4502 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote: 21/02/2026 23:14
hrasno38 wrote: 21/02/2026 22:41

Pazi decko je za 4,5 minute postigao 7 poena sa 100% sutem a onda ga je trener dugo drzao na klupi. Decko ima finu tehniku i siguran skok sut za svojih 21 godinu. Naravno mora igrati sto vise jer kad igra onda i pogadja. Veceras je bila vece Darka Talica, Makitan los ali i ocekivano jer je imao ispod kosa za svoju gradju bas teske centre. Ne zaboravimo da Borac uopste nema klasicnog centra. U svakom slucaju Makitan, Saric i Talic su igraci na koje treba nasa reprezentacija da racuna u buducnosti i puno su bolji igraci od Gutica koji ima samo sut i nista vise. Mislim da Talic pod obavezno treba da ide u finalni roster reprezentacije pogotovo ako Roberson otkaze.
A čekaj odakle sad da Gutić ne valja :bih:..Ipak si prešao na stranu da čovjek nema kvalitet :D
Ni Makitan, ni Šarić ni Talić nemaju potreban kvalitet, pa čak bih rekao ni za KK Bosnu. Možda Šarić ako se bude razvijao kako treba, ali fali tu još dosta stvari. Makitan je previše krut, igra vrlo dobru sezonu, ali nema šuta i to je veliki problem. Večeras je bio loš, ali Bosna je igrala perfektnu odbranu.
Gutic valja kao cisti suter i tu nema nikakvog spora. Napisao sam ovdje davno da me Gutic podsjeca na Mikija Mitrovica samo sut i sve ostalo vozdrica. Ova sva trojica igraca trebaju sto vise utakmica sa jakim protivnicima. Ne treba zaboraviti da su oni sinoc imali ipak tesku utakmicu protiv Igokee koju su zavrsili sinoc u 11 a sve su to vise manji mladi igraci. Oni su sinoc pokazali pravi kvalitet a danas sam vidio kako nekoliko puta sami traze izmjene. Makitanu i ne treba sut mada je veceras zabio jednu trojku. On se odlicno snalazi ispod kosa, skuplja otpatke, skace kao nekada Cutura i uglacnom poentira blziu kosa. Naravno treba mu nabiti jos mase. Talic i te kako ima kvalitet i za taj kvalitet se zna odavno i on bi i te kako imao mjesta u Bosni. Saricu isto tako trebaju vece minutaze i jace utakmice. Jaci su od bilo kojeg Bosninog mladog igraca.
Pa čekaj jebemu miša, ti postavljaš argumente kako ti odgovaraju iz utakmice u utakmicu :lol: Prepiremo se mjesecima za Gutića, za kojeg tvrdiš da mu niko ne daje šansu, ja ti mjesecima govorim da dečko nema potreban kvalitet za ovaj nivo košarke i nema. Nema odbranu, u napadu nema ništa osim šuta koji je upitan jer nema samopouzdanja. Nije on slučajno kod Pašalića van rotacije vjeruj mi. Nije slučajno kod svih trenera bio van rotacije, pa i kod Ace u prošloj sezoni. Jednostavno je on višak ovog rostera. Darko Talić je više puta pokušavao u Igokei, ali jednostavno nije išlo. Već ima 28 godina i ne može ponuditi konstantnost na ABA ligaškom nivou. Ostavila bi njega Igokea da je mogao. On je taman za ekipe nivoa Borca. Rekao sam ti danas za Šarića da neće ponuditi utakmicu približno sinoćnjoj, jer oni koji u kontinuitetu mogu u dva dana pružiti odlične partije su već u Megi, a to su Bogoljub Marković, Luigi Suigo, itd. Šariću trebaju minute u narednim sezonama, a npr. u ovom rosteru, pored Caruthersa/Atića/Plummera/Westa/Shepherda/Lopeza ih jednostavno ne bi mogao dobiti. Igrač sa nestabilnim šutem kao što ga ima Dušan Makitan teško može napraviti značajniju karijeru. Njemu fali i mišićne mase, jer je hendikepiran u napadu što se tiče šuta. Ima potencijala, treba ga svakako pratiti, ali Igokea će to vrebati svakako, jer je njihovo dijete.
Leopard_SA

#4503 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Kakva rutinska utakmica. Nisam ocekivao da cemo s pola snage uzeti Kup. Svaka cast momci. Jasar je iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji.
Young, nemam sta reci. Jedan od najkvalitetnijih kosarkasa u poslijeratnoj Bosni. Plummer :thumbup:

Nadam se da cemo u finalu Lige takodje odigrati ovako dobro pa da slavimo duplu krunu ove sezone. Da ne govorim da bi osvajanjem Lige igrali FIBA Ligu prvaka aBd sljedece sezone.

Takodje se nadam da ce i sljedece sezone biti osigurana znacajna(pa cak i veca) podrska iz budzeta za klub i da je ovo samo prvi korak ka stvaranju jednog kvalitetnog, dobrog i odrzivog sportskog projekta
izbjeglica_iz_besmisla

#4504 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ako se osvoji liga, mislim da ce ovo biti daleko najuspješnija sezona KK Bosne nakon rata.

To je vazno, da se opravdaju ulozene pare. Ali skeptican sam da mozemo ici puno iznad toga, osim ako se pojavi privatni sponzor. Po meni smo od drzave vec dobili iznenadjujuce puno, poznavajuci nase politicare i nebrigu za sport.
hrasno38

#4505 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote: 22/02/2026 00:37

Pa čekaj jebemu miša, ti postavljaš argumente kako ti odgovaraju iz utakmice u utakmicu :lol: Prepiremo se mjesecima za Gutića, za kojeg tvrdiš da mu niko ne daje šansu, ja ti mjesecima govorim da dečko nema potreban kvalitet za ovaj nivo košarke i nema. Nema odbranu, u napadu nema ništa osim šuta koji je upitan jer nema samopouzdanja. Nije on slučajno kod Pašalića van rotacije vjeruj mi. Nije slučajno kod svih trenera bio van rotacije, pa i kod Ace u prošloj sezoni. Jednostavno je on višak ovog rostera. Darko Talić je više puta pokušavao u Igokei, ali jednostavno nije išlo. Već ima 28 godina i ne može ponuditi konstantnost na ABA ligaškom nivou. Ostavila bi njega Igokea da je mogao. On je taman za ekipe nivoa Borca. Rekao sam ti danas za Šarića da neće ponuditi utakmicu približno sinoćnjoj, jer oni koji u kontinuitetu mogu u dva dana pružiti odlične partije su već u Megi, a to su Bogoljub Marković, Luigi Suigo, itd. Šariću trebaju minute u narednim sezonama, a npr. u ovom rosteru, pored Caruthersa/Atića/Plummera/Westa/Shepherda/Lopeza ih jednostavno ne bi mogao dobiti. Igrač sa nestabilnim šutem kao što ga ima Dušan Makitan teško može napraviti značajniju karijeru. Njemu fali i mišićne mase, jer je hendikepiran u napadu što se tiče šuta. Ima potencijala, treba ga svakako pratiti, ali Igokea će to vrebati svakako, jer je njihovo dijete.
Gutic je cistokrvni suter i nista vise i naravno da mu treba dati sansu nda igra. Na kraju krajeva ne zove ga ni Djerdja bez veze. Dakle da Bosna ima izgradjene akcije za sutere i on bi igrao vise. Sta ocekujes od igraca koji drugu sezonu grije klupu?? Ocekujes kad udje da bljesne i zabije. Ti ocito onda nisi osjetio smrad i miris parketa. Ne mozes znati kakav je ko igrac dok mu ne das pravu priliku. Sjedenjem na klupi mu samo unistavas i karaijru i samopouzdanje i za Gutica bi i bilo najbolje da ode u drugi klub gdje ce igrati. Isto ce napraviti i sa Novakom jer mu daje na kaskicu kad vodimo 20-30 razlike a decko kad god je usao napravio je nesto dobro.Ako mu nije dao sansu krozcitavu sezonu dok je Halilovic se blamirao tek mu sad nece dati kada je Miki proigrao (ako je proigrao). Bosna ako ovako nastavi postat ce legija stranaca bez mladih igraca i onda ga jebi kad tad ce opet da pukne. Pa majku mu hej on ne uvodi Manojlovica na +20 nego na +30....SRAMOTA! Gutic u obe utakmice samo sto je usao zveknuo po tricu. Darko Talic za nase uslove je odlican igrac. Pusti ti te vase NBA i EL kriterijume. BiH nema boljeg playa od njega u ovom trenutku a pri tome mislim na domace igrace. Jak je, prodoran, igra jako odbranu, ima fin sut. Na kraju krajeva ko god ovako jakoj Bosni zavali 20 poena o njemu treba pricati. Makitan napisao sam da treba dobiti mase ali je decko za svojih 21 godinu tako izuzetno perspektivan. Vidi moja gledista se baziraju na znatno starijoj skoli kosarke od one koju si vjerovatno ti pohadjao ako si pohadjao. Ja znam da su se ovakvi talenti prije rata skupljali i dovodili u Bosnu i da se sa pojedinim i te kako individualno radilo. U ovoj zemlji u zadnjih 20 godina koliko je izbaceno vrhunskih igraca?? Musa i.........To je zato sto po klubovima haraju kosarkaski teoreticari a ne prakticari. Jebo trenera ako ti ne moze pokazati to sto trazi od tebe.
Ali dobro vidjet cemo sta i kako sto se tice ovih igraca. Napisao sam da u ovom rosteru reprezentacije nema mjesta za Gutica jer decko uopste ne igra. Ko zove igraca koji uopste ne igra izuzev ako u njemu ne vidi ono "nesto".
hrasno38

#4506 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 22/02/2026 07:35 Ako se osvoji liga, mislim da ce ovo biti daleko najuspješnija sezona KK Bosne nakon rata.

To je vazno, da se opravdaju ulozene pare. Ali skeptican sam da mozemo ici puno iznad toga, osim ako se pojavi privatni sponzor. Po meni smo od drzave vec dobili iznenadjujuce puno, poznavajuci nase politicare i nebrigu za sport.
Ove sezone bi trebali da dobijemo jos vise sukladno rezultatima a pogotovo ako se osvoji titula. Izbori su i odrijesit ce kesu svi nivoi vlasti koji bi trebali a pojavit ce se i vjerovatno i novi privatni sponzori jer Bosna je sada ubjedljivo najveci sportski brand u KS. E sad ne svidja mi se prica i ucjenjivanje Barbarica jer se ponasa ko sveta krava. Eto ako mi kao nastave pricati ja cu otici. Pa sta te briga ako pricaju ti svakako radis sve po svom i onda ne vidim u cemu je problem? Medjutim on je najavio na pocetku sezone da ce na kraju otici radi svog privatnog posla i odlaska iz zemlje.
neno#4

#4507 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote: 22/02/2026 12:12

Gutic je cistokrvni suter i nista vise i naravno da mu treba dati sansu nda igra. Na kraju krajeva ne zove ga ni Djerdja bez veze. Dakle da Bosna ima izgradjene akcije za sutere i on bi igrao vise. Sta ocekujes od igraca koji drugu sezonu grije klupu?? Ocekujes kad udje da bljesne i zabije. Ti ocito onda nisi osjetio smrad i miris parketa. Ne mozes znati kakav je ko igrac dok mu ne das pravu priliku. Sjedenjem na klupi mu samo unistavas i karaijru i samopouzdanje i za Gutica bi i bilo najbolje da ode u drugi klub gdje ce igrati. Isto ce napraviti i sa Novakom jer mu daje na kaskicu kad vodimo 20-30 razlike a decko kad god je usao napravio je nesto dobro.Ako mu nije dao sansu krozcitavu sezonu dok je Halilovic se blamirao tek mu sad nece dati kada je Miki proigrao (ako je proigrao). Bosna ako ovako nastavi postat ce legija stranaca bez mladih igraca i onda ga jebi kad tad ce opet da pukne. Pa majku mu hej on ne uvodi Manojlovica na +20 nego na +30....SRAMOTA! Gutic u obe utakmice samo sto je usao zveknuo po tricu. Darko Talic za nase uslove je odlican igrac. Pusti ti te vase NBA i EL kriterijume. BiH nema boljeg playa od njega u ovom trenutku a pri tome mislim na domace igrace. Jak je, prodoran, igra jako odbranu, ima fin sut. Na kraju krajeva ko god ovako jakoj Bosni zavali 20 poena o njemu treba pricati. Makitan napisao sam da treba dobiti mase ali je decko za svojih 21 godinu tako izuzetno perspektivan. Vidi moja gledista se baziraju na znatno starijoj skoli kosarke od one koju si vjerovatno ti pohadjao ako si pohadjao. Ja znam da su se ovakvi talenti prije rata skupljali i dovodili u Bosnu i da se sa pojedinim i te kako individualno radilo. U ovoj zemlji u zadnjih 20 godina koliko je izbaceno vrhunskih igraca?? Musa i.........To je zato sto po klubovima haraju kosarkaski teoreticari a ne prakticari. Jebo trenera ako ti ne moze pokazati to sto trazi od tebe.
Ali dobro vidjet cemo sta i kako sto se tice ovih igraca. Napisao sam da u ovom rosteru reprezentacije nema mjesta za Gutica jer decko uopste ne igra. Ko zove igraca koji uopste ne igra izuzev ako u njemu ne vidi ono "nesto".
Argumente koje ti meni daješ možeš slobodno nekome drugom, jer sam lično bio sudionik skupljanja i okupljanja naše djece po svijetu rođenih 1994-2000. godišta, tako da puno puno više znam o njima od tebe i kakvi su van terena i šta mogu i šta ne mogu. Znam koliko smo se tada borili za bilo koje dijete po svijetu. Svako iole talentovano dijete koje je željelo nastupati za nas je dovedeno na kontrolne treninge. Od Danske, Švedske, Austrije itd. bilo koje nekošarkaške države na svijetu! Asimu Gutiću je hajlajt karijere Bosna i nažalost dalje neće moći NIKADA dobaciti. Zato što nema kvalitet za nešto više, to je apsolutno jasno kao dan. Sve ostalo je priča za malu djecu. On ne dobija šansu, jer nema energiju, ne može podnijeti ovaj intenzitet u odbrani, spore noge, ne može apsolutno NIŠTA da ponudi u napadu. Nema dribling potreban za ovaj nivo. Plata koju u Bosni ima nije uopšte mala i Bosna će na kraju sezone da se raziđe s njim. Imat će šansu u drugom klubu da pokaže šta zna, dobar je dečko, ali nivo koji je potreban Bosni ne posjeduje. Sjedim svaku utakmic ispod koša i sve gledam. Što se tiče Darka, odlično ga se sjećam iz Kaknja npr. ili više puta u Igokei je probao u više sezona. Jednostavno je on taman za Borac i ABA 2 lige. Odjednom je Bosna jaka, a svaku utakmicu kritikuješ Pašalića, ali svaku. Svaku utakmicu mu manu nalaziš, a momak je upao bukvalno nenadano u odijelo prvog trenera, zgrabio šansu i sjajno vodi Bosnu. Već sada se može pričati o historijskoj sezoni Bosne, ako se uzme titula prvaka Bosne i Hercegovine. Dubravko je napravio par grešaka u dovođenju mladih igrača, nije doveo adekvatne talente, a nadam se da se krajem sezone Bosna razilazi i sa Mladenom Jojićem. Argument da Dario poziva Gutića u reprezentaciji jer “vidi u njemu nešto” je totalno besmislen! Nemamo dovoljan fond igrača pa prizivamo Malika Skalonjića koji igra za juniore Spartaka. Kako ti ne shvataš da Asim Gutić nije dominirao ni u Slobodi? Pogledaj utakmice te sezone i samo će ti se sve kazati. Ne gledaj statistiku, nego utakmice. A ako pogledaš i statistiku vjerovatno nije imao više od desetak poena u našem prvenstvu. Pričaš da je zveknuo po tricu čim je ušao, a po tvojoj logici šta ćemo kad je u drugom napadu odmah promašio otvoren šut? A i to je sve besmisleno, pratit ćemo ga nakon Bosne i vidjet ćeš da neće ništa napraviti. Novaku trebaju minute, ali trebaju mu minute npr. u ABA 2 ligi, tipa da igra u Jahorini po 20-25 minuta u prosjeku. Da stekne rutinu, visoki igrači kasnije sazrijevaju i treba da ga se forsira. U povratničkoj sezoni Bosne teško da je mogao dobiti veću šansu, iako je veliki radnik i borac do krajnjih granica. Muha je perfektno posložio tim, bukvalno NIKADA u Bosni nije vladalo ovakvo zajedništvo! Klub će trajati sve do trenutka dok politika bude izdvajala ozbiljan novac. Iluzorno je očekivati da se uključi neki privatni sponzor i da vuče ovo, može u nekom manjinskom dijelu, sve ostalo je šarena laža. Ako ne bude novca iz budžeta, neće biti ni Bosne i to je jednostavno. Ja znam da ću i iduće sezone izdvojiti 270,00 KM, možda čak i više ako bude potrebno za sezonsku ulaznicu, jer nemam problem s tim. Dokle god budemo mogli gledati ozbiljne timove, biće mi čast da gledam to. Ako ne bude Skenderija, Bože moj, idemo dalje, nekako sam se navikao na Zetru. A neću kao većina u ovom gradu kritikovati, a kad treba platiti kartu ili bilo šta, skupo je, ne igraju dobro, itd. Podržavam Dubravka maksimalno, želim mu da ostane u Bosni, jer je ove sezone itekako pokazao da zna. Persons se nije snašao u Bosni, bilo je velikih problema, razišli su se i svima godilo. Persons počeo u Poljskoj odlično da igra, Bosna prodisala. Audigea proda u Unicaju, uzme novac, dovede još boljeg Plummera koji je ekstremno zavolio Sarajevo. West se povrijedi, dovede Caruthersa koji se sjajno uklopio u tim i bolje igramo s Dontayeom nego s Westom. Sjećam se kad je Caruthersa doveo, svi su mi pisali štaće mu on, kad se desi šta se desi. Kada je Pašalić dobio šansu, svi su pljuvali, šta će ne zna i ne može, a Pašalić već u prvoj sezoni pokaže puno više od većine trenera koji su prodefilovali kroz Bosnu. I uzimali cifre da se smrzneš. Niko da pohvali odbranu za koju je zadužen Prašović, a najviše atmosferu za koju je Pašalić najviše zadužen. Ako uzmemo titulu prvaka BiH, biće ovo rekordna sezona za Bosnu i teško da će se ikada više ponoviti.
Leopard_SA

#4508 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

neno#4 wrote: 22/02/2026 13:30
Argumente koje ti meni daješ možeš slobodno nekome drugom, jer sam lično bio sudionik skupljanja i okupljanja naše djece po svijetu rođenih 1994-2000. godišta, tako da puno puno više znam o njima od tebe i kakvi su van terena i šta mogu i šta ne mogu. Znam koliko smo se tada borili za bilo koje dijete po svijetu. Svako iole talentovano dijete koje je željelo nastupati za nas je dovedeno na kontrolne treninge. Od Danske, Švedske, Austrije itd. bilo koje nekošarkaške države na svijetu! Asimu Gutiću je hajlajt karijere Bosna i nažalost dalje neće moći NIKADA dobaciti. Zato što nema kvalitet za nešto više, to je apsolutno jasno kao dan. Sve ostalo je priča za malu djecu. On ne dobija šansu, jer nema energiju, ne može podnijeti ovaj intenzitet u odbrani, spore noge, ne može apsolutno NIŠTA da ponudi u napadu. Nema dribling potreban za ovaj nivo. Plata koju u Bosni ima nije uopšte mala i Bosna će na kraju sezone da se raziđe s njim. Imat će šansu u drugom klubu da pokaže šta zna, dobar je dečko, ali nivo koji je potreban Bosni ne posjeduje. Sjedim svaku utakmic ispod koša i sve gledam. Što se tiče Darka, odlično ga se sjećam iz Kaknja npr. ili više puta u Igokei je probao u više sezona. Jednostavno je on taman za Borac i ABA 2 lige. Odjednom je Bosna jaka, a svaku utakmicu kritikuješ Pašalića, ali svaku. Svaku utakmicu mu manu nalaziš, a momak je upao bukvalno nenadano u odijelo prvog trenera, zgrabio šansu i sjajno vodi Bosnu. Već sada se može pričati o historijskoj sezoni Bosne, ako se uzme titula prvaka Bosne i Hercegovine. Dubravko je napravio par grešaka u dovođenju mladih igrača, nije doveo adekvatne talente, a nadam se da se krajem sezone Bosna razilazi i sa Mladenom Jojićem. Argument da Dario poziva Gutića u reprezentaciji jer “vidi u njemu nešto” je totalno besmislen! Nemamo dovoljan fond igrača pa prizivamo Malika Skalonjića koji igra za juniore Spartaka. Kako ti ne shvataš da Asim Gutić nije dominirao ni u Slobodi? Pogledaj utakmice te sezone i samo će ti se sve kazati. Ne gledaj statistiku, nego utakmice. A ako pogledaš i statistiku vjerovatno nije imao više od desetak poena u našem prvenstvu. Pričaš da je zveknuo po tricu čim je ušao, a po tvojoj logici šta ćemo kad je u drugom napadu odmah promašio otvoren šut? A i to je sve besmisleno, pratit ćemo ga nakon Bosne i vidjet ćeš da neće ništa napraviti. Novaku trebaju minute, ali trebaju mu minute npr. u ABA 2 ligi, tipa da igra u Jahorini po 20-25 minuta u prosjeku. Da stekne rutinu, visoki igrači kasnije sazrijevaju i treba da ga se forsira. U povratničkoj sezoni Bosne teško da je mogao dobiti veću šansu, iako je veliki radnik i borac do krajnjih granica. Muha je perfektno posložio tim, bukvalno NIKADA u Bosni nije vladalo ovakvo zajedništvo! Klub će trajati sve do trenutka dok politika bude izdvajala ozbiljan novac. Iluzorno je očekivati da se uključi neki privatni sponzor i da vuče ovo, može u nekom manjinskom dijelu, sve ostalo je šarena laža. Ako ne bude novca iz budžeta, neće biti ni Bosne i to je jednostavno. Ja znam da ću i iduće sezone izdvojiti 270,00 KM, možda čak i više ako bude potrebno za sezonsku ulaznicu, jer nemam problem s tim. Dokle god budemo mogli gledati ozbiljne timove, biće mi čast da gledam to. Ako ne bude Skenderija, Bože moj, idemo dalje, nekako sam se navikao na Zetru. A neću kao većina u ovom gradu kritikovati, a kad treba platiti kartu ili bilo šta, skupo je, ne igraju dobro, itd. Podržavam Dubravka maksimalno, želim mu da ostane u Bosni, jer je ove sezone itekako pokazao da zna. Persons se nije snašao u Bosni, bilo je velikih problema, razišli su se i svima godilo. Persons počeo u Poljskoj odlično da igra, Bosna prodisala. Audigea proda u Unicaju, uzme novac, dovede još boljeg Plummera koji je ekstremno zavolio Sarajevo. West se povrijedi, dovede Caruthersa koji se sjajno uklopio u tim i bolje igramo s Dontayeom nego s Westom. Sjećam se kad je Caruthersa doveo, svi su mi pisali štaće mu on, kad se desi šta se desi. Kada je Pašalić dobio šansu, svi su pljuvali, šta će ne zna i ne može, a Pašalić već u prvoj sezoni pokaže puno više od većine trenera koji su prodefilovali kroz Bosnu. I uzimali cifre da se smrzneš. Niko da pohvali odbranu za koju je zadužen Prašović, a najviše atmosferu za koju je Pašalić najviše zadužen. Ako uzmemo titulu prvaka BiH, biće ovo rekordna sezona za Bosnu i teško da će se ikada više ponoviti.
:thumbup:
Logovan

#4509 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Image

:izet: :D
izbjeglica_iz_besmisla

#4510 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

@neno#4 prejak post :thumbup: :thumbup:
giovanni008

#4511 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Cestitke na pobjedi i osvajanju kupa!

Nisam gledao bas od pocetka, ovo zvizdanje himne, jel cijela dvorana zvizdala, pola dvorane ili samo pojedinci?

Moram po prvi put pohvaliti Halilovica koji je napokon odigrao odgovorno, puno pametnije i bez bacanja lopte onako bez veze pa sta bude. Tako ako nastavi na sigruno, bice Bosni od pomoci.

Young nezaustavljiv. Sad ce protivnici imati fokusa na njemu, treba izradit akcije gdje fejkuje prolaz i asistira dalje.

Pohvale za Pasalica, odlicno je vodio ekipu.

S druge strane malo se osjetila prevelika razlika u individualnoj kvaliteti. Volio bi i da i Siroki i Borac budu puno konkurentniji Bosni jer samo tako i sama liga postaje kvalitetnija i zanimljivija.
Glavni cilj i daje ostaje isti a to je smaket Igokeu sa trona.

Nadam se da ce se nakon ove pauze napokon prikljuciti Lopez, West, Delalic i Shepard.
hrasno38

#4512 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote: 22/02/2026 13:30
hrasno38 wrote: 22/02/2026 12:12

E pa vidis momcino moja mnoge "linkove" za mlade kosarkase ali i mlade iz nekih drugih sportova sam obezbjedio upravo ja! Tako da ti mozes nekom drugom pricati price. Nisam ja tebi nigdje osporio tvoje ucesce u bilo cemu i to je super ako si radio i steta ako ne radis jos uvijek. Pogled na kvalitet igraca je stvar percepcije. Nekom treneru je neki igrac odlican a nekom ne valja bogu. Neki trener od loseg igraca ce napraviti dobrog a neki to jednostavno ne zna itd itd. Tvrdio si da je Saricev postotak slucajnost on ga je ponovio protiv Bosne sto dokazuje da nije slucajnost ali samo da mu treba veca minutaze ud onih 15-tak minuta koje igra. Koliko dobro radite sa omladinskom kosarkom od odlaska Mahmutovica to se vidi. Sve trenercina do trenercine i sve ekipe u B rangu. Da ne spominjem koliko sam linkova prema savezu poslao za mlade kosarkasice ali dzaba konji ostaju konji. Ali dobro....
Sto se tice Bosne oni su ove sezone odlicni sa timom koji kosa oko 4-5 miliona KM mozda i manje a mozda i vise, nebitno i dobili su bruku utakmica sa protivnicima koji su bare bare po kvalitetu osim Murcie koja je dosla bez svoja tri najbolja igraca i Reggianne koja je jedina prava i ozbiljna pobjeda nad nekim ko bi trebalo da ima veci kvalitet i ko igra u puno ozbiljnijoj domacoj ligi. Sve ostale utakmice sa jacim protivnicima smo zijanili prevashodno zahvaljujuci Pasalicu i njegovom neiskustvu privodjenja utakmica kraju. I OK super je da je on kroz sve to naucio neke lekcije i ako sam ga u poetku kudio a otidji na FB stranicu Bosne pa pogledaj sta je masa ljudi pisalo o Pasalicu i u toj masi veliki broj bivsih kosarkasa. Tada kritike sada pohvale i to se zove sport, javna lica, rezultati itd itd. To sto ti Dubravka podrzavas to je lijepo jer ga podrzavam i ja i znamo se odlicno jos iz davnih vremena ali to ne znaci da moze da se ponasa ko dijete kojem ne daju igracku. Eto ako me ne popuste ja odoh! Pa idi jebi se ako je to nacin umjesto da prizus otpor tim koji te zajbevaju jer iza tebe stoje odlicni rezultati mogu ti se svi napusiti. Dubravko nije bas toliki dobrotovor kako se to predstavlja ali nejse nebitno za Bosnu je ucinio iznimno puno i hvala mu.
Ti si dao 270 KM i drago mi je daides na utakmice a ja sam dao isto toliko ali ne idem kao sto sam kupio i desetogodisnju za Zelju ali ne idem. Niti imam vise zdravlja niti zivaca da slusam nekakve drkadzije i novokomponovane sminkercice koji kosarku gledaju iz prvih redova samo da bih kamera uhvatila i da bi mogli da pricaju raji kako sjede u prvim redovima zato sto su kao bitni Bosni. Gleda, pratim, komuniciram sa ljudima iz kluba, pomazem i to puno ali to ne objavljujem i ne kurcim se time.
Dakle ja stojim iza svega sto kazem i ne bih dalje obrazlagao jer puno kvalitetne djece su unistili nasi strucnjaci sa DIF-a tako da.....
canvra888

#4513 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by canvra888 »

Je l' realno da hrasno i dalje urgira za Gutića i neki potencijal, za momka koji ni u našoj ligi sa 22 godine u Slobodi nije mogao biti na dvocifrenom prosjeku :-)

I čuj ne poziva ga Dario džaba kao argument :-) Pa pozivao ga je i Bekir, samo što je kod Bekira sjedio na klupi. S druge strane, Dario je imao priliku da gleda kako mu u 12 minuta protiv Srbije isporučuje svega jednu izgubljenu loptu. I to je to. Ne znam što je to što ga je Dario pozvao ikakav argument, kad vidimo (ne)produkciju na terenu. To je prije argument za grešku Darija, a ne neki argument da Gutić ima kvalitet za reprezentaciju.
Itsoktobealone

#4514 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

Ne kažu džabe da nije bolest sve što boli :run:

Vrhunska sezona KK Bosne, čestitke ekipi! :bih:
hrasno38

#4515 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Odlična utakmica mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine u pobjedi Vogošće nad Studentima 89:83.

Ajdin Delić je bio najbolji pojedinac susreta: 21 poen (6/9 iz igre), 8 skokova i 2 asistencije. Već treća utakmica u kojoj je ubacio 20+ poena, a tek je nedavno stigao u redove Vogošće. Inace u Januaru Ajdin je raskinuo ugovor sa Bosnom i otisao u Vogoscu da nije dobio ni trun prilike.

"Ajdin Delić i Drago Božić, omladinski reprezentativci BiH, stigli su u Bosnu. Tu su s posebnim razlogom da pokažemo koliko ćemo u budućnosti pokušavati da proizvodimo u Sarajevu vrhunske košarkaše. Moramo misliti i na ono što nam slijedi u budućem periodu, ali i da stvaramo košarkaše i vrhunske ljude. Dugo se u Sarajevu nije ozbiljno radilo na mladim talentima, a danas će dolaziti iz BiH, iz Sarajeva i cijelog svijeta. Danas smo potpisali i mladog reprezentativca Finske i uvijek ćemo biti otvoreni za mlade igrače iz cijelog svijeta", rekao je Barbaric u Julu 2024.

Ni jedan ni drugi a ni Finac vise nisu u Bosni sto znaci da ne rade na mladim igracima nego na gotovoim proizvodima i to ce trajati dok bude para. Kada pare splasnu neces imati ni jednog naseg igraca da igra za Bosnu.
neno#4

#4516 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

canvra888 wrote: 22/02/2026 16:43 Je l' realno da hrasno i dalje urgira za Gutića i neki potencijal, za momka koji ni u našoj ligi sa 22 godine u Slobodi nije mogao biti na dvocifrenom prosjeku :-)

I čuj ne poziva ga Dario džaba kao argument :-) Pa pozivao ga je i Bekir, samo što je kod Bekira sjedio na klupi. S druge strane, Dario je imao priliku da gleda kako mu u 12 minuta protiv Srbije isporučuje svega jednu izgubljenu loptu. I to je to. Ne znam što je to što ga je Dario pozvao ikakav argument, kad vidimo (ne)produkciju na terenu. To je prije argument za grešku Darija, a ne neki argument da Gutić ima kvalitet za reprezentaciju.
Pa ja dajem argumente i govorim kako se i šta dešava, a on meni objašnjava teoriju šta treba. Čovjek govori da podržava klub, plaća sezonske ulaznice, piše klubu, pomaže na sve načine, a gdje god stigne samo udara po Barbariću i Pašaliću. Po Pašaliću najviše, a čovjek maestralno uradio svoj dio posla. Izgubio neizvjesnu završnicu od Cedevita Olimpije, izgubio je Željko 10 puta u zadnje dvije sezone dobijene utakmice, pa je idalje najveći trener svih vremena. Priča meni o djeci u periodu od 2010-2016. godine, a tada sam bio dio Harunove ekipe kada se radilo besplatno 12 sati dnevno četiri mjeseca u ljetnom periodu, paralelno sa vlastitim poslom. Najbolje si opisao Gutića, sa 22 godine nije mogao raditi razliku u našem prvenstvu, a kamoli šta drugo. Argument je da pišu po facebooku neki ljudi šta Muhamed treba, pa gdje su ti ljudi da dođu u Zetru? Gdje ta podrška silna? Nikoga nije briga za Bosnom godinama, sada kada smo tu, hajmo po Pašaliću! E neće vala moći. Neka sve izgube do kraja sezone, čovjek je uradio fantastičan posao. Od mene naklon i za njega i za Dubravka.
Leopard_SA

#4517 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Ja se samo nadam da ce Dubravko ostati i nakon ove sezone u klubu. Postavljen je odlican temelj za dalji napredak u buducnosti i nadam se da cemo biti u mogcnosti da odbijemo od kluba lesinare koji ce htjeti da se ubace u ovaj projekat
hrasno38

#4518 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Logovan

#4519 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Prodale se sve karte za zapad i istok
Leopard_SA

#4520 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote: 26/02/2026 20:50 Prodale se sve karte za zapad i istok
Da, u prodaji su ostali samo jug i sjever. Steta sto se za ovu utakmicu nije mogla dogovoriti Skenderija. Bilo bi 8k sigurno.
giovanni008

#4521 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Jos sasvim malo ulaznica ostalo za Partizan, izgleda bice Zetra rasprodana!

https://www.entrio.ba/event/aba-liga-bo ... grad-30658
neno#4

#4522 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Leopard_SA wrote: 26/02/2026 22:57
Logovan wrote: 26/02/2026 20:50 Prodale se sve karte za zapad i istok
Da, u prodaji su ostali samo jug i sjever. Steta sto se za ovu utakmicu nije mogla dogovoriti Skenderija. Bilo bi 8k sigurno.
Ma nema teorije da bi u Skenderiju moglo stati 8K.
Leopard_SA

#4523 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

neno#4 wrote: 02/03/2026 08:36 Ma nema teorije da bi u Skenderiju moglo stati 8K.
Pa protiv Ilirije je navodno bilo, makar su tako vijesti prenjele
neno#4

#4524 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Leopard_SA wrote: 02/03/2026 09:01
neno#4 wrote: 02/03/2026 08:36 Ma nema teorije da bi u Skenderiju moglo stati 8K.
Pa protiv Ilirije je navodno bilo, makar su tako vijesti prenjele
Ma kako 8, bio sam na utakmici između 5.500-6.000 ljudi. Bilo je praznih stolica na tribinama.
Leopard_SA

#4525 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

neno#4 wrote: 02/03/2026 11:29 Ma kako 8, bio sam na utakmici između 5.500-6.000 ljudi. Bilo je praznih stolica na tribinama.
Pa ne znam ja otkud 8, ja ti govorim sta sam procitao. Ne znam kako je bilo praznih stolica kada su ljudi sjedili na stepenicama, al hajd. Mozda ne govorimo o istoj utakmici?
Post Reply