Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drag_gost

#876 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Hakiz wrote: 21/02/2026 13:19
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:11
JohnnyS wrote: 21/02/2026 13:06

Nisam ni rekao da izmišljaju samo da ne možemo olako reći nemoguće je nešto. Prije 120 godina se nije znalo da postoje druge galaksije, ko zna što ćemo znati za 120 godina.
Pa, to jeste tacno. Ali, nece promijeniti zakone fizike, znat cemo vise, ali prvi zakon termodinamike ce ostati isti. Bez zakona fizike svemir ne moze postojati. Ne mozes ignorisati brojeve, matematiku, forumule.
Dva predmeta ne mogu biti na istom mjestu u isto vrijeme, niti jedan predmet može biti na dva različita mjesta u isto vrijeme. Zakoni fizike. Nepromjenjivi. Svuda važeći.

A onda otkrismo kvarkove...
Kvark nije predmet i kvarkovi ne narusavaju klasicnu fiziku.
pemanapemani

#877 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by pemanapemani »

PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:07
Dozer wrote: 21/02/2026 12:56
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 10:25

Veoma moguce objasnjenje:

"Ovaj crtež na stijeni je petroglif, često nazivan „UFO petroglif“ (petroglif NLO-a), koji se nalazi u blizini rekreacijskog područja Hickison Petroglyph u centralnoj Nevadi.

Iako snažno podsjeća na moderni prikaz letjelice u obliku tanjira sa snopom za otmicu, njegovo porijeklo je kontroverzno. Neki izvori ga identifikuju kao rezbariju „NLO-a“ pronađenu u blizini Hickison petroglifa, ali također napominju značajnu količinu modernog oštećivanja i grafita u tom području. Autentični drevni petroglifi u ovoj regiji obično predstavljaju antropomorfne figure, životinje ili geometrijske obrasce, a ne moderne tehnološke koncepte.
Ključni detalji

Lokacija: Blizu rekreacijskog područja Hickison Petroglyph, Nevada, SAD.

Predmet: Objekt nalik tanjiru sa snopom koji se proteže prema dolje, prozvan „UFO“ petroglif.

Kontekst: Lokalitet sadrži autentičnu drevnu umjetnost na stijenama, ali se ova specifična rezbarija često navodi kao potencijalni moderni grafit ili vandalizam, a ne kao praistorijski artefakt."
Sta cemo s ostalima? Ima ih na desetine sirom svijeta.

Sta cemo s Teotivakanom, koji iz zraka izgleda kao moderna kompjuterska matjcna.ploca?

Ili s granitnim i drugim blokovima u kojima su ruoe za kajve mi ni danas nismo bas sposbni da ih napravimo?

Ili sa spanskim zapisima.iz 15-16 vijeka u kojima se navodi da su ih domoroci u danasnjoj Juznoj Americi smatrali dosljacima s neba, iako su ovi doali brodovima?

S geoglifima/crtezima Naske?

Opet kazem - moze se zmiriti, ali to je zmirenje na nesto slicno kao da se sad nekom Eskimu objadnjava da kroz Sarajevo tece rijeka Miljacka. On to nije vidio, jbg...nema fizicki dokaz, nema veze sto mu se to pokaze na mapi u na slikama.
Sve su to mastarije moj Dozeru, ti vidis ono sto zelis da vidis. Ne postoji kolicina realnosti i dokaza koja bi otkovala tvoj nacin razmisljnja, po tome si identican Zehranu, isti modus operandi. Religija.
Koliko sam skontao, ti se slažeš sa kolegom Dozerom da NLO postoje.

Dozer daje određenu teoriju šta bi NLO mogli biti.

Ti kažeš da su NLO nepoznanica i ne treba davati nikakve teorije o tome.

Kao laik, sva moguća svjetska dokazana zvanicna nauka je pocela sa teorijama.

Menadžmenti korporacija praktično pocivajuna na brain stormingu, prakticno kamari teorija.

Dakle, ti ne želiš iznijeti teoriju šta su NLO, ali Dozera proglašavas teoretičarem zavjera jer on želi.
Jebi ga, malo licemjerno.
Hakiz

#878 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Hakiz »

PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:27
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:11

Pa, to jeste tacno. Ali, nece promijeniti zakone fizike, znat cemo vise, ali prvi zakon termodinamike ce ostati isti. Bez zakona fizike svemir ne moze postojati. Ne mozes ignorisati brojeve, matematiku, forumule.
Dva predmeta ne mogu biti na istom mjestu u isto vrijeme, niti jedan predmet može biti na dva različita mjesta u isto vrijeme. Zakoni fizike. Nepromjenjivi. Svuda važeći.

Jeste, ali i ti kvarkovi na kraju se odluce za jedno mjesto (u trenutku kada ih namjeravamo "uhvatiti").
Ako kvarkovi mijenjaju svojstva kada ih posmatramo u odnosu na svojstva koja imaju kada ih ne posmatramo, nikada nećemo znati.

Poenta je bila da smo bili uvjereni u nepromjenjivost zakona, a onda smo otkrili cijeli svijet u kojem barem naki od zakona za koje smo bili uvjereni da su nepromjenjivi ne važe.

To stvara vjerovatnoću, i to značajnu, da možemo u budućnosti otkriti nešta novo za šta neće važiti neki drugi zakoni u čiju nepromjenjivost smo trenutno uvjereni.

Sve je relativno i nikad ne reci nikad.
pemanapemani

#879 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by pemanapemani »

Hakiz wrote: 21/02/2026 13:32
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:27

Jeste, ali i ti kvarkovi na kraju se odluce za jedno mjesto (u trenutku kada ih namjeravamo "uhvatiti").
Ako kvarkovi mijenjaju svojstva kada ih posmatramo u odnosu na svojstva koja imaju kada ih ne posmatramo, nikada nećemo znati.

Poenta je bila da smo bili uvjereni u nepromjenjivost zakona, a onda smo otkrili cijeli svijet u kojem barem naki od zakona za koje smo bili uvjereni da su nepromjenjivi ne važe.

To stvara vjerovatnoću, i to značajnu, da možemo u budućnosti otkriti nešta novo za šta neće važiti neki drugi zakoni u čiju nepromjenjivost smo trenutno uvjereni.

Sve je relativno i nikad ne reci nikad.
:thumbup:
Hakiz

#880 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 21/02/2026 13:28
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 12:55 Nista se ne moze kretati brze od samog "okvira" koji odredjuje prostor i vrijeme.
Krece li se prostor brze od brzine svjetlosti? :mrgreen:
Ne. Svemir se ne širi brzinom većom od brzine svjetlosti.

https://www.skyatnightmagazine.com/spac ... than-light

Ali, ima već tema za fiziku, ovo je skretanje.
Dozer

#881 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 21/02/2026 10:25

Veoma moguce objasnjenje:

"Ovaj crtež na stijeni je petroglif, često nazivan „UFO petroglif“ (petroglif NLO-a), koji se nalazi u blizini rekreacijskog područja Hickison Petroglyph u centralnoj Nevadi.

Iako snažno podsjeća na moderni prikaz letjelice u obliku tanjira sa snopom za otmicu, njegovo porijeklo je kontroverzno. Neki izvori ga identifikuju kao rezbariju „NLO-a“ pronađenu u blizini Hickison petroglifa, ali također napominju značajnu količinu modernog oštećivanja i grafita u tom području. Autentični drevni petroglifi u ovoj regiji obično predstavljaju antropomorfne figure, životinje ili geometrijske obrasce, a ne moderne tehnološke koncepte.
Ključni detalji

Lokacija: Blizu rekreacijskog područja Hickison Petroglyph, Nevada, SAD.

Predmet: Objekt nalik tanjiru sa snopom koji se proteže prema dolje, prozvan „UFO“ petroglif.

Kontekst: Lokalitet sadrži autentičnu drevnu umjetnost na stijenama, ali se ova specifična rezbarija često navodi kao potencijalni moderni grafit ili vandalizam, a ne kao praistorijski artefakt."

Sta cemo s Teotivakanom, koji iz zraka izgleda kao moderna kompjuterska matjcna.ploca?

Ili s granitnim i drugim blokovima u kojima su ruoe za kajve mi ni danas nismo bas sposbni da ih napravimo?

Ili sa spanskim zapisima.iz 15-16 vijeka u kojima se navodi da su ih domoroci u danasnjoj Juznoj Americi smatrali dosljacima s neba, iako su ovi doali brodovima?

Opet kazem - moze se zmiriti, ali to je zmirenje na nesto slicno kao da se sad nekom Eskimu objadnjava da kroz Sarajevo tece rijeka Miljacka. On to nije vidio, jbg...nema fizicki dokaz, nema veze sto mu se to pokaze na mapi u na slikama.
Sve su to mastarije moj Dozeru, ti vidis ono sto zelis da vidis. Ne postoji kolicina realnosti i dokaza koja bi otkovala tvoj nacin razmisljnja, po tome si identican Zehranu, isti modus operandi. Religija.
Ni priblizno. Ja se vodim ociglednim stvarima, vrlo logicnim uzimajuci u obzir kompletan kontekst ljudske istorije i svima vidljivih dokaza, a koje ti i mnogi drugi odbijate prihvatiti iskljucivo jer vam se to cini nemogucim.

Ali, ako znamo (iako bas i ne znamo tacno), da mi, Homo Sapiensi, postojimo cca.250.000 godina ovakvi kakvi smo, kao i da su do prije oko 40.000 godina uporedo s nama, dakle paralelno, postojale minimalno jos 3 covjekolike vrste na razlicitim dijelovima planete (Floriensisi, Denisovani i Hobiti), meni to jasno govori da imamo veliku rupu i nepoznanice sto se tice nase evolucije.
Preciznije, meni to izgleda kao klasicni laboratorijski eksperiment, gdje se u razlicitim kutijama uzgajaju razne DNK modifikacije.

Upravo nam DNK potvrdjuje da smo se cak i mijesali s nekim vrstama, poput Neandertalaca. Ali, takodjer, DNK nam pokazuje i da je dolazilo do naglih nestanaka nekih hominidnih vrsta, poput pnih iz Parakasa. Jos je interesantnije da su oni imali - izduzene lobanje.
Iako postoje dokazani slucajevi u kojima su ljudi namjerno vezali lobanje djeci kako bi se formirala izduzena lobanja, postoje i one koje nisu ljudske, upravo poput onih iz Parakasa (Peru).
Medjutim, izduzene lobanje nisu samo tamo, nego ih ima i u Egiptu, kao i na drugim mjestima po svijetu. Zasto su ljudi prije hiljada godina sebi namjerno izduzivali lobanje? Sta ili koga su imitirali?

Uglavnom, ako postojimo 250.000 godina ovakvi kakvi smo danas, nije li malo pretenciozno, pa cak i smijesno, tvrditi da smo danasnji nivo civilizacije postigli bas sami?
Jer, nema logike da smo 249.850 godina bili u mraku, a onda za nekih 150 godina odjednom sami nadosli na ovoliki razvoj.

Na kraju krajeva, zar nije sam Tesla tvrdio da on nije nista izmisli, nego da je samo pravio ono sto mu se pojavljivalo u glavi, i da je to radilo... Indikativno, jbg.
Last edited by Dozer on 21/02/2026 13:46, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#882 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

DonieBrasco wrote: 21/02/2026 13:25
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:14
DonieBrasco wrote: 21/02/2026 12:56 https://www.imdb.com/title/tt35520315/

Dobar dokumentarac.
Jeste, ali ne zakljucuje nista. Ista narativa koja se provlaci kroz decenije.
Ali ipak se nesto pomaklo sa mjesta barem kod amerikanaca, niko drugi u svijetu nije spreman za prvi korak nego oni.
Pa Amerikanci ih i uglavnom vidjaju. Ja sam skeptican do daske, ne vjerujem bez cvrstog, empirijskog, dokaza. Ovaj dokumentarac ti sugerise, manipulira, da ono sto tvrde jeste stvarnost, ali niti nudi alternativu ovom fenomenu, niti dokaz. Sve se svodi da je neko vidio nesto i da neko u Pentagonu krije postojanje vanzemaljaca. I da proucavaju tehnologiju, koja je dovela do toga da se skrhaju u Roswellu, sto je samo po sebi blentavo. Sa jedne strane razvijaju brzinu od 50.000 km za sekundu, stoje nepomicni 3 sata u vazduhu, pod vodom imaju istu brzinu kao i u vazduhu, rakete se odbijaju od istih objekta, deaktiviraju nuklearne bojeve glave, prkose gravitaciji i zakonima fizike i onda se sruse u Roswellu. Serem im se na takvu tehnologiju. Sta je sa Kinom, Rusijom, Japanom, da li i oni imaju vladu koje kriju istinu? Medjunarodna konspiracija, zavjera, koja traje 80 godina. Zasto? Licno, smatram da ovi fenomeni postoje. Ne znamo sta je u pitanju. Ne vjerujem da se UFO srusio u Roswellu. Ne vjerujem da vlada USA posjeduje bilo sta od navodne vanzemaljske tehnologije. Ako su neka druga bica, onda mislim da dolaze iz okeana. Wormholes i warp pogon su lijepe ideje (ovdje mislim na svemirska putovanja, ali su u domenu teorije, nisu dokazana).
DonieBrasco

#883 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Sve je ovo u velikoj mjeri fantazija covjeka na zalost, sta je istina nikad mozda necemo saznati.
PixelDrifter

#884 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 21/02/2026 13:39

Ni priblizno. Ja se vodim ociglednim stvarima, vrlo logicnim uzimajuci u obzir kompletan kontekst ljudske istorije i svima vidljivih dokaza, a koje ti i mnogi drugi odbijate prihvatiti iskljucivo jer vam se to cini nemogucim.

Ali, ako znamo (iako bas i ne znamo tacno), da mi, Homo Sapiensi, postojimo cca.250.000 godina ovakvi kakvi smo, kao i da su do prije oko 40.000 godina uporedo s nama, dakle paralelno, postojale minimalno jos 3 covjekolike vrste na razlicitim dijelovima planete (Floriensisi, Denisovani i Hobiti), meni to jasno govori da imamo veliku rupu i nepoznanice sto se tice nase evolucije.
Preciznije, meni to izgleda kao klasicni laboratorijski eksperiment, gdje se u razlicitim kutijama uzgajaju razne DNK modifikacije.

Upravo nam DNK potvrdjuje da smo se cak i mijesali s nekim vrstama, poput Neandertalaca. Ali, takodjer, DNK nam pokazuje i da je dolazilo do naglih nestanaka nekih hominidnih vrsta, poput pnih iz Parakasa. Jos je interesantnije da su oni imali - izduzene lobanje.
Iako postoje dokazani slucajevi u kojima su ljudi namjerno vezali lobanje djeci kako bi se formirala izduzena lobanja, postoje i one koje nisu ljudske, upravo poput onih iz Parakasa (Peru).
Medjutim, izduzene lobanje nisu samo tamo, nego ih ima i u Egiptu, kao i na drugim mjestima po svijetu. Zasto su ljudi prije hiljada godina sebi namjerno izduzivali lobanje? Sta ili koga su imitirali?

Uglavnom, ako postojimo 250.000 godina ovakvi kakvi smo danas, nije li malo pretenciozno, pa cak i smijesno, tvrditi da smo danasnji nivo civilizacije postigli bas sami?
Jer, nema logike da smo 249.850 godina bili u mraku, a onda za nekih 150 godina odjednom sami nadosli na ovoliki razvoj.
Vec sam ti napisao da je nas DNA identican sa onim kod simpanzi u oko 98-99%. Da smo bili genetski manipulisani, nas genom bi pokazivao vjestacke tragove ili strane biohemijske "potpise". Nema toga.
Last edited by PixelDrifter on 21/02/2026 13:48, edited 1 time in total.
Dozer

#885 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:42
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:14

Jeste, ali ne zakljucuje nista. Ista narativa koja se provlaci kroz decenije.
Ali ipak se nesto pomaklo sa mjesta barem kod amerikanaca, niko drugi u svijetu nije spreman za prvi korak nego oni.
Pa Amerikanci ih i uglavnom vidjaju. Ja sam skeptican do daske, ne vjerujem bez cvrstog, empirijskog, dokaza. Ovaj dokumentarac ti sugerise, manipulira, da ono sto tvrde jeste stvarnost, ali niti nudi alternativu ovom fenomenu, niti dokaz. Sve se svodi da je neko vidio nesto i da neko u Pentagonu krije postojanje vanzemaljaca. I da proucavaju tehnologiju, koja je dovela do toga da se skrhaju u Roswellu, sto je samo po sebi blentavo. Sa jedne strane razvijaju brzinu od 50.000 km za sekundu, stoje nepomicni 3 sata u vazduhu, pod vodom imaju istu brzinu kao i u vazduhu, rakete se odbijaju od istih objekta, deaktiviraju nuklearne bojeve glave, prkose gravitaciji i zakonima fizike i onda se sruse u Roswellu. Serem im se na takvu tehnologiju. Sta je sa Kinom, Rusijom, Japanom, da li i oni imaju vladu koje kriju istinu? Medjunarodna konspiracija, zavjera, koja traje 80 godina. Zasto? Licno, smatram da ovi fenomeni postoje. Ne znamo sta je u pitanju. Ne vjerujem da se UFO srusio u Roswellu. Ne vjerujem da vlada USA posjeduje bilo sta od navodne vanzemaljske tehnologije. Ako su neka druga bica, onda mislim da dolaze iz okeana. Wormholes i warp pogon su lijepe ideje (ovdje mislim na svemirska putovanja, ali su u domenu teorije, nisu dokazana).
Netacno, opet. NLO-e vidjaju sirom svijeta, sve cesce ih i snimaju, ali Ameri su najglasniji i najprisutniji na netu.
Googlaj malo, majka mu stara...

Eno ti MUFON.
PixelDrifter

#886 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 21/02/2026 13:48
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:42

Netacno, opet. NLO-e vidjaju sirom svijeta, sve cesce ih i snimaju, ali Ameri su najglasniji i najprisutniji na netu.
Googlaj malo, majka mu stara...

Eno ti MUFON.
Ne kazem da ih ne vidjaju, nego da vlade zataskavaju da ZNAJU.
drag_gost

#887 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 21/02/2026 13:39

Na kraju krajeva, zar nije sam Tesla tvrdio da on nije nista izmisli, nego da je samo pravio ono sto mu se pojavljivalo u glavi, i da je to radilo... Indikativno, jbg.
Ti imas toliko propusta da nisi ni svjestan, sto bi se reklo, ne znas gdje si supalj sa znanjem. Nema tu logike, tu ima manjka znanja i klasicno nadopunjavanje sa teorijama zavjere. Rekao sam ti vec da mnogi zive od takvih.

Ne, vise hominidnih vrsta paralelno nije laboratorij, nego normalno grananje evolucije. Evolucija stalno proizvodi vise srodnih vrsta. Yo je osnov biologije, ne anomalija. DNK mijesanje s neandertalcima je ocekivano kad se populacije ukrste, a izduzene lobanje su dokumentovana kulturna praksa sirom svijeta. Ne postoji apsolutno nijedan recenziran genetski dokaz da su "neljudske".

Prica o "249.850 godina mraka pa 150 godina cuda" ignorise kumulativni razvoj: vatra, alati, poljoprivreda, gradovi, pisanje, metalurgija, stampa, naucna metoda. Industrijska revolucija je eksponencijalni rezultat hiljada godina znanja, ne magican skok. Za ove stvari koje ti tvrdis da su tacn, moras moci pokazati fizicku infrastrukturu, materijale i tehnoloski kontinuitet izvan poznate arheologije, toga nema! Bez materijalnog traga, to nije alternativno objasnjenje nego spekulacija. Odnosno, neznanje.
Dozer

#888 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:47
Vec sam ti napisao da je nas DNA identican sa onim kod simpanzi u oko 98-99%. Da smo bili genetski manipulisani, nas genom bi pokazivao vjestacke tragove ili strane biohemijske "potpise". Nema toga.
Znam ja vrlo dobro koliko je nas DNK slican cemu. Jbg, dijelimo dio DNK sa skoro svim postojecim na planeti.

Ali, isto tako, mi jos uvijek nemamo pojma cemu tacno sluzi 95% naseg vlastitog DNK, da je vise nego pretenciozno tvrditi ovakve stvari kako ti tvrdis.

Ti fakat mislis da smo mi sami nadosli na silikonske cipove, stealth tehnologiju, itd., i to, opet ponavljam, sve u zadnjih cca. 100-injak godina?
Nafurano je to, drug, i to ober nafurano.

Ti izgledas kao neko ko ne bi povjerovao da NLO-i postoje cak ni da ti se jedan parkira pred vrata i iz njega izadju mali zeleni. Ili sivi. Ili tanki visoki.
PixelDrifter

#889 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 21/02/2026 13:56
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 13:47
Znam ja vrlo dobro koliko je nas DNK slican cemu. Jbg, dijelimo dio DNK sa skoro svim postojecim na planeti.

Ali, isto tako, mi jos uvijek nemamo pojma cemu tacno sluzi 95% naseg vlastitog DNK, da je vise nego pretenciozno tvrditi ovakve stvari kako ti tvrdis.

Ti fakat mislis da smo mi sami nadosli na silikonske cipove, stealth tehnologiju, itd., i to, opet ponavljam, sve u zadnjih cca. 100-injak godina?
Nafurano je to, drug, i to ober nafurano.

Ti izgledas kao neko ko ne bi povjerovao da NLO-i postoje cak ni da ti se jedan parkira pred vrata i iz njega izadju mali zeleni. Ili sivi. Ili tanki visoki.
Jok, nego mi je uzor (ne zajebavam se) Mr. Spock i Data. Znanje i logika. Dokazi i otvorenost prema novome potkrepljeno dokazima, ne pukim fantazijama, ne ignorisanjem cinjenica, ne fabrikovanjem istorije ili naucnih dostignuca ("Ti fakat mislis da smo mi sami nadosli na silikonske cipove, stealth tehnologiju, itd., i to, opet ponavljam, sve u zadnjih cca. 100-injak godina? ")
Dozer

#890 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 21/02/2026 13:51
Ti imas toliko propusta da nisi ni svjestan, sto bi se reklo, ne znas gdje si supalj sa znanjem. Nema tu logike, tu ima manjka znanja i klasicno nadopunjavanje sa teorijama zavjere. Rekao sam ti vec da mnogi zive od takvih.

Ne, vise hominidnih vrsta paralelno nije laboratorij, nego normalno grananje evolucije. Evolucija stalno proizvodi vise srodnih vrsta. Yo je osnov biologije, ne anomalija. DNK mijesanje s neandertalcima je ocekivano kad se populacije ukrste, a izduzene lobanje su dokumentovana kulturna praksa sirom svijeta. Ne postoji apsolutno nijedan recenziran genetski dokaz da su "neljudske".
E jbg...
Zasto onda ne mozemo da nadjemo korijen bilo koje od tih vrsta? Nema. Samo se odjednom pojavljuju, bas kao i mi.
I ranije sam ti postavio neka pitanja, na koja nisi ponudio nikakave odgovore. Mozda na ovo hoces...
Prica o "249.850 godina mraka pa 150 godina cuda" ignorise kumulativni razvoj: vatra, alati, poljoprivreda, gradovi, pisanje, metalurgija, stampa, naucna metoda. Industrijska revolucija je eksponencijalni rezultat hiljada godina znanja, ne magican skok. Za ove stvari koje ti tvrdis da su tacn, moras moci pokazati fizicku infrastrukturu, materijale i tehnoloski kontinuitet izvan poznate arheologije, toga nema! Bez materijalnog traga, to nije alternativno objasnjenje nego spekulacija. Odnosno, neznanje.
OK. I u koji period, koliko hiljada godina ces spakovati nabrojano?
Naravno da je sve kumulativno znanje. U problem dolazimo s naglim i neocekivanim skokovima u vrlo kratkom vremenu.

Sto se tice izduzenih lobanja - kranijalni savovi na mnogima, kao i dijelovi DNK, pokazuju da nisu ljudske.
DNA: While commonly accepted as a human cultural practice, some controversial, preliminary, and unverified analyses have suggested that the DNA from some skulls may indicate genetic sequences unknown in humans or Neanderthals, leading to unscientific speculation about "alien" origins.
U svemu tome, uvijek treba na umu imati ljudski akademski ego, jer mi smo takvi - tesko priznajemo da nismo u pravu, a ego tripovi su najizrazeniji upravo kod naucnika.
Plavo-bijeli

#891 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Plavo-bijeli »

drag_gost wrote: 21/02/2026 13:03
Plavo-bijeli wrote: 21/02/2026 12:30
drag_gost wrote: 20/02/2026 22:43
Ne znam, ti pricas o piramidama na Marsu kao da si ih vidio.
Pa jesam, mozes ih i ti vidjeti, samo unesi ove razne koordinate:

https://www.cia.gov/readingroom/docs/ci ... 0001-9.pdf

U Google Mars.

Javi kad isprobas.
Samo sam cekao da linkujes ovaj dokument.

Hajmo istinom. Ovaj dokument nije izvjestaj o stvarnim strukturama na Marsu. To je zapis remote viewing sesije iz projekta "Stargate" (program koji je CIA vodila 1970-ih i 1980-ih za isprobavanje psihičkog opazanja za obavjestajne svrhe).

U toj seansi, subjekt je opisivao sta je vizualno "percipirao" kad mu je rekli da zamisli Mars prije milion godina. U tim opisima pominju se “piramidalni oblici" i "velike glatke površine", a opisuju se i navodni geoloski fenomeni i "mjesta koja izgledaju kao strukture".

Elem, ne kaze se nigdje da su tamo prave piramide ili da se radilo o gradjevini sagradjenoj od inteligentnih bica. To je samo zapis izjave jedne osobe o onome sto je rekla da je vizualizovala u kontekstu pokušaja da "remote" pogleda Mars. Nije to interpretirano kao konkretna arheoloska struktura.

Do danas, nijedna NASA misija nije detektovala piramide ili gradjevine na Marsu. Vidjene strukture koje ponekad lice na piramide (poput Cydonia regije - 40.89°N, 9.55°W, ovo sto si iznad na slici oznacio) su prirodni geoloski oblici, nikako dokaz vanzemaljskog arhitektonskog rada. Pustinjske hridi i padine koje iz odredjenog ugla izgledaju geometrijski.
Vidim ti si jedna vrlo fina, ali isto tako vrlo naivna osoba.

OVaj dokument nije izvještaj-
Normalno da nije, ovaj dokument javnost nikada uopšte nije ni trebala da vidi.

Jeste, ovo je remote izvještaj, ali isto tako ne od bilo koje osobe i nisu ove seanse rađene sa random osobom koju su pokupili sa ulice.

Drugi dokumenti nam govore da su ovu osobu testirali tako što su je stavili u Faredejev kavez, a u drugoj prostoriji stavili neke određene brojeve u kovertu koje je ta osoba morala da pročita. Rezultat? Uspio je sve to da odradi.
Također se spominje da im je ta osoba - Joseph (Joe) McMoneagle pomogla da lociraju tajne ruske baze.
Znači nisu dokumenti sa pijace, niti su neki dokumenti koje su javno objavili eto - mozda zbog neke propagande, nego nesto sto je planirano za njih da imaju dokumentovano.

Eh toj osobi koju smatraju vrlo provjerenom, daju koordinate Marsa, kazu 1 milion godina prije...
Sta je mogao reci da izmišlja i sta je najlogičnije?
Planine, rijeke, zelenilo, "cudne zivotinje" ..

STa on kaze?

Piramide i bića koja tu zive u tim istim piramidama. Nije znaci samo rekao piramidalne strukture i nesto sto na to podsjeca nego baš bića u svilenoj odjeci koja hoce da napuste Mars zbog nekih stanja na piramidama.

Zasto CIA hoce da istrazuje taj dio? Znači i oni nisu smatrali da su to samo obicne lokacije na Marsu, fakat ih je zanimalo sta je tu bilo..a zasto 1 milion godina? Sto nisu rekli , 10 000, 50000 , 100000 ..znači znaju nesto sto mi ne znamo, ili im je neko rekao da bi to f akat piramide bile na osnovu tog i tog..bi bile stare 1 mil godina.

" Do danas, nijedna NASA misija nije detektovala piramide ili gradjevine na Marsu. "

Ti fakat misliš da bi NASA rekla ee znate sta..ono su prave piramide? :lol:

Jesi svjestan kakav bi to uticaj ostavilo na citavo stanovnistvo, nauku, ljude, religije?

Čitava historija bi se morala pisati od nule.

Zašto bi to uradili??

Joe priča izmedju ostalog u podcastu sto sam gledao - da je poslije toga isao u JPL i trazio slike sa tih koordinata , znas sta su mu rekli ? "ahh you want the Mars city pictues"?

Bilo je tu jos puno stvari za koje je NASA rekla da se to sve nama priviđa...

Ali još ne vjerujem da ljudi vjeruju samo onome što zvanično nauka izbaci da postoji...

Astralna projekcija? JOKK to da je stvarno mi bi dobili informaciju da fakat to postoji..jah...
PixelDrifter

#892 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 21/02/2026 14:09

Sto se tice izduzenih lobanja - kranijalni savovi na mnogima, kao i dijelovi DNK, pokazuju da nisu ljudske.

To sto navodis nije, jednostavno, tacno.
Haris.ba

#893 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

Vanzemaljci.

Image
Dozer

#894 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 21/02/2026 14:15
Dozer wrote: 21/02/2026 14:09

To sto navodis nije, jednostavno, tacno.
Zasto?
Last edited by Dozer on 21/02/2026 14:59, edited 2 times in total.
PixelDrifter

#895 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Tvrdnja o izduzenim lobanjama (poput onih iz Paracasa u Peruu) se koristi kao "krunski dokaz" za neljudsko porijeklo. Vecina izduzenih lobanja rezultat je vjestacke kranijalne deformacije. To je praksa dokumentovana u mnogim drevnim kulturama sirom svijeta (Peru, Egipat, Maje, Huni). Kako se radilo: Glava dojenceta bi se vezala daskama ili tkaninom dok su kosti još mekane. Radilo se jer je to bio simbol drustvenog statusa. To ne mijenja genetiku osobe, vec samo oblik kostiju. Tvrdi se da lobanje iz Paracasa imaju samo jedan parijetalni sav umjesto dva, sto ih navodno cini "neljudskim". Kod ljudi, lobanjski savovi (mjesta gdje se kosti spajaju) prirodno srastaju s godinama. Kod namjerne deformacije lobanje, pritisak na kosti moze uzrokovati da savovi srastu ranije ili postanu manje vidljivi, stvarajuci iluziju da "nedostaju". Nijedna lobanja iz Paracasa nije pokazala strukturu koja nije bila Homo sapiens. Neki tvrde da su te lobanje 25% vece od ljudskih, sto bi bilo nemoguce postici vezivanjem. Precizna mjerenja pokazala su da je volumen unutar varijacija ljudske vrste. Deformacija mijenja oblik, ali ne i ukupnu masu ili zapreminu mozga. Po pitanju DNA, ozbiljne genetske studije na lobanjama iz Paracasa potvrdile su da su ti ljudi bili Indijanci sa tipicnim haplogrupama tog podrucja.

https://face2faceafrica.com/article/art ... e-dr-congo

https://www.reddit.com/r/ArtefactPorn/c ... that_were/
Last edited by PixelDrifter on 21/02/2026 15:01, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#896 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Velkoski »

Pixelu, samo da ti kažem da te fino čitati :thumbup:
Dozer

#897 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 21/02/2026 14:56 Tvrdnja o izduzenim lobanjama (poput onih iz Paracasa u Peruu) se koristi kao "krunski dokaz" za neljudsko porijeklo. Vecina izduzenih lobanja rezultat je vjestacke kranijalne deformacije. To je praksa dokumentovana u mnogim drevnim kulturama sirom svijeta (Peru, Egipat, Maje, Huni). Kako se radilo: Glava dojenceta bi se vezala daskama ili tkaninom dok su kosti još mekane. Radilo se jer je to bio simbol drustvenog statusa. To ne mijenja genetiku osobe, vec samo oblik kostiju. Tvrdi se da lobanje iz Paracasa imaju samo jedan parijetalni sav umjesto dva, sto ih navodno cini "neljudskim". Kod ljudi, lobanjski savovi (mjesta gdje se kosti spajaju) prirodno srastaju s godinama. Kod namjerne deformacije lobanje, pritisak na kosti moze uzrokovati da savovi srastu ranije ili postanu manje vidljivi, stvarajuci iluziju da "nedostaju". Nijedna lobanja iz Paracasa nije pokazala strukturu koja nije bila Homo sapiens. Neki tvrde da su te lobanje 25% vece od ljudskih, sto bi bilo nemoguce postici vezivanjem. Precizna mjerenja pokazala su da je volumen unutar varijacija ljudske vrste. Deformacija mijenja oblik, ali ne i ukupnu masu ili zapreminu mozga. Po pitanju DNA, ozbiljne genetske studije na lobanjama iz Paracasa potvrdile su da su ti ljudi bili Indijanci sa tipicnim haplogrupama tog podrucja.
Ponavljas sto sam vec napisao. Da, sirom svijeta su ljudi to radili, ali je zvanicno objasnjenje o statusu blago receno imbecilno, jer ne daje nikakav odgovor na pitanja kako su uopste nadosli na takvu ideju?
Logikom, morali su vidjeti nesto ili nekoga s takvom glavom, a koga su smatrali visim od sebe, i onda je krenulo kopiranje.

https://m.youtube.com/watch?v=56TrKNDHVU8
Objasnio ciko.
Last edited by Dozer on 21/02/2026 15:06, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#898 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Velkoski wrote: 21/02/2026 15:00 Pixelu, samo da ti kažem da te fino čitati :thumbup:
Hvala.
PixelDrifter

#899 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

...
Last edited by PixelDrifter on 21/02/2026 15:13, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#900 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 21/02/2026 15:02
PixelDrifter wrote: 21/02/2026 14:56 Tvrdnja o izduzenim lobanjama (poput onih iz Paracasa u Peruu) se koristi kao "krunski dokaz" za neljudsko porijeklo. Vecina izduzenih lobanja rezultat je vjestacke kranijalne deformacije. To je praksa dokumentovana u mnogim drevnim kulturama sirom svijeta (Peru, Egipat, Maje, Huni). Kako se radilo: Glava dojenceta bi se vezala daskama ili tkaninom dok su kosti još mekane. Radilo se jer je to bio simbol drustvenog statusa. To ne mijenja genetiku osobe, vec samo oblik kostiju. Tvrdi se da lobanje iz Paracasa imaju samo jedan parijetalni sav umjesto dva, sto ih navodno cini "neljudskim". Kod ljudi, lobanjski savovi (mjesta gdje se kosti spajaju) prirodno srastaju s godinama. Kod namjerne deformacije lobanje, pritisak na kosti moze uzrokovati da savovi srastu ranije ili postanu manje vidljivi, stvarajuci iluziju da "nedostaju". Nijedna lobanja iz Paracasa nije pokazala strukturu koja nije bila Homo sapiens. Neki tvrde da su te lobanje 25% vece od ljudskih, sto bi bilo nemoguce postici vezivanjem. Precizna mjerenja pokazala su da je volumen unutar varijacija ljudske vrste. Deformacija mijenja oblik, ali ne i ukupnu masu ili zapreminu mozga. Po pitanju DNA, ozbiljne genetske studije na lobanjama iz Paracasa potvrdile su da su ti ljudi bili Indijanci sa tipicnim haplogrupama tog podrucja.
Ponavljas sto sam vec napisao. Da, sirom svijeta su ljudi to radili, ali je zvanicno objasnjenje o statusu blago receno imbecilno, jer ne daje nikakav odgovor na pitanja kako su uopste nadosli na takvu ideju?
Logikom, morali su vidjeti nesto ili nekoga s takvom glavom, a koga su smatrali visim od sebe, i onda je krenulo kopiranje.

https://m.youtube.com/watch?v=56TrKNDHVU8
Objasnio ciko.
Da objasnjavam kanadskog Semira Osmanagica? "morali su vidjeti nesto ili nekoga s takvom glavom". Zasto, pobogu, covjece? Koga je vidio ovaj ispod da kopira?

Image
Post Reply