drndalo wrote: ↑20/02/2026 21:36
Kad vec iznosis netacne pretpostavke, malo potrazi. Tuzilastvo je u izjavi juce/prekjuce izjavilo da su snimci sa 10 okolnih objekata dobijeni u svrhu istrage.
Vidi ovako. Moje "pogresne pretpostavke" se vezu za stvari kojima smo bili svjedoci nebrojeno puta kad su u jednacinu ukljuceni tuzilastvo, istrage, sudovi....
Nemojmo nabrajati, trebati ce nam puno prostora, ali znamo. Nismo glupi.
Eto cak i da su dobili snimke, Da li se maknulo i kaorak naprijed od izjave "kamere u tramvaju nisu radile", "tramvaj je bio tehnicki ispravan", i sl.
Eto i da jesu dobijeni sa 10 okolnih objekata. Sto se onda veze toliko za onu u tramvaju. Ok znamo da bi ona bila najmjerodavnija u neku ruku.
Ali eto nema je. Zato imamo sa 10 okolnih objekata. Od 10, valjda ce jedan snimak pokazati da li vozac mase rukom ljudima na stanici da bjeze. i da li tramvaj nekontrolisano pocinje da se krece.
I na kraju krajeva krenimo nekim zrelim razumom.
Da li bi ti zaletio se autom 60-70, i namotao na okuci kod vjecnice prema bascarsiji, ako si tuda prosao stotine puta i znas kakva je ta okuka.
da je meni sada neko dao tramvaj na zeljeznickoj, i rekao "vozi", mozda bih ja naholcao i izletio isto onako.