Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
video

#826 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by video »

PixelDrifter wrote: 20/02/2026 18:18
Point. wrote: 20/02/2026 18:06 Mi polazimo od naše pretpostavke, ako mi ne možemo kroz galaksiju pičiti, onda ne može niko. Malo mi je smiješno da nismo istražili, koliko ono 70% okeana, ali znamo sve o Big Bangu, o zakonima fizike van našeg sazvježđa, kako bi se potencijalni vanzemalji kretali ili njihove načine. Možda postoje paralelni svjetovi, da se tako izrazim, možda postoje drugi načini putovanja osim linjarnog od tačke A do tačke B.

Jednostavno, ne znamo.
Polazimo od zakona fizike koji su isti za cijeli svemir. Zakoni fizike su univerzalni. Da zakoni fizike nisu univerzalni, mi ne bismo mogli razumjeti prošlost svemira niti predvidjeti njegovu budućnost. Cijela astronomija se temelji na povjerenju da "tamo negdje" vrijede ista pravila kao i "ovdje". Ako se to negira, onda se negira kompletno sve. Recimo i da imamo svemirski brod kao Enterprise, koji bi se kretao brzinom koja je deset puta veća od brzine svjetlosti (sto je nemoguće, ali argumenta radi), do Antaresa bi nam trebalo pola stoljeća, tačnije 55 godina. Do galaksije Andromeda 250.000 godina. Djeco, 250.000 godina... (prije 250.000 godina desila se pojava homo sapiensa na Zemlji).
Evo jedno zanimljivo stivo za procitati.
Ako je autor izmislio ovo onda ima bas ali bas bujnu mastu.

https://ia902802.us.archive.org/17/item ... ophecy.pdf
sumirprimus

#827 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by sumirprimus »

Al zato nađemo rupu, i to crnu ili wormhole i za sekundu predjemo u drugi kvadrant 8-)
Plavo-bijeli

#828 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Plavo-bijeli »

Point. wrote: 20/02/2026 18:06 Mi polazimo od naše pretpostavke, ako mi ne možemo kroz galaksiju pičiti, onda ne može niko. Malo mi je smiješno da nismo istražili, koliko ono 70% okeana, ali znamo sve o Big Bangu, o zakonima fizike van našeg sazvježđa, kako bi se potencijalni vanzemalji kretali ili njihove načine. Možda postoje paralelni svjetovi, da se tako izrazim, možda postoje drugi načini putovanja osim linjarnog od tačke A do tačke B.

Jednostavno, ne znamo.
Polazimo od zakona fizike koji su isti za cijeli svemir. Zakoni fizike su univerzalni. Da zakoni fizike nisu univerzalni, mi ne bismo mogli razumjeti prošlost svemira niti predvidjeti njegovu budućnost. Cijela astronomija se temelji na povjerenju da "tamo negdje" vrijede ista pravila kao i "ovdje". Ako se to negira, onda se negira kompletno sve. Recimo i da imamo svemirski brod kao Enterprise, koji bi se kretao brzinom koja je deset puta veća od brzine svjetlosti (sto je nemoguće, ali argumenta radi), do Antaresa bi nam trebalo pola stoljeća, tačnije 55 godina. Do galaksije Andromeda 250.000 godina. Djeco, 250.000 godina... (prije 250.000 godina desila se pojava homo sapiensa na Zemlji).
Fizika jeste univerzalna, ali naše razumijevanje te fizike je evoluiralo od 'Zemlja je ravna ploča' do kvantne mehanike u jako kratkom roku. Ograničavaš se na linearno kretanje kroz prostor, što je kao da kažeš da je jedini način da pređeš okean plivanje, ignorišući postojanje aviona koji uopšte ne dotiče vodu.

Teorijska fizika već poznaje koncepte poput Alcubierreovog pogona ili crvotočina, gdje se ne krećeš kroz prostor brzinom v, nego manipulišeš samim prostor-vremenom. Ako civilizacija ima samo par hiljada godina prednosti nad nama, njihova 'tehnologija' bi nama izgledala kao magija koja krši zakone fizike, a zapravo ih samo koristi na način koji mi još nismo dokučili.
sumirprimus

#829 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by sumirprimus »

Kod nas djeca u osnovnoj bjeze od fizike.
pemanapemani

#830 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by pemanapemani »

Point. wrote: 20/02/2026 18:06 Mi polazimo od naše pretpostavke, ako mi ne možemo kroz galaksiju pičiti, onda ne može niko. Malo mi je smiješno da nismo istražili, koliko ono 70% okeana, ali znamo sve o Big Bangu, o zakonima fizike van našeg sazvježđa, kako bi se potencijalni vanzemaljci kretali ili njihove načine kretanja.

Možda postoje paralelni svjetovi, da se tako izrazim, možda postoje drugi načini putovanja osim linjarnog od tačke A do tačke B.

Čovječanstvo, do prije 100njak godina nije savladalo letenje kako Bog kaže, i sad 100 godina kasnije znamo sve. Jašta. Postoje jasni dokazi da su vikinzi prije Kolumba plovili do sjeverne Amerike pa i dalje je opštepriznati narativ da je upravo Kolumbo otkrio Ameriku. Što bi vjerovali šta kažu za UFO?

Jednostavno, ne znamo.
:thumbup:
Dozer

#831 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

To i ja govorim - ne znamo. Struju smo otkrili prije malo vise od 100 godina, al' smo nafurani do pm da znamo i razumijemo sve.

A, u stvari, tek grebeno po povrsini svega. Nemamo pojma sta je na dnu okeana. Antarktik je odlican primjer otkrivanja potpuno novog svijeta za koji uopste nismo znali da postoji, i ko zna sta sve ima na dnu ostalih okeana i mora, 2-3-10 km u dubini zemlje, pod planinama, a pogotovo u dubokom svemiru i na hiljadama milijardi planeta.
U svemu tome mi smo nano tacka na zrnu pijeska.

Al' - mi znamo :lol:
daario naharis

#832 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by daario naharis »

Dozer wrote: 20/02/2026 20:25

Jednostavno, ne znamo.
Bas tako - pojave Homo sapiensa, dobro si rekao.
Famozna evolucijska karika koja nedostaje - i dalje nedostaje. I to ne samo za nas, nego i za razne druge Homo predake, jer ono sto paleontologija, arheologija i genetika danas mogu zakljuciti jeste da se skoro svaka Homo vrsta u zadnjih cca. 2 miliona godina samo naprasno pojavljivala negdje na planeti.

Isto tako je i s nama. Samo smo se odjednom pojavili prije cca. 250.000 godina, bez jasne veze s nekim prethodnikom, a opet s gomilom slicnosti s mnogim prethodnicima.

Sumerski zapisi nam cak i daju precizan odgovor ko i zasto nas je stvorio, i to nije religijski bog.

Vjernici ce reci - Bog nas stvorio.
Ja kazem - OK, ali ko ili sta je to sto smo mi smatrali bogom? Pouzdano znamo da to nije nijedan iz plejade ljudskih bogova u zadnjih 5-6.000 godina.
Da nas je Bog stvorio da budemo robovi i da radimo za njih kako bi oni mogli uzivati u slobodnom vremenu?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#833 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Velkoski »

hobotnice su vanzemaljci, to svi znaju
sumirprimus

#834 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by sumirprimus »

Velkoski wrote: 20/02/2026 21:33 hobotnice su vanzemaljci, to svi znaju
Al su bolje na žaru nego u salati
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#835 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Velkoski »

sumirprimus wrote: 20/02/2026 21:34
Velkoski wrote: 20/02/2026 21:33 hobotnice su vanzemaljci, to svi znaju
Al su bolje na žaru nego u salati
prenio sam im ovo
vernes81

#836 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by vernes81 »

Dozer radi a vi se samo zajebajete :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#837 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Velkoski »

dozer jednom prob'o lsd i nije ga nikad popustilo :mrgreen:
JohnnyS

#838 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JohnnyS »

Upo u lavor elezdija ko Obelix u lavor čarobnog napitka :D
drag_gost

#839 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Plavo-bijeli wrote: 20/02/2026 16:36
drag_gost wrote: 20/02/2026 15:22
Plavo-bijeli wrote: 20/02/2026 13:37

Ma kakav Semir. Kad CIA to u dokumentima koji nikad ne trebaju biti pušteni za javnost kaze, a ti odes na Google Mars i uneses te koordinate i vidis gradjevine tu sto izgledaju kao piramide, a NASA nikad ne posalje robota na to mjesto...ne treba ti niko vise nista reci.
Jesi li ti bio tamo?
Gdje jesam li bio, na Marsu prije milion godina ili opcenito na Marsu ili?
Ne znam, ti pricas o piramidama na Marsu kao da si ih vidio.
drag_gost

#840 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

zposao wrote: 20/02/2026 18:38 Nedavno sam prvi put čuo da su dokazi o postojanju dinosaura potpuno izmišljeni. Više je ljudi vidjelo NLO nego kosti dinosaura. Svi skeletoni po muzejima su gipsani, biva da se pravi ne bi oštetili... I od tada kontam kada je napredno vjerovati da se vascijela planeta urotila da obični narod ne sazna kako postoji NLO, a ako posumnjaš u dokaze da su postojali dinosauri odmah si nepismen i nazadan.
Tu su negdje obe teorije.
Za dinosaure postoji ogroman, medjunarodni, nezavisni skup dokaza koji traje vise od 200 godina. Fosili su pronadjeni i nalaze se su na svim kontinentima, ukljucujuci Antarktik. Iskopavali su ih univerziteti, privatni kolekcionari, rudari, amateri, djeca i geolozi.

Istina je da su skeleti u muzejima cesto kopije (dakle ne svi). Originalne kosti su teske, krhke i cesto nepotpune. Lakse je izloziti repliku, a original drzati u kontrolisanim uslovima. Ali originali postoje i mogu se pregledati. Hiljade naucnika sirom svijeta rade direktno s njima. Da je to izmisljeno, morao bi imati globalnu koordiniranu prevaru medju univerzitetima u Americi, Kini, Argentini, Njemackoj, Mongoliji, Brazilu, itd. Znaci, svi nas varaju. To je prakticno nemoguce.

Fosili nisu samo “kosti”. Imamo tragove stopa, gnijezda i jaja, tragove koze i perja, ugriza, cak se i tragovi bolesti mogu na fosilnim ostacima detektovati. To je sistem dokaza.

S druge strane, za NLO (a da su vanzemaljsog porijekla) nemamo ni jedan javno verifikovan fizicki dokaz. Imamo snimke neidentifikovanih pojava. To je velika razlika.

Dinosaurusi nisu pitanje vjere, nego fosilnog zapisa koji mozes fizicki dotaknuti. NLO kao vanzemaljci za sada nemaju takav nivo dokaza. Ne moze se porediti to. Ako cemo vjerovati da su dinosaurosi prevara, hajde onda da vjerujemo i da je Zemlja ravna ploca. Ako su toliko koordinirani, ti "neki" zli, onda zivimo simulaciju u smislu da se "svijet" prikazuje kako se kreceomo. Mozda neko igra GTA, a mi smo likovi. Treba se voditi naukom, a ne priucenim i neutemeljenim videima sa youtuba koji uglavnom sluze da priskrbe ogromnu finansijsku dobit kreatorima tih prevara.
PixelDrifter

#841 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dobro, ali čovjek je čuo da su dokazi za postojanje dinosaura izmišljeni, pa bi to trebalo uzeti kao postulat.
DonieBrasco

#842 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Jedini nacin da se potvrdi njihovo postojanje tj. civilizacije van Zemlje je da se sami pojave javno nad nekim gradom kao u filmovima (dobronamjerni ili losi) ili da se sruse isto kao u filmovima ali ne negdje u tri ljepe nego nad nekim gradom.

U najboljem slucaju da Donald kaze "fuck it, give it to the world" a onda nam pokazu HD snimke i slike letjelica, samih "bica" i svega.
drag_gost

#843 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Plavo-bijeli wrote: 20/02/2026 21:06

Jednostavno, ne znamo.
Fizika jeste univerzalna, ali naše razumijevanje te fizike je evoluiralo od 'Zemlja je ravna ploča' do kvantne mehanike u jako kratkom roku. Ograničavaš se na linearno kretanje kroz prostor, što je kao da kažeš da je jedini način da pređeš okean plivanje, ignorišući postojanje aviona koji uopšte ne dotiče vodu.

Teorijska fizika već poznaje koncepte poput Alcubierreovog pogona ili crvotočina, gdje se ne krećeš kroz prostor brzinom v, nego manipulišeš samim prostor-vremenom. Ako civilizacija ima samo par hiljada godina prednosti nad nama, njihova 'tehnologija' bi nama izgledala kao magija koja krši zakone fizike, a zapravo ih samo koristi na način koji mi još nismo dokučili.
A mozda smo vec blizu nekih tvrdih fizickih plafona?

Koliko se sjecam, Alcubierreov pogon i crvotocine postoje kao matematicka rjesenja unutar opste relativnosti. To znaci samo da jednacine dozvoljavaju takvu geometriju prostor-vremena. Ali to ne znaci da je priroda dozvoljava u realnim uslovima. Da bi Alcubierreov pogon radio, potrebna je negativna energija. Trenutno nemamo dokaz da takva materija moze postojati u potrebnim kolicinama, niti da je stabilna. Dakle, to je za sada samo teorija. Matematika ne zabranjuje na osnovu teorijskih parametara, fizika trenutno ne pokazuje da je to moguce. U mnogim proracunima energija potrebna za “warp balon” je reda velicine energije zvijezda. Ne mozes to bas porediti sa avionom, avion ne krsi zakone gravitacije, on ih postuje.

Na mnogim postdiplomskim radovima prirodnih nauka gdje se dotices fizike i matematike poznat je koncept beskonacno krute sipke. Isto tako, matematicki postoji, fizika to zabranjuje. Mislim da je perpetuum mobile najpoznatiji takav koncept.
DonieBrasco

#844 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Kako se u Alien filmovima zovu one komore u koje ljudi legnu i kao hibernizira se tijelo dok se ne dođe na destinaciju, to na neki nacin anulira brzini broda i duzinu puta. Jer ako to tehnologija omoguci da covijek moze zaustaviti zivot i starenje u toj komori da bude u stanju hibernacije, ne bito hoce li se putovati do lokacije desetinama ili stotinama hiljada godina.

P.S. Naravno pod pretpostavkom da brod sam ima taj neki pogon i izvor energije za to. Sve je fantazija.
PixelDrifter

#845 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Svemirska radijacija predstavlja jednu od najvećih prepreka za dugotrajna međuplanetarna putovanja, poput misija na Mars, jer ljudsko tijelo izvan zaštite Zemljine atmosfere i magnetosfere biva izloženo ekstremno visokim dozama zračenja. I da te stave u stanje hibernacije, pod uslovima da posjedujemo tu tehnologiju (za sada to postoji samo u SF filmovima), radijacija bi te oštetila ili ubila. Radi se o oštećenjima DNK, povećanom riziku od raka i kognitivnim problemima sličnim demenciji, plus solarne oluje koje izazivaju akutnu radijacijsku bolest s brzim fatalnim ishodom. Nije isto otići do Mjeseca i do Marsa. Mjesec je prepišaj hoda, tri dana, do Marsa 7 mjeseci zračenja.
Dozer

#846 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 20/02/2026 22:58
zposao wrote: 20/02/2026 18:38 Nedavno sam prvi put čuo da su dokazi o postojanju dinosaura potpuno izmišljeni. Više je ljudi vidjelo NLO nego kosti dinosaura. Svi skeletoni po muzejima su gipsani, biva da se pravi ne bi oštetili... I od tada kontam kada je napredno vjerovati da se vascijela planeta urotila da obični narod ne sazna kako postoji NLO, a ako posumnjaš u dokaze da su postojali dinosauri odmah si nepismen i nazadan.
Za dinosaure postoji ogroman, medjunarodni, nezavisni skup dokaza koji traje vise od 200 godina. Fosili su pronadjeni i nalaze se su na svim kontinentima, ukljucujuci Antarktik. Iskopavali su ih univerziteti, privatni kolekcionari, rudari, amateri, djeca i geolozi.

Istina je da su skeleti u muzejima cesto kopije (dakle ne svi). Originalne kosti su teske, krhke i cesto nepotpune. Lakse je izloziti repliku, a original drzati u kontrolisanim uslovima. Ali originali postoje i mogu se pregledati. Hiljade naucnika sirom svijeta rade direktno s njima. Da je to izmisljeno, morao bi imati globalnu koordiniranu prevaru medju univerzitetima u Americi, Kini, Argentini, Njemackoj, Mongoliji, Brazilu, itd. Znaci, svi nas varaju. To je prakticno nemoguce.

Fosili nisu samo “kosti”. Imamo tragove stopa, gnijezda i jaja, tragove koze i perja, ugriza, cak se i tragovi bolesti mogu na fosilnim ostacima detektovati. To je sistem dokaza.

S druge strane, za NLO (a da su vanzemaljsog porijekla) nemamo ni jedan javno verifikovan fizicki dokaz. Imamo snimke neidentifikovanih pojava. To je velika razlika.

Dinosaurusi nisu pitanje vjere, nego fosilnog zapisa koji mozes fizicki dotaknuti. NLO kao vanzemaljci za sada nemaju takav nivo dokaza. Ne moze se porediti to. Ako cemo vjerovati da su dinosaurosi prevara, hajde onda da vjerujemo i da je Zemlja ravna ploca. Ako su toliko koordinirani, ti "neki" zli, onda zivimo simulaciju u smislu da se "svijet" prikazuje kako se kreceomo. Mozda neko igra GTA, a mi smo likovi. Treba se voditi naukom, a ne priucenim i neutemeljenim videima sa youtuba koji uglavnom sluze da priskrbe ogromnu finansijsku dobit kreatorima tih prevara.
Da li petroglifi i geoglifi spadaju u arheoloske nalaze, nesto poput fosila?

Ako je na njima X puta, u raznim kulturama crtan silazak nekakvih bica s neba u nekakvim letjelicama, kakav je jedini moguci zakljucak o tome sta su i zasto bas to tako crtali prije 13-3.000 godina? Onako, laicki....
drag_gost

#847 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 21/02/2026 01:27
drag_gost wrote: 20/02/2026 22:58

Da li petroglifi i geoglifi spadaju u arheoloske nalaze, nesto poput fosila?

Ako je na njima X puta, u raznim kulturama crtan silazak nekakvih bica s neba u nekakvim letjelicama, kakav je jedini moguci zakljucak o tome sta su i zasto bas to tako crtali prije 13-3.000 godina? Onako, laicki....
Petroglifi i geoglifi jesu arheooski nalazi, ali ne poput fosila. Oni su materijalni trage ljudske radinosti. Ljudi su uvijek gledali gore kroz postojanje, pa evo tako i dan danas. Sunce, munje, komete, pomracenja, meteori, aurora, sve to dolazi odozgo. Tako i kisa, pa tako i strah.

Isto tako, stilizacija. Mi danas gledamo te crteze kroz filter modernog svijeta. Kad vidimo krug sa linijama, nama je to “letjelica”. Ali u mnogim kulturama to je sunce, aura, simbol moci, ritualna maska ili jednostavno umjetnicka konvencija.

Ljudi su uvijek trazili neki smisao, ispunjavali praznine mastom, to je tako jednostavno.
Point.

#848 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Jednostavno, ne znamo.
Čovjek, koji je do prije 150 godina vjerovao da je Zemlja ravna ploča, sada pouzdano zna da su zakoni fizike isti u svim kutovima beskonačnog svemira? Na osnovu čega? Na osnovu pretpostavke odnosno vjerovanja da ista pravila važe svugdje? Šta ako je ta pretpostavka zajeb, kao onomad kad je Kolumbo mislio da je kročio na tlo Indije?
Dozer

#849 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

@drag_gost
OK. Evo par primjera petroglifa. Zanima me na koji nacin ces ga povezati s ovim sto si napisao, iako je prilicno ocito sta prikazuju.

Image

Ili ovaj...
Image

Ili...
Image
PixelDrifter

#850 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Point. wrote: 21/02/2026 09:57
Čovjek, koji je do prije 150 godina vjerovao da je Zemlja ravna ploča, sada pouzdano zna da su zakoni fizike isti u svim kutovima beskonačnog svemira? Na osnovu čega? Na osnovu pretpostavke odnosno vjerovanja da ista pravila važe svugdje? Šta ako je ta pretpostavka zajeb, kao onomad kad je Kolumbo mislio da je kročio na tlo Indije?
Covjek nije do prije 150 godina vjerovao da je Zemlja ravna ploca, jos su stari Grci utvrdili da je sfericnog oblika (Aristotel), ideja o Zemlji kao ravnoj ploci bila je prisutna u Mesopotamiji i drevnom Egiptu (civilizacija prije stare Grcke, koja je trajala oko 20 vijekova Starog Vijeka - oko 3500. – 4000. pr. Kr. Znamo da su zakoni fizike isti jer dokaz dolazi iz analize svjetlosti udaljenih zvijezda i galaksija. Svaki hemijski element (poput vodika ili helija) emitira i apsorbira svjetlost na tacno odredjenim frekvencijama. Kada usmjerimo teleskop prema galaksiji udaljenoj milijardama svjetlosnih godina, vidimo identicne spektralne linije kakve vidimo u laboratoriju na Zemlji. To nam govori da su atomi tamo gradjeni isto kao i ovdje, te da kvantna mehanika i elektromagnetizam tamo funkcioniraju identicno. Promatranjem dvojnih zvijezda (sustavi gdje se dvije zvijezde okrecu jedna oko druge) u udaljenim dijelovima svemira, vidimo da se one krecu tacno prema Newtonovim zakonima i Einsteinovoj opstoj teoriji relativnosti. Da je gravitacijska konstanta G imalo drugacija u drugom dijelu svemira, orbite tih zvijezda ili struktura galaksija izgledale bi potpuno drugacije od onoga što predvidjaju nasi matematicki modeli. U blizini crne rupe prostor-vrijeme je toliko zakrivljeno da se dogadjaju stvari koje su nam na Zemlji nezamislive, ali cak i tamo – zakoni relativnosti i dalje diktiraju šta je moguce, a sta nije. Imas i kosmicno mikrovalno pozadinsko zračenje (CMB). Ovo je "jeka" Velikog praska koja ispunjava cijeli svemir. Mjerenja ovog zracenja pokazuju da je svemir u svojim ranim fazama bio izuzetno homogen. Fizikalni procesi koji su se dogodili prije 13,8 milijardi godina savrseno se uklapaju u zakone termodinamike i nuklearne fizike koje danas testiramo u akceleratorima cestica poput CERN-a. Prema tome, nista nije doslo u zadnjih 50 godina, vec je rezultat evolucije nauke. Ne mozes ocekivati da sa novim saznanjima (jer nauka ide naprijed) prestanu da vaze zakoni poput Prvog i Drugog zakona termodinamike. To se jednostavno nece desiti.
Post Reply