SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- muha_sa
#104252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jestel skontali ko je kriv 
-
18mn97
#104253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako pitas SDO, mora biti kriv Steta Adnan. Moraju ga ogaditi narodu, to im je primarni cilj.
-
mali_balon
-
JovicSA
- Laplace
#104256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato su mu uzeli uzorak krvi na testiranje. Novinari, jasno, čovjeka na indiciju proglasili drogiranim (a mi jedva dočekali).drug_profi wrote: ↑19/02/2026 22:16Npr. Rinasek, Rhinostop, Tylol Hot itd. se uzimaju na preporuku apotekara ili po vlastitom izboru. To su OTC proizvodi.
Svi imaju pseudoefedrin, ili sto bi Drager rekao - amfetamin.
-
JovicSA
#104257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema Muha ovdje jednog krivca imenom i prezimenom, ovdje smo svi zakazali zato što se nismo dizali prije 15-20 godina. Najveća odgovornost jeste na SDA pa onda na ostalim partijama jer su slabo šta radile na unaprijeđenju GRAS-a osim ovih zadnjih par godina kada se momački poteglo. Od potpuno zapuštene firme ne možeš za par godina napraviti Švicarsku perspektivnu firmu i kada im kupiš švicarske tramvaje. Isto kada neki Brajlović ili neki Budnjo sjedne u novu G klasu, ne može on biti Bečki gospodin iako vozi gospodsko auto. Tako ti je i sa ovim.
Kaže mladi će sada glasati...grohotom se smijem. Za koga? Sve iste partije i liovi manje-više vrte se decenijama.
Last edited by JovicSA on 20/02/2026 11:39, edited 1 time in total.
- Laplace
#104258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A dovoljno je bilo okrenuti glavu prema monitoru da bi utvrdio da kamera ne radi.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:26Naravno da Šteta nema ništa s tim već GRAS. Sada šefa IT službe na odgovornost i noga s posla. Dok se tako ne počne raditi nema boljitka.Laplace wrote: ↑20/02/2026 11:03Znači, opet krivica GRAS-a. ili je Šteta trebao kontrolisati da li snimači rade.JovicSA wrote: ↑19/02/2026 20:11 Evo I Radio SA objavilo...
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... evo/626358
Ovo boldirano je ključno, kao što sam pretpostavio snimač se nalazi u tramvaju i ovo je ljudi tako jednostvno rješenje i za popraviti i za postaviti. Bukvalo jedan IT tehničar ovo postavi za 1,5h. Snimač se zamijeni za 10 min. ako je stradao ili u kvaru, zavisi da li je lektronika i disk. Izvadiš stari disk da imaš radi arhive i staviš novi, 5 minuta posla, video nadzor radi. Ako je elektronika isto, novi disk i snimač, stari diks u arhivu i Bog te veselio. Ovo je baš sra*e, ja bih sada IT odjel u GRAS-u naopako okrenuo radi ovo, svima otkaze. Mrš!![]()
Opet neke teorije zavjera. Sjećam se jedne epizode "Air crash investigation" kada im se slično dogodilo sa snimačima opdataka o letu: nisu snimili posljednjih nekoliko sati leta zbog kvara. Ne događa to se samo kod Štete, ako je neka utjeha.
-
JovicSA
#104259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema monitora u tramvaju za video nadzor, mora se provjeriti baš. Čak taj snimač u tramvajima nije na nekom vidnom mjestu da mu ne može svako pristupati već samo ovlaštena stručna osoba. Ima cijela procedura za sisteme video nadzora i pravila koja se moraju poštovati.Laplace wrote: ↑20/02/2026 11:39A dovoljno je bilo okrenuti glavu prema monitoru da bi utvrdio da kamera ne radi.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:26Naravno da Šteta nema ništa s tim već GRAS. Sada šefa IT službe na odgovornost i noga s posla. Dok se tako ne počne raditi nema boljitka.Laplace wrote: ↑20/02/2026 11:03
Znači, opet krivica GRAS-a. ili je Šteta trebao kontrolisati da li snimači rade.
Opet neke teorije zavjera. Sjećam se jedne epizode "Air crash investigation" kada im se slično dogodilo sa snimačima opdataka o letu: nisu snimili posljednjih nekoliko sati leta zbog kvara. Ne događa to se samo kod Štete, ako je neka utjeha.
Last edited by JovicSA on 20/02/2026 11:41, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#104260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koje nove generacije, daj mi neko ime, ko dolazi? Nema ga druze, lupas...sve je isto, zeleni cekaju iza coska.svesuper25 wrote: ↑20/02/2026 10:21Ne pravi se budala,samo trojkini fanovi prozivaju nekakve zelene.Nece narod ni zelene ,a ni lazne crvene.Kako vam to vise nije jasno.Dolaze nove generacije.Mladi prije nisu glasali,a sad ce itekako izac glasat.Odzvonilo vam je,Uzalud vam silni spinovi.konektovan wrote: ↑20/02/2026 10:17Koje novo doba, zeleno??svesuper25 wrote: ↑20/02/2026 10:15 Zato u subotu u 12 h idu jos jaci protesti.Ovu omladina je nestranacka.Zaboli njih za botove,stranke i partije.Hvala Bogu da je tako.I sigurno ta omladina ne cita botovsko branjene po forumima.Uzlaud vam trud sviraci.Mladog Erdouana vise nema, a vi idalje branite nekakve ministre ,partije.Pa ocitio imate nekakvu korist od njih.Kao da su Tito i Emerik Blum zajedno u tim partijama.Dizete ih u nebesa.Nece vam to vise proc.Dolazi novo doba.
-
JovicSA
#104261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno...nema novih i nove snage to je ubleha. Opet će i ta djeca birati između SDA, NiP, NS, SDP, S.BiH...SBB i slični derivati. Mi smo u situaciji da biramo između znatno većeg zla i znatno manjeg zla.konektovan wrote: ↑20/02/2026 11:40Koje nove generacije, daj mi neko ime, ko dolazi? Nema ga druze, lupas...sve je isto, zeleni cekaju iza coska.svesuper25 wrote: ↑20/02/2026 10:21Ne pravi se budala,samo trojkini fanovi prozivaju nekakve zelene.Nece narod ni zelene ,a ni lazne crvene.Kako vam to vise nije jasno.Dolaze nove generacije.Mladi prije nisu glasali,a sad ce itekako izac glasat.Odzvonilo vam je,Uzalud vam silni spinovi.
Last edited by JovicSA on 20/02/2026 11:43, edited 1 time in total.
- Laplace
#104262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislio sam u IT službi GRAS-a. Tu bi, valjda, trebao biti monitor sa live snimcima kamera, bar tako je kod nas u školi. Odmah vidiš da neka ne radi ili ima problema (smetnji) u radu.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:40Nema monitora u tramvaju za video nadzor, mora se provjeriti baš. Čak taj snimač u tramvajima nije na nekom vidnom mjestu da mu ne može svako pristupati već samo ovlaštena stručna osoba. Ima cijela procedura za sisteme video nadzora i pravila koja se moraju poštovati.
-
tokio25
#104263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ima li na kameri crveno svjetloJovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:40Nema monitora u tramvaju za video nadzor, mora se provjeriti baš. Čak taj snimač u tramvajima nije na nekom vidnom mjestu da mu ne može svako pristupati već samo ovlaštena stručna osoba. Ima cijela procedura za sisteme video nadzora i pravila koja se moraju poštovati.
infracrveno ono da "svijetli" ili bilo kako da se vidi je li radi ili ne radi?
ili bas moras ono otvoriti neki ormaric pristupiti preko monitora nekog da vidis radi ili ne radi?
-
JovicSA
#104264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema prenosa snimaka iz tramvaja do centralne lokacije, bilo bi dobro da ima ali nema. Svi snimci se lokalno pohranjuju na HDD na snimač u tramvaju.Laplace wrote: ↑20/02/2026 11:43Mislio sam u IT službi GRAS-a. Tu bi, valjda, trebao biti monitor sa live snimcima kamera, bar tako je kod nas u školi. Odmah vidiš da neka ne radi ili ima problema (smetnji) u radu.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:40Nema monitora u tramvaju za video nadzor, mora se provjeriti baš. Čak taj snimač u tramvajima nije na nekom vidnom mjestu da mu ne može svako pristupati već samo ovlaštena stručna osoba. Ima cijela procedura za sisteme video nadzora i pravila koja se moraju poštovati.
-
JovicSA
#104265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iskreno ne znam koji tip kamera koriste, neke imaju neke nemaju tu indikaciju na samoj kameri. Ono što sam čitao iz medija da BS Telekom je uradio instalaciju, setovanje i puštanje u rad sistema video nadzora ali da je GRAS tražio da održavanje bude njihovo tj. njihove IT službe. Ja nikada do sada nisam vidio oglas da Gras traži nekog IT-a, da li administratora ili IT tehničara, nekog inžinjera ne daj Bože. Tu se upošljava vjerovatno preko rodbinskih i stranačkih veza. Rezultate vidimo danas.tokio25 wrote: ↑20/02/2026 11:43ima li na kameri crveno svjetloJovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:40Nema monitora u tramvaju za video nadzor, mora se provjeriti baš. Čak taj snimač u tramvajima nije na nekom vidnom mjestu da mu ne može svako pristupati već samo ovlaštena stručna osoba. Ima cijela procedura za sisteme video nadzora i pravila koja se moraju poštovati.
infracrveno ono da "svijetli" ili bilo kako da se vidi je li radi ili ne radi?
ili bas moras ono otvoriti neki ormaric pristupiti preko monitora nekog da vidis radi ili ne radi?
- Laplace
#104266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odem doktoru zbog glavobolje. U čekaonici dobijem još sedam boleština i želju da sam sebe do smrti izbodem čačkalicom.suspect_zero wrote: ↑20/02/2026 00:31tokio25 wrote: ↑19/02/2026 22:52 Ajde kako inace na forumu ide preuvelicavanje pa pominjes mri ct itd
Mene glava zaboli ja nikad ne uzmem lijek tako da svako ima svoje metode
Ja u zivotu popio mozda 20 tableta da sam ja sam svjestan toga i uzeo
Uglavnom je to paracetamol za temepraturu i to je to
Ako te boli glava cesto valjda ides kod doktora a ne odoh ja u apoteku pa cu uzeti nesto sto reklamira miro iz miroslavlja uz pricu do otkrica jebanola nisam mogao gledati spavati hodati a poslije koristenja prijavio sam se na maraton i disciplinu gadjanja na olimpijskim igrama
Hvala Bogu pa te rijetko sta zaboli pa nemas potrebu ici doktoru. To je tako stresno radi samog puta da dodjes do dr., prvo ambulanta koja radi-ne radi, zivkaj i zakazuj i čekaj, onda u DZ i opet čekaj, u medjuvremenu vazda neko nesto fuli ili uputnicu, ili ne zna gdje da te upiti ili nesto oko th., a jos ako trebas u neku od klinika tu nastane picvajz...radije na svoju ruku roknem nešto, jer ovako je kidanje živaca.
- Laplace
#104267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znači, direktno na snimač bez ikakvog live uvida? Rekao bih da je to loš sistem. Zar sam snimač ne bi trebao imati neki video izlaz (VGA, HDMI, display port, DVI)?JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:44Nema prenosa snimaka iz tramvaja do centralne lokacije, bilo bi dobro da ima ali nema. Svi snimci se lokalno pohranjuju na HDD na snimač u tramvaju.Laplace wrote: ↑20/02/2026 11:43Mislio sam u IT službi GRAS-a. Tu bi, valjda, trebao biti monitor sa live snimcima kamera, bar tako je kod nas u školi. Odmah vidiš da neka ne radi ili ima problema (smetnji) u radu.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:40
Nema monitora u tramvaju za video nadzor, mora se provjeriti baš. Čak taj snimač u tramvajima nije na nekom vidnom mjestu da mu ne može svako pristupati već samo ovlaštena stručna osoba. Ima cijela procedura za sisteme video nadzora i pravila koja se moraju poštovati.
Edit: Sad sam malo bolje pročitao. Dakle, samo lokalni snimak u tramvaju, ništa centralizovano. Baš lako za onemogućavanje snimanja i manipulacije u cilju izbjegavanja odgovornosti.
Last edited by Laplace on 20/02/2026 12:37, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#104268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
skoro 40 godina nisam znao sta je glavobolja, niti sam 2 puta u zivotu uzeo nesto protiv bola. Kad me sasjeklo 5 mjeseci ne prestaje glavobolja... ebi ga. I ja sam se smijao ljudima onomadLaplace wrote: ↑20/02/2026 11:49Odem doktoru zbog glavobolje. U čekaonici dobijem još sedam boleština i želju da sam sebe do smrti izbodem čačkalicom.suspect_zero wrote: ↑20/02/2026 00:31tokio25 wrote: ↑19/02/2026 22:52 Ajde kako inace na forumu ide preuvelicavanje pa pominjes mri ct itd
Mene glava zaboli ja nikad ne uzmem lijek tako da svako ima svoje metode
Ja u zivotu popio mozda 20 tableta da sam ja sam svjestan toga i uzeo
Uglavnom je to paracetamol za temepraturu i to je to
Ako te boli glava cesto valjda ides kod doktora a ne odoh ja u apoteku pa cu uzeti nesto sto reklamira miro iz miroslavlja uz pricu do otkrica jebanola nisam mogao gledati spavati hodati a poslije koristenja prijavio sam se na maraton i disciplinu gadjanja na olimpijskim igrama
Hvala Bogu pa te rijetko sta zaboli pa nemas potrebu ici doktoru. To je tako stresno radi samog puta da dodjes do dr., prvo ambulanta koja radi-ne radi, zivkaj i zakazuj i čekaj, onda u DZ i opet čekaj, u medjuvremenu vazda neko nesto fuli ili uputnicu, ili ne zna gdje da te upiti ili nesto oko th., a jos ako trebas u neku od klinika tu nastane picvajz...radije na svoju ruku roknem nešto, jer ovako je kidanje živaca.
- Ateista
#104269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna on dobro sta hoce, da mladi glasaju za neka nova kukavicja jaja koja ce opet na kraju otici sa SDA, kao i DF i ZABIH, ili bilo koju opciju koja ne moze nista,ali da se odviku glasovi. Za to vrijeme zelena vojska nema dileme, gkasaju po zadatku, njihova baza je sigurna. Ovdje je samo borba zelenih u odnosu na to koliko ce ostali uopste izaci na izbore i koliko ce se rasuti glasovi trojke, oni na to najvise racunaju i zato sva ova prica.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:43Naravno...nema novih i nove snage to je ubleha. Opet će i ta djeca birati između SDA, NiP, NS, SDP, S.BiH...SBB i slični derivati. Mi smo u situaciji da biramo između znatno većeg zla i znatno manjeg zla.konektovan wrote: ↑20/02/2026 11:40Koje nove generacije, daj mi neko ime, ko dolazi? Nema ga druze, lupas...sve je isto, zeleni cekaju iza coska.svesuper25 wrote: ↑20/02/2026 10:21 Ne pravi se budala,samo trojkini fanovi prozivaju nekakve zelene.Nece narod ni zelene ,a ni lazne crvene.Kako vam to vise nije jasno.Dolaze nove generacije.Mladi prije nisu glasali,a sad ce itekako izac glasat.Odzvonilo vam je,Uzalud vam silni spinovi.
Jadna je stranka koja kampanju bazira na tome da se predstavi kako su svi isti umjesto da proba predstaviti neki konkretan plan kojim ce privuci ljude.
-
caseytron
#104270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Korupcija dolazi na naplatu.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 11:38Nema Muha ovdje jednog krivca imenom i prezimenom, ovdje smo svi zakazali zato što se nismo dizali prije 15-20 godina. Najveća odgovornost jeste na SDA pa onda na ostalim partijama jer su slabo šta radile na unaprijeđenju GRAS-a osim ovih zadnjih par godina kada se momački poteglo. Od potpuno zapuštene firme ne možeš za par godina napraviti Švicarsku perspektivnu firmu i kada im kupiš švicarske tramvaje. Isto kada neki Brajlović ili neki Budnjo sjedne u novu G klasu, ne može on biti Bečki gospodin iako vozi gospodsko auto. Tako ti je i sa ovim.
Kaže mladi će sada glasati...grohotom se smijem. Za koga? Sve iste partije i liovi manje-više vrte se decenijama.![]()
-
tokio25
#104271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma dobro snimac je sklonjen jer bi pristupom vozac mogao obrisati neki dio koji njemu ne odgovara
s razlogom je napravljeno da vozac nema pristup snimacu
al bi trebalo onda da ima neki znak lampica na kameri ili sl da vidis je li radi ili ne radi
ili da snimac "zvoni" kad nema signala i sl
s razlogom je napravljeno da vozac nema pristup snimacu
al bi trebalo onda da ima neki znak lampica na kameri ili sl da vidis je li radi ili ne radi
ili da snimac "zvoni" kad nema signala i sl
- drug_profi
#104272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zeleni termiti sa satelitima prvo zele svima da ogade svaku opoziciju, da bi izalznost bila sto manja, gdje uz svoju sigurnu vojksu galasaca i IVZ onda dobijaju dovoljno da budu vlast.
Znaci mora se nekako ogaditi Trojka. Najbolje udariti po onome što je najuspješnije kod Trojke. Minsitarstvo saobraćaja U KS i njegov ministar.
Samo budala ovo ne vidi i samo budala nasjeda na ovu podvalu.
Znaci mora se nekako ogaditi Trojka. Najbolje udariti po onome što je najuspješnije kod Trojke. Minsitarstvo saobraćaja U KS i njegov ministar.
- Prpa.ba
-
adnante
#104274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakav ba snimac u doba interneta? Mislim moze biti snimac, koji onda salje snimak na cloud, ili kada dodje nazad u garazu radi se sync. No jebi ga, sta ba vi ocekujete? Kada nemate sistem, imamo ovo sto imamo. Dobro je, samo nek se ne puca.
- Ateista
#104275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je to, jadna strategija ali bi mogla biti i uspjesna. Nadam se da obicni neutralni ljudi nisu toliko glupi u prosjeku da padnu na tu pricu.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 11:56 Zeleni termiti sa satelitima prvo zele svima da ogade svaku opoziciju, da bi izalznost bila sto manja, gdje uz svoju sigurnu vojksu galasaca i IVZ onda dobijaju dovoljno da budu vlast.