Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
Styling

#3226 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote: 19/02/2026 19:04 Cekaj cekaj, seka ona sebija ona izetbegovic ona iz sda na kraju zadnji red proziva nekoga za placanje rucka tudjim novcem. Ona, ona sto parkira gdje hoce, ukinula zavoje u bolnici, otimala ljudima mobitele u bolnici, ona koja u vili zivi ali od plate, ona kojoj privatnim letom dolaze doktori i tajno je operisu, ona cij bakir je jahao 30 godina, ona cij bakir je bio bas direktor zavoda za izgradnju kad su milijarde usle u kanton nakon rata, ona cija je stranka j bakir sproveli silnu sistematizaciju, ona to jest ta sebija?

Definitivni pravde ovdje nema
Samo neka kaže narodu gdje je ona vreća zlata za Bakira što mu je mati donijela. I to je bila donacija za narod.
Styling

#3227 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 19/02/2026 18:51
tramvajtrojka wrote: 19/02/2026 18:30
_BataZiv_0809 wrote: 19/02/2026 18:27

Sta bi s tobom
Isao da vidim jel zasjalo sunce iznad Banovica a ono tamo magla sunca nigdje za glave

A za desavanja u kantonu kompleksna i duga tema nakon svega sto se izdesavalo, u vezi SDA lesinarenja ko je očekivao sta drugo od sivre, devicevog sina iz spusa i ostalih taj je naivan

Jedino mi je zao sto steta i vlada kad su htjeli nisu imali hrabrosti da do kraja dokrajce GRAS i osnuju novo preduzece toga mi je najvise žao sto se nije uradilo i uklonilo ono leglo neradnistva
Devicev sin u SPUS-u?! Zanimljivo!
PreCednik :run:
Hakiz

#3228 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Hakiz »

tokio25 wrote: 19/02/2026 18:18
Hakiz wrote: 19/02/2026 16:42 Svašta sam pisao o trojci, ali ne smije se dozvoliti da u oktobru pobijedi SDA.

Ni slučajno.
i ti za ramazan doso tobe :lol:
Nisam odgovoran za to što me niste razumijevali, pristupali sa predrasudama i predubjeđenjima i bavili se botovanjem umjesto diskusijama :mrgreen:
tokio25

#3229 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

Hakiz wrote: 19/02/2026 21:26
Hakiz wrote: 19/02/2026 16:42 Svašta sam pisao o trojci, ali ne smije se dozvoliti da u oktobru pobijedi SDA.

Ni slučajno.
Nisam odgovoran za to što me niste razumijevali, pristupali sa predrasudama i predubjeđenjima i bavili se botovanjem umjesto diskusijama :mrgreen:
Ne nego si ti napokon razumio nas pa se promijenio :D
Hakiz

#3230 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Hakiz »

tokio25 wrote: 19/02/2026 21:29

Vadi se, vadi :lol:
tokio25

#3231 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

Hakiz wrote: 19/02/2026 21:29

Ne vadim se ja
Ja jos uvijek mislim da si ti poprilicno sebican i da najvijas za one koji bi tebi najvise licno donijeli dobiti iako bi neki drugi mozda cjelokupno do ijeli bolje za sve stanovnike drzave i samu drzavu
Hakiz

#3232 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Hakiz »

tokio25 wrote: 19/02/2026 21:33
Hakiz wrote: 19/02/2026 21:29

Ne vadim se ja
Ja jos uvijek mislim da si ti poprilicno sebican i da najvijas za one koji bi tebi najvise licno donijeli dobiti iako bi neki drugi mozda cjelokupno do ijeli bolje za sve stanovnike drzave i samu drzavu
Pa, misli šta god hoćeš. Sa jedne strane, to je tvoje pravo. Sa druge strane, koga briga šta ti, još uvijek, misliš.

Ali, misli ti, samo ti misli. Dakle, postojiš, zar ne :)
mistek

#3233 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mistek »

Ima li sad odgovornosti ministra jer ipak videonadzora u javnom prijevozu nema, a pričao da ima? Ima vjerovatno i za to opravdanje.

Ubjedljivo najveća ubleha od svih ministara u kantonu, ali PR strašan. I plus što mu stranka ima solidnu bazu onih koji će braniti sve, po SDA principu. Dvije sestrinske stranke, po svemu.
drug_profi

#3234 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Jel bogati ministar sad i za to kriv?
Ja ne znam šta vi sve stavljate pod odgovornosti ministra.
One je vjerovatno nalozio da tramvaji moraju imati video nadzor. I dalje je do Direktora i službi Grasa.
Ili možda Šteta lično svako jutro treba pregledati sve semafore, sve raskrsnice, tramvaje, video nadzore...

Samo nastavite.
Vrlo je jasno da je SDFA nanišanila rad i djelo Adnana Štete da tako torpedira Trojkin mandat jer je on time zasjenio sve vlade unazad 30 godina.
Vrlo mjerljivi rezultati, ali treba ih nekako ogaditi ljudima.

Ali vjerujte da ima mnogo onih kojima samo skrećete pažnju da se Šteta mora braniti, pa i za njeg glasati, dok vam toliko dupe bridi od njega.
made_in_sarajevo

#3235 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by made_in_sarajevo »

Kao prvo potpisan ugovor sa bs telecomom, koji kazu sdp, a koliko vidim godinama je pod nekim poljacima, a npr i SDA je rado potpisivala tendere sa bs telecomom na autoputu ili onaj sda ministar u kantonu Fisu potpisao prvi za tramvajske stanice. Aaa ne razbija se prica, licno steta sebi isplatio pare i licno steta sjedi i popravlja kamere. Sa potpisom ugovora steta kao ministar, a i bilo ko drugi da je ministar je svoj posao zavrsio. Bs telecom nije firma od juce da ne zna sa kamerama baratati. Sto kamera nije bas u tom tramvaju radila je lako dokazivo. Ima kompletan digitalni trag, a i lako je provjeriti da li su vozaci gasili snimac. Bs telecom realno nije amaterska firma puna IT, elektricara i inzinjera i da bas niko ne konta od novembra da jedna kamera ne radi. Odrzavaju i rade puno kompleksnije stvari, a uostalom sta opet jebeni gras radi, nece bs telecom sjediti i gledati kamere direktno. Zasto niko iz jebenog grasa nije ih nazvao i rekao ajnc niks kamera kaput, pa ljudi dodju popraviti.

Zna se tacno na svakom poslu sta je investitor u ovom slucaju kanton, sta je sef kojeg imenuje investitor da prati sve poslove za njega, u ovom slucaju gras, zna se sta je izvodjac radova - bs telecom, zna se poslije tacno sta je obaveza grasa kao sefa i sta je obaveza izvodjaca.

Da je licno seka ministar, ministar nakon ugovora i placanja nema apsolutno nista vise sa tim.
Ludzak

#3236 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Ludzak »

U svakom tramvaju radi, baš u tom ne radi. Ma dajte, laž i petljanac da se zaštaka slučaj.
made_in_sarajevo

#3237 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

subvencija za vrtice
besplatan prevoz ucenika i studenata
besplatne knjige za ucenike
penzioneri 13KM plate kartu i traje im koliko 2-3 mjeseca
ljudi na birou ista stvar sa kartama
novi tramvaji, NOVI
novi trolejbusi, NOVI
nova pruga, NOVA
novi autobusi, NOVI
poslao ljude u penziju iz grasa
vratio preko 100 miliona duga grasu
omogucio da gras bez vlade kupi u ekstra dobrom stanju polovne autobuse, ne donacija otpada, kupili.
renovira se remiza mislim prvi put nakon sto je napravljena uopste
konacno nakon 50 godina izvucen projekat da se uradi pruga za hrasnicu
konacno poceta i radi zaobilaznica oko sarajeva, gore kobilja glava tunel
konacno nakon rata povezana vogosca trolejbusom
dok nisu sjebali na federaciji, svi mladi dobijali po 10 000 bez ikakvih lista,bodova i daj kovertu pa ces biti na listi, za kupovinu prvog stana
porodiljna naknada, da se sjetimo koju je sda i fadil novalic prijavili ustavnom sudu, pa kad su ispali glupi onda usvojili na federaciji.
adaptivni saobracaj sa novim semaforima i kamerama koji krece na proljece-ljeto
nov, ali NOV centar za saobracaj koji je napravljen koji ce pratiti sve to
nije Stetin posao, ali uvezao zeljeznice sa Sarajevo i okolnim gradovima, pa ujutro puni vozovi iz hadzica ili tamo od visokog dolaze
renovira se hitna pomoc
napravio konacno raskrsnicu i tramvajsku stanicu na Stupu kod naselja Bulevar, projekat koji je Tito jos napravio, pa cak ni Tibra kad je bulevar gradila nije mogla mjenjati, pa je cestra kroz Bulevar ustvari sutra poveznica do aerodroma.
Magoda kakav god konj bio i kolik god je mogao 200x bolje uraditi, je opet vise u sport dao para nego ovi za 20 godina, a tek da nije glup kao sto jest koliko je mogao dogurati i uraditi
uveli digitalizaciju gdje god su stigli i jos uvijek uvode i smanjili maksimalno "fali ti papir".
policija nikad vise para nije imala, vise opreme nije dobila, vise vozila nije dobila
konacno kupljen jebeni helikopter koji usput ne kosta sam 50 miliona koliko lazu, nego je tih 50 milion i helikopter i izgradnja hangar i obuka pilota
kupljen helikopter koji mislim da boljeg u drzavi nema i kako je struka trazila, a ne ja cu kako meni odgovora sto su u zenici npr uradili jer tu imam tal.

evo ovako iz glave sto sam nabrojao da ne trazim na google. izvolite fasisticki govnari na celu sa sekom pokazite da mozete bolje od ovoga, a ja se smijem kladiti da ce te pola stvari sa ove liste ukinuti ili zajebati da ce biti neupotrebljivo. ocekujem povratak famoznih lista sa bodovima 8-)
ljubijankic

#3238 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by ljubijankic »

made_in_sarajevo wrote: 20/02/2026 08:21 subvencija za vrtice
novi tramvaji, NOVI
novi trolejbusi, NOVI
nova pruga, NOVA
novi autobusi, NOVI
omogucio da gras bez vlade kupi u ekstra dobrom stanju polovne autobuse, ne donacija otpada, kupili.
dok nisu sjebali na federaciji, svi mladi dobijali po 10 000 bez ikakvih lista,bodova i daj kovertu pa ces biti na listi, za kupovinu prvog stana
porodiljna naknada, da se sjetimo koju je sda i fadil novalic prijavili ustavnom sudu, pa kad su ispali glupi onda usvojili na federaciji.
nije Stetin posao, ali uvezao zeljeznice sa Sarajevo i okolnim gradovima, pa ujutro puni vozovi iz hadzica ili tamo od visokog dolaze
renovira se hitna pomoc
napravio konacno raskrsnicu i tramvajsku stanicu na Stupu kod naselja Bulevar, projekat koji je Tito jos napravio, pa cak ni Tibra kad je bulevar gradila nije mogla mjenjati, pa je cestra kroz Bulevar ustvari sutra poveznica do aerodroma.
Magoda kakav god konj bio i kolik god je mogao 200x bolje uraditi, je opet vise u sport dao para nego ovi za 20 godina, a tek da nije glup kao sto jest koliko je mogao dogurati i uraditi
uveli digitalizaciju gdje god su stigli i jos uvijek uvode i smanjili maksimalno "fali ti papir".
policija nikad vise para nije imala, vise opreme nije dobila, vise vozila nije dobila
konacno kupljen jebeni helikopter koji usput ne kosta sam 50 miliona koliko lazu, nego je tih 50 milion i helikopter i izgradnja hangar i obuka pilota
kupljen helikopter koji mislim da boljeg u drzavi nema i kako je struka trazila, a ne ja cu kako meni odgovora sto su u zenici npr uradili jer tu imam tal.

evo ovako iz glave sto sam nabrojao da ne trazim na google. izvolite fasisticki govnari na celu sa sekom pokazite da mozete bolje od ovoga, a ja se smijem kladiti da ce te pola stvari sa ove liste ukinuti ili zajebati da ce biti neupotrebljivo. ocekujem povratak famoznih lista sa bodovima 8-)
Sve sto si napisao stoji, ali tako stoji i cinjenica da za vrijeme SDA vladavine niko nine pognuo u tramvajskoj nesreci.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#3239 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by JOINT_1921 »

:lol: :lol: :lol: koji zakljucak majko
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3240 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 19/02/2026 18:06
svesuper25 wrote: 19/02/2026 17:58
JoseMujica wrote: 19/02/2026 17:56

ti sitni detalji najbolje kazuju o kakvim je sjecikesama i seoskim varalicama ovdje kod nas riječ

možeš samo birat da te potkradaju lažni muslimani ili lažni socijalisti...u svakom slučaju ih libo tuki za sve sem njihovog tala

partizani bi ovo sve redom streljali
sve ove lazne socijademokrate , Tito bi na goli otok,da godinama tucaju kamenje
Nek te upozna sa svojim drugom, laznim advokatom.
jel se to vraćamo na stare dobre hitove? :D

prvo, za razliku od tebe ja ne lažem ovdje ni koga poznajem, a ti lažeš za koga radiš

drugo, prije bi s mosta skočio nego ga glabao "lažnom advokatu" i dizao ga u zvijezde, ko što ga ti ovdje glabaš Irfi, Šteti, Vojinu i Nerminu

treće, slobodno me opet banujte, brišite postove, ali ovo ostaje jedino mjesto gdje se o SDP-u i njihovom kriminalu nije smjelo raspravljati

četvrto, da uspjeli ste čak nadmašiti i jad, čemer i paranoju Don Neonka i njegove bande
dr_Evil

#3241 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by dr_Evil »

Samo jednu upratih u medijima, ali jaka
Nihad Uk (NS) nije (sa)učesnik saobračajne nesreće, ali je podnio ostavku. Semir Efendić (SDA , S za BiH) je osuđen jer je ubio pješaka, ali nije dao ostavku
Dimu1927

#3242 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Dimu1927 »

Da i ovdje napisem... odrzavanje video nadzora znaci kad i ako gras prijavi kvar ovi dodju i naprave

Ne sjede ljudi iz te firme u grasu i ne provjeravaju radi li sta

Bs telecom je ozbiljna firma koliko znam
mistek

#3243 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mistek »

drug_profi wrote: 20/02/2026 00:30 Jel bogati ministar sad i za to kriv?
One je vjerovatno nalozio da tramvaji moraju imati video nadzor. I dalje je do Direktora i službi Grasa.
Ili možda Šteta lično svako jutro treba pregledati sve semafore, sve raskrsnice, tramvaje, video nadzore...

Samo nastavite.
Vrlo je jasno da je SDFA nanišanila rad i djelo Adnana Štete da tako torpedira Trojkin mandat jer je on time zasjenio sve vlade unazad 30 godina.

Ali vjerujte da ima mnogo onih kojima samo skrećete pažnju da se Šteta mora braniti, pa i za njeg glasati, dok vam toliko dupe bridi od njega.
Postoji li uopšte odgovornost ministra? Evo ti mi reci za šta bi uopšte ministar onda mogao biti odgovoran. Ovo je eklatantan primjer nečega gdje bas jeste. Hvalio se video nadzorom, a videonadzor ne radi.

Direktor Gras je njegova odgovornost, ingerencija. Čuj naložio da imaju videonadzor i to je to. Opet pitanje: šta bi uopšte bila odgovornost ministra? Da nije naložio videonadzor? Ili da je pustio neispravne tramvaje u promet? Jer eto ni to nije, nije on. Ništa nije on.

Šteta je SDP ubleha. Samo SDP svita može veličati njega jednako kao što SDA veliča svoje ublehe. Dvije sestrinske stranke.
saravara

#3244 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by saravara »

Ludzak wrote: 20/02/2026 06:47 U svakom tramvaju radi, baš u tom ne radi. Ma dajte, laž i petljanac da se zaštaka slučaj.

pitanje je radi li i ujednom tramvaju taj nadzor. To vozač mora znati , a to što oni samo uskoče i iskoče iz tramvaja dolazi na naplatu. Iole ozbiljan radnik mora znati šta su mu dužnosti i obaveze a GRASovci su prelahko prelazili preko tog. Otaljavali su posao...
tramvajtrojka

#3245 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tramvajtrojka »

mistek wrote: 20/02/2026 09:00

Samo nastavite.

Postoji li uopšte odgovornost ministra? Evo ti mi reci za šta bi uopšte ministar onda mogao biti odgovoran. Ovo je eklatantan primjer nečega gdje bas jeste. Hvalio se video nadzorom, a videonadzor ne radi.

Direktor Gras je njegova odgovornost, ingerencija. Čuj naložio da imaju videonadzor i to je to. Opet pitanje: šta bi uopšte bila odgovornost ministra? Da nije naložio videonadzor? Ili da je pustio neispravne tramvaje u promet? Jer eto ni to nije, nije on. Ništa nije on.

Šteta je SDP ubleha. Samo SDP svita može veličati njega jednako kao što SDA veliča svoje ublehe. Dvije sestrinske stranke.
Kako prepoznati sdaovca u tri riječi

Odgovornost ministra je da raspise tender, potpise nabavku i ugradnju opreme, nije na ministru odgovornost da gleda svaki dan koja kamera radi nego na dispecerskom centru grasa

Isto tako sto nije ministrova odgovornost da nadgleda koji se vozac nije spojio ma tablet za GPS pracenje vozila i prodaju karata, nece steta hodati od autobusa do autobusa i vuci za usi svakog vozaca koji nece da se spoji na tablet

Al očigledno je sta radite ocrnite, ukaljajte neciji obraz i licnost da ga bacite pod voz i dokazete da su svi isti samo vas u slucaju stete zeza cinjenica da su njegovi rezultati vidljivi i opipljivi
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3246 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by JoseMujica »

i btw direktor GRAS-a je "vršioc dužnosti" od 2021. godine...sve da se ništa nije desilo, ovo, samo po sebi, je kršenje zakona

a zašto su ga kršili znaju samo oni što su to radili, a danas prikrivaju tragove i traže žrtveno janje
Trappist

#3247 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Trappist »

novi tramvaji, NOVI
novi trolejbusi, NOVI
nova pruga, NOVA
novi autobusi, NOVI
renovira se hitna pomoc

vise od pola ovog nema veze ni s cim. Kakav adaptivni saobracaj, godinama se o tome prica, a ustvari poslali policajce na raskrsnice u vrijeme spice da pokusaju malo ubrzati saobracaj, sto ne uspjeva naravno. Cega digitalizacija? Kad ti je zadnji put trebalo nesto? Imao sam smrtni slucaj u blizoj porodici i 5 dana sam svaki dan hodao po citavom gradu dok nisam sve papire uganjao, nikad se nisam tako napatio sa papirologijom. Policija nikad vise para nije imala, i sta se poboljsalo tacno u vezi toga? Jesu se smanjile pljacke, paljevine auta, ubistva, nesto barem? Nemoj da ti nabrajam sve cirkuse sa tom istom policijom i kako nece da izadju na teren i nakon poziva i slanja e-mailova. Vogosca povezana trolejbusom, sta je tacno drugacije od toga sto je bila povezana autobusom? Samo sto je veca guzva kad se pokvari taj isti trolejbus.
Nemoj mi samo o saobracaju u KS, odavno gora situacija nije bila, ne znam samo sto se taj najbolji ministar na svijetu koji se ikad rodio ne provoza gradom i ne vidi u kakvoj je situaciji saobracajna infrastruktura. Jucer skoro dva sata sa jednog kraja grada na drugi. Svako jutro kolona auta od kruznog gdje je lidl do kruznog na otoci, kao i poslije 4. Kruzni na pofalicima ujebao normalnu raskrsnicu, rijetko kad nije ogromna guzva sve zbog nepotrebnog kruznog. Na otoci stalno guzva za skretanja kod novih zgrada, jer ne do Bog prosiriti traku nakon sto se izgradi 20 zgrada. Kod fisa pusten semafor bez potrebe, a i tu se gradi ogromna zgrada koja ce zakrciti saobracaj a nigdje u planu kakve nove ceste. Nikakvog plana niko nema za parking u sarajevu, svi se prave da ne postoji problem, a za 5 godina ce se hvatati za glavu. Koristi javni prevoz je li, nemoj autom, poslije zadnjeg slucaja a ? Pricas o besplatnom prevozu kao da je to nesto revolucionarno, drzave sa 20x boljim javnim prevozom to decenijama imaju, a recimo beograd ima besplatan prevoz za sve. Ili u jebenom luxembourgu je besplatan za sve, a samo ukucaj na google pa pogledaj slike njihovih tramvaja.
Znam vec sta ces mi reci, cija je sta nadleznost, ali mene boli kita cija je nadleznost, ja samo znam da je situacija katastrofalna i da nije nista bolja u odnosu na prije 5-6 godina, cak je i gora za obicnog covjeka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3248 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 20/02/2026 08:25
jel se to vraćamo na stare dobre hitove? :D

prvo, za razliku od tebe ja ne lažem ovdje ni koga poznajem, a ti lažeš za koga radiš

drugo, prije bi s mosta skočio nego ga glabao "lažnom advokatu" i dizao ga u zvijezde, ko što ga ti ovdje glabaš Irfi, Šteti, Vojinu i Nerminu

treće, slobodno me opet banujte, brišite postove, ali ovo ostaje jedino mjesto gdje se o SDP-u i njihovom kriminalu nije smjelo raspravljati

četvrto, da uspjeli ste čak nadmašiti i jad, čemer i paranoju Don Neonka i njegove bande
sad bih se ja ko trebo pravdati, ono nisam ja, šta ti je :D jer inače sam krio za koga sam kada glasao i zašto :D druga je stvar što si to tek počeo primjećivati poslije nekoliko verbalnih šamara koje si dobio, i to stvari koje kako rekoh nikad nisam krio, jer zašto kriti za koga glasaš?

druga je stvar što si ti tako baždaren da misliš da se svačije ubjeđenje može platiti, ili da nema mišljenja da nije plaćeno pa misliš da je svako takav.

fina je ta tvoja ubijeđenost u to da znaš ko je ko, i ko je gdje i za koga radi. pa i to da ga glabam Nerminu, iako sam bio protiv toga da bude premijer npr, ili upravo protiv Vojina kao ministra jer sam mislio da ima daleko boljih izbora. ostalo zapisano na forumu. neće nestati ko snimka videonadzora. ili da sam kritikovao npr. neradnu nedjelju. ali shvatam da je teško u obzir uzeti ove stvari, jer onda priča o glabanju postaje malo poglupa.

ali svakom svačije. :kiss:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3249 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

mistek wrote: 20/02/2026 09:00

Samo nastavite.

kako videonadzor ne radi kada radi, ali eto, za divno čudo ne radi baš u tom tramvaju.

no mene zaista interesuje kako to baš u ovom tramvaju, jer taj snimak upravo najviše ministru može pomoći. ako je uzrok neodržavanje i problem u tramvaju, tu će se naći fizički dokaz.
made_in_sarajevo

#3250 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Trappist wrote: 20/02/2026 09:10
novi tramvaji, NOVI
novi trolejbusi, NOVI
nova pruga, NOVA
novi autobusi, NOVI
renovira se hitna pomoc

vise od pola ovog nema veze ni s cim. Kakav adaptivni saobracaj, godinama se o tome prica, a ustvari poslali policajce na raskrsnice u vrijeme spice da pokusaju malo ubrzati saobracaj, sto ne uspjeva naravno. Cega digitalizacija? Kad ti je zadnji put trebalo nesto? Imao sam smrtni slucaj u blizoj porodici i 5 dana sam svaki dan hodao po citavom gradu dok nisam sve papire uganjao, nikad se nisam tako napatio sa papirologijom. Policija nikad vise para nije imala, i sta se poboljsalo tacno u vezi toga? Jesu se smanjile pljacke, paljevine auta, ubistva, nesto barem? Nemoj da ti nabrajam sve cirkuse sa tom istom policijom i kako nece da izadju na teren i nakon poziva i slanja e-mailova. Vogosca povezana trolejbusom, sta je tacno drugacije od toga sto je bila povezana autobusom? Samo sto je veca guzva kad se pokvari taj isti trolejbus.
Nemoj mi samo o saobracaju u KS, odavno gora situacija nije bila, ne znam samo sto se taj najbolji ministar na svijetu koji se ikad rodio ne provoza gradom i ne vidi u kakvoj je situaciji saobracajna infrastruktura. Jucer skoro dva sata sa jednog kraja grada na drugi. Svako jutro kolona auta od kruznog gdje je lidl do kruznog na otoci, kao i poslije 4. Kruzni na pofalicima ujebao normalnu raskrsnicu, rijetko kad nije ogromna guzva sve zbog nepotrebnog kruznog. Na otoci stalno guzva za skretanja kod novih zgrada, jer ne do Bog prosiriti traku nakon sto se izgradi 20 zgrada. Kod fisa pusten semafor bez potrebe, a i tu se gradi ogromna zgrada koja ce zakrciti saobracaj a nigdje u planu kakve nove ceste. Nikakvog plana niko nema za parking u sarajevu, svi se prave da ne postoji problem, a za 5 godina ce se hvatati za glavu. Koristi javni prevoz je li, nemoj autom, poslije zadnjeg slucaja a ? Pricas o besplatnom prevozu kao da je to nesto revolucionarno, drzave sa 20x boljim javnim prevozom to decenijama imaju, a recimo beograd ima besplatan prevoz za sve. Ili u jebenom luxembourgu je besplatan za sve, a samo ukucaj na google pa pogledaj slike njihovih tramvaja.
Znam vec sta ces mi reci, cija je sta nadleznost, ali mene boli kita cija je nadleznost, ja samo znam da je situacija katastrofalna i da nije nista bolja u odnosu na prije 5-6 godina, cak je i gora za obicnog covjeka.
ko je rekao da je policija=adaptivni saobracaj? jesi ti vidio silne kamere i senzore koji su postavljeni zajedno sa novim semaforima, saobracajni centar koji je otvoren i ima clanaka na internetu ne postoji ustvari? uostalom jedini koji stalno tjera policajce na ulici je pod ministarstvom katice i onaj nermin pecanac kad je bio. kad si inace mogao vidjeti policiju oko perioda smjene na ulici uopste,a a sad svako jutros prije 7h na svakoj raskrsnici stoje. digitalizacija nije uradjena nikako, ma ne nije cips uveden, nisu poceli koristiit digitalne potpise, aaa ne ne, mora licno ministar doci u svaki resor i licno sve naklikati, jer sto bi tamo iko radio svoj posao, sve licno to ministar mora uraditi, a njihovo je samo da platu prime.
pljack auta nesto ne vidim da ih ima kao prije i to svakodnevno se krala, paljevine auta ima par narkomana koji budu uhvaceni, uostalom je posao ministra da trenira i bira ljude ili je njegov posao da obezbjedi pare, uniforme, vozila, helikopter, a za sve ostalo postoji komesar, direktor policije, inspektori, sefovi odsjeka i tako dalje? Vogosca je drugacije sto mozda sad i autobusi i trolejbusi idu, pa mozda vise ljudi predje, pa se vogosca siri kao sto se siri, a zamisli sve to na 4 autobusa gore-dole sto su isla.
inace steta ti je svaki dan u saobracaju ako nisi skontao i to bez ikakve pratnje i vozi frajer svaki dan svoje auto. licno ga sreo par puta dok se pruga radila. inace ti kruzni tokovi su ti pogresna adresa za zalbu, taj na pofalicima je koldzo uradio, onaj kod lidla mislim da je to preuzeo steta kao minsitar od efendica jer je onaj gladio macora pa nije htio ni most da zavrsi, a most je inace efendic zapoceo i njegovo je maslo da most ide na stubove. inace guzve u saobracaju nisi radi ogromnog povecanja stanovnika, sto drugi gradovi dolaze i prolaze kroz sarajevo, nisu sto svaka kuca ima dva auta, a i guzve su ti vece sto roditelji moraju dijete odvuci autom do skole pa uci u skolu sa autom i sto je drzavni nivo poceo raditi od 8h, a ne od 9h kako su prije radili. ja sam od 1. do 4. pjeske sa cobanije na drveniju isao, a onda od 5. razreda do 8 nastavio tramvajem sa pofalica do drvenije. besplatan prevoz i jest revolucionarana kod nas, covjece dragi mi tek u 2022 godini smo poceli raditi na tome da stignemo ostatak svijeta, kod nas besplatan prevoz, digitalni potpis, kamera na raskrsnici, kamera u tramvaju, kupovina novog tramvaja sve je to revolucija kod nas, kod nas je revolucija bila kad je Forto izasao kao premijer i rekao ljudi sta ocekujete vi, kancelarija puna novih neotpakovanih laptopa i kad je rekao da se pocne koristiti, a ne da se posta nosa 5 dana po zgradi Vlade, to zamalo drzavni udar nije izvrsen, Forto supak tjera ih da radi. Pa jesu li samo iz sestorke tad govorili da sami nosaju papire i viberom salju, jer nemaju kad cekati da se protokol smiluje odraditi svoj posao. ovi sve urade, pripreme,zavrse dok protokol svoje uradi. eto nesto ne vidim da je katastrofalna situacija pogotovo naspram prije, a pogotovo ne mozes gledati sabracaj i kolicinu auta od prije 5 godina i danas. danas svi hocemo da imamo auto, muz svoje,zena svoje, djeca dodju pa hoce i oni, pa gdje su okolni gradovi koji cirkulisu kroz sarajeva, pa koliko samo kiseljak, lepenica, kresevo, ilijas, visoko, zenica, konjic, mostar, tuzla svakodnevno dolazi u sarajevo na posao, sto privatne firme sto budzetske firme i ministarstva i policije.

inace smijesno je tovariti sve ministra bez obzira ko je. ministar je tu da obezbjedi pare, obezbjedi uslove, da se izbori da pod njegovim ministarstvo usluga prema gradjanima bude uredu i da funkcionise. ne moze bilo koji ministar znati i petljati se u posao policije, gradjevine, saobracaja i tako dalje. njegovo je da mu dodje komesar policije , direktor grasa, autoceste i kaze ministre nama fali toga i toga, treba nam para za to i to, fali nam ljudi treba konkurs. onda ministar ode na vladu trazi konkurse, trazi pare, trazi projekat na osnovu cega ce isplatiti pare i ministar kao ministar je tu zavrsio. moze pratiti naravno sve to, politicki se prepucavati ali sta Katica ima sa testiranjem policajaca, zaposljavanje, komisije, spremnosti, jel hoce raditi ili nece raditi. zato postoji komesar,direktor, sef smjene, sef odsjeka, nacelnik i tako dalje. ista stvar za gras evo, steta kao ministar im je sve obezbjedio, ali bukvalno sve i sta on dalje ima odlucivati direktno u grasu, za to postoji direktor, zamjenik, sef sektora, izvrsini direktor, sef vozaca, sef servisa i milion sefova koji treba da direktno odlucuju svakodnevno. evo steta im dao pare i tender obezbjedio za video nadzor u tramvajima, mozda je i prije stete ali nebitno. ministar je sa tim zavrsio, direktor grasa i neki sef i neki radnik treba da brinu da li kamera radi, jel razbijena, da li snimac funkcionise,da li je tramvaj cist i tako dalje. naravno ima ministar tu i da smjeni direktora grasa ako se pokaze da nije radio svoj posao, zato postoje izvjestaji ali nece u izvjestaju stajati "e malom bilo mrsko popraviti kameru pa ne radi od novembra". to sad jest ogroman problem jer se sranje desilo, ali u globalu da nije bilo sranja sta ministra to zanima, direktor to mora rijesiti i zavrsiti jer je preglupa stvar za koju ti ne treba niko od politicara.

realno samo ko nece moze reci nema pomaka i gore je nego prije 5 godina. iz tog razloga ja koliko god mrzim sda, volio bi vise od zivota da se vrate na par godina pa da uzivamo u blagodatima njihove politike i vodjenja politike i donosenja odluka.
Post Reply