Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
BAK-eV

#5201 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

JohnnyS wrote: 16/02/2026 22:29
Skijaš wrote: 16/02/2026 22:18
JohnnyS wrote: 16/02/2026 10:56

Nije lako, Kabiri i izraelska veleposlanica protestirali, treba se s njima sad složiti :D
U stvari je obrnuto, nije lako Kabiriju i veleposlanici jer se oni sad moraju sa Sarajevom sloziti.
Vidio sam po broju reakcija iz Sarajeva
Svakom po zasluzi.

Nestalo merhameta hbga....
dr_Evil

#5202 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

BAK-eV wrote: 18/02/2026 11:38
dr_Evil wrote: 18/02/2026 11:04
Sanjarko wrote: 18/02/2026 11:00

Realno Srbi su najviše stradali od Germana, a Hrvati od mješavine naroda, ne bi znao izdvojiti od koga najviše.
Hrvati i Bosnjaci kao vjecni granicari nema od koga nisu stradali, a nazalost vecinom najvise izmedju sebe sve u ime okupatora, i tako je od stoljeca sedmog prije Krista.

Fascinatna je neogranicena glupost Hrvata i Bosnjaka da i nakon 2000 godina jos uvijek imaju zelje za novim klanjem u ime okupatora.

A Srbi, za njih ne treba trositi rijeci, nema spasa.
Hrvati imaju i imali su zelju za klanjem, zatiranjem svega sto nije hrvatsko.

Bosnjaci nisu nikada klali, ubijali, negirali druge.

Jesu vladali i bili osioni nekada spram hriscanske raje ali klali nisu jer im to islam ne dozvoljava.

Zato ne lazi!
Nisu ni Hrvati, ako izuzemo zadnja dva rata. Nego su to bili Mlecani, Ugari, Franci, Bizant, ili koga bi vec Papa poslao ako nije ugarski kralj.

Pa tako nisu ni Bosnjaci, ali jest Bizant, Osmansko carstvo, Austrija, ili ko bi nas vec poslao da donosimo slobodu u ime Boga ili demokratije.

Osvajali smo mi druze i tradicionalno zemlje koje danas smatramo Hrvatskom, i Ugarsku i Austriju, nigdje nisu bacali cvijece po nama nego smo dosli macem.

I tako se mi medjusobno koljemo, uvijek slaveni se kolju za tudje interese, mada ne smijem to da kazem jer mi geralt kaze da sam opsjednut. Helem... kako god. Samo znam da od tih svih klanja smo zaboravili makar malo da popricamo medjusobno, ko zna, mozda je i kasno.
Sanjarko

#5203 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Sanjarko »

Nema spasa za nijedne ove narode sa Balkana i između EU i Rusije isto tako, izumiru svi eno na temi demografija šaka jada nas neće biti ako i toliko uspijemo da zadržimo, ni 10 miliona nas neće biti, nas ex-YU, ali bi rekao ex-Slavija ali će me @Bossona forumaš napasti odmah.

A spasa za ispiranje mozga nema, tu nažalost ne samo Srbima nema spasa, nema ni drugima jer još se sanjaju neke velike države samo s kojom populacijom itd, kada nas je shrinkflacija zahvatila u svemu od rasta/pada populacije pa nadalje.
BAK-eV

#5204 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Danguba wrote: 11/02/2026 22:36
Point. wrote: 11/02/2026 21:56 Ovaj Primorac piše po nalogu znamo koga. Valjda sada se razbiju iluzije onih koji misle da je Hrvatska pod vodstvom HDZa Bosni i Hercegovini prijateljska država koja je gura ka euroatlanskim integracijama.
Sta je najgore, sto nase cijenjene kolege forumasi koji se osjecaju kao Hrvati bar ne pokusaju da osude ili se ograde od takvih bljuvotina.
Svaka izjava nekog kretena B/B se razapinje i trazi osuda inace si isti i podrzavas.
Evo u njihovo ime se "ugradio" :D Ilija

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/46 ... ovica.html
JohnnyS

#5205 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 18/02/2026 11:33 https://www.index.hr/magazin/clanak/ova ... ostalo_d_0

E ovako :D
Ovaj balkanski most proglašen je najljepšim na svijetu
- da, balkanski! Evo ako nisu mogli napisati bosanski, sto makar ne stavise hercegovacki. Valjd sto je rekla ona da je Stari most hrvatska bastina.
Iako mu ime doslovno znači "stari most", današnji Stari most nije onaj izvorni. "Grad Mostar ime je dobio upravo po Starom mostu, čiji se svijetli kameni luk uzdizao gotovo 25 metara nad Neretvom od 1566. do 1993. godine",
Mostar je dobio ime po mostarima koji su cuvali most.
"Nažalost, most je namjerno srušen tijekom rata u Bosni 1993.,
Kamilica, nije tokom rata nego agresije, valjda se zna ko ga je srusio, a nije bio iz BiH.

U citavom clanku nigdje spomena BiH osim "rata u Bosni". Ljudi moj sta se desava sa imbexom, od 07.10 izgleda Kabiri im urednik postao.
Bogamu komšija
https://www.timeout.com/news/this-balka ... out-021726

Originalni članak. Netko samo preveo s engleskog na hrvatski, vjerojatno AI. Nije sve zavjera pička mu materina
BAK-eV

#5206 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 18/02/2026 11:44
dr_Evil wrote: 18/02/2026 11:04

Hrvati i Bosnjaci kao vjecni granicari nema od koga nisu stradali, a nazalost vecinom najvise izmedju sebe sve u ime okupatora, i tako je od stoljeca sedmog prije Krista.

Fascinatna je neogranicena glupost Hrvata i Bosnjaka da i nakon 2000 godina jos uvijek imaju zelje za novim klanjem u ime okupatora.

A Srbi, za njih ne treba trositi rijeci, nema spasa.

Jesu vladali i bili osioni nekada spram hriscanske raje ali klali nisu jer im to islam ne dozvoljava.

Zato ne lazi!
Nisu ni Hrvati, ako izuzemo zadnja dva rata. Nego su to bili Mlecani, Ugari, Franci, Bizant, ili koga bi vec Papa poslao ako nije ugarski kralj.

Pa tako nisu ni Bosnjaci, ali jest Bizant, Osmansko carstvo, Austrija, ili ko bi nas vec poslao da donosimo slobodu u ime Boga ili demokratije.

Osvajali smo mi druze i tradicionalno zemlje koje danas smatramo Hrvatskom, i Ugarsku i Austriju, nigdje nisu bacali cvijece po nama nego smo dosli macem.

I tako se mi medjusobno koljemo, uvijek slaveni se kolju za tudje interese, mada ne smijem to da kazem jer mi geralt kaze da sam opsjednut. Helem... kako god. Samo znam da od tih svih klanja smo zaboravili makar malo da popricamo medjusobno, ko zna, mozda je i kasno.
Jesu Hrvati!

Kako to onda tamo gdje oni zive nema pravoslavaca, jevreja, protestanata.....

Sve satrano, pobijeno, protjerano vec vijekovima u kontinuitetu.
dr_Evil

#5207 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

BAK-eV wrote: 18/02/2026 11:46
Jesu Hrvati!

Opet, u cije ime? Danasnja Hrvatska moze odgovarati za zlocine NDH jer se na istu naslonila, te za zlocine u zadnjem ratu. Sve prije toga, ako mogu oni, onda moramo i mi za agresiju na Ugarsko kraljevstvo.

Hrvatska nije postojala 1000 godina, a pogotovo ono sta danas smatramo Hrvatskom, to je vise regija koje su stalno bile pod razlicitim vladarima.
dr_Evil

#5208 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 18/02/2026 11:45
Bogamu komšija

Originalni članak. Netko samo preveo s engleskog na hrvatski, vjerojatno AI. Nije sve zavjera pička mu materina
Naravno da je urota susjed. Ne mogu ja prevoditi clanak iz Amerike koji o Dalmaciji govori kao o Kambodzi, dodao bih makar opasku autora jer nema nama niko blizi nego jedni drugima. Ja kad sletim u Split vec sam doma.
JohnnyS

#5209 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 18/02/2026 11:53
JohnnyS wrote: 18/02/2026 11:45
Bogamu komšija

Naravno da je urota susjed. Ne mogu ja prevoditi clanak iz Amerike koji o Dalmaciji govori kao o Kambodzi, dodao bih makar opasku autora jer nema nama niko blizi nego jedni drugima. Ja kad sletim u Split vec sam doma.
Mislim da precijenjuješ trud ijednog medija. Ovo je čisti translate članka kojeg su naveli kao izvor teksta. To rade i kad prenose članke o Dubrovniku pa se nitko iz Dubrovnika ne sekira ako se nešto krivo kaže :D
dr_Evil

#5210 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 18/02/2026 11:56
Mislim da precijenjuješ trud ijednog medija. Ovo je čisti translate članka kojeg su naveli kao izvor teksta. To rade i kad prenose članke o Dubrovniku pa se nitko iz Dubrovnika ne sekira ako se nešto krivo kaže :D
Pusti ti to, sluzbe nikad ne spavaju, znaju oni odlicno sta rade.

Ako zelim da posmatram ovaj clanak sa naivnim naocalama onda bih rekao da je vjerovatno click-bait da se krene u tu nacionalisticku spiku zbog klikova... eto da ih opravdam.

Ali... necu da ih pravdam :D
BAK-eV

#5211 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 18/02/2026 11:52
Jesu Hrvati!

Opet, u cije ime? Danasnja Hrvatska moze odgovarati za zlocine NDH jer se na istu naslonila, te za zlocine u zadnjem ratu. Sve prije toga, ako mogu oni, onda moramo i mi za agresiju na Ugarsko kraljevstvo.

Hrvatska nije postojala 1000 godina, a pogotovo ono sta danas smatramo Hrvatskom, to je vise regija koje su stalno bile pod razlicitim vladarima.
Ko kaze da mi nismo osvajali.
Jesmo.

Ali nismo zatirali druge vjere i narode.

Nismo klali!

Nismo SISTEMATSKI rusili tudje bogomolje.

Odi danas medju Hrvate u bilo koji grad i reci u pekari hljeb, u kaficu kafa i vidjeces, kako ces se provesti.

Ali evo pogledaj kako je covjek fino objasnio mentalitet nasih komsija.
Pogotovo onaj aspekt, da nase komsije obicni ljudi, imaju opsteprihvacenu kulturu genocida spram nas i drugih.
https://www.youtube.com/watch?v=6sqpGAU5SrA
JohnnyS

#5212 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 18/02/2026 11:59
JohnnyS wrote: 18/02/2026 11:56
Pusti ti to, sluzbe nikad ne spavaju, znaju oni odlicno sta rade.

Ako zelim da posmatram ovaj clanak sa naivnim naocalama onda bih rekao da je vjerovatno click-bait da se krene u tu nacionalisticku spiku zbog klikova... eto da ih opravdam.

Ali... necu da ih pravdam :D
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 61912.aspx

Članak o Dubrovniku od danas. Prijevod članka iz El paisa bez da je itko od brojnih Dubrovčana koji rade u Indexu, padaju mi na pamet Vedran Salvia ili Ilko Čimić kao udarne snage portala, daju svoje mišljenje ili opasku.

A neće se nešto ljudi ni zakrviti, na tekstu kojeg su citirao ima 13 komentara, puno više se nakupilo oko Vinicijusa juniora, običan puk u Hrvatskoj, ne govorim za službe, više zanima Real nego Stari most
dr_Evil

#5213 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 18/02/2026 12:06 običan puk u Hrvatskoj, ne govorim za službe, više zanima Real nego Stari most
Nemoj mi sumirovih fora, znam kako ih vise zanima Real nego Stari most. Pa da, da su naveli jedan balkanski grad bez spomena Hrvatske koji je unisten tokom rata u Hrvatskoj, onda bi mogli uporediti. Za sada mrka kapa susjed, urota, a sigurno da se potrudim pronaci cu masonsku nit sve dok Vatikana.
JohnnyS

#5214 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 18/02/2026 12:10
JohnnyS wrote: 18/02/2026 12:06 običan puk u Hrvatskoj, ne govorim za službe, više zanima Real nego Stari most
Nemoj mi sumirovih fora, znam kako ih vise zanima Real nego Stari most. Pa da, da su naveli jedan balkanski grad bez spomena Hrvatske koji je unisten tokom rata u Hrvatskoj, onda bi mogli uporediti. Za sada mrka kapa susjed, urota, a sigurno da se potrudim pronaci cu masonsku nit sve dok Vatikana.
Mislim kako u ovom trenutku veći hejt među pukom Hrvatske imaju oni koji su rušili stari most nego oni koji ga osvjetljuju
Peacean

#5215 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Peacean »

Danguba

#5216 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Danguba »

Koji srednji prst svima od Peleg i Amira do EU
Naravno, nije pucanstvu jer ih to isto pucanstvo obozava

:izet:
dr_Evil

#5217 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

Danguba wrote: 19/02/2026 11:51 Koji srednji prst svima od Peleg i Amira do EU

Nah, sad je upravo skocio 10 stepenica kod Peleg, Amira i EU. Drugi vjetrovi druze, danas su ta dva pokreta kao braca rodjena, nasli su sebi novog zajednickog dusmana za fukaru, a novac je najbolje ljepilo.
Danguba

#5218 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Danguba »

dr_Evil wrote: 19/02/2026 11:59
Danguba wrote: 19/02/2026 11:51 Koji srednji prst svima od Peleg i Amira do EU

Nah, sad je upravo skocio 10 stepenica kod Peleg, Amira i EU. Drugi vjetrovi druze, danas su ta dva pokreta kao braca rodjena, nasli su sebi novog zajednickog dusmana za fukaru, a novac je najbolje ljepilo.
I onda se cude kada ih fukara pomlati tamo negdje u nekoj sumi
no_sekirli

#5219 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by no_sekirli »

Nadam se da će gorjeti u paklu ekipa koja je zamračila dokumentaciju o kaznenim djelima Promicatelja europskih vrijednosti.
Novak20

#5220 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Zato ne lazi!
Jesu Hrvati!
Jesmo.
Nismo klali!
Odi danas medju Hrvate u bilo koji grad i reci u pekari hljeb, u kaficu kafa i vidjeces, kako ces se provesti.

Pogotovo onaj aspekt, da nase komsije obicni ljudi, imaju opsteprihvacenu kulturu genocida spram nas i drugih.

Pokušavao ti je dr.Evil kulturno objasniti neke stvari ali ne vrijedi kao što ti ne bi vrijedilo pisati da u BiH ima bošnjačkih sredina u kojima već dugo vremena nema nekada domicilnih katolika Hrvata ili pravoslavnih Srba. Ne bi mi na pamet palo da napišem da ih je netko poklao iz želje za zatiranjem.

Mogu se složiti da među Hrvatima ima loših ljudi, kriminalaca, šovinista itd ali ne znam zašto lažeš o stvarima koje se mogu provjeriti. U Hrvatskoj radi preko 60k ljudi iz BiH i Srbije, dobar dio je u ugostiteljstvu i većina govori na svom jeziku kafa, hl(j)eb pa nikome ništa. Po Z. Hercegovini rade i Bošnjaci i Srbi, turisti dolaze i odlaze pa većina preživi i dobije traženi hljeb ili kafu. Vjerovatno bi isto bilo i da Hrvati idu raditi kao konobari u Beograd ili Sarajevo pa pitaju tko će kruh ili kavu.
I još nešto.

Odavno nisam na ovom forumu pročitao ovakvo generaliziranje popraćeno govorom mržnje kao što su ovi postovi BAK-eVa.

U državi u kojoj živiš i radiš ovo bi bilo zakonom kažnjivo "huškanje naroda" jer ovo što pišeš i jeste huškanje na Hrvate. Nikakve druge svrhe nemaju ovi tvoji verbalni proljevi i laži.
:run:
LSD

#5221 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by LSD »

Novak20 wrote: 19/02/2026 13:20

Mogu se složiti da među Hrvatima ima loših ljudi, kriminalaca, šovinista itd ali ne znam zašto lažeš o stvarima koje se mogu provjeriti. U Hrvatskoj radi preko 60k ljudi iz BiH i Srbije, dobar dio je u ugostiteljstvu i većina govori na svom jeziku kafa, hl(j)eb pa nikome ništa. Po Z. Hercegovini rade i Bošnjaci i Srbi, turisti dolaze i odlaze pa većina preživi i dobije traženi hljeb ili kafu. Vjerovatno bi isto bilo i da Hrvati idu raditi kao konobari u Beograd ili Sarajevo pa pitaju tko će kruh ili kavu.
I još nešto.

Odavno nisam na ovom forumu pročitao ovakvo generaliziranje popraćeno govorom mržnje kao što su ovi postovi BAK-eVa.

U državi u kojoj živiš i radiš ovo bi bilo zakonom kažnjivo "huškanje naroda" jer ovo što pišeš i jeste huškanje na Hrvate. Nikakve druge svrhe nemaju ovi tvoji verbalni proljevi i laži.
Pa eto, sam si napisao.
To je ta mjera za sve nehrvate. Da budu konobari, pekari i tako ti poslovi. To se zove fasizam. Da donose kafe ili hljeb .Nakon sto su izvrsili etnicko ciscenje svih srba sa operacijom Oluja, protjerali 300 hiljada srba sa svojih ognjista, sad ih mogu pozvati da konobarisu preko ljeta. Ljudi bili konstitutivni narod, a sad ih mjere u promilima.
To je to.
BAK-eV

#5222 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Zato ne lazi!
Jesu Hrvati!
Jesmo.
Nismo klali!

Pokušavao ti je dr.Evil kulturno objasniti neke stvari ali ne vrijedi kao što ti ne bi vrijedilo pisati da u BiH ima bošnjačkih sredina u kojima već dugo vremena nema nekada domicilnih katolika Hrvata ili pravoslavnih Srba. Ne bi mi na pamet palo da napišem da ih je netko poklao iz želje za zatiranjem.

I još nešto.

To sto nema Hrvata i Srba u recimo Bugojnu je ...cija krivica?
De posteno reci ali prvo daj informacije o onih 20 hiljada vreca za mrtve sto su zaplijenjene od HVO-a u Bugojnu 1993!

Pajdo ako neko drustvo/nacija/narod 4 godine gleda kako njihovi narkomani hodaju i ubijau ljude druge nacije/vjere ONDA je to KOLEKTIVNA odgovornost.

Primjer:
Ko je to kriv za Batka nego Srbi kolektivno.

Imaju RS vojsku, policiju, vojnu policiju, specijalce, civilnu zastitu i Batko mirno hoda po Grbavici, ubija, kolje, siluje...

Niko da mu se suprotstavi!

Ista stvar je bila sa Herceg Bosnom.

Razoruzas Bosnjake, i onda pustis de facto hrvatske sadiste da se izivljavaju po gradu i selima.
Hrvatska vojska, policija, obicni ljudi se prave da to ne vide.
I dan danas se traga za mrtvima i niko nece da kaze, ko ih je ubio i gdje su zakopani.

Prije toga sta se desavalo?
Imas recimo spise, da su se katolici Sarajeva kolektivno digli protiv svojih komsija, kada je Eugen Savojski upao u Sarajevo.

Zajedno sa Austrijancima pljacakili i povukli se.
Ovo je historijski fakat a ne neko moje izmisljanje.

U Bosnjaka jeste bilo lokalnih aga, begova, Caca, Cela, koji su isto radili zle stvari.

Ali Bosnjaci kao KOLEKTIV su uvjek dozvoljavali suzivot drugog i drugacijeg.

Ja tebe kao Hrvata pitam, kakav je to tvoj narod, da ste danas maltene etnicki i vjerski 99% cista drzava.

Sve zivo ste pobili i protjerali u zadnjih 300 godina u Hrvatskoj, sto nije katolicko...Jevreje, Srbe, muslimane, Rome .....

Kako to ti objasnjavas?
BAK-eV

#5223 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

LSD wrote: 19/02/2026 13:27

I još nešto.

Pa eto, sam si napisao.
To je ta mjera za sve nehrvate. Da budu konobari, pekari i tako ti poslovi. To se zove fasizam. Da donose kafe ili hljeb .Nakon sto su izvrsili etnicko ciscenje svih srba sa operacijom Oluja, protjerali 300 hiljada srba sa svojih ognjista, sad ih mogu pozvati da konobarisu preko ljeta. Ljudi bili konstitutivni narod, a sad ih mjere u promilima.
To je to.
Jesi li vidio ikakvu osudu Dodikovih optuzbi, da smo mi kolektivno zlocinacki narod, da ugnjetavamo hriscane?

Svi sute!

Niti jedan istaknuti S/H pojedinac, S/H stranka, neka S/H institucija nece da se oglasi i kaze: "Mi kao Srbi/Hrvati tvrdimo da nase komsije Bosnjaci nisu nikakvi teroristi i tlacitelji."

Od 8 miliona Srba i 5 miliona Hrvata... niko nije nista rekao!

SVI SUTE!

SVI!
Peacean

#5224 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Peacean »

:-D
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uputio je večeras reakciju povodom susreta lidera HDZ-a Dragana Čovića s kontroverznim hrvatskim pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom u Mostaru
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pukla-t ... /260219167
Labirint

#5225 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Labirint »

Peacean wrote: 19/02/2026 18:17 :-D
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uputio je večeras reakciju povodom susreta lidera HDZ-a Dragana Čovića s kontroverznim hrvatskim pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom u Mostaru
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pukla-t ... /260219167
Ovo je ovaj svercer cigarama i svime ostalim izjavio jer su ga poceli prozivati da suti ,hebe se njemu za tompsone valja njemu Dragan puno vise od toga sto se slika s ovim pastirskim "rokerom"...
Post Reply