Svakom po zasluzi.
Nestalo merhameta hbga....
Nisu ni Hrvati, ako izuzemo zadnja dva rata. Nego su to bili Mlecani, Ugari, Franci, Bizant, ili koga bi vec Papa poslao ako nije ugarski kralj.BAK-eV wrote: ↑18/02/2026 11:38Hrvati imaju i imali su zelju za klanjem, zatiranjem svega sto nije hrvatsko.dr_Evil wrote: ↑18/02/2026 11:04Hrvati i Bosnjaci kao vjecni granicari nema od koga nisu stradali, a nazalost vecinom najvise izmedju sebe sve u ime okupatora, i tako je od stoljeca sedmog prije Krista.
Fascinatna je neogranicena glupost Hrvata i Bosnjaka da i nakon 2000 godina jos uvijek imaju zelje za novim klanjem u ime okupatora.
A Srbi, za njih ne treba trositi rijeci, nema spasa.
Bosnjaci nisu nikada klali, ubijali, negirali druge.
Jesu vladali i bili osioni nekada spram hriscanske raje ali klali nisu jer im to islam ne dozvoljava.
Zato ne lazi!
Evo u njihovo ime se "ugradio"
Bogamu komšijadr_Evil wrote: ↑18/02/2026 11:33 https://www.index.hr/magazin/clanak/ova ... ostalo_d_0
E ovako
- da, balkanski! Evo ako nisu mogli napisati bosanski, sto makar ne stavise hercegovacki. Valjd sto je rekla ona da je Stari most hrvatska bastina.Ovaj balkanski most proglašen je najljepšim na svijetuMostar je dobio ime po mostarima koji su cuvali most.Iako mu ime doslovno znači "stari most", današnji Stari most nije onaj izvorni. "Grad Mostar ime je dobio upravo po Starom mostu, čiji se svijetli kameni luk uzdizao gotovo 25 metara nad Neretvom od 1566. do 1993. godine",Kamilica, nije tokom rata nego agresije, valjda se zna ko ga je srusio, a nije bio iz BiH."Nažalost, most je namjerno srušen tijekom rata u Bosni 1993.,
U citavom clanku nigdje spomena BiH osim "rata u Bosni". Ljudi moj sta se desava sa imbexom, od 07.10 izgleda Kabiri im urednik postao.
Jesu Hrvati!dr_Evil wrote: ↑18/02/2026 11:44Nisu ni Hrvati, ako izuzemo zadnja dva rata. Nego su to bili Mlecani, Ugari, Franci, Bizant, ili koga bi vec Papa poslao ako nije ugarski kralj.BAK-eV wrote: ↑18/02/2026 11:38Hrvati imaju i imali su zelju za klanjem, zatiranjem svega sto nije hrvatsko.dr_Evil wrote: ↑18/02/2026 11:04
Hrvati i Bosnjaci kao vjecni granicari nema od koga nisu stradali, a nazalost vecinom najvise izmedju sebe sve u ime okupatora, i tako je od stoljeca sedmog prije Krista.
Fascinatna je neogranicena glupost Hrvata i Bosnjaka da i nakon 2000 godina jos uvijek imaju zelje za novim klanjem u ime okupatora.
A Srbi, za njih ne treba trositi rijeci, nema spasa.
Bosnjaci nisu nikada klali, ubijali, negirali druge.
Jesu vladali i bili osioni nekada spram hriscanske raje ali klali nisu jer im to islam ne dozvoljava.
Zato ne lazi!
Pa tako nisu ni Bosnjaci, ali jest Bizant, Osmansko carstvo, Austrija, ili ko bi nas vec poslao da donosimo slobodu u ime Boga ili demokratije.
Osvajali smo mi druze i tradicionalno zemlje koje danas smatramo Hrvatskom, i Ugarsku i Austriju, nigdje nisu bacali cvijece po nama nego smo dosli macem.
I tako se mi medjusobno koljemo, uvijek slaveni se kolju za tudje interese, mada ne smijem to da kazem jer mi geralt kaze da sam opsjednut. Helem... kako god. Samo znam da od tih svih klanja smo zaboravili makar malo da popricamo medjusobno, ko zna, mozda je i kasno.
Opet, u cije ime? Danasnja Hrvatska moze odgovarati za zlocine NDH jer se na istu naslonila, te za zlocine u zadnjem ratu. Sve prije toga, ako mogu oni, onda moramo i mi za agresiju na Ugarsko kraljevstvo.
Naravno da je urota susjed. Ne mogu ja prevoditi clanak iz Amerike koji o Dalmaciji govori kao o Kambodzi, dodao bih makar opasku autora jer nema nama niko blizi nego jedni drugima. Ja kad sletim u Split vec sam doma.JohnnyS wrote: ↑18/02/2026 11:45
Bogamu komšija
https://www.timeout.com/news/this-balka ... out-021726
Originalni članak. Netko samo preveo s engleskog na hrvatski, vjerojatno AI. Nije sve zavjera pička mu materina
Mislim da precijenjuješ trud ijednog medija. Ovo je čisti translate članka kojeg su naveli kao izvor teksta. To rade i kad prenose članke o Dubrovniku pa se nitko iz Dubrovnika ne sekira ako se nešto krivo kažedr_Evil wrote: ↑18/02/2026 11:53Naravno da je urota susjed. Ne mogu ja prevoditi clanak iz Amerike koji o Dalmaciji govori kao o Kambodzi, dodao bih makar opasku autora jer nema nama niko blizi nego jedni drugima. Ja kad sletim u Split vec sam doma.JohnnyS wrote: ↑18/02/2026 11:45
Bogamu komšija
https://www.timeout.com/news/this-balka ... out-021726
Originalni članak. Netko samo preveo s engleskog na hrvatski, vjerojatno AI. Nije sve zavjera pička mu materina
Pusti ti to, sluzbe nikad ne spavaju, znaju oni odlicno sta rade.
Ko kaze da mi nismo osvajali.dr_Evil wrote: ↑18/02/2026 11:52Opet, u cije ime? Danasnja Hrvatska moze odgovarati za zlocine NDH jer se na istu naslonila, te za zlocine u zadnjem ratu. Sve prije toga, ako mogu oni, onda moramo i mi za agresiju na Ugarsko kraljevstvo.
Hrvatska nije postojala 1000 godina, a pogotovo ono sta danas smatramo Hrvatskom, to je vise regija koje su stalno bile pod razlicitim vladarima.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 61912.aspx
Nemoj mi sumirovih fora, znam kako ih vise zanima Real nego Stari most. Pa da, da su naveli jedan balkanski grad bez spomena Hrvatske koji je unisten tokom rata u Hrvatskoj, onda bi mogli uporediti. Za sada mrka kapa susjed, urota, a sigurno da se potrudim pronaci cu masonsku nit sve dok Vatikana.
Mislim kako u ovom trenutku veći hejt među pukom Hrvatske imaju oni koji su rušili stari most nego oni koji ga osvjetljujudr_Evil wrote: ↑18/02/2026 12:10Nemoj mi sumirovih fora, znam kako ih vise zanima Real nego Stari most. Pa da, da su naveli jedan balkanski grad bez spomena Hrvatske koji je unisten tokom rata u Hrvatskoj, onda bi mogli uporediti. Za sada mrka kapa susjed, urota, a sigurno da se potrudim pronaci cu masonsku nit sve dok Vatikana.
Nah, sad je upravo skocio 10 stepenica kod Peleg, Amira i EU. Drugi vjetrovi druze, danas su ta dva pokreta kao braca rodjena, nasli su sebi novog zajednickog dusmana za fukaru, a novac je najbolje ljepilo.
I onda se cude kada ih fukara pomlati tamo negdje u nekoj sumi
Pokušavao ti je dr.Evil kulturno objasniti neke stvari ali ne vrijedi kao što ti ne bi vrijedilo pisati da u BiH ima bošnjačkih sredina u kojima već dugo vremena nema nekada domicilnih katolika Hrvata ili pravoslavnih Srba. Ne bi mi na pamet palo da napišem da ih je netko poklao iz želje za zatiranjem.Ko kaze da mi nismo osvajali.
Jesmo.
Ali nismo zatirali druge vjere i narode.
Nismo klali!
Nismo SISTEMATSKI rusili tudje bogomolje.
Odi danas medju Hrvate u bilo koji grad i reci u pekari hljeb, u kaficu kafa i vidjeces, kako ces se provesti.
Ali evo pogledaj kako je covjek fino objasnio mentalitet nasih komsija.
Pogotovo onaj aspekt, da nase komsije obicni ljudi, imaju opsteprihvacenu kulturu genocida spram nas i drugih.
https://www.youtube.com/watch?v=6sqpGAU5SrA
Pa eto, sam si napisao.Novak20 wrote: ↑19/02/2026 13:20
Mogu se složiti da među Hrvatima ima loših ljudi, kriminalaca, šovinista itd ali ne znam zašto lažeš o stvarima koje se mogu provjeriti. U Hrvatskoj radi preko 60k ljudi iz BiH i Srbije, dobar dio je u ugostiteljstvu i većina govori na svom jeziku kafa, hl(j)eb pa nikome ništa. Po Z. Hercegovini rade i Bošnjaci i Srbi, turisti dolaze i odlaze pa većina preživi i dobije traženi hljeb ili kafu. Vjerovatno bi isto bilo i da Hrvati idu raditi kao konobari u Beograd ili Sarajevo pa pitaju tko će kruh ili kavu.
I još nešto.
Odavno nisam na ovom forumu pročitao ovakvo generaliziranje popraćeno govorom mržnje kao što su ovi postovi BAK-eVa.
U državi u kojoj živiš i radiš ovo bi bilo zakonom kažnjivo "huškanje naroda" jer ovo što pišeš i jeste huškanje na Hrvate. Nikakve druge svrhe nemaju ovi tvoji verbalni proljevi i laži.
![]()
To sto nema Hrvata i Srba u recimo Bugojnu je ...cija krivica?Novak20 wrote: ↑19/02/2026 13:20Pokušavao ti je dr.Evil kulturno objasniti neke stvari ali ne vrijedi kao što ti ne bi vrijedilo pisati da u BiH ima bošnjačkih sredina u kojima već dugo vremena nema nekada domicilnih katolika Hrvata ili pravoslavnih Srba. Ne bi mi na pamet palo da napišem da ih je netko poklao iz želje za zatiranjem.Ko kaze da mi nismo osvajali.
Jesmo.
Ali nismo zatirali druge vjere i narode.
Nismo klali!
Nismo SISTEMATSKI rusili tudje bogomolje.
Odi danas medju Hrvate u bilo koji grad i reci u pekari hljeb, u kaficu kafa i vidjeces, kako ces se provesti.
Ali evo pogledaj kako je covjek fino objasnio mentalitet nasih komsija.
Pogotovo onaj aspekt, da nase komsije obicni ljudi, imaju opsteprihvacenu kulturu genocida spram nas i drugih.
https://www.youtube.com/watch?v=6sqpGAU5SrA
Mogu se složiti da među Hrvatima ima loših ljudi, kriminalaca, šovinista itd ali ne znam zašto lažeš o stvarima koje se mogu provjeriti. U Hrvatskoj radi preko 60k ljudi iz BiH i Srbije, dobar dio je u ugostiteljstvu i većina govori na svom jeziku kafa, hl(j)eb pa nikome ništa. Po Z. Hercegovini rade i Bošnjaci i Srbi, turisti dolaze i odlaze pa većina preživi i dobije traženi hljeb ili kafu. Vjerovatno bi isto bilo i da Hrvati idu raditi kao konobari u Beograd ili Sarajevo pa pitaju tko će kruh ili kavu.
I još nešto.
Odavno nisam na ovom forumu pročitao ovakvo generaliziranje popraćeno govorom mržnje kao što su ovi postovi BAK-eVa.
U državi u kojoj živiš i radiš ovo bi bilo zakonom kažnjivo "huškanje naroda" jer ovo što pišeš i jeste huškanje na Hrvate. Nikakve druge svrhe nemaju ovi tvoji verbalni proljevi i laži.
![]()
Jesi li vidio ikakvu osudu Dodikovih optuzbi, da smo mi kolektivno zlocinacki narod, da ugnjetavamo hriscane?LSD wrote: ↑19/02/2026 13:27Pa eto, sam si napisao.Novak20 wrote: ↑19/02/2026 13:20
I još nešto.
![]()
To je ta mjera za sve nehrvate. Da budu konobari, pekari i tako ti poslovi. To se zove fasizam. Da donose kafe ili hljeb .Nakon sto su izvrsili etnicko ciscenje svih srba sa operacijom Oluja, protjerali 300 hiljada srba sa svojih ognjista, sad ih mogu pozvati da konobarisu preko ljeta. Ljudi bili konstitutivni narod, a sad ih mjere u promilima.
To je to.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pukla-t ... /260219167Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uputio je večeras reakciju povodom susreta lidera HDZ-a Dragana Čovića s kontroverznim hrvatskim pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom u Mostaru
Ovo je ovaj svercer cigarama i svime ostalim izjavio jer su ga poceli prozivati da suti ,hebe se njemu za tompsone valja njemu Dragan puno vise od toga sto se slika s ovim pastirskim "rokerom"...Peacean wrote: ↑19/02/2026 18:17![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pukla-t ... /260219167Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uputio je večeras reakciju povodom susreta lidera HDZ-a Dragana Čovića s kontroverznim hrvatskim pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom u Mostaru