Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aemon Targaryen was the last known Targaryen in Westeros. He was the great-uncle of Daenerys Targaryen, and, unbeknownst to him, the great-great uncle of Jon Snow.
cekaj, ko je mladi dexter? sta je jabuci podvaljeno? kao ona vec podobro trudna a on je mazno noc prije?
evo pogledah zadnju epizodu....nako.....sto bi se reklo za mozak na pasu i ne ocekivati previse i ne povezivati previse sa origigi serijom i onda moze proci. origigi serija je ipak shtivo za odrasle, ovo nekako nema dubinu i nema shmek GOT. u sustini nista se posebno nije ni desilo, ne znam sto ovaj prekvel zasluzuje vise paznje od mogucih prekvela bilo kojeg origigi karaktera i njegovih predaka. ali dobro, ok je serijica.
karanana wrote: ↑23/02/2026 16:50
cekaj, ko je mladi dexter? sta je jabuci podvaljeno? kao ona vec podobro trudna a on je mazno noc prije?
evo pogledah zadnju epizodu....nako.....sto bi se reklo za mozak na pasu i ne ocekivati previse i ne povezivati previse sa origigi serijom i onda moze proci. origigi serija je ipak shtivo za odrasle, ovo nekako nema dubinu i nema shmek GOT. u sustini nista se posebno nije ni desilo, ne znam sto ovaj prekvel zasluzuje vise paznje od mogucih prekvela bilo kojeg origigi karaktera i njegovih predaka. ali dobro, ok je serijica.
Ok evo zavrsi se ovih 6 epizoda sezone.
Hajde da se ne lazemo i ne romantiziramo. Neki laaabavi prosjek. Da ovo sve nije u nekom GOT svemiru nego neki vitezovi i slicno bez ikakvih GOT poveznica, ova serija ne bi dobila ni 5.5 od 10 na nekom ocjenjivanju. Znaci cca 180 minuta nekakve vitez dramice. Sporo, lagano, nedinamicno, nekakvi dijalozi bespotrebni, pijanke, naklapanje u prazno....
Pregledao sam onako usputno.
dječak sa šibicama wrote: ↑24/02/2026 17:35
....... Cijela sezona komotno mogla stati u jedan dvosatni film.
Bas tako.
Kad sve saberes i oduzmes, jedan sasvim prosjecan dvosatni film. Nista spektakularan. Ide zakuhavanje, borba, kraj. Ovako sedmicama se razvuklo.
I nista.
Capajebo wrote: ↑23/01/2026 22:16
I btw, za one koji nisu citali knjige - nemojte ocekivati od ove serije Game of Thrones ili House of the Dragon.
Ima i bitki, i nekih pobuna, ali ne na nivou ove dvije serije. Kraj prve sezone bi trebao da bude zanimljiv u svakom slucaju
Da se citiram. Isto ovo vazi i za iducu sezonu (2 dio knjige), mozda cak i jos manje ovih "vidjenijih" likova i desavanja.
Nije to taj tip serije/knjige.
Meni je ovo super. Volim taj "svijet". Nema veze što nema zmajOva.
A sama serija mi je odmor od većine toga što se sad prikazuje, dosadile više droge, seks, SF, kauboji, doktori, kostimirane drame, superheroji.
Meni je baš dobra ovakava kava je. Odmara da gledamo "malog čovjeka" i njegove borbe, a ne neke zavjere na svim nivoima od kojih zavisi sudbina čitavog svijeta.
zdruzdjo wrote: ↑24/02/2026 10:21
Ok evo zavrsi se ovih 6 epizoda sezone.
Hajde da se ne lazemo i ne romantiziramo. Neki laaabavi prosjek. Da ovo sve nije u nekom GOT svemiru nego neki vitezovi i slicno bez ikakvih GOT poveznica, ova serija ne bi dobila ni 5.5 od 10 na nekom ocjenjivanju. Znaci cca 180 minuta nekakve vitez dramice. Sporo, lagano, nedinamicno, nekakvi dijalozi bespotrebni, pijanke, naklapanje u prazno....
Pregledao sam onako usputno.
Slazem se s ovim.
Tek pogledala zadnju, sta da kazem... puno zuje, malo meda daju.
Bas sto ti rece, ovo hajpaju fanovi GOT-a i House of the Dragon. Ja u zivotu nisam gledala GOT, a HotD sam stala negdje na prvoj sezoni jer mi je postala dosadna, pojma nemam o pozadini price niti o tom svijetu znaci ravnodusna sam i nula involvirana tako da kad sumiram ovu seriju mi je mrtvi prosjek. Gledala sam je jer je drugacija od ostalih i eto drzala me, sve sam ocekivala nesto vise ali je ostalo mlako.