Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Odlicno. Prenese se nedelja na ponedeljak I drug.miniistar pozove narod da iu ponedeljak zadje sa.lopatama I krampama da ciste ulice. Pa ko hoce, hoce, ko nece nek spoji sa vikendom pa na more.
P.S ima.jeftinih letova iz Norveske,..mozes ti stici
Vala susjed ako organizujes takvu radnu akciju(nedjeljom), stizem, i jos iftar od mene za svu ekipu. P.S. nema jeftinih letova
Sto bih ja organizovao ? Imamo ministra koji radom I odgovornoscu gradi drzavu. Zemo, njegovom pozivu se odazovi, ne sad nekom.forumasu sa nickom palermo
Ja bih se radije odazvao mom forumskom ahbabu palermu. Helem mislio sam da smo na patriotizmu, kako se drzava voli,i tako to, a zavrsismo ipak na slobodnom danu o tudjem trosku.
A sto se tice ministra, ne sekiram se, i on voli slobodan dan o tudjem trosku, naci se se solucija.
Onako moje misljenje bezveze je da je ova vlada pod zestokim uticajem krupnog kapitala, kao nijedna do sada.
Uveli su neradnu nedjelju, ali 2 dana da prodavnice ne rade - eh to krupni kapital ne moze podnijeti vec, pa onda imamo ovakve nakaradne odluke kakvih nikad nije bilo tipa 2.1. da prodavnice rade i da se praznik na nedjelju ne prenosi...
Vala susjed ako organizujes takvu radnu akciju(nedjeljom), stizem, i jos iftar od mene za svu ekipu. P.S. nema jeftinih letova
Sto bih ja organizovao ? Imamo ministra koji radom I odgovornoscu gradi drzavu. Zemo, njegovom pozivu se odazovi, ne sad nekom.forumasu sa nickom palermo
Ja bih se radije odazvao mom forumskom ahbabu palermu. Helem mislio sam da smo na patriotizmu, kako se drzava voli,i tako to, a zavrsismo ipak na slobodnom danu o tudjem trosku.
A sto se tice ministra, ne sekiram se, i on voli slobodan dan o tudjem trosku, naci se se solucija.
Naravno da.smo na patriotizmu. Sto rece drug ministar, drzava se gradi radom I osgovornoscu. Pokazi to zemo. Odazovi se.
I hvala ti na tom.sto bi se.meni odazvao. Mozes.pomoci u sadnji krtole, ako bas insistiras.
Naravno da.smo na patriotizmu. Sto rece drug ministar, drzava se gradi radom I osgovornoscu. Pokazi to zemo. Odazovi se.
I hvala ti na tom.sto bi se.meni odazvao. Mozes.pomoci u sadnji krtole, ako bas insistiras.
Susjed sve dok nisi Nevesinjac rado cu ti pomoci posadit krtolu. Jednom me skolski ahbab prevario, nece moja noga vise na nevesinjsko polje
Susjed sve dok nisi Nevesinjac rado cu ti pomoci posadit krtolu. Jednom me skolski ahbab prevario, nece moja noga vise na nevesinjsko polje
Ozimician wrote: ↑19/02/2026 14:08
Onako moje misljenje bezveze je da je ova vlada pod zestokim uticajem krupnog kapitala, kao nijedna do sada.
Uveli su neradnu nedjelju, ali 2 dana da prodavnice ne rade - eh to krupni kapital ne moze podnijeti vec, pa onda imamo ovakve nakaradne odluke kakvih nikad nije bilo tipa 2.1. da prodavnice rade i da se praznik na nedjelju ne prenosi...
Kako je to u Njemackoj? Kada npr 3. oktobar padne na nedelju - da li se praznik pomjera na 04. oktobar?
Njemacka ima samo jedan drzavni praznik,dok mi imamo dva Ko nam je kriv sto nismo vecinski krscanska drzava,imali bi praznika koliko hoces
Ne znam kako dole u zapadnoj Hercegovini imaju,jel imaju vise praznika,nego ovaj dio federacije.
Kako je to u Njemackoj? Kada npr 3. oktobar padne na nedelju - da li se praznik pomjera na 04. oktobar?
I inace - da li je nedelja radni dan u Njemackoj?
Ne.
Ali 14 neradnih dana (praznika) godisnje bajo moj.
I inace - da li je nedelja radni dan u Njemackoj?
Ne.
Trappist wrote: ↑19/02/2026 12:52
u picku materinu kad krene dijaspora ubjedjivati da se ne trebaju prenositi drzavni praznici u BiH tacno mi bude muka. Sto se tako u svojim sekularnim drzavama ne borite da radite tih 10tak dana godisnje koji su neradni zbog krscanskih praznika?
30 godina se praznik prenosi, ove godine nekom jebivjetru naumpalo da je to pogresno (iz kojih razloga niko ne zna, ni on sam vjerovatno) i sad se polemika napravila je li u pravu ili nije
Ovo je neko izlobirao da Bingo ili slični ne bi ostali bez prodita taj jedan dan..
da li je tako i u sjevernoj njemackoj?
Ne, da li su isti praznici u FBiH i RS?
Nisu cak ni radni dani prodavnica isti.
dakle, po internetu - u Bavarskoj (your contry?) je 13 dana dok je npr u juznom sacsenu ili u hamburg 9 dana.
nigdje se u njemackoj praznici ne prenose ako padnu na vikend.
dakle, ovo znaci i za Njemacku?
Trappist wrote: ↑19/02/2026 12:52
u picku materinu kad krene dijaspora ubjedjivati da se ne trebaju prenositi drzavni praznici u BiH tacno mi bude muka.
Za dan drzavnosti, ili nezavisnosti u firmi u kojoj ja radim uvijek neko ostane da radi radi drugog dijela drzave.
JohnnyS wrote: ↑19/02/2026 17:09
Meni odgovara svakako da se prenese neradni dan za ponedjeljak, bit će mi plaćena blagdanska dežura umjesto obične. Kad ćemo znati konačnu odluku
Ako se ne varam, odluka je već donesena. Delić je objavio odluku, ne razmišljanje da li tako odlučiti. Ili?
JohnnyS wrote: ↑19/02/2026 17:09
Meni odgovara svakako da se prenese neradni dan za ponedjeljak, bit će mi plaćena blagdanska dežura umjesto obične. Kad ćemo znati konačnu odluku
Ako se ne varam, odluka je već donesena. Delić je objavio odluku, ne razmišljanje da li tako odlučiti. Ili?
Ne bi me iznenadilo da 27.2. u pet popodne donesu drukčiju odluku