Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

ferratilis

#52526 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jedan od najboljih shootera ikad, koji je Epic nazalost potpuno zapostavio.

https://www.pcgamer.com/games/fps/unrea ... -20-years/
Unreal Tournament 2004 is now available for free thanks to its fan community, and they've even updated the game for modern PCs: 'This is the first public patch for Unreal Tournament 2004 in over 20 years'
Peacean

#52528 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Nisam ni znao da je izašao treći dio :-D

https://www.pcgamer.com/games/action/st ... ed-review/
Qler

#52529 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Qler »

ferratilis wrote: 15/02/2026 20:04 Jedan od najboljih shootera ikad, koji je Epic nazalost potpuno zapostavio.

Unreal Tournament 2004 is now available for free thanks to its fan community, and they've even updated the game for modern PCs: 'This is the first public patch for Unreal Tournament 2004 in over 20 years'
Prvi UT sam igrao satima, danima... i onda kad sam počeo HL2 sam skontao da mi je muka od FPS... od tad, nikad više nisam mogao FPS i 3rd person shootere igrati... bukvalno kao u autu kad pokušam da nešto pročitam, odmah muka i povraća mi se... i sad mi je krivo zbog toga.
Averus

#52530 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Peacean wrote: 18/02/2026 10:08 Nisam ni znao da je izašao treći dio :-D

https://www.pcgamer.com/games/action/st ... ed-review/
Ja keca nedavno poceo, ali nesto me nije kupila igra.. Dacu joj jos koju sansu
Rothmans

#52531 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rothmans »

ferratilis wrote: 15/02/2026 20:04 Jedan od najboljih shootera ikad, koji je Epic nazalost potpuno zapostavio.

Igral iko ?
BiBi911

#52532 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BiBi911 »

Rothmans wrote: 19/02/2026 13:45

Igral iko ?
Plam mi je za vikend. Samo nisam 15god. Igrao FPS

I samo se nadam da geforce nece pravit Problem sa nedostatkom nepostojeceg Update
Quaresma

#52533 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Moglo bi se zaigrati opet. Unreal Tournament je cista nostalgija. Moja prva igra koju sam sam licno instalirao na svoj PC :D Igrao sam ih vise, ali onaj sa dva tornja u svemiru, samo igrao konstantno. Naravno kao dijete nisam engleskog nista znao niti sta klikam uopce. Pa sam vazda nekako greskom birao free-for-all mod, a htio sam team deathmatch. Pa bih svaki put kad bih greskom prebacio na free for all mod, izbrisao igru i instalirao ponovo da se vrati team deathmach po defaultu :)

sound design mi je takodjer nesto sto mi je ostalo urezano u mozak, kao i kod counter strike 1.6, half life igara i trilogije gta 3, vice city i san andreas.
Averus

#52534 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Naigrao sam se UT-a, ali jedina mapa koju pamtim je two towers :D
Kako sam volio snajperati
Peacean

#52535 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

ferratilis

#52536 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Kakvi idioti vode Sony, to je nevjerovatno. Gase jedan od najtalentovanijih studija, ovamo bacaju pare na live service smece.
Image

Image
Ode i nada da bi Demon's Souls remake ikad mogao stici na PC. Niti da ce Bloodborne remake ikad biti realnost.
Averus

#52537 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Malo reci da su debili :oops:
Tabakmalac

#52538 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Zadnje što je Bluepoint izbacio je Demon's Souls rimejk. Bila je priča da rade na live service God of War naslovu koji je ugašen.
Da su bili talentovani, jesu, ali ništa novo za Sony, mada ni Microsoft nije zlatan.
DonieBrasco

#52539 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Kad cemo ovo docekati za EA i Ubisoft obzirom sta oni rade za gaming. :-)
_coRey_

#52540 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

ferratilis wrote: 19/02/2026 23:58 Kakvi idioti vode Sony, to je nevjerovatno. Gase jedan od najtalentovanijih studija, ovamo bacaju pare na live service smece.
Image

Image
Ode i nada da bi Demon's Souls remake ikad mogao stici na PC. Niti da ce Bloodborne remake ikad biti realnost.
Hermen Hulst i Jim Ryan, dva genijalca koja su usmjerila Sony ka Games as a service modelu i sve studije unazadili za deceniju
Tito_i_Partija

#52541 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kupili Bungie za 3.6 milijardi dolara, godinama ignorirali PC portove koji bi im donijeli masu para (Bloodborne prije svega), i onda radili ogromna ulaganja na smećarske live service projekte poput Concord i God of War.

I naravno neće ništa naučit' iz ovoga, baš k'o njihovi kompetitori. Jer nijedan od njih nije gamer. :roll:
Tito_i_Partija

#52542 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kad smo već ovako lijepo krenuli sa lošim vijestima za gejmere, što da ne nastavimo, zar ne?

https://www.ign.com/articles/phil-spenc ... ds,twitter
Phil Spencer Retiring, Sarah Bond Out, Matt Booty Promoted as Microsoft AI Exec Asha Sharma Named New Xbox Boss
The new CEO of Microsoft Gaming will be Asha Sharma, currently the President of Microsoft’s CoreAI product.
Sharma is a former VP of Product and Engineering at Meta and former Instacart COO who is also a board member of The Home Depot.
Cirkus živi. :D

Spencer je bio daleko od perfektnog CEOa, al' je makar bio gejmer. Ova indijka je došla po nalogu samo da digne vrijednost akcija i da ućera AI u sve živo.
Last edited by Tito_i_Partija on 20/02/2026 23:09, edited 2 times in total.
DonieBrasco

#52543 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Kako multi bilionska komapanija koja zeli da diktira trzistem na mnogo polja, koja zeli daljni tehnoloski i svaki drugi napredak sebi ovo dozvoli.
Last edited by DonieBrasco on 20/02/2026 23:21, edited 1 time in total.
Qler

#52544 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Qler »

Zato što ne vrhu su ljudi koji samo gledaju cijenu dionice, a ona je trenutno vezana za magičnu AI riječ.

I ovi što sad to ganaju, kako ide izreka, najbolji svjetski proizvođači svijeća se nika ne bi sjetili sijalice...
Tito_i_Partija

#52545 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Meanwhile, dok se Microsoft uzdaje u AI indijku koja nikad nije provela ni minutu poslovne karijere u gejmingu, Ubisoft ulaže u nepotizam. Dobiće i oni svog Bakira. :-D

https://www.pcgamer.com/gaming-industry ... -nepotism/
The creative houses restructuring is a major step in that direction, but that hasn't been without controversy either. The first creative house, Vantage Studios—the only one with a name at this point—will be responsible for handling Ubisoft's biggest boys: Assassin's Creed, Far Cry, and Rainbow Six, and coincidentally or not, it's being co-headed by Guillemot's son, Charlie Guillemot. That particular development led to the departure of former Assassin's Creed franchise boss Marc-Alexis Côté, who said in October 2025 that he was forced out after refusing to take a reduced role at Vantage. Côté, who played a highly visible leadership role on the successful Assassin's Creed Shadows, subsequently sued Ubisoft for just under $1 million.
Charlie's qualifications are somewhat less clear: Before being handed the reins on Ubisoft's prime properties he served as studio manager and creative director on one Ubisoft mobile game—the ill-fated Tom Clancy's Elite Squad, for which Ubisoft was eventually forced to apologize—and co-founded a Web3 gaming, AI, and NFT company called Unagi.
:lol:
Averus

#52546 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Navodno Santa Monica studio zapošljava dosta ovih iz Bluepointa
Ja mislim da je dosta ovakvih otkaza koje smo vidjeli u posljednjih par godina urađeno namjerno kao "mrlja" na studije, ali ustvari je dvije stvari:

1. Svaki publicitet je dobar publicitet. Pažnja je danas najskuplja valuta, a Sony, Ubisoft, Microsoft itd. stalno privlače (naizgled negativnu) pažnju na sebe

2. Stvaranje mindseta nesigurnog radnog mjesta, da bi se oborila cijena rada. Isto je urađeno za programere, sistemaše, mrežaše itd. jer je poslije tokom i kratko poslije korone programerska plata čak i kod nas bila na nivou nekih direktorskih, a to ovima "gore" smeta. To su milion puta pokazali, pa i priznali. Milsim da se ove bombastične stvari poput otkaza, zatvaranja studija isl. rade baš iz tog razloga. Realno, gdje su svi ti radnici koji su dobili otkaze? Nije to par desetina, to su u međuvremenu hiljade i hiljade ljudi, a nigdje se niko ne žali, ne pokreće neke inicijative da se to zaustavi isl. Svi su našli posao, a mislim da se s mnogima unaprijed dogovorilo gdje će dalje.

Na kraju dana, sve naše može biti samo nagađanje i otkrivanje nekih istina kroz informacije do kojih dođemo jbg, ali moramo biti svjesni da gazde ovog svijeta žive u skroz drugom mindsetu, drugoj realnosti i potpuno drugačije razmišljaju nego što bi iko od nas. Zato se i jesu zadržali toliko dugo iako stalno prave besmislene i naizgled neinformisane poteze.
DonieBrasco

#52547 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Problem je također vlasnistvo IP-ova tako da sve im neki studio da zeli raditi novo ili remake popularnih naslova ne moze.
Tito_i_Partija

#52548 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Za sve ljubitelje ARPGs dolazi nova igra koju su napravili stari Blizzard North developeri koji su radili na Diablo 1 i 2. Ova igra je unaprijeđena sa dodatnim mehanikama koje dosad nismo vidili u ARPGs, poput skakanja, penjanja, plivanja, rušenja okoline i slično.

Pre-alpha demo je izaš'o skoro na Steamu, djeluje interesantno.

https://store.steampowered.com/app/3571870/Darkhaven/
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52549 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ja jos na WOTR. A jebote jest me smorio Act 4.

Ovo ostalo puno brze ide i cejfim i uzivam na smjenu crusader mode i RPG, al brate Abyss me ubio.

Kingmaker mi je bolji, ali bgm prica je ovdje bolja.
Averus

#52550 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 22/02/2026 20:09 Za sve ljubitelje ARPGs dolazi nova igra koju su napravili stari Blizzard North developeri koji su radili na Diablo 1 i 2. Ova igra je unaprijeđena sa dodatnim mehanikama koje dosad nismo vidili u ARPGs, poput skakanja, penjanja, plivanja, rušenja okoline i slično.

Pre-alpha demo je izaš'o skoro na Steamu, djeluje interesantno.

https://store.steampowered.com/app/3571870/Darkhaven/
Jest meni čudan odnos s tim diablo-esque igrama
Recimo Dungeon Siege 1,2 i 3 sam baš uživao i volio, a npr Diablo i Torchlight mi totalno bezveze :zoka:
Chmoljo wrote: 22/02/2026 20:36 Ja jos na WOTR. A jebote jest me smorio Act 4.

Ovo ostalo puno brze ide i cejfim i uzivam na smjenu crusader mode i RPG, al brate Abyss me ubio.

Kingmaker mi je bolji, ali bgm prica je ovdje bolja.
Što češće pišeš meni sve manja želja da ga ikad ogiram, a nedavno ga kupio :lol:
Znači ima tih smorova kao što je bilo i u Kingmakeru, a?
Post Reply