Ako mu Niksic kontrira puca trojka na relaciji NiP-SDP dok je u Sarajevu vec pukla sa Nasom strankom.
Mislim da ce mu Niksic ipak kontrirati jer ce pokusati koliko toliko spasiti sebe i svoju partiju od nadolazeceg potopa.
Ako mu Niksic kontrira puca trojka na relaciji NiP-SDP dok je u Sarajevu vec pukla sa Nasom strankom.
I sa postojecih 8 praznika u toku jedne godina ( 4 dana drzavnih praznika, 2 entitetska - 1.3 i 25.11, plus 2 vjerska) mi spadamo u zemlje sa najmanje neradnih dana usljed praznika.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 19:20 Nisam za trojku,a pogotovo ne za ove difovce,ali sad je upravu.Nema prebacivanja praznika na sljedeci dan.
Isto tako treba ukinut da su neradni 2. maj i 2 .januar.Svuda u svijetu su to radni dani.Samo kod nas se nesto festa.Zaostavstina iz juge.Tad je imalo smisla tako slavit.
Upravo. Kad mi krenu pisati "svuda po svijetu" a nisu dalje od svoje mahale otisli, a ne do Bog provjeriti na internetu nešto prije nego izjave glupost.MarshalDodik wrote: ↑18/02/2026 19:29I sa postojecih 8 praznika u toku jedne godina ( 4 dana drzavnih praznika, 2 entitetska - 1.3 i 25.11, plus 2 vjerska) mi spadamo u zemlje sa najmanje neradnih dana usljed praznika.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 19:20 Nisam za trojku,a pogotovo ne za ove difovce,ali sad je upravu.Nema prebacivanja praznika na sljedeci dan.
Isto tako treba ukinut da su neradni 2. maj i 2 .januar.Svuda u svijetu su to radni dani.Samo kod nas se nesto festa.Zaostavstina iz juge.Tad je imalo smisla tako slavit.
Ove godine ako se neradni 1. Mart ne prenese na ponedjeljak imat cemo 7 neradnih dana i izbili bi na prvo mjesto u svijetu po najmanjem.broju neradnih dana![]()
da svuda,sta to slavis 2 maja ,ili 2 januaraTrappist wrote: ↑18/02/2026 20:01Upravo. Kad mi krenu pisati "svuda po svijetu" a nisu dalje od svoje mahale otisli, a ne do Bog provjeriti na internetu nešto prije nego izjave glupost.MarshalDodik wrote: ↑18/02/2026 19:29I sa postojecih 8 praznika u toku jedne godina ( 4 dana drzavnih praznika, 2 entitetska - 1.3 i 25.11, plus 2 vjerska) mi spadamo u zemlje sa najmanje neradnih dana usljed praznika.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 19:20 Nisam za trojku,a pogotovo ne za ove difovce,ali sad je upravu.Nema prebacivanja praznika na sljedeci dan.
Ove godine ako se neradni 1. Mart ne prenese na ponedjeljak imat cemo 7 neradnih dana i izbili bi na prvo mjesto u svijetu po najmanjem.broju neradnih dana![]()
A svijet je Hrvatskasvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 20:17da svuda,sta to slavis 2 maja ,ili 2 januaraTrappist wrote: ↑18/02/2026 20:01Upravo. Kad mi krenu pisati "svuda po svijetu" a nisu dalje od svoje mahale otisli, a ne do Bog provjeriti na internetu nešto prije nego izjave glupost.MarshalDodik wrote: ↑18/02/2026 19:29
I sa postojecih 8 praznika u toku jedne godina ( 4 dana drzavnih praznika, 2 entitetska - 1.3 i 25.11, plus 2 vjerska) mi spadamo u zemlje sa najmanje neradnih dana usljed praznika.
![]()
pogledaj malo bolje citavu evropupalermo wrote: ↑18/02/2026 20:25A svijet je Hrvatska![]()
Ne prosipaj se kakav 2. Maj
Sta svuda? Njemacka ima 14 neradnih dana godišnje, duplo vise od BiH, ukljucujuci recimosvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 20:17da svuda,sta to slavis 2 maja ,ili 2 januaraTrappist wrote: ↑18/02/2026 20:01Upravo. Kad mi krenu pisati "svuda po svijetu" a nisu dalje od svoje mahale otisli, a ne do Bog provjeriti na internetu nešto prije nego izjave glupost.MarshalDodik wrote: ↑18/02/2026 19:29
I sa postojecih 8 praznika u toku jedne godina ( 4 dana drzavnih praznika, 2 entitetska - 1.3 i 25.11, plus 2 vjerska) mi spadamo u zemlje sa najmanje neradnih dana usljed praznika.
![]()
Normalne države uglavnom imaju duplo više.MarshalDodik wrote: ↑18/02/2026 19:29I sa postojecih 8 praznika u toku jedne godina ( 4 dana drzavnih praznika, 2 entitetska - 1.3 i 25.11, plus 2 vjerska) mi spadamo u zemlje sa najmanje neradnih dana usljed praznika.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 19:20 Nisam za trojku,a pogotovo ne za ove difovce,ali sad je upravu.Nema prebacivanja praznika na sljedeci dan.
Lijepo si to rekao. Bezlicni smo, a eto, cak I ono sto imamo ne smijemo slaviti.MarshalDodik wrote: ↑18/02/2026 20:38 2 maj i 2 januar su neradni jer smo bezlicni pa nemamo drugo staviti pod neradno![]()
Prosjek neradnih dana u europi tokom godine je 12 dana
Sačuvaj me boze nasih proslavapalermo wrote: ↑18/02/2026 21:46Lijepo si to rekao. Bezlicni smo, a eto, cak I ono sto imamo ne smijemo slaviti.MarshalDodik wrote: ↑18/02/2026 20:38 2 maj i 2 januar su neradni jer smo bezlicni pa nemamo drugo staviti pod neradno![]()
Prosjek neradnih dana u europi tokom godine je 12 dana
U njemackoj slave masu krscanskih praznika,pored bozica i uskrsa,neradni dani budu im tri kralja,svi sveti,velika gospa.... i masu drugih vjerskih.Isto tako i u Hrvatskoj praznuju te vjerske.Trappist wrote: ↑18/02/2026 21:36Sta svuda? Njemacka ima 14 neradnih dana godišnje, duplo vise od BiH, ukljucujuci recimo
Dan molitve i pokajanja, pa pita li njih neko sta imas ne raditi taj dan?
Na stranu ovo sve, ja isto mislim da se mora više raditi, ali..._BataZiv_0809 wrote: ↑18/02/2026 23:13 A eto drzava se postuje tako sto spojis vikend i odes u Makarsku za prvi mart.
Pustite ba kraju.
Da se razumijemo, trebalo je stavit ponedjeljak neradni.
Evo i ja sam mislio da hoce i planirao sam produzeni vikend![]()
Ali pakovati to u patriotski celofan, ne ide, fali nam onda samo hayatov logo u gornjem cosku.