AMERIKA
- vee-jay
#18401 Re: AMERIKA
cionizam nije religija nego politicki projekat
anticionizam nije antisemitizam
anticionizam nije antisemitizam
- JohnnyS
#18402 Re: AMERIKA
Jel hoda uokolo Rubio s križem od pepela na čelu, zna li se išta 
- Point.
#18403 Re: AMERIKA
Rubio, dijete imigranata, dijeli lekcije Evropi u vezi prekomjerne imigracije.
Ma jelde
Ma jelde
-
breuer
#18404 Re: AMERIKA
meni su šega ovi naši Ameri, kako oni to sve objektivno sagledavaju, analitički seciraju i u startu odbacuju bilo kakve ideje o jačem utjecaju cionizma i sl, mislim i sam sam bio takav donedavno dok se nije pokazalo da su im minimalno 2 predsjednika bila na jebenom otoku za silovanje djece uz more ljudi sa estrade, biznisa, politike, vojske i ostalih i sve to organizovano od frajke Jevreja iz Bruklina sa jakim vezama sa samim Mossadom i Izraelom...
tačno sistem truo u suštini...
- jeza u ledja
#18405 Re: AMERIKA
To da je Bill Clinton bio raja sa Epsteinom je poznato decenijama.breuer wrote: ↑18/02/2026 15:04 meni su šega ovi naši Ameri, kako oni to sve objektivno sagledavaju, analitički seciraju i u startu odbacuju bilo kakve ideje o jačem utjecaju cionizma i sl, mislim i sam sam bio takav donedavno dok se nije pokazalo da su im minimalno 2 predsjednika bila na jebenom otoku za silovanje djece uz more ljudi sa estrade, biznisa, politike, vojske i ostalih i sve to organizovano od frajke Jevreja iz Bruklina sa jakim vezama sa samim Mossadom i Izraelom...![]()
Niko ne porice da je utjecaj izraelskih lobija u Americi jak. Pa bruka Izraelaca ima americko drzavljanstvo, a mnogi jevreji u Americi imaju rodbinske veze sa Izraelcima, ili su isli dole u posjetu (sto je opet dio lobiranja). Niko ne porice je uticaj jevreja generalno u ekonomiji nesrazmjeran njihovom ukupnom broju. U mnogim bitnim kompanijama, od Holivuda do Wall Streeta su jevreji na uticajnim pozicijama. I velika vecina njih su cionisti, tj. podrzavaju Izrael.
Nije uopste pitanje da li je uticaj Izraela jak, a sto se tice americke podrske istom.
Ovdje nije pitanje to, vec je pitanje koliko je to bitno u zivotu prosjecnog Amerikanca. Ovdje se plasira ideja da je americki odnos sa Izraelom (sto onda jasno utice i na odnos za Bliskim Istokom), ono sto pokrece sve. Koliko kostaju nekretnine, koliko kostaju namirnice, da li ce me gestapo zaustaviti na ulici, da li ce mi plata biti xy, da li cu moci upaliti ovaj forum i reci sta hocu, da li cu moci upaliti internet i procitati sta hocu, da li cu moci putovati u Tunguziju, sveeee je to manje bitno od odnosa Amerike sa Izraelom, jel.
Ovdje se postavlja logika da su cionisti toliko svemocni da kontrolisu svaki bitan aspekt americkog zivota i da se samo njih pita kako i sta. Sto onda ti svemocni cionisti nisu izabrali Hillary Clinton umjesto Obame? Sto nisu postavili Andrew Cuoma umjesto Zohrana Mamdanija u najvazniji svjetski jevrejski grad? Sto uostalom nisu zataskali sve i jednu stvar u vezi Epsteina, ako je on Mossadov igrac, umjesto da evo sad raspravljamo o njemu?
Ljudi van Amerike imaju "profesionalnu deformaciju" da na americku politiku gledaju samo kroz prizmu americke spoljne politike. I nije im nikako jasno zasto se Amerikanci ne fokusiraju na bas tu stvar, a ne koliko kostaju jaja.
- GandalfSivi
#18406 Re: AMERIKA
Realno ne znas citati. Ja sam pisao o AIPAC-u prije haman 20 godina kada niko na forumu nije znao sta je to. Ali napisati da Izrael/cionisti koriste trenutno uredjenje (od politickog, do ustavnog gdje im je dozvoljeno kupiti sve sto mogu kupiti) i napisati da su “Jevreji” napravili ovakvu Ameriku su nebo i zemlja…breuer wrote: ↑18/02/2026 15:04 meni su šega ovi naši Ameri, kako oni to sve objektivno sagledavaju, analitički seciraju i u startu odbacuju bilo kakve ideje o jačem utjecaju cionizma i sl, mislim i sam sam bio takav donedavno dok se nije pokazalo da su im minimalno 2 predsjednika bila na jebenom otoku za silovanje djece uz more ljudi sa estrade, biznisa, politike, vojske i ostalih i sve to organizovano od frajke Jevreja iz Bruklina sa jakim vezama sa samim Mossadom i Izraelom...![]()
Mali edit: Ja sam peta osoba u istoriji foruma ikada koja je spomenula AIPAC
- sinuhe
#18407 Re: AMERIKA
Amerikanci kada se mole Bogu misle na Izrael. Ono odakle da pocnemo 
- vee-jay
- vee-jay
- alijagoro
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18413 Re: AMERIKA

š
o
k
- armin071
#18414 Re: AMERIKA
Ode i Tucker da poljubi zid…. Neće valjda kakav herpes dobiti….
- Quaresma
- alijagoro
#18416 Re: AMERIKA
Pa zar nije bio vec u izraelu i vratio se?
- banjaluka078
- Moderator
- alijagoro
#18418 Re: AMERIKA
Navodno neko ispitivanje i pusten je,iima privatni avion valjda
- Peacean
#18419 Re: AMERIKA
Pustili su ga u zemlju pa kada je krenuo nazad zadržali ga na aerodromu i ispitivali o njegovom intervjuu pa ga na kraju pustili da se vrati u SAD.
- banjaluka078
- Moderator
#18420 Re: AMERIKA
U toj regiji je već neko vrijeme, bio je u Jordanu, logično mi je da ode i u Izrael. Ali ne mislim da je on baš od onih koji ljube zid. Vidjećemo. Vidim da ima novi intervju, ali nemam sad vremena za gledanje.
-
Static-X
#18421 Re: AMERIKA
Hmm, zasto cionisti nisu ovo nisu ono...zato sto je sistem americkog drusta takav da se narodu (tj ovcama) daje lazna iluzija da oni biraju i kontrolisu svoju sudbinu tim nekim izborima i pravom glasanja. Sto je u jednu ruku i tacno, oni sigurno izabiraju sve te politicare i zato kao kriscanska zemlja nastavit ce da biraju kriscane. Ono sto ti ljudi ne svataju jeste da elita (dali vecinom cionisticka) kupuje sve te ljude i na taj nacin ih kontrolise.jeza u ledja wrote: ↑18/02/2026 16:12To da je Bill Clinton bio raja sa Epsteinom je poznato decenijama.breuer wrote: ↑18/02/2026 15:04 meni su šega ovi naši Ameri, kako oni to sve objektivno sagledavaju, analitički seciraju i u startu odbacuju bilo kakve ideje o jačem utjecaju cionizma i sl, mislim i sam sam bio takav donedavno dok se nije pokazalo da su im minimalno 2 predsjednika bila na jebenom otoku za silovanje djece uz more ljudi sa estrade, biznisa, politike, vojske i ostalih i sve to organizovano od frajke Jevreja iz Bruklina sa jakim vezama sa samim Mossadom i Izraelom...![]()
Niko ne porice da je utjecaj izraelskih lobija u Americi jak. Pa bruka Izraelaca ima americko drzavljanstvo, a mnogi jevreji u Americi imaju rodbinske veze sa Izraelcima, ili su isli dole u posjetu (sto je opet dio lobiranja). Niko ne porice je uticaj jevreja generalno u ekonomiji nesrazmjeran njihovom ukupnom broju. U mnogim bitnim kompanijama, od Holivuda do Wall Streeta su jevreji na uticajnim pozicijama. I velika vecina njih su cionisti, tj. podrzavaju Izrael.
Nije uopste pitanje da li je uticaj Izraela jak, a sto se tice americke podrske istom.
Ovdje nije pitanje to, vec je pitanje koliko je to bitno u zivotu prosjecnog Amerikanca. Ovdje se plasira ideja da je americki odnos sa Izraelom (sto onda jasno utice i na odnos za Bliskim Istokom), ono sto pokrece sve. Koliko kostaju nekretnine, koliko kostaju namirnice, da li ce me gestapo zaustaviti na ulici, da li ce mi plata biti xy, da li cu moci upaliti ovaj forum i reci sta hocu, da li cu moci upaliti internet i procitati sta hocu, da li cu moci putovati u Tunguziju, sveeee je to manje bitno od odnosa Amerike sa Izraelom, jel.![]()
Ovdje se postavlja logika da su cionisti toliko svemocni da kontrolisu svaki bitan aspekt americkog zivota i da se samo njih pita kako i sta. Sto onda ti svemocni cionisti nisu izabrali Hillary Clinton umjesto Obame? Sto nisu postavili Andrew Cuoma umjesto Zohrana Mamdanija u najvazniji svjetski jevrejski grad? Sto uostalom nisu zataskali sve i jednu stvar u vezi Epsteina, ako je on Mossadov igrac, umjesto da evo sad raspravljamo o njemu?
Ljudi van Amerike imaju "profesionalnu deformaciju" da na americku politiku gledaju samo kroz prizmu americke spoljne politike. I nije im nikako jasno zasto se Amerikanci ne fokusiraju na bas tu stvar, a ne koliko kostaju jaja.![]()
Ameri su ljudi koji smatraju da su jedini slobodni ljudi u svijetu, da imaju najveca prava, te stvari se ne mogu lako promjeniti tako da je elita nasla drugi, mudriji nacin kako vladati drzavaom.
- jeza u ledja
#18422 Re: AMERIKA
Jeste, Ameri ne kontaju da elite kontrolisu politicare...ajde begaj.Static-X wrote: ↑19/02/2026 19:39Hmm, zasto cionisti nisu ovo nisu ono...zato sto je sistem americkog drusta takav da se narodu (tj ovcama) daje lazna iluzija da oni biraju i kontrolisu svoju sudbinu tim nekim izborima i pravom glasanja. Sto je u jednu ruku i tacno, oni sigurno izabiraju sve te politicare i zato kao kriscanska zemlja nastavit ce da biraju kriscane. Ono sto ti ljudi ne svataju jeste da elita (dali vecinom cionisticka) kupuje sve te ljude i na taj nacin ih kontrolise.jeza u ledja wrote: ↑18/02/2026 16:12To da je Bill Clinton bio raja sa Epsteinom je poznato decenijama.breuer wrote: ↑18/02/2026 15:04 meni su šega ovi naši Ameri, kako oni to sve objektivno sagledavaju, analitički seciraju i u startu odbacuju bilo kakve ideje o jačem utjecaju cionizma i sl, mislim i sam sam bio takav donedavno dok se nije pokazalo da su im minimalno 2 predsjednika bila na jebenom otoku za silovanje djece uz more ljudi sa estrade, biznisa, politike, vojske i ostalih i sve to organizovano od frajke Jevreja iz Bruklina sa jakim vezama sa samim Mossadom i Izraelom...![]()
Ovdje nije pitanje to, vec je pitanje koliko je to bitno u zivotu prosjecnog Amerikanca. Ovdje se plasira ideja da je americki odnos sa Izraelom (sto onda jasno utice i na odnos za Bliskim Istokom), ono sto pokrece sve. Koliko kostaju nekretnine, koliko kostaju namirnice, da li ce me gestapo zaustaviti na ulici, da li ce mi plata biti xy, da li cu moci upaliti ovaj forum i reci sta hocu, da li cu moci upaliti internet i procitati sta hocu, da li cu moci putovati u Tunguziju, sveeee je to manje bitno od odnosa Amerike sa Izraelom, jel.![]()
Ljudi van Amerike imaju "profesionalnu deformaciju" da na americku politiku gledaju samo kroz prizmu americke spoljne politike. I nije im nikako jasno zasto se Amerikanci ne fokusiraju na bas tu stvar, a ne koliko kostaju jaja.![]()
Ameri su ljudi koji smatraju da su jedini slobodni ljudi u svijetu, da imaju najveca prava, te stvari se ne mogu lako promjeniti tako da je elita nasla drugi, mudriji nacin kako vladati drzavaom.
Neki su kontrolisani vise, neki manje. Neki od ovih, neki od onih. Neki izuzeci mozda nisu kontrolisani ni od kog. Sve da si od zlata i principa, da dodjes na te pozicije, nekako bi ti vec dohakali.
Politika i izbori su biranje izmedju manje zla, ili umjetnost moguceg, kompromis.
Cionisti su pametno skontali kako da ulazu u oba tabora. I dobijes to sto dobijes.
Ono sto ja govorim je da prosjecnog Amera puno ne interesuje Izrael i sta se tamo desava. Cioniste zanima vojna i politicka pomoc Izraelu, ne hoce li kakav imigrant biti istjeran ili hoce li Trump podici tarife na Kanadu. To je ono sto se tice obicnog Amerikanca, a to nema puno veze sa cionizmom, makar o tome odlucivao neki cionista. Naravno opet kazem sve je to povezano, ali Amerika je ogromna zemlja, ogromna ekonomija, a svijet je ipak malo veci od genocidasa i njihovih navijaca u Americi.
No onima kojima se interes za medjunarodnu politiku zasniva iskljucivo na desavanjima na Bliskom Istoku, oni ne vide dalje od tog pitanja. Njima je izgleda tesko razluciti da postoji svijet i van toga.
- banjaluka078
- Moderator
#18423 Re: AMERIKA
Lindzi, kakav ljigo.
- Point.
#18424 Re: AMERIKA
Ne fali über idiota u ovoj magatorskoj sekti.
- banjaluka078
- Moderator
#18425 Re: AMERIKA
Vidim.
Buni li se iko na ovo?
Buni li se iko na ovo?