Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3126 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Demantovano vec 10 puta, ali dzaba Av Av mora gurati ovu pricu
-
made_in_sarajevo
#3127 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
jos dokaz koliko je avdo plitak ko i mentor mu bakir, podvuce recenicu gdje pise "po broju izlaska tramvaja ce se naplacivati". nigdje u dopisu ne pise da mora biti u saobracaju, samo ako je izasao 2x bit ce toliko fakturisano, ako je izasao 200x onda ce biti toliko fakturisano.
bravo avdo, odlican si ko i bakir, samo u sta god da vjerujete i zivite, hajde vise sjasite sa nas, eno vam neko selo gdje vas gledaju kao jedine, pa njih malo jebite svakodnevno, iselite se iz sarajeva po mogucnosti i da vam onu vilu srusimo radi kontaminacije zemljista.
bravo avdo, odlican si ko i bakir, samo u sta god da vjerujete i zivite, hajde vise sjasite sa nas, eno vam neko selo gdje vas gledaju kao jedine, pa njih malo jebite svakodnevno, iselite se iz sarajeva po mogucnosti i da vam onu vilu srusimo radi kontaminacije zemljista.
-
talijan97
#3128 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
U kantonu je trojka imala propusta ali jednostavno su bolji od sda
- drug_profi
#3129 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Daleko su lošije radili pod Ukom nego pod Fortom. Mandić je čini mi se bio bolji ministar nego načelnik, itd.
Forto je imao dobar PR, a nekad je to potrebnije od rezultata.
Da makar svima bude jasnije zašto nešto stoji.
Od Uka samo muk. Nemaš pojma postoji li vlada. Šteta se tu i tamo pojavi i Hota da napravi skandal kakav.
Ali za SDA vlade su miljama ispred.
Od Uka samo muk. Nemaš pojma postoji li vlada. Šteta se tu i tamo pojavi i Hota da napravi skandal kakav.
-
made_in_sarajevo
#3130 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
kaze tuzilastvo uzelu kompletnu dokumentaciju o rekonstrukciji pruge. hajde mozda im treba dio za naponsku mrezu, ali evo 1.10 kvota da ce ovo SDA sad koristii i vristati i preko svojih u tuzilastvu gurati da je bas rekonstrukcija kriva za sve i kako je devic onda reko, oni bi to sam malo zemlje nasuli i bila bi ko nova - ona stara.
ali evo nek je istraga, samo da mi je pronaci logiku kakve veze rekonstrukcija pruge ima sa ovom nesrecom i da je tramvaj zaljepio na najjace. struja ne ide kroz prugu, na dionici nigdje nema elektrovucne stanice da salje struju i koja se radila pa da je predmet istrage, jedino da kontaktne zice ne proizvode same od sebe jacu struju, a sa obzirom na vjestake sve je moguce.
doduse ovdje nema nista logike pa se zahtjevi ispunjavaju ko na traci, jel danas zvanicno trazimo da se rifat makne iz kuhinje?
ali evo nek je istraga, samo da mi je pronaci logiku kakve veze rekonstrukcija pruge ima sa ovom nesrecom i da je tramvaj zaljepio na najjace. struja ne ide kroz prugu, na dionici nigdje nema elektrovucne stanice da salje struju i koja se radila pa da je predmet istrage, jedino da kontaktne zice ne proizvode same od sebe jacu struju, a sa obzirom na vjestake sve je moguce.
doduse ovdje nema nista logike pa se zahtjevi ispunjavaju ko na traci, jel danas zvanicno trazimo da se rifat makne iz kuhinje?
- drug_profi
#3131 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
SDA koristi ovo da se ide protiv Štete kao ličnosti jer su shvatili da je on magnet za glasove. Ogadi ljudima njega i završio si pola posla.
I primjetićete da se najčešće on pominje, u negativnom kontekstu. Diploma, pruga, tramvaji... sve je fejk.
I primjetićete da se najčešće on pominje, u negativnom kontekstu. Diploma, pruga, tramvaji... sve je fejk.
- Prpa.ba
#3132 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
"Mladi" se zalazu za ukidanje besplatnih udzbenika i kupona za javni prevoz, i uvodjenje imovinskog cenzusa.
Apsolutno podrzavam, svi koji imaju vise od 450 KM mjesecno neka kupuju knjige svojoj djeci i placaju im prevoz.

Apsolutno podrzavam, svi koji imaju vise od 450 KM mjesecno neka kupuju knjige svojoj djeci i placaju im prevoz.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3133 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
To im je strategija i sve sto rade treba posmatrati u tom kontekstu i sve ce bit jasnije.drug_profi wrote: ↑18/02/2026 12:00 SDA koristi ovo da se ide protiv Štete kao ličnosti jer su shvatili da je on magnet za glasove. Ogadi ljudima njega i završio si pola posla.
- Prpa.ba
#3134 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Sad smo culi i jednog mudrog govornika koji je pozvao ministricu Hota da "skine maramu".

Politicari su zaista najbolje sto imamo u drustvu.
Politicari su zaista najbolje sto imamo u drustvu.
- Chmoljo
#3135 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nasa stranka je nesto sasvim drugo u odnosu na ono kad je bio pedja, pa i forto. Ziv bio pa vidio.drug_profi wrote: ↑18/02/2026 09:32 Daleko su lošije radili pod Ukom nego pod Fortom. Mandić je čini mi se bio bolji ministar nego načelnik, itd.
Ja sam pedji nekoliko put davao glas i nisam se pokajao, ovo sad... Iskreno se nadam da grijesim.
- Chmoljo
- nivla
#3137 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kako ja vidim problem sa besplatnim udzbenicima
1. svake godine se kupuju novi udzbenici svima, a stari se bacaju
2. radne sveske i dalje moras kupiti sam, nije mali iznos ako neko ima vise djece kojim to treba kupiti
3. ako je osnovna škola obavezna i kažnjivo je ne pohađati onda iz toga slijedi da bi sve vezano za nju trebalo biti besplatno a to je školski pribor, užina i produženi boravak, radne sveske itd, ovo bi se moglo obezbijediti dobrim procentom tako što bi se knjige koristile više godina a ne samo jednom i bacale
-
made_in_sarajevo
#3138 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
da se ubacim: kakva reakcija vlasti, sta su trebali licno tu isto noc presuditi svima, govoriti tuzilastvu i policiji kako da radi svoj posao?Kantonalna organizacija SDA iz Sarajeva održala je danas konferenciju za novinare povodom tramvajske nesreće koja se desila u četvrtak.
Prvi se medijima obratio prvi čovjek SDA iz Sarajeva Faruk Kapidžić.
"Iako smo u opoziciji, kao najveća stranka, tragična nesreća koja se desila kao i iznuđena ostavka Uka, stavilo nas je u stanje stalne pripravnosti. Pratimo sve na nivou samog rukovodstva. Analizirali smo moguće aspekte nesreće, ali i potpuno neadekvatnu reakciju vlasti. Šutnja na dan nesreće rezultirala je našom akcijom koju smo uputili tada. Zahtijevali smo odgovore na potpuno logična pitanja i utvrđivanje okolnosti. Nakon što nisu uspjeli u svojoj namjeri šutnje, onda pokušaju da odgovornost svale na vozača tramvaja, očito da su u subotu navečer prešli na plan B i sve kapacitete usmjerili na nas u pokušaju politiziranja cijele situacije, a to je stravično. Nikšić je započeo tu akciju svojim saopćenjem, a zatim je Šteta u namještenoj emisiji na FTV-u aktivirao botove u nezapamćenim razmjerama na društvenim mrežama da zaštite odgovornost Štete", rekao je.
da se ubacim: koja korupcija je eksplodirala, ona kad vas efendic snima da stimate poslove, ona kad se javno znala tarifa za zaposlenje u policiji, KCUS, grasu i tako dalje, ona kad niko drugi osim bosnaplastike ne moze isporuciti plasticne cijevi bhtelecomu, ona gdje ste 1 milion maraka dali JALI i BUBI za onaj smijesni tv kanal, ona gdje vam se sudi za kriminala i korupciju?Kako je dodao, SDA ne bježi od dijela odgovornosti od ukupnog stanja u KS, ali u mjeri u kojoj je ona učestvovala u vlasti.
"Ta je odgovornost rasformirana na onoliko koliko je SDA učestvovala. Posljednjih osam godina Trojka je skoro u kontinuitetu u vlasti. Osnovni problem je korupcija. U tih osam godina ona je dosegnula neviđene razmjere. Sve ovo je rezultat korupcije. Korupcija je eksplodirala otkad je Trojka na vlasti. S takvom vlašću SDA neće učestvovati u bilo kakvim improviziranim rješenjima nakon pada vlade", zaključio je.
da se ubacim: koje slikanje pojedinacno, sto je ministar obavijestio javnost da je stigao NOV tramvaj iz fabrike jer logicno da je nemoguce obezbjediti transport 20 tramvaja odjednom, niti ih ko drzi toliko na stanju, niti ih ima gdje cuvati dok se neko smiluje kupiti. mislite ono slikanje pojedinacno kad Ajnadzic otvara trotoar u 10 puta vaznijoj opstini, mislite na one cirkuse igranje kola kad turci uvale nam polovane autobuse?Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić je prokomentarisao reakciju vlasti odmah nakon nesreće kazavši da ih je ona navela da pomisle da nešto nije u redu.
"Ljudi koji se slikaju prilikom svake nabavke tramvaja pojedinačno, taj dan nisu imali ništa da kažu. Rukovodstvo izvršne vlasti potencijalno može imati neku vrstu krivične odgovornosti. Oni su izašli na mjesto nesreće i koordinirali uviđajem zajedno s Tužilaštvom. Šteta je dao izjavu tu noć, a te izjave se nisu objavile. U hodu su pokušali naći rješenje. Onda je na sjednici Vlade odbijeno da se donese odluka o danu žalosti. Smatrali su da bi dan žalosti povećao odgovornost države. Mi ne možemo šutjeti na sve činjenice. Pod pritiskom javnosti je vlada donijela odluku o danu žalosti", rekao je.
da se ubacim: JEBENA JE ISTRAGA U TOKU, DEBILI AKO STE NAUČILI RADITI ŠTA HOĆETE, SAD NAUCITE DA TO VISE NE MOZE TAKO. MATERIJAL JE DOKAZNI I AKO SUD DRUGACIJE NE KAZE, ONDA NE MOZES TI OBJAVITI KAKO HOCES DOKAZNE MATERIJALE STOKO GLUPA. jos ono pravnik ovo prica ooo jebem ti papir i fakultet.Kako je naveo, jedini snimak koji je javnosti ustupljen je onaj s privatnog vozila turistkinje.
"Hoćete li mi reći da zaista Vlada KS nije mogla prvi, drugi ili treći dan objaviti kompletan snimak. Odgovornost su željeli da spadne na samog vozača. Vidjet ćete da je na djelu bila jedna klasična koordinacija tužilaštva, politike, režimskih medija i dijela medija koji su ugovorima o marketingu dužni objavljivati ono što vlada traži. Ministar Šteta je u TV emisiji rekao 'ne znam kako drugačije da kažem, to su gluposti'. U toj emisiji je rekao da su gluposti ono što ga je novinarka pitala. Sinoć je jedan medij objavio priču o ugovorima o marketingu koji su vezali GRAS da u saobraćaj puštaju stara vozila. Zbog toga je svaki dan određen broj novih vozila ostajao u garaži. Ovdje imate dopis koji je direktor poslao Okeriću. U njemu obrazlaže šta je to obaveza GRAS-a, koju je preuzeo Šteta, i dao posao banjalučkoj firmi povezanom sa Vojinom Mijatovićem. GRAS se obavezuje po tome da sačinjava mjesečni izlazak o oslikanim vozilama na osnovu čega se to fakturiše. Šteta se baš pravi da ne zna o čemu se ovdje radi", rekao je.
da se ubacim: firma radila Zeljo d.o.o. Konjic registrovana za nisku i visoku gradnju, ima sifru za rekonstrukciju pruga, a cak ni chatgpt je nije nasao da je igdje to radila, osim u Sarajevu. dakle prvi put su radili prugu na Stupu 2019 kad se petlja radila i onaj podhodnik, tad su vratili dio pruge na svoje mjesto, na betonske blokove i to je to. Drugi radovi ikad na prugi su S krivina i eto Steta sam kaze nikad upotrebnu dozvolu nisu dobili jer nikad papire nisu zavrsili za to, a kvalitet radova smo vidjeli kad se nakon 2 mjeseca sve oko pruge raspalo. Zeljo doo iz konjica i ona firma iz gracanice poznate stare firme koje pruge prave, prve u svijetu nema sta, naspram firme iz turske koja bas pruge radi,a sto se vidjelo i golim okom kako se kod nas radi i kako se po evropi radi, a to je isto. Eee moj pravnice.Dodao je da je SDA godinama upozoravala da rekonstrukciju pruge radi firma koja nije kompetentna da to radi.
da se ubacim: ekspertna vlada zaha, dia, seka. ubij nas odma, dajte te cetnike niz vraca evo im kompletno Sarajevo, evo im drzava, evo im sve odma da rijesimo.Rekao je da je Šteta prvi trebao dati ostavku, a ne Uk.
"Ako Uk ostane na poslu, to nije ostavka. On je danas došao na posao. On je ponudio ostavku, a nije ponudio neopozivu ostavku. Ako nastave u ovom formatu voditi vlast do izbora, to će biti najveća prevara. To im ne smijemo dozvoliti. Ova vlada ne smije dočekati izbore u tehničkom mandatu. Pozivamo Trojku da čim prije predloži mandatara. SDA će onda biti tu da preuzme odgovornost. Možda ćemo formirati ekspertnu vladu", rekao je.
da se ubacim: lazes pravnice, lazes cim usta zines. Vladali ste sve do sestorke kad ste prvi put kanton izgubili. Premijera ste davali i SBiH ali vas je bolio tuki, ne uzima premijer pare na tenderima i ne stima on tender, ministar to sve zavrsi i nastima. zato ste uredno 30 godina jahali po ministarstvima i to bas saobracaja, a vec sam kacio listu ministara i premijera. Moj pravnice iz UNSA, vas je sokolac prepiso uzduz i poprijeko, a Adi Kalem debil kao i ti je za 2 mjeseca uspio sve zivo sjebati sto je mogao sjebati, a da je ostao duze ne bi mi ni pruge ocima vidjeli. Pored jebenog tad solarisa, Adi Kalem potpise bjeloruske trolejbuse na tenderu i sad ih fakturisete steti. Mozete se vi sageti samo ovom sa sokoca, a sve je ovo vidljivo osim vama glupanima koji ne mozete vidjeti kad ste sljepi pored ociju.Kako je rekao, premijer SDA je raspisao tendere za nove tramvaje i rekonstrukciju pruge.
"Sram te bilo Šteta što prozivaš Adija Kalema. On je znao šta radi. Ne može čovjek sa diplomom sokolačkog ugostiteljskog fakulteta voditi najkompleksniji sistem saobraćaja. On ne zna elementarne pojmove u saobraćaju. Otkad postoji funkcija premijera KS, od ukupno 26 godina SDA je imala svega devet godina premijera. Od tih devet godina je šest godina bio sadašnji predsjednik NIP-a i njegov današnji zamjenik. Ako to oduzmemo, SDA je vladala svega tri godine i trasirala put popravljanju stanja u saobraćaju", dodao je.
Predsjednik Kluba SDA iz Skupštine KS Elvedin Okerić je kazao da će SDA pokrenuti smjenu Okerića ako je on sam ne podnese. "Taj čovjek u kontinuitetu na svaki naš spomen tramvaja i javnih nabavki nama gasi mikrofon", kazao je.[/quote]
Jos veliki muslimani pred ramazan ovoliko lazi uspio izgovoriti
Last edited by made_in_sarajevo on 18/02/2026 12:27, edited 1 time in total.
-
mali_balon
-
adnante
#3140 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Sto da ne? Ako nema alternative, neka. Opet kazem, trojka se mora filtrirati, sami nece!
- Prpa.ba
- Chmoljo
#3142 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Hrnjica nista nije demantovo o onome sto se pise za njega.
Ja tipujem da ga je fahro platio. Eno i plenum se spominje ko 2014.
-
Hakiz
#3143 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Umjesto stalno kupovanje novih udžbenika trebalo bi da udžbenik se zadužuje, "iznajmljuje". Poderan, išaran, izgubljen udžbenik se roditelju naplati. Ispravan vraćen ide novoj generaciji. Ali političari uđu u tal sa izdavačima i troše budžet na nove udžbenike svake godine. Trebalo bi to ispitati, ima li tu dogovora vlasti i izdavačanivla wrote: ↑18/02/2026 12:23Kako ja vidim problem sa besplatnim udzbenicima
1. svake godine se kupuju novi udzbenici svima, a stari se bacaju
2. radne sveske i dalje moras kupiti sam, nije mali iznos ako neko ima vise djece kojim to treba kupiti
3. ako je osnovna škola obavezna i kažnjivo je ne pohađati onda iz toga slijedi da bi sve vezano za nju trebalo biti besplatno a to je školski pribor, užina i produženi boravak, radne sveske itd, ovo bi se moglo obezbijediti dobrim procentom tako što bi se knjige koristile više godina a ne samo jednom i bacale
Boldirano je odlično, ali bi to značilo da sutra ako država naredi da se njene usluge moraju tražiti digitalno, svakom građaninu bi država morala kupiti uređaj i platiti internet konekciju. Ili barem obezbijediti prostore, u svojim zgradama ili drugdje, sa tim uređajima da ljudi mogu da traže usluge države.
Recimo, lična karta. Moraš je imati, trebala bi biti besplatna jer je kažnjivo ako je nemaš. Čak i ako je ne moraš tražiti digitalno, a pogotovo ako budeš morao jednog dana.
- duh_sa_sjekirom
#3144 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
U Titin vakat, udžbenici su se kupovali, kao i ostalo vezano za školu.
Ni puno bogatije države ne kupuju djeci sve za školu
Istina je da bi se ovo sad oko besplatnih udžbenika moglo puno racionalnije odraditi
Ni puno bogatije države ne kupuju djeci sve za školu
Istina je da bi se ovo sad oko besplatnih udžbenika moglo puno racionalnije odraditi
-
Trappist
#3145 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
ono kad sam cuo prvo pomislio zajebancija. Kaze isti besplatni prevoz imaju djeca ministara i neko ciji roditelji rade za minimalac....dobro, sta hoces reci? Isti zrak disu, u istoj skoli koriste isti wc, sta treba odvojiti djecu roditelja koji su na minimalcu od ostale djece?
Nevjerovatno, znao sam da smo poglup narod, ali kad cujem ovu omladinu, tacno me strah sta nas tek ceka.
- Prpa.ba
#3146 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Najbolje ko ima preko 450 KM neka kupuje, dosta je bilo luksuza preko ledja poreznih obveznika.
Mogli smo sve tramvaje modernizovati da ne placamo udzbenike eliti.

Mogli smo sve tramvaje modernizovati da ne placamo udzbenike eliti.
- Prpa.ba
#3147 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Sve metode iz 2014. uz dio srbijanske furke, ko god da je ovo organizovao ozbiljno je promasio u metodi, niti je vise 2014. niti smo mi ovdje srbijanci. Ovo je civilizovana drzava.
-
mistek
#3148 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Najjače od svega je što svi akteri na našoj političkoj sceni kod nas najviše useru s onim gdje misle da će najviše postići
Trojka sama sebe guta posljednjih godina, svi su kivni. Desi se ova nesreća, reakcije vlade loše, sve ide dole. Samo da pustiš, raspali bi se.
I onda na scenu stupi opozicija. Prvo, počnu hajcati proteste, gdje masa onih koji su jebali sve vlasti ipak pomisle "pa stani u pm, vlast je super, vidi ovih". I onda SDA umjesto da šute, samo puste da se ovi samouništavaju jer ni sami ne znaju šta hoće, izlože 4 najogavnije face u državi da pametuju
Na stranu što bi se Trojku fakat imalo za sve ovo meziti, ali kad vidiš kakve face to rade, opet ide + na stranu Trojke.
Sad očekujemo neku genijalnu izjavu Nikšića ili Štete, da malo vrate balans. Ili još bolje da se Mijatović uključi u ove probleme. Ili Sabina da se ukaže s transparentom.
Trojka sama sebe guta posljednjih godina, svi su kivni. Desi se ova nesreća, reakcije vlade loše, sve ide dole. Samo da pustiš, raspali bi se.
I onda na scenu stupi opozicija. Prvo, počnu hajcati proteste, gdje masa onih koji su jebali sve vlasti ipak pomisle "pa stani u pm, vlast je super, vidi ovih". I onda SDA umjesto da šute, samo puste da se ovi samouništavaju jer ni sami ne znaju šta hoće, izlože 4 najogavnije face u državi da pametuju
Sad očekujemo neku genijalnu izjavu Nikšića ili Štete, da malo vrate balans. Ili još bolje da se Mijatović uključi u ove probleme. Ili Sabina da se ukaže s transparentom.
-
svesuper25
#3149 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
A ti se nadao da ce omladina mahat zelenim zastavama
Znaci da je omladina na pravom putu,cim smetaju sdf i trojkinim botovima.
- Styling
#3150 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Studenti Likovne akademije su odustali od zvanicnog ucesca na protestima jer su skontali da im se uvalio neki uljez u forum i djeca ne zele da rizikuju probleme.