Ma dacu glas svakom onom koji nikad nije bio na vlasti.Bar me nece razocarat ,kao trojkasi ,koji su vec bili na vlastima.I opet nista nisu naucili od prije.Chmoljo wrote: ↑18/02/2026 10:32Pa kad ga pitas za koga sad treba glasati prica o stranci penzionera. Mislim, sve jasno. Toliki angazman na ovim temama da bi rekao da se glasa za stranku koja ne moze ni u mjesnu zajednicu uci.moimoi wrote: ↑18/02/2026 10:25Valjda ti je jasno da neko na vlasti mora biti?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:09 Jeste li me mozda vidili na temama df ili sda ,da branim te stranke![]()
Pa nisam ja nikakav navijac stranaka i partija kao vi.Prestanite i vi to bit.Stranke nikako ne smiju bit ispred gradjana i drzave.Jadan i ocajan je onaj ko ovisi o stranka ili partijama ,i da mora da za njih laze,napada i vrijedja.I po cijenu zivota.Nista mu drugo nije sveto,sem stranke i partije.
Daleko da je bilo koja stranka idealna.
Samo biras MANJE zlo.
A skontati sta je manje zlo?! Pa to barem nije tesko.
Ma hajde...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
svesuper25
#103726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Logovan
#103727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je najtužnije što gledamo ko je manje zlo, ali eto jebi ga
- drug_profi
- Better Man
#103729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Glavni problem ovdje što se sve gleda jesi li za SDA i njihove satelite ili si za Trojku. Kad naučimo na izborima birati na način da kad kažnjavamo one koji su loši ne biramo one prethodne koji su glavni krivci za sve loše i koji su sve popljačkali i uništili, već da biramo potpuno nove ljude koji nikad nisu bili vlasti niti dio postojećih stranaka.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:35Naravno da treba bit neko na vlasti.Ali de konacno ,da na celnim mjestima budu neke nestranacke strucne osobe.A bas takve nam je trojka obecavala prije izbora 2022 g.Ma necu da mi na vlasti budu nikakva zla.Dosta vise.Ode zivot .Idemo dalje,glasacemo za druge.Hvala bogu imamo stotine stranaka.Dajmo sansu i drugim .Jel to u nekoj svetoj knjizi pise da se mora birat sdf ili trojkamoimoi wrote: ↑18/02/2026 10:25Valjda ti je jasno da neko na vlasti mora biti?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:09 Jeste li me mozda vidili na temama df ili sda ,da branim te stranke![]()
Pa nisam ja nikakav navijac stranaka i partija kao vi.Prestanite i vi to bit.Stranke nikako ne smiju bit ispred gradjana i drzave.Jadan i ocajan je onaj ko ovisi o stranka ili partijama ,i da mora da za njih laze,napada i vrijedja.I po cijenu zivota.Nista mu drugo nije sveto,sem stranke i partije.
Samo biras MANJE zlo.
A skontati sta je manje zlo?! Pa to barem nije tesko.Sta stu to oni
Trojka je imala fenomenalnu sansu za zauvijek otjera sdf na smetljiste.Ali nisu,jer su nesposobni .Diletanti kojim je bitna samo fotelja.Jednog ramu isaka ce progutat zbog fotelja.Ekonomski su nas unistili.A bas tu su trebali da nas ojacaju.Sve su zasrali,svojim nakaradno populistickim odlukama.I to od likova koji nikad nisu zaradili jednu marku.Samo prave reforme nas mogu izvuc.A i tu je trojka slagala,jer obecavala je upravo te reforme javnog sektora.Gdje vise nece biti stranackih uhljeba,koji su paraziti ove drzave.A trojka samo nastavila gdje je sdf stao.Ubacise i oni u javni sektor svoje uhljebe..
- Better Man
#103730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
moimoi
#103731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je bot za sdfa odlicno radi posao u korist trojkeChmoljo wrote: ↑18/02/2026 10:32Pa kad ga pitas za koga sad treba glasati prica o stranci penzionera. Mislim, sve jasno. Toliki angazman na ovim temama da bi rekao da se glasa za stranku koja ne moze ni u mjesnu zajednicu uci.moimoi wrote: ↑18/02/2026 10:25Valjda ti je jasno da neko na vlasti mora biti?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:09 Jeste li me mozda vidili na temama df ili sda ,da branim te stranke![]()
Samo biras MANJE zlo.
A skontati sta je manje zlo?! Pa to barem nije tesko.
Ma hajde...
-
svesuper25
#103732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bravo,upravo toBetter Man wrote: ↑18/02/2026 10:46Glavni problem ovdje što se sve gleda jesi li za SDA i njihove satelite ili si za Trojku. Kad naučimo na izborima birati na način da kad kažnjavamo one koji su loši ne biramo one prethodne koji su glavni krivci za sve loše i koji su sve popljačkali i uništili, već da biramo potpuno nove ljude koji nikad nisu bili vlasti niti dio postojećih stranaka.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:35Naravno da treba bit neko na vlasti.Ali de konacno ,da na celnim mjestima budu neke nestranacke strucne osobe.A bas takve nam je trojka obecavala prije izbora 2022 g.Ma necu da mi na vlasti budu nikakva zla.Dosta vise.Ode zivot .Idemo dalje,glasacemo za druge.Hvala bogu imamo stotine stranaka.Dajmo sansu i drugim .Jel to u nekoj svetoj knjizi pise da se mora birat sdf ili trojkaSta stu to oni
Trojka je imala fenomenalnu sansu za zauvijek otjera sdf na smetljiste.Ali nisu,jer su nesposobni .Diletanti kojim je bitna samo fotelja.Jednog ramu isaka ce progutat zbog fotelja.Ekonomski su nas unistili.A bas tu su trebali da nas ojacaju.Sve su zasrali,svojim nakaradno populistickim odlukama.I to od likova koji nikad nisu zaradili jednu marku.Samo prave reforme nas mogu izvuc.A i tu je trojka slagala,jer obecavala je upravo te reforme javnog sektora.Gdje vise nece biti stranackih uhljeba,koji su paraziti ove drzave.A trojka samo nastavila gdje je sdf stao.Ubacise i oni u javni sektor svoje uhljebe..
-
moimoi
#103733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Po ovom komentaru, nemas vise od 20god.?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:35Naravno da treba bit neko na vlasti.Ali de konacno ,da na celnim mjestima budu neke nestranacke strucne osobe.A bas takve nam je trojka obecavala prije izbora 2022 g.Ma necu da mi na vlasti budu nikakva zla.Dosta vise.Ode zivot .Idemo dalje,glasacemo za druge.Hvala bogu imamo stotine stranaka.Dajmo sansu i drugim .Jel to u nekoj svetoj knjizi pise da se mora birat sdf ili trojkamoimoi wrote: ↑18/02/2026 10:25Valjda ti je jasno da neko na vlasti mora biti?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:09 Jeste li me mozda vidili na temama df ili sda ,da branim te stranke![]()
Samo biras MANJE zlo.
A skontati sta je manje zlo?! Pa to barem nije tesko.Sta stu to oni
Valjda ti je jasno koje su najjace stranke i da taj tvoj idealizam ne pije vode u realnom svijetu.
-
Ci-Nick
#103734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poštenje nije jedini uslov za uspjeh. Treba ući u materiju. Dovedi sad potpuno nove ljude, nek su i obrazovani, i pošteni i dobri u svojoj struci, opet im treba 5 godina da shvate kako funcioniše sistem , gdje su nedostaci i kako ih otkloniti sa sredstvima koja su na raspolaganju. Trenutna Vlast u Sarajevu je tek pronašla nekakav ritam i sad ih zamjeniti sa starim, nekažnjenim lopovima ili novim amaterima, to bi bio promašaj.Better Man wrote: ↑18/02/2026 10:46Glavni problem ovdje što se sve gleda jesi li za SDA i njihove satelite ili si za Trojku. Kad naučimo na izborima birati na način da kad kažnjavamo one koji su loši ne biramo one prethodne koji su glavni krivci za sve loše i koji su sve popljačkali i uništili, već da biramo potpuno nove ljude koji nikad nisu bili vlasti niti dio postojećih stranaka.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:35Naravno da treba bit neko na vlasti.Ali de konacno ,da na celnim mjestima budu neke nestranacke strucne osobe.A bas takve nam je trojka obecavala prije izbora 2022 g.Ma necu da mi na vlasti budu nikakva zla.Dosta vise.Ode zivot .Idemo dalje,glasacemo za druge.Hvala bogu imamo stotine stranaka.Dajmo sansu i drugim .Jel to u nekoj svetoj knjizi pise da se mora birat sdf ili trojkaSta stu to oni
-
svesuper25
#103735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nekad bile najace,sva sreca vise nisu.Penzici vecinom za njih glasali.Sva sreca dolazi nova omladina, koja ranije nije masovno glasala.A evo konacno omladina se budi,ima nekakve nade.moimoi wrote: ↑18/02/2026 10:58Po ovom komentaru, nemas vise od 20god.?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:35Naravno da treba bit neko na vlasti.Ali de konacno ,da na celnim mjestima budu neke nestranacke strucne osobe.A bas takve nam je trojka obecavala prije izbora 2022 g.Ma necu da mi na vlasti budu nikakva zla.Dosta vise.Ode zivot .Idemo dalje,glasacemo za druge.Hvala bogu imamo stotine stranaka.Dajmo sansu i drugim .Jel to u nekoj svetoj knjizi pise da se mora birat sdf ili trojkaSta stu to oni
Valjda ti je jasno koje su najjace stranke i da taj tvoj idealizam ne pije vode u realnom svijetu.
Cuj najace stranke
-
moimoi
#103736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet pitanje, koja bi to nepoznata stranka prekucala glasove sda, df,sdp,ns,nip?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 11:03Nekad bile najace,sva sreca vise nisu.Penzici vecinom za njih glasali.Sva sreca dolazi nova omladina, koja ranije nije masovno glasala.A evo konacno omladina se budi,ima nekakve nade.moimoi wrote: ↑18/02/2026 10:58Po ovom komentaru, nemas vise od 20god.?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 10:35 Naravno da treba bit neko na vlasti.Ali de konacno ,da na celnim mjestima budu neke nestranacke strucne osobe.A bas takve nam je trojka obecavala prije izbora 2022 g.Ma necu da mi na vlasti budu nikakva zla.Dosta vise.Ode zivot .Idemo dalje,glasacemo za druge.Hvala bogu imamo stotine stranaka.Dajmo sansu i drugim .Jel to u nekoj svetoj knjizi pise da se mora birat sdf ili trojkaSta stu to oni
Cuj najace strankePa ti nemas vise od 20 g.Da su najace ,onda ne bi im trebale razne koalicije.Onda bi sam sdp ,bez nip-a i nase stranke pravili vlast.Isto tako i sda,trebaju mu df i sbih za vlast i masa nekakvih manjih stranaka.
Dakle, sve navedene stranke?? Koja stranka? Da moze opstati sama.. bez koalicije sa ijednom navedenom.
- drndalo
#103737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Emela, ne rise majke ti!kakotakonikako wrote: ↑17/02/2026 21:35 Emela Burdžović: Trojka je nametnula, čak i nama novinarima, da se osjećamo kao botovi SDA ako kritikujemo njihove poteze.
![]()
-
svesuper25
#103738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebaju nam reformisti Ante Markovica.moimoi wrote: ↑18/02/2026 11:10Opet pitanje, koja bi to nepoznata stranka prekucala glasove sda, df,sdp,ns,nip?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 11:03Nekad bile najace,sva sreca vise nisu.Penzici vecinom za njih glasali.Sva sreca dolazi nova omladina, koja ranije nije masovno glasala.A evo konacno omladina se budi,ima nekakve nade.
Cuj najace strankePa ti nemas vise od 20 g.Da su najace ,onda ne bi im trebale razne koalicije.Onda bi sam sdp ,bez nip-a i nase stranke pravili vlast.Isto tako i sda,trebaju mu df i sbih za vlast i masa nekakvih manjih stranaka.
Dakle, sve navedene stranke?? Koja stranka? Da moze opstati sama.. bez koalicije sa ijednom navedenom.
-
svesuper25
#103739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta jedrndalo wrote: ↑18/02/2026 11:11Emela, ne rise majke ti!kakotakonikako wrote: ↑17/02/2026 21:35 Emela Burdžović: Trojka je nametnula, čak i nama novinarima, da se osjećamo kao botovi SDA ako kritikujemo njihove poteze.
![]()
-
moimoi
#103740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zaboravio si #svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 11:12Trebaju nam reformisti Ante Markovica.moimoi wrote: ↑18/02/2026 11:10Opet pitanje, koja bi to nepoznata stranka prekucala glasove sda, df,sdp,ns,nip?svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 11:03 Nekad bile najace,sva sreca vise nisu.Penzici vecinom za njih glasali.Sva sreca dolazi nova omladina, koja ranije nije masovno glasala.A evo konacno omladina se budi,ima nekakve nade.
-
JovicSA
#103741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda treba nova stranka tipa "Most" kao u Hrvatskoj koja neće biti ni SDA ni Trojka, ni SDP...nedo Bog SBB i S.BiH.
Ovo je dobro...

Ovo je dobro...
P.S Je li ono danas plenum ispred Muzeja, dolazi i Hana...Tužilaštvo KS o nesreći u Sarajevu: "Izuzeto 10 snimaka videonadzora sa svih okolnih objekata"
- Qler
#103742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najveci problem je za koga glasati?
SDA i njeni sateliti ne dolaze u obzir
NS se dobro pokvarila
NiP - SDA jugend..osno stranke čini SDA kadar... rade dobar posao, relativno, ali opet....
SDP - ima meni najblizu ideologiju, ali osim Štete ne možeš vala reći da ovi rade dobar posao...
SBiH - Semir, isprdak SDA koji je od tamo otišao jer nije dobio šta je htio, a ne jer se nije slagao sa politikom
Eto, za koga glasati? Stranku penzionera? Ima li još onih komunista?
NS se dobro pokvarila
NiP - SDA jugend..osno stranke čini SDA kadar... rade dobar posao, relativno, ali opet....
SDP - ima meni najblizu ideologiju, ali osim Štete ne možeš vala reći da ovi rade dobar posao...
SBiH - Semir, isprdak SDA koji je od tamo otišao jer nije dobio šta je htio, a ne jer se nije slagao sa politikom
-
JovicSA
#103743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imaš Damira Nikšića, on je najbliži ideološki onim komunistima.Qler wrote: ↑18/02/2026 11:24 Najveci problem je za koga glasati?
NS se dobro pokvarila
- ranger
#103744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa realno i za koga god glasas i taj sve i da pobijedi mora u koaliciju s nekimQler wrote: ↑18/02/2026 11:24 Najveci problem je za koga glasati?
NS se dobro pokvarila
jednostavno tako politika funkcionise samo prosjecan glasac nema dovoljno mozga da tako razmislja
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#103745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Better Man wrote: ↑18/02/2026 10:46 Glavni problem ovdje što se sve gleda jesi li za SDA i njihove satelite ili si za Trojku. Kad naučimo na izborima birati na način da kad kažnjavamo one koji su loši ne biramo one prethodne koji su glavni krivci za sve loše i koji su sve popljačkali i uništili, već da biramo potpuno nove ljude koji nikad nisu bili vlasti niti dio postojećih stranaka.
Pa vidi, Naša stranka je, recimo, prilično nov politički subjekat ali, što se mene tiče, osim viška snobizma i elitizma, malo su šta pokazali.
Možda su došli kao novi ali im nije puno trebalo da usvoje već uhodane metode obnašanja vlasti.
Uprkos predizbornim obećanjima, nisu bili nimalo gadljivi kada su fotelje i funkcije u pitanju.
Pogazili većinu principa koje su zagovarali dok su bili opozicija. Partija čiji je ministar sa radnog mjesta odveden u pritvor.
Nisam glasao za njih (niti za bilo koga sada već preko 20 godina) ali su mi vjerovatno najveće razočaranje.
Ovo ostalo su derivati i nusprodukti dvije, a ako računam i Hercegovinu, onda tri glavne, ideološki možda suprotstavljene ali u praksi veoma slične partije, tako da ne vrijedi trošiti riječi da bih objasnio zašto nemam za koga glasati.
- Qler
#103746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta će sam... al dobar prijedlog
nema oko sebe svitu da se udruže i kradu 
- muha_sa
#103747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bila je GDS--Ibro Spahic okupio intelektualce i strucnjake--ne travnicke nit kiseljacke vec prave.Qler wrote: ↑18/02/2026 11:24 Najveci problem je za koga glasati?
NS se dobro pokvarila
Glasali clanovi familije
Ta ce oni--daj nam naše.
-
svesuper25
#103748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislis preletacaJovicSA wrote: ↑18/02/2026 11:25Imaš Damira Nikšića, on je najbliži ideološki onim komunistima.Qler wrote: ↑18/02/2026 11:24 Najveci problem je za koga glasati?
NS se dobro pokvarila
Takvi nikad ne smiju vise uc u politiku .Sad kao on nezavnisni parlamentarac.Supljator i levat.
-
NediM17
#103749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A profa Hadzikadic? 
-
svesuper25
#103750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kako je u Hrvatskoj ,tj u Zagrebu stranka Mozemo napravila bum.Dosli novi mladji ljudi ,koji nikad nisu bili u politici.
Takvi nam i ovde trebaju.A ne jedne te iste face, koje gledamo preko 20 godina.
Takvi nam i ovde trebaju.A ne jedne te iste face, koje gledamo preko 20 godina.