Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Filter wrote: ↑17/02/2026 16:02
vidim jutros su upalili ogranicenje na 60 autoputu, a mescini sam malo brze od 60 vozio. da li da se nadam srdacnim pozdravima?
Jok brate.
Radari i kamere su na fiksnom ograničenju.
Ovo na adaptivnom semaforu ti dođe kao savjetodavno, šta bi pametan čovjek trebao uraditi.
vidim jutros su upalili ogranicenje na 60 autoputu, a mescini sam malo brze od 60 vozio. da li da se nadam srdacnim pozdravima?
Jok brate.
Ovo na adaptivnom semaforu ti dođe kao savjetodavno, šta bi pametan čovjek trebao uraditi.
BTW. ni ja nikad ne ispoštujem.
E fala. Tako nekako se i meni po sjecanju vrtilo, al kontam mozebit sam sta prespavao.
Samo ispravka, iako nisu sinhronizovani s radarima, ograničenja brzine na promjenjivim znakovima su jednako obavezujuca kao i ogranicenja na standardnim saobraćajnim znakovima
oXavier wrote: ↑17/02/2026 18:05
Samo ispravka, iako nisu sinhronizovani s radarima, ograničenja brzine na promjenjivim znakovima su jednako obavezujuca kao i ogranicenja na standardnim saobraćajnim znakovima
Ja imam zelju da me snimi kamera na znakovima privremene signalizacije i namjerno vozim iznad prikazanog ogranicenja, jer sam 10000% siguran da nisu pribavili dozvole i procedure za postavljanje privremenih znakova. Jebi ga ne ide mi, nikada kamera nije snimala na tom privremenom ogranicenju
oXavier wrote: ↑17/02/2026 18:05
Ja imam zelju da me snimi kamera na znakovima privremene signalizacije i namjerno vozim iznad prikazanog ogranicenja, jer sam 10000% siguran da nisu pribavili dozvole i procedure za postavljanje privremenih znakova. Jebi ga ne ide mi, nikada kamera nije snimala na tom privremenom ogranicenju
Kakve dozvole? ZOOBS te obavezuje da postujes promjenjivu signalizaciju.
Last edited by muki_muky on 17/02/2026 19:22, edited 1 time in total.
muki_muky wrote: ↑17/02/2026 19:20
Kakve dozvole? ZOOBS te obavezuje da postujes i promjenjivu signalizaciju.
Ne obavezuje na znakove koji se stave pored puta kada su radovi. Za takvu izmjenu signalizacije MORA postojati procedura, a kako rekoh, siguran sam da je niko ne je ni 2%.
Ne pricam o promjenjivim digitalnim znakovima na AP, tu ne znam proceduru, mozda dobijemo info, no za ovo gore sam siguran kako sam i naveo. Ne postoji mogucnost da neko vrsi radove i stavi znak, bez da je provedena procedura i dobijanje saglasnosti za izmjenu signalizacije.
Ne obavezuje na znakove koji se stave pored puta kada su radovi. Za takvu izmjenu signalizacije MORA postojati procedura, a kako rekoh, siguran sam da je niko ne je ni 2%.
Ne pricam o promjenjivim digitalnim znakovima na AP, tu ne znam proceduru, mozda dobijemo info, no za ovo gore sam siguran kako sam i naveo. Ne postoji mogucnost da neko vrsi radove i stavi znak, bez da je provedena procedura i dobijanje saglasnosti za izmjenu signalizacije.
Ja sam govorio o promjenjivoj signalizaciji na autoputu.
Ti znaš da nisu pribavljena odobrenja vezano za elaborat privremene saobraćajne signalizacije u toku radova na autocesti?
Jok brate.
BTW. ni ja nikad ne ispoštujem.
Mala korekcija - nije savjetodavno već obavezno ograničenje brzine. Fiksni te radar neće skinut ali presretač može ako hoće.
escobar__ wrote: ↑18/02/2026 08:47
Mala korekcija - nije savjetodavno već obavezno ograničenje brzine.
Ama, nije moj sarkazam izgleda jasan.
Svaki znak, digitalni ili fizički, ima jednaku važnost, samo što te na tim adaptivnim neće kamera slikat, pa su vozaču na volju šta će sa tim.
escobar__ wrote: ↑18/02/2026 08:47
Mala korekcija - nije savjetodavno već obavezno ograničenje brzine.
Ama, nije moj sarkazam izgleda jasan.
Svaki znak, digitalni ili fizički, ima jednaku važnost, samo što te na tim adaptivnim neće kamera slikat, pa su vozaču na volju šta će sa tim.
Naslovnica wrote: ↑17/02/2026 20:16
Ti znaš da nisu pribavljena odobrenja vezano za elaborat privremene saobraćajne signalizacije u toku radova na autocesti?
Naslovnica wrote: ↑17/02/2026 20:16
nauticamid wrote: ↑10/02/2026 23:33
Prije nekih pola sata dvojica drotova "snimaju brzinu" onim pistoljem(rucni radar) na relaciji od skretanja za Robot pa prema terminalu u Rajlovcu. Mrkli mrak, a oni na po ceste stoje i snimaju .
Sta uopste mogu? Jedino da nekoga na licu mjesta zaustave, ako ih ko ne pokupi u onom mraku.
Snimaju li vozila ti radari, postoje li fotografije kao dokaz?
Mislim da ono cudo ne snima nista osim brzine.
To su oni radari gdje mene snime da sam prekoracio, a onda tebi poture da si ti toliko vozio i uzmu od tebe cvaju, ko nece ti pisati kaznu..