To sto plate dobijaju iz budzeta i ostale troskove ne znam sta ti znaci u kontekstu uticaja na pravosudje?benzapen wrote: ↑17/02/2026 17:49 Budžet se određuje i za pravosuđe. Šta misliš odakle se pravosuđe finansira? Ministarstvo određuje organizaciju sudova i ostalih pravnih organa. Vidjeti pod formiranje specijalnog tužilaštva Poskok. Šta misliš da su sami sebe osnovali i imenovali hdz ovca za glavnog tužioca? Imenovanjima vršiš trgovinu uticajem. Kao što zaposliš stranačkog pajdu i rođaka direktora Federalne uprave policije iz Olova na mjesto izvršnog direktora bh pošte. I nisi ti nikakav istražni organ da ti odgovaram, nema više udbe. Mada ima udbaša koliko hoćeš. Sve ovo možeš pronaći na internetu.
Sta, neces im platu dati?
Zakon o budzetu se po zakonu mora donijeti, plate isplatiti. Mislis da ministar finansija ne potpise transu? Ide u pritvor i pokrece se postupak dok kaze keks za zloupotrebu polozaja.
Jos nijedna vlast se nije usudila preko budzeta nesto probati.
Ministastvo ne odredjuje organizaciju...odredjuje se zakonom, i to federalnim. Kanton ne moze nista oko toga. Ne moze ni federalno ministarstvo pravde.
Ne kontam, kakav uticaj imenovanjima?
Preko vstv pravosudje samo imenuje suce i tuzioce.
Ne moras ba nista meni odgovarati. I ovo moje nije znanje sa interneta.
Ja zelim da skinem koprenu narodu od laznog narativa - uticaj na pravosudje.