SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ljubijankic

#103301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubijankic »

Chmoljo wrote: 16/02/2026 13:54
benki2 wrote: 16/02/2026 13:52 Pa trojka je na vlasti u kantonu 12 godina, logicno da je njihova krivica najveca. To isto tako ne oslobadja ni one prije njih krivice, ali ne u toj mjeri. GRAS je jedno leglo ubleha, firma u kojoj je barem trecina radnika visak, naravno da jedva kraj s krajem sastavljaju kad imaje tolike neradnike na teretu. Tu najvise trpi vozni park i odrzavanje istog.
šta 12 brate, 32 godine.
Još prije rata došli na vlast. Prije II svjetskog rata, ne ovog sad :bih: :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#103302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

BHF_Manijak wrote: 16/02/2026 13:52 Slazem se da je najveca odgovornost na GRAS-u i da bi na njih sve trebalo biti usmjereno. Ako nije do njih, nemaju uslova, cega vec - onda neka oni se obrate onom kome treba.

Neuslovna vozila - nemojte vozit. Imate problem? Adresirajte ga, nego je kod nas kao i za sve politike - ma hajde nece, jebat ga, guraj kako moze itd...

Sve do jednom, a to jednom onda obicno biude kataklizma.
direktnu odgovornost će imati menadžment ako postoje dokazi o upozoravanju na probleme u radu tramvaja, upozorenja da može biti fatalnih posljedica, a da se menadžment sistematski oglušivao na ovo i nije adresirao nikada prema višim nivoima.

meni je nejasno da sada vozači izlaze sa pričom da vozaju potencijalna oružja masovnog ubistva, a znali su zbog svojih plata i doprinosa blokirati grad.

mislim, neka su, imaju pravo, rade to i radnici velikih aviokompanija. ništa tu nema neshvatljivo. ali ako su mogli za to, kako nisu za ovo?
benzapen

#103303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

benki2 wrote: 16/02/2026 13:52 Pa trojka je na vlasti u kantonu 12 godina, logicno da je njihova krivica najveca. To isto tako ne oslobadja ni one prije njih krivice, ali ne u toj mjeri. GRAS je jedno leglo ubleha, firma u kojoj je barem trecina radnika visak, naravno da jedva kraj s krajem sastavljaju kad imaje tolike neradnike na teretu. Tu najvise trpi vozni park i odrzavanje istog.
Sva javna preduzeća su leglo kriminala i nerada. Neka manje,neka više. Vidjeti pod RAD i zimsko održavanje cesta u kantonu. Vlasti se mijenjaju, ali problemi uvijek ostaju. Mene nervira ovo na rende kora, kriva je sda a eto sdp nije. I obrnuto. Krivi su svi, a najviše krivi oni koji su trenutno na vlasti i upravljaju procesima. A znamo ko trenutno upravlja, i ko će za ovo odgovarati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#103304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Chmoljo wrote: 16/02/2026 13:57
BHF_Manijak wrote: 16/02/2026 13:52 Slazem se da je najveca odgovornost na GRAS-u i da bi na njih sve trebalo biti usmjereno. Ako nije do njih, nemaju uslova, cega vec - onda neka oni se obrate onom kome treba.

Neuslovna vozila - nemojte vozit. Imate problem? Adresirajte ga, nego je kod nas kao i za sve politike - ma hajde nece, jebat ga, guraj kako moze itd...

direktnu odgovornost će imati menadžment ako postoje dokazi o upozoravanju na probleme u radu tramvaja, upozorenja da može biti fatalnih posljedica, a da se menadžment sistematski oglušivao na ovo i nije adresirao nikada prema višim nivoima.

meni je nejasno da sada vozači izlaze sa pričom da vozaju potencijalna oružja masovnog ubistva, a znali su zbog svojih plata i doprinosa blokirati grad.

mislim, neka su, imaju pravo, rade to i radnici velikih aviokompanija. ništa tu nema neshvatljivo. ali ako su mogli za to, kako nisu za ovo?
Pa i ovo što advokat priča jutros, citiram:
Advokat vozača: Imam evidenciju prema kojoj je tramvaj iz nesreće prošle godine 50 puta bio isključen iz saobraćaja
Ovo nije nikakva odbrana. Ko normalan želi sjesti i voziti ovo? Nemojte mi molim vas o plati i strahu od otkaza, pričamo o GRAS-u.

AKO je ovo sve istina, onda skoro pa kompletan GRAS treba procesuirati jer puštaju u promet vozila koja u svakom trenutku mogu usmrtiti tonu ljudi.
emmir1

#103305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emmir1 »

benzapen wrote: 16/02/2026 13:36
emmir1 wrote: 16/02/2026 13:20
benzapen wrote: 16/02/2026 13:14
Ako sam dobro razumio, sve dobro što je neko uradio automatski treba da oslobađa odgovornosti tu osobu od svega što je loše urađeno, pa čak i ubistva?

Znaci ova vlast je ubila momka na stajalistu?

Po meni ga je ubio SDA tramvaj, a ova vlast aktivno mijenja te tramvaje i nabavlja nove

Na kraju nesrece se desavaju svugdje u svijetu.

Po meni za ovu nesrecu vlada i premijer nisu krivi.
Treba utvrdit odgovornost vozaca, ali vidim njega slave kao da je heroj.
Dalje da istraga pokaze sta je sa tramvajem, ako je bio neispravan, onda odgovara voditelj odrzavanja u Grasu, posljedicno i direktor GRASa

Sve ostalo je valjanje u blatu i politikanstvo, odnosno jeftini populizam
Hajmo činjenično. Ovaj konkretan tramvaj je nabavio grad Sarajevo, 80 i neke godine. Tad je je na vlasti bio SK BiH, kako je i sada na vlasti pravni slijednik tog SK, SDP BiH.
I pticama na grani je jasno da je kompletna vladajuća politička bulumenta upregla svu policijsko-tužilačku kamarilu da po svaku cijenu učini vozača isključivo odgovornim za nesreću. Zbog čega? Pa zbog toga da se zaštiti čedo, projekat sokolačkog studenta, koji je na osnovu grasa izgradio svoju karijeru. A tako i izbornu kampanju svoje stranke. SDA lešinari naravno, ali ništa manje ni više nego je to SDP i ostali radili kad su im pozicije bile zamijenjene. Ne vidimo dubiozne hašomane kako idu svirati s ovom djecom na ulici sa zahtjevima za istinom i boljitkom.
Valjanje u blatu i populizam, naravno da jeste. Batina uvijek ima 2 kraja, samo što je drugačije kad ti nisi taj koji držiš batinu.

Da se bavimo onda cinjenicama.

Da li je taj student sokolacki uradio brutalnu modernizaciju saobracaja u Sarajevu?
Od pruga, novih vozila, podigao plate, rijesio socijalna pitanja radnicima...itd...itd.

Ako jeste, a jeste.
Onda neka gradi svoju politicku karijeru, dao Bog da svi na ovaj nacin grade svoje politicke karijere.
Pandakonda

#103306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pandakonda »

Vozac u tom kontekstu moze biti kriv ako je sjeo da upravlja vozilom za koje se zna da nije ispravno i da ima problema. Nema sanse da bi me neko natjerao da vozim takvo vozilo pogotovo kada je u pitanju javni prevoz
Better Man

#103307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

Ovo je 7 godina vlasti kad se odbije vlast koalicije Petak 13.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#103308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 16/02/2026 13:59

Pa i ovo što advokat priča jutros, citiram:
Advokat vozača: Imam evidenciju prema kojoj je tramvaj iz nesreće prošle godine 50 puta bio isključen iz saobraćaja
Ovo nije nikakva odbrana. Ko normalan želi sjesti i voziti ovo? Nemojte mi molim vas o plati i strahu od otkaza, pričamo o GRAS-u.

AKO je ovo sve istina, onda skoro pa kompletan GRAS treba procesuirati jer puštaju u promet vozila koja u svakom trenutku mogu usmrtiti tonu ljudi.
upravo tako. uposlenici državnih preduzeća strahuju za svoja radna mjesta. ma hajde.

povjerovao bih da je pojedinac u pitanju, jer su šikaniranja u javnim službama i preduzećima ne tako rijetka. ali da cijeli dio preduzeća i to od krucijalnog značaja bude prisiljen da šuti :roll:

ma daj bogati...
made_in_sarajevo

#103309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

ovaj se ko trudi i onda izvali sokolacki student gradi karijeru u grasu. ne mogu se sakriti nikako dzaba im.

nego kad vas taj sokolacki student toliko boli, majku mu jebem sto se niko od ekstremnih strucnjaka sa UNSA fakulteta nije usudio uraditi ovo sto je sokolacki uradio? sta je bilo, gdje zapelo, dodik im nije dao da u kantonu sarajevu nabave tramvaje NOVE, rekonstruisu kompletnu prugu, a ne da krpe na krpe udaraju, pa urade i prugu za hrasnicu, pa i za dobrinju. jesu to sve stari projekti, pa sto nista od ovoga nisu uradili osim sto su isli po turskoj i moljakali donacije. sto bas sokolacki fakultet da ponizi UNSA?

jos nesto ta sda-avaz prica trojka je 12 godina. kao prvo iz nipa ima ljudi koji su tad u sda bili i to NE MOZE I NECE BITI da je trojka vlast. u to vrijeme nip i trojka nisu ni postojali, nasa stranka bila priznata u 5 ulica, a sdp se koprco. to 12 godina moze samo sebija prosipati zahiragicu dok ovom bale cure dok herojina prica. bas tih 12 godina vas zivotom boli sto vas je konakovic isprozivo javno da je stranka bitnija od naroda i drzave. mogao je ne znam ti ko sjediti, ali se radilo sta sda kaze. kad su dosli neki drugi koji misle svojom glavom svi su brze bolje otisli iz sda.

SDA je od rata do sestorke sve bila u vlasti. necemo se lagati ako je premijer bio iz sbih naprimjer, a gdje su ministri i direktori? ipak to ne odgovara za pricu pa cemo se drzati samo zvizdida,konakovica koji su napustili sda i samim ti nije sda 2007 bila vlast nego trojka?

zeleni fasisti i vasi sateliti pusite ga, u Sarajevo necete vise nikad makar cetnici niz vraca sad krenuli.

djeci reci da su sutra u skolama, ako ne budu ima policija i da djeluje prema zakonu. jesu li se bar dogovorili sa zahtjevima i sta hoce i kad dobiju sta hoce, sta ce dalje onda? evo pala vlada, dao direktor ostavku i sta sad, kud dalje, kako dalje?
BHF_Manijak

#103310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHF_Manijak »

Svakako i slazem se sa svim, ne samo u njihovoj struci nego u svakoj mogucoj. Ako nemas uslovaza rad - ne radis! Posebno struke u kojima potencijalno i druge ugrozavas.
Zato kazem to je preduzece koje treba ispitati og lave do pete, vozac je u ovom slucaju sako kolateral.

Meni i sad ne ide u glavu kako smjelo sjedaju u to i voze, ako su svjesni opasnosti. Kaze plate, porodice, sve u nadi "nece meni" - sve ja to razumijem, ali brate vozis oruzje doslovno.
toska

#103311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by toska »

benzapen wrote: 16/02/2026 13:36 ...
Valjanje u blatu i populizam, naravno da jeste. Batina uvijek ima 2 kraja, samo što je drugačije kad ti nisi taj koji držiš batinu.
Bravo.

Ulica tuži i presuđuje, a sudstvo prihvata.
JovicSA

#103312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

Po meni vozač bez obzira na sve snosi dio odgovornosti. Taman da kaže završni izvještaj riknula cicnilezna pa napravila belaj vozač je očito reagovao na pogrešan način sudeći po kontradiktornim opisima svjedoka, njega i advokata. Pitam sada da li u GRAS-u imaju trening hitnog zaustavljanja vozila? :shock: Znaju li tačno kako i koje sklopke i sistemi mogu zaustaviti vozili i isključiti ga sa napajanja?

Znam da to ne rade, nema niakkvih vježbi ni simulacija, mnogi znaju samo osnove upravljanja.
Haris033

#103313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris033 »

Nakon tragične nesreće sa sarajevskim tramvajem, smrti mladog čovjeka, protesta građana i ostavke premijera KS, postavlja se logično pitanje odgovornosti i na višim nivoima vlasti. Ako smo spremni izaći na ulice zbog zastarjele gradske infrastrukture, zašto šutimo o daleko većem broju poginulih na magistralnim cestama širom Federacije?

Da li bi ljudi koji su izgubili život na putu Sarajevo–Mostar, Sarajevo–Tuzla ili Zenica–Doboj danas bili živi da je izgrađen autoput, posebno na dionicama gdje je odavno trebao postojati Koridor Vc?

Magistralne ceste građene u vrijeme Tita danas su isto što i stari sarajevski tramvaji, infrastruktura pregazena vremenom, opasna i neadekvatna za današnji promet. Novi tramvaji i pruga simbol su sigurnosti i modernizacije, isto kao što je autoput simbol spašenih života.

Svaka pogibija na magistralnom putu je ista tragedija kao i pogibija od starog tramvaja, samo što se dešava tiše, bez kamera i bez protesta.
Zato se odgovornost ne smije zaustaviti na Kantonu Sarajevo. Demonstracije trebaju biti i ispred Vlade Federacije BiH i JP AC FBiH, zbog štumanja tendera EA i Heringu, jer infrastruktura nije pitanje politike, nego pitanje života i smrti.
adnante

#103314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by adnante »

Trappist wrote: 16/02/2026 12:30 je li te stid barem malo...
botovi vs botovi. Generalno pokazujete da ste ista, da ne napisem sta :) Nema razlike izmedju vas botova.
basicm

#103315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

made_in_sarajevo wrote: 16/02/2026 14:04 ovaj se ko trudi i onda izvali sokolacki student gradi karijeru u grasu. ne mogu se sakriti nikako dzaba im.

nego kad vas taj sokolacki student toliko boli, majku mu jebem sto se niko od ekstremnih strucnjaka sa UNSA fakulteta nije usudio uraditi ovo sto je sokolacki uradio? sta je bilo, gdje zapelo, dodik im nije dao da u kantonu sarajevu nabave tramvaje NOVE, rekonstruisu kompletnu prugu, a ne da krpe na krpe udaraju, pa urade i prugu za hrasnicu, pa i za dobrinju. jesu to sve stari projekti, pa sto nista od ovoga nisu uradili osim sto su isli po turskoj i moljakali donacije. sto bas sokolacki fakultet da ponizi UNSA?

jos nesto ta sda-avaz prica trojka je 12 godina. kao prvo iz nipa ima ljudi koji su tad u sda bili i to NE MOZE I NECE BITI da je trojka vlast. u to vrijeme nip i trojka nisu ni postojali, nasa stranka bila priznata u 5 ulica, a sdp se koprco. to 12 godina moze samo sebija prosipati zahiragicu dok ovom bale cure dok herojina prica. bas tih 12 godina vas zivotom boli sto vas je konakovic isprozivo javno da je stranka bitnija od naroda i drzave. mogao je ne znam ti ko sjediti, ali se radilo sta sda kaze. kad su dosli neki drugi koji misle svojom glavom svi su brze bolje otisli iz sda.

SDA je od rata do sestorke sve bila u vlasti. necemo se lagati ako je premijer bio iz sbih naprimjer, a gdje su ministri i direktori? ipak to ne odgovara za pricu pa cemo se drzati samo zvizdida,konakovica koji su napustili sda i samim ti nije sda 2007 bila vlast nego trojka?

zeleni fasisti i vasi sateliti pusite ga, u Sarajevo necete vise nikad makar cetnici niz vraca sad krenuli.

djeci reci da su sutra u skolama, ako ne budu ima policija i da djeluje prema zakonu. jesu li se bar dogovorili sa zahtjevima i sta hoce i kad dobiju sta hoce, sta ce dalje onda? evo pala vlada, dao direktor ostavku i sta sad, kud dalje, kako dalje?
To jarane!
DaysleepeR

#103316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Još samo da narod skonta da je za Jablanicu nadležno Tužilaštvo HNK i gdje će nam kraj biti.

Za sada 0 protesta u HNK za Jablanicu.
kera1231

#103317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kera1231 »

Znači vozač je mogao zakočiti tom kočnicom koja je iznad glave, ali nije jer je pao.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#103318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by teskeredzic_22 »

Pandakonda wrote: 16/02/2026 13:46
teskeredzic_22 wrote: 16/02/2026 13:33

Nisu krivi ali jesu odgovorni.

Odgovorni su i svi vozačevi direktni nadređeni , zatim svi oni koji su vozilo pustili u saobraćaj a direktni krivac je isključivo vozač.

Njegova kazna će biti proporcionalna svim (ne)olakotnim okolnostima po njega.
Moze li samo objasnjenje kako je vlada ks "odgovorna" ako oni nemaju nikakvog kontakta sa tramvajima? Ja bi razumio da su odgovorni ako su recimo licno rekli da voze ceski tramvaji iako se znalo da su pokvareni. Ali ovako mislim da se samo fura neki populizam od strane nase stranke.

Iskreno ako cemo gledati odgovornost vise su je imali za ovaj snijeg zadnji sto je pao nego za ovu nesrecu
Ni Branko Ružić nije pucao u djecu u Ribnikaru pa je momentalno jedini od cijele Vučićeve vlade podnio ostavku , momentalno , nije čekao nikakve proteste.

Čak je i ćacijevsko g.... bivši premijer Vučević podnio ostavku nakon nadstrešnice i mjeseci natezanja.

Postoji nešto što se zove moralna odgovornost.

Da su nadležni GRAS-a direktno suodgovorni s vozačem - utvrdiće vještaci , tužilaštvo i sud i u skladu s time direktno (ne)teretiti vozača ili druge.
Last edited by teskeredzic_22 on 16/02/2026 14:15, edited 1 time in total.
QSuzi

#103319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by QSuzi »

kako je pao kad svjedoci kažu da je zvonio i mahao rukama?
JovicSA

#103320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

kera1231 wrote: 16/02/2026 14:11 Znači vozač je mogao zakočiti tom kočnicom koja je iznad glave, ali nije jer je pao.
Ako je pao kako je mahao i davao zvučne signale postavlja se pitanje. Očigledno ona mala što je bila na tel. pozivu Hayat d aje plaćena i instruirana d to izjavi. Vrlo sumnjiva izjava od prvog momenta.
adnante

#103321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by adnante »

Ateista wrote: 16/02/2026 13:52 Joj sto ne mogu lupanja gluposti, hapsenje vozaca se podrazumijeva kao i kod svake slicne nesrece, nema to veze sa politikom.
Ne znaju jer jebeni mediju to ne navedu. Kada god je smrtni ishod, ide apsana, osim mozda u slucaju efendica?

Isto tupav narod kada govori za zabranu prodaje nedljelom "Neka su i trgovci dobili slobodan dan, imaju i oni dusu". Kreteni kontaju da do sada nisu imali slobodan dan.
Pandakonda

#103322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pandakonda »

teskeredzic_22 wrote: 16/02/2026 14:13
Pandakonda wrote: 16/02/2026 13:46
teskeredzic_22 wrote: 16/02/2026 13:33

Nisu krivi ali jesu odgovorni.

Odgovorni su i svi vozačevi direktni nadređeni , zatim svi oni koji su vozilo pustili u saobraćaj a direktni krivac je isključivo vozač.

Njegova kazna će biti proporcionalna svim (ne)olakotnim okolnostima po njega.
Moze li samo objasnjenje kako je vlada ks "odgovorna" ako oni nemaju nikakvog kontakta sa tramvajima? Ja bi razumio da su odgovorni ako su recimo licno rekli da voze ceski tramvaji iako se znalo da su pokvareni. Ali ovako mislim da se samo fura neki populizam od strane nase stranke.

Iskreno ako cemo gledati odgovornost vise su je imali za ovaj snijeg zadnji sto je pao nego za ovu nesrecu
Ni Branko Ružić nije pucao u djecu u Ribnikaru pa je momentalno od cijele Vučićeve vlade podnio ostavku , momentalno , nije čekao nikakve proteste.

Postoji nešto što se zove moralna odgovornost.

Da su nadležni GRAS-a direktno suodgovorni s vozačem - utvrdiće vještaci , tužilaštvo i sud i u skladu s time direktno (ne)teretiti vozača ili druge.
U cemu se razlikuje moralna od obicne odgovornosti. Je li treba sad moj sef podnijeti ostavku radi necega sto sam ja pokvario iako sa tim nije imao nikakvog kontakta?
benzapen

#103323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

emmir1 wrote: 16/02/2026 14:01
benzapen wrote: 16/02/2026 13:36

Znaci ova vlast je ubila momka na stajalistu?

Po meni ga je ubio SDA tramvaj, a ova vlast aktivno mijenja te tramvaje i nabavlja nove

Na kraju nesrece se desavaju svugdje u svijetu.

Treba utvrdit odgovornost vozaca, ali vidim njega slave kao da je heroj.
Dalje da istraga pokaze sta je sa tramvajem, ako je bio neispravan, onda odgovara voditelj odrzavanja u Grasu, posljedicno i direktor GRASa

Sve ostalo je valjanje u blatu i politikanstvo, odnosno jeftini populizam
Hajmo činjenično. Ovaj konkretan tramvaj je nabavio grad Sarajevo, 80 i neke godine. Tad je je na vlasti bio SK BiH, kako je i sada na vlasti pravni slijednik tog SK, SDP BiH.
I pticama na grani je jasno da je kompletna vladajuća politička bulumenta upregla svu policijsko-tužilačku kamarilu da po svaku cijenu učini vozača isključivo odgovornim za nesreću. Zbog čega? Pa zbog toga da se zaštiti čedo, projekat sokolačkog studenta, koji je na osnovu grasa izgradio svoju karijeru. A tako i izbornu kampanju svoje stranke. SDA lešinari naravno, ali ništa manje ni više nego je to SDP i ostali radili kad su im pozicije bile zamijenjene. Ne vidimo dubiozne hašomane kako idu svirati s ovom djecom na ulici sa zahtjevima za istinom i boljitkom.

Da se bavimo onda cinjenicama.

Da li je taj student sokolacki uradio brutalnu modernizaciju saobracaja u Sarajevu?
Od pruga, novih vozila, podigao plate, rijesio socijalna pitanja radnicima...itd...itd.

Ako jeste, a jeste.
Onda neka gradi svoju politicku karijeru, dao Bog da svi na ovaj nacin grade svoje politicke karijere.
Što se mene tiče, neko ko najbližem saradniku Radovana Karadžića dao novac za diplomu, ne zaslužuje da bude ni predsjednik mjesne zajednice u svom podveleškom selu. Kamoli ministar bilo čega. Jer ako je to u stanju napraviti, ko zna na šta je još spreman.
A što se tiče rješavanja problema, nije ih pobogu iz sopstvenog džepa rješavao. Valjda to ide iz džepa svih nas. Doduše, nikad još nismo saznali koliko smo zaduženi za novu prugu i tramvaje, ali nadati se da ćemo nekad doći do tih informacija.
JovicSA

#103324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

Pogledajte reakciju demonstranata kada su čuli da je direktor GRAS-a podnio ostavku: "Idemo na čitav sistem"
Jasno je to od prvog trenutka ove hajke da je cilj rušenje i anarhija u KS, ali samo u KS, nedo Bog u Tuzli ili Banjaluci, Mostaru. Šta reći soim... :oops:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#103325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by teskeredzic_22 »

Pandakonda wrote: 16/02/2026 14:14
U cemu se razlikuje moralna od obicne odgovornosti. Je li treba sad moj sef podnijeti ostavku radi necega sto sam ja pokvario iako sa tim nije imao nikakvog kontakta?
Nikoga tvoj šef i ti ne zanimate osim vašeg vlasnika kapitala i vaše porodica , prijatelja za sve što radite.

Ako ti nekog ubiješ , odgovaraćeš ako si to učinio na milion načina iz milion razloga , povlači se odgovornost ili nevinost svih u ubistvu ako postoji i ona se dokazuje strukom ne Torabijevim pravilima i nagađanjima.

Ako se ne daj Bože desi javna tragedija poput ove , najsolidarnije što se može uraditi je da resorni ministar i vlada podnesu momentalne ostavke a ne da čekaju srednjoškolce u Titovoj , to je ljudski ako su imalo ljudi.

Očigledno im je bilo važnije da ostanu ministri.

Eto nisu više vlada i ministri. Šmrc.
Post Reply