Kako kome, nisu svima. Ali, to je druga tema.emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Momak pise, otac mu radio u Grasu, obolio i odvede ga na Podhrastove.
Medjutim nece da ga prime, nije mu knjizica ovjerena.
Covjek se vratio kucu, umro ubrzo.
Sta hoce da kaze.
Steta i nova uprava, nisu samo obnovili prugu, nabavili nove tramvaje, trolejbuse...nego su vratili dostojanstvo radniku Grasa, da ga u bankama ne gledaju poprijeko, da imaju ovjerene knjizice....
A znamo kako je bilo dok je bila SDA.
A moze se tu jos nabrajat, ulozeno u skole i obnove preko 100 miliona, socijalna izdavanja visestruko podignuta.
Porodilje dobijaju preko 1000 km, djeciji doplatak za sve bez uvjeta ko ima 3 plus djece.
Ovi kada protestuju i traze promjene, cisto da se zna da je promjena povratak nazad.
U sistem asimovanja
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Hakiz
#103251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drag_gost
#103252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kuci Sebija otvara peti sampanjac, Bake vec napusen.
-
MinistarKulture
#103253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad smo kod ovih ostavki, jesu li ljudi pozivali na ostavku Jusufa Bubice 2013.?
-
kinvart
- drug_profi
#103255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam, zgodno je imati razlog ne ići na nastavu.
Jer fakat više ne vidim šta se želi postići osim nereda.
Jer fakat više ne vidim šta se želi postići osim nereda.
- benzapen
#103256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako sam dobro razumio, sve dobro što je neko uradio automatski treba da oslobađa odgovornosti tu osobu od svega što je loše urađeno, pa čak i ubistva?emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Sta hoce da kaze.
Steta i nova uprava, nisu samo obnovili prugu, nabavili nove tramvaje, trolejbuse...nego su vratili dostojanstvo radniku Grasa, da ga u bankama ne gledaju poprijeko, da imaju ovjerene knjizice....
A moze se tu jos nabrajat, ulozeno u skole i obnove preko 100 miliona, socijalna izdavanja visestruko podignuta.
Porodilje dobijaju preko 1000 km, djeciji doplatak za sve bez uvjeta ko ima 3 plus djece.
Ovi kada protestuju i traze promjene, cisto da se zna da je promjena povratak nazad.
U sistem asimovanja
- drndalo
#103257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cesto se ne slazem javno sa Harisom, a;i ovdje sam na istom tragu. Ako se hoce, a cini mi se da ce se morati, onda treba krenuti u to, pa makar i naopako, i za 3 mjeseca ce se izsistiti 70% onih koji ce htjeti nataviti. Ostali neka tuze, ceracemo se, i biti spreman na tel. pozive, TV/internet pritiske itd. Kada osjeti vecina da je dogorilo do nokata, i da nema dalje od zida, smeksace se.Haris.ba wrote: ↑16/02/2026 10:32Kakav otkaz za 1000 ljudi? Ja ne znam jeste li vi ikada imali iskustva sa ijednim vecim kolektivom.
I u najvecem raspasoju postoje ljudi koji rade. Otprilike odmah 10% se otpise zbog bolovanja, porodiljskog i slicno. To je normalno.
Je li to vozaci ne voze? Sto bi onda vozacima davao otkaz. Ocima vidis da se vozi.
Ono, znam odakle radikalizam u narodu. Odmah nista ne valja, i odmah hajmo sve popali i isponove.
Izaberes 5 najvecih neradnika i njih targetiras. Odmah se drugi sami od sebe resetuju. A, nema vecih tracara od radnika. Samo napravis dobar kanal "prituzbe". Radni kolega radnog kolegu s kojim kafe ispija za sekundu otkrije i prijavi.
Ponavljam. Poenta je samo da li se zeli.
Ako treba i da 3 mjeseca 50% prevoza ne radi, tu cijenu treba plati, i reci javnosti, nece biti JER LOPOVI STRAJKUJU. Sviju cemo ih zamijeniti i treba nam 3 mjeseca za to.
Tramvaj? Ne zelim pojednostavljivati ali uvijek je u GRASu uslov za tramvajdziju bio "B" kategorija, plus kurs. Fino, sa Biroa trazis 150 ljudi sa "B" kategorijom koji ce na placenu obuku... 100 ce htjeti, od njih 100, 70 ce zavrsiti obuku. Kostace, ali je dugorocno to jeftinije za sviju.
-
JovicSA
#103258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma bilo je da su im banke i sudovi krenuli plijeniti imovinu tj. tramvaje zbog dugova pa je ova vlada to riješila. Da je ono potrajalo desio bi se potpuni kolaps tramvajskog saobraćaja ali eto ova vlada treba da da ostavku.emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Sta hoce da kaze.
U sistem asimovanja
-
made_in_sarajevo
#103259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
benzapen wrote: ↑16/02/2026 13:14Ako sam dobro razumio, sve dobro što je neko uradio automatski treba da oslobađa odgovornosti tu osobu od svega što je loše urađeno, pa čak i ubistva?emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Sta hoce da kaze.
U sistem asimovanja
Gdje je izvrseno ubistvo i ko je izvrsio ubistvo?
-
emmir1
#103260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
benzapen wrote: ↑16/02/2026 13:14Ako sam dobro razumio, sve dobro što je neko uradio automatski treba da oslobađa odgovornosti tu osobu od svega što je loše urađeno, pa čak i ubistva?emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Sta hoce da kaze.
U sistem asimovanja
Znaci ova vlast je ubila momka na stajalistu?
Po meni ga je ubio SDA tramvaj, a ova vlast aktivno mijenja te tramvaje i nabavlja nove
Na kraju nesrece se desavaju svugdje u svijetu.
Po meni za ovu nesrecu vlada i premijer nisu krivi.
Treba utvrdit odgovornost vozaca, ali vidim njega slave kao da je heroj.
Dalje da istraga pokaze sta je sa tramvajem, ako je bio neispravan, onda odgovara voditelj odrzavanja u Grasu, posljedicno i direktor GRASa
Sve ostalo je valjanje u blatu i politikanstvo, odnosno jeftini populizam
-
emmir1
#103261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JovicSA wrote: ↑16/02/2026 13:17Ma bilo je da su im banke i sudovi krenuli plijeniti imovinu tj. tramvaje zbog dugova pa je ova vlada to riješila. Da je ono potrajalo desio bi se potpuni kolaps tramvajskog saobraćaja ali eto ova vlada treba da da ostavku.emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Sta hoce da kaze.
U sistem asimovanja
Tako je, ljudi se napravili revoluciju u saobracaju, izveli Gras iz mraka.
Pa pogledati samo prugu koja sada izgleda evropski, sa novim nosacima i svime sto ide.
Razlika izmedju ove vlasti i SDA je toliko velika, da samo bezobrazan i malouman covjek moze ih stvaljati u isti kos
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#103262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
što se tiče vozača tu debelo ima oprečnih informacija:
istovremeno maše i zvoni, ali istovremeno ne može povući tu neku sigurnosnu ručicu.
pride, poklopilo se da baš u trenutku zelenog proleti nekontrolisano.
živi bili pa vidjeli te nadzorne kamere, i zaista se nadam da će tužilaštvo ponuditi što više dokaza.
- Pandakonda
#103263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma sve se to može vidjeti iz kamere u kabini, nece tu biti puno prostora za teorije
- drug_profi
#103264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam negdje pitao, a niko da mi kaže, da li se iz kabine može odspojiti pantograf (mislim da je to ona velika ručka skroz desno) kad dođe do tog nekontrolisanog udara?
I ako može, zašto to nije uradio?
-
mali_balon
#103265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo sad na N1 gledam ovog iz grasovog sindikata....kao eto hvali kako je upravo ova vlada popravila stanje, dugove, redovne plate, cak im povecali plate, vratili im dostojanstvo, nova vozila....kao oni nemaju nikakve zahtjeve osim da se vozac pusti I da se odradi istragaemmir1 wrote: ↑16/02/2026 13:24JovicSA wrote: ↑16/02/2026 13:17Ma bilo je da su im banke i sudovi krenuli plijeniti imovinu tj. tramvaje zbog dugova pa je ova vlada to riješila. Da je ono potrajalo desio bi se potpuni kolaps tramvajskog saobraćaja ali eto ova vlada treba da da ostavku.emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Sta hoce da kaze.
U sistem asimovanja
Tako je, ljudi se napravili revoluciju u saobracaju, izveli Gras iz mraka.
Pa pogledati samo prugu koja sada izgleda evropski, sa novim nosacima i svime sto ide.
Razlika izmedju ove vlasti i SDA je toliko velika, da samo bezobrazan i malouman covjek moze ih stvaljati u isti kos
- Chmoljo
#103266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meščini da je neko napisao da treba vremena za to da se odspoji, da je bukvalno na namotavanje. tako da ako je tako, onda definitivno nije bilo vremena za takvo nešto.drug_profi wrote: ↑16/02/2026 13:29 Ja sam negdje pitao, a niko da mi kaže, da li se iz kabine može odspojiti pantograf (mislim da je to ona velika ručka skroz desno) kad dođe do tog nekontrolisanog udara?
- Chmoljo
#103267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
živi bili pa vidjeli. najmanje što ikome treba jesu bilo kakve teorije. jedino je problem što mnogima šta god da se ponudi kao objašnjenje i kakve god posljedice budu opet će biti nezadovoljni.Pandakonda wrote: ↑16/02/2026 13:27 Ma sve se to može vidjeti iz kamere u kabini, nece tu biti puno prostora za teorije
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#103268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisu krivi ali jesu odgovorni.
Odgovorni su i svi vozačevi direktni nadređeni , zatim svi oni koji su vozilo pustili u saobraćaj a direktni krivac je isključivo vozač.
Njegova kazna će biti proporcionalna svim (ne)olakotnim okolnostima po njega.
Last edited by teskeredzic_22 on 16/02/2026 13:34, edited 1 time in total.
-
Ci-Nick
#103269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo bi moglo da preraste u nešto novo, mladi "opravdano" izostaju i dobivaju potvrdu, pa bi ovo moglo prerasti u "I ja se pitam i odlučujem".
Nadam se da će preći na federalni i državni nivo, da i to riješe.
Nadam se da će preći na federalni i državni nivo, da i to riješe.
-
ljubijankic
#103270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bude li omladina o necemu odlucivala tek smo onda najebali
-
Trappist
#103271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aha, evo jedva cekaju u mostaru, sirokom, banja luci i i. sarajevu nase mlade da povedu revoluciju.
- benzapen
#103272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajmo činjenično. Ovaj konkretan tramvaj je nabavio grad Sarajevo, 80 i neke godine. Tad je je na vlasti bio SK BiH, kako je i sada na vlasti pravni slijednik tog SK, SDP BiH.emmir1 wrote: ↑16/02/2026 13:20benzapen wrote: ↑16/02/2026 13:14Ako sam dobro razumio, sve dobro što je neko uradio automatski treba da oslobađa odgovornosti tu osobu od svega što je loše urađeno, pa čak i ubistva?emmir1 wrote: ↑16/02/2026 12:58 Negdje procitah neki dan, ako ne na fb.
Sta hoce da kaze.
U sistem asimovanja
Znaci ova vlast je ubila momka na stajalistu?
Po meni ga je ubio SDA tramvaj, a ova vlast aktivno mijenja te tramvaje i nabavlja nove
Na kraju nesrece se desavaju svugdje u svijetu.
Po meni za ovu nesrecu vlada i premijer nisu krivi.
Treba utvrdit odgovornost vozaca, ali vidim njega slave kao da je heroj.
Dalje da istraga pokaze sta je sa tramvajem, ako je bio neispravan, onda odgovara voditelj odrzavanja u Grasu, posljedicno i direktor GRASa
Sve ostalo je valjanje u blatu i politikanstvo, odnosno jeftini populizam
I pticama na grani je jasno da je kompletna vladajuća politička bulumenta upregla svu policijsko-tužilačku kamarilu da po svaku cijenu učini vozača isključivo odgovornim za nesreću. Zbog čega? Pa zbog toga da se zaštiti čedo, projekat sokolačkog studenta, koji je na osnovu grasa izgradio svoju karijeru. A tako i izbornu kampanju svoje stranke. SDA lešinari naravno, ali ništa manje ni više nego je to SDP i ostali radili kad su im pozicije bile zamijenjene. Ne vidimo dubiozne hašomane kako idu svirati s ovom djecom na ulici sa zahtjevima za istinom i boljitkom.
Valjanje u blatu i populizam, naravno da jeste. Batina uvijek ima 2 kraja, samo što je drugačije kad ti nisi taj koji držiš batinu.
- Chmoljo
#103273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hajde nam onda predoči te dokaze o uprezanju koje i ptice na grani znaju.benzapen wrote: ↑16/02/2026 13:36
Hajmo činjenično. Ovaj konkretan tramvaj je nabavio grad Sarajevo, 80 i neke godine. Tad je je na vlasti bio SK BiH, kako je i sada na vlasti pravni slijednik tog SK, SDP BiH.
I pticama na grani je jasno da je kompletna vladajuća politička bulumenta upregla svu policijsko-tužilačku kamarilu da po svaku cijenu učini vozača isključivo odgovornim za nesreću. Zbog čega? Pa zbog toga da se zaštiti čedo, projekat sokolačkog studenta, koji je na osnovu grasa izgradio svoju karijeru. A tako i izbornu kampanju svoje stranke. SDA lešinari naravno, ali ništa manje ni više nego je to SDP i ostali radili kad su im pozicije bile zamijenjene. Ne vidimo dubiozne hašomane kako idu svirati s ovom djecom na ulici sa zahtjevima za istinom i boljitkom.
Valjanje u blatu i populizam, naravno da jeste. Batina uvijek ima 2 kraja, samo što je drugačije kad ti nisi taj koji držiš batinu.
-
LSD
#103274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Normalno, SDA stoji iza ovoga...garant platili ovoj raji i omladini da izađu na proteste, instruisali ih sta da uzvikuju.ljubijankic wrote: ↑16/02/2026 13:35Bude li omladina o necemu odlucivala tek smo onda najebaliSreca pa SDA stoji iz ovog. Vjerovatno skalapaju vladu, pa da direktor sam ode, da ga ne mogu oni smjenjivati.
Trojkini caciji rintaju ovdje 24/7.
- drndalo
#103275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje je to vozac po svaku cijenu napadnut da bude kriv ????upregla svu policijsko-tužilačku kamarilu da po svaku cijenu učini vozača isključivo odgovornim za nesreću