SDA-All about
-
preludezalude
#90276 Re: SDA-All about
ONA prica u tajnim milionskim ugovorima u GRAS-u!!??
RESPIRATORIIIIIIIIIIII
RESPIRATORIIIIIIIIIIII
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
NediM17
#90278 Re: SDA-All about
Svakako se to izleglo ispod istog zelenog kaputa.
-
mali_balon
#90279 Re: SDA-All about
Sad ces vidjet kako se razjebaje vares, kojj je kao malo stao na neke klimave noge
-
noviclan
#90280 Re: SDA-All about
Nemoj tako ovdje mi je sa ovim filterima koka i pol, nekako mi baca na jelenu rozgu, btw fadila su bacili na panj tako da je to sve "cisto"preludezalude wrote: ↑15/02/2026 21:57 ONA prica u tajnim milionskim ugovorima u GRAS-u!!??
RESPIRATORIIIIIIIIIIII
Spoiler
Show
- jasko_ba
#90281 Re: SDA-All about
I onda dodje sve ovo do "glavonja" u stranci i samo nastave dalje siriti iste nebuloze.jasko_ba wrote: ↑13/02/2026 07:38 Najbolesniji dio populacije u drzavi trenutno, svi su uvezani i sve ide automatski kod objava. Sve one bljuvotine sto citate po portalima, fejsbuku/tviteru i forumima, djelo je nekih 20-ak ljudi, vise i ne sakrivaju sa laznim profilima, sad je to skroz otvoreno. Samo SDA!![]()
![]()

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90282 Re: SDA-All about
Samo hajcat Sebiju da prica i da pise. Ne treba bolja predizborna za Trojku.
- dr_Evil
#90283 Re: SDA-All about
Prije mjesec sam bio siguran da uzimaju izbore glat, sad sami sebi pucaju u nogu, ne znam ko ih savjetuje._BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2026 10:15 Samo hajcat Sebiju da prica i da pise. Ne treba bolja predizborna za Trojku.
-
mali_balon
#90284 Re: SDA-All about
KOSovi generali i BIA....kao i uvijek....dr_Evil wrote: ↑16/02/2026 10:21Prije mjesec sam bio siguran da uzimaju izbore glat, sad sami sebi pucaju u nogu, ne znam ko ih savjetuje._BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2026 10:15 Samo hajcat Sebiju da prica i da pise. Ne treba bolja predizborna za Trojku.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#90285 Re: SDA-All about
Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
Nije da nemaju kvalitetnog kadra, nego on ne moze doci na vidjeli jer takvi ne zele ili ne mogu da se exponiraju.
Nije da nemaju kvalitetnog kadra, nego on ne moze doci na vidjeli jer takvi ne zele ili ne mogu da se exponiraju.
- Haris.ba
#90286 Re: SDA-All about
Stranka je licna Bakirova. Ti isto ko da kazes u kuci nekoga, jos babo da im ode pa da prodisu.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:34 Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
Ja samo ne znam sta im je plan poslije Bakira i Sebije. Ono, jest da oni planiraju jos barem minimalno 10ak godina aktivno politike.
- dr_Evil
#90287 Re: SDA-All about
Ma imaju odlicnog kadra, a i lijepih zena. Nego znas kako je, nece covjek koji vrijedi sebi dopustiti da se valja u blatu politickih i licnih podvala. Takvi se uvijek na kraju odmaknu i prihvate se privatnog/akademskog posla. Covjek koji ne postuje sebe niti svoj rad moze dopustiti sebi i da ga hraknu dok hoda ulicom s djetetom. Takvi lahko napreduju u karijeri. Tako u biti funkcionisu sve stranke, jedino sto SDA ima svoju vojsku i obavjestajnu sluzbu, pa sve izgleda mnogo organizovanije, klasicna cosa nostra.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:34 Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
Nema hajra druze Worm, to samo prebacit na temu kada se isplati otici.
- W0rM
#90288 Re: SDA-All about
Ma ne znam kako je do toga doslo, jednostavno je velika sansa za reformu i/ili restrukturu propustena kad je Mehmedovic bio kandidat za predsjednika.Haris.ba wrote: ↑16/02/2026 10:39Stranka je licna Bakirova. Ti isto ko da kazes u kuci roditelja, jos babo da mj ide pa da se prodise.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:34 Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
Nikako na zelenu granu (pun intended), pa majka mu stara povuci se, ohani, budi savjetnik, vidis da neovisno glasacko tijelo ne zeli da budes lice stranke.
-
Hakiz
#90289 Re: SDA-All about
Ima jednostavno rješenje. Objave se ugovori i tako se začepe usta ovima iz SDA.
- W0rM
#90290 Re: SDA-All about
Tacno, ovako je nekako i u privatnom sektoru - nazalost.dr_Evil wrote: ↑16/02/2026 10:42Ma imaju odlicnog kadra, a i lijepih zena. Nego znas kako je, nece covjek koji vrijedi sebi dopustiti da se valja u blatu politickih i licnih podvala. Takvi se uvijek na kraju odmaknu i prihvate se privatnog/akademskog posla. Covjek koji ne postuje sebe niti svoj rad moze dopustiti sebi i da ga hraknu dok hoda ulicom s djetetom. Takvi lahko napreduju u karijeri. Tako u biti funkcionisu sve stranke, jedino sto SDA ima svoju vojsku i obavjestajnu sluzbu, pa sve izgleda mnogo organizovanije, klasicna cosa nostra.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:34 Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
Nema hajra druze Worm, to samo prebacit na temu kada se isplati otici.
Zadnja recenica me nasmija i rastuzi u isto vrijeme
- Haris.ba
#90291 Re: SDA-All about
Sta ti znaci neovisno glasacko tijelo?W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:42 Ma ne znam kako je do toga doslo, jednostavno je velika sansa za reformu i/ili restrukturu propustena kad je Mehmedovic bio kandidat za predsjednika.
Nikako na zelenu granu (pun intended), pa majka mu stara povuci se, ohani, budi savjetnik, vidis da neovisno glasacko tijelo ne zeli da budes lice stranke.
Bake je izabran na izborima unutarstranackim. Kakvi god oni bili, poenta je da je on imao glasove. Nisu ga iznijeli sa skupstine i izbacili.
Mehmedovic i oni sto su ga podrzavali su poslije toga odstranjivani, ili su morali "promjeniti stranu".
Lik je imao oko 200.000 direktnih glasova. Koje ga to neovisno glasacko tijelo nece?
Unutarstranacka demokratija u sda na kraju postane izvanstranacka. Tako funkcionisu stvari. Pa imamo, szbih, pa sbb, pa nip....i jos niz stranaka.
Pa neka narod izabere.
- W0rM
#90292 Re: SDA-All about
Kad sam to rekao mislio sam na generalne izbore na drzavnom nivou, a ne na unutarstranacke izbore.Haris.ba wrote: ↑16/02/2026 10:49Sta ti znaci neovisno glasacko tijelo?W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:42 Ma ne znam kako je do toga doslo, jednostavno je velika sansa za reformu i/ili restrukturu propustena kad je Mehmedovic bio kandidat za predsjednika.
Bake je izabran na izborima unutarstranackim. Kakvi god oni bili, poenta je da je on imao glasove. Nisu ga iznijeli sa skupstine i izbacili.
Mehmedovic i oni sto su ga podrzavali su poslije toga odstranjivani, ili su morali "promjeniti stranu".
Lik je imao oko 200.000 direktnih glasova. Koje ga to neovisno glasacko tijelo nece?
Unutarstranacka demokratija u sda na kraju postane izvanstranacka. Tako funkcionisu stvari. Pa imamo, szbih, pa sbb, pa nip....i jos niz stranaka.
Pa neka narod izabere.
-
palermo
#90293 Re: SDA-All about
Nasmija me sa.ovim neovisno glasacko tijelo.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:42Ma ne znam kako je do toga doslo, jednostavno je velika sansa za reformu i/ili restrukturu propustena kad je Mehmedovic bio kandidat za predsjednika.Haris.ba wrote: ↑16/02/2026 10:39Stranka je licna Bakirova. Ti isto ko da kazes u kuci roditelja, jos babo da mj ide pa da se prodise.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:34 Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
By the way, bez Bakira u ovom trenutku, SDA bi imala nesto bolji rezultat od SBiH. Ovako su jos uvijek favoriti, mada se ja ne bih kladio ni na koga.
Posebno nakon sto me Arsenal obori protiv Manchestera
-
talijan97
#90294 Re: SDA-All about
To je sindrom svih "jačih" stranaka u BiH, centralizirana moć unutar stranke, stranke jednog lica. Zašto bi iko funkcionisao horizontalno, a i teško je nadomjestiti Izetbegovićevski brending, ko mu je kriv pa nema sinove 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#90295 Re: SDA-All about
Sklon sam se sloziti sa ovim.palermo wrote: ↑16/02/2026 11:25Nasmija me sa.ovim neovisno glasacko tijelo.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:42Ma ne znam kako je do toga doslo, jednostavno je velika sansa za reformu i/ili restrukturu propustena kad je Mehmedovic bio kandidat za predsjednika.
By the way, bez Bakira u ovom trenutku, SDA bi imala nesto bolji rezultat od SBiH. Ovako su jos uvijek favoriti, mada se ja ne bih kladio ni na koga.
Bakir (skupa sa svojim uskim krugom) je najveci adut i najveci teret SDA.
On motivise i njihove glasace, ali isto tako i one kontra. Na kraju krajeva, bolje je imati rezultat malo bolji nego SBiH ali uci u vlast koaliciono, nego ovako kad se svi protiv tebe ujedinjuju.
Dugorocno gledano, ako SDA zeli da ima iole koalicioni kapacitet, izuzev DF-a, Bakir i svita moraju otici.
-
kolegione
#90296 Re: SDA-All about
Ovdje sam dosao, da samo kazem da se nikad bar u kantonu SDA nece vratiti na vlast

-
palermo
#90297 Re: SDA-All about
Sta znaci uci vlast koaliciono. Pa SDA je uvijek Isla koaliciono._BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2026 13:42Sklon sam se sloziti sa ovim.palermo wrote: ↑16/02/2026 11:25Nasmija me sa.ovim neovisno glasacko tijelo.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:42
Ma ne znam kako je do toga doslo, jednostavno je velika sansa za reformu i/ili restrukturu propustena kad je Mehmedovic bio kandidat za predsjednika.
On motivise i njihove glasace, ali isto tako i one kontra. Na kraju krajeva, bolje je imati rezultat malo bolji nego SBiH ali uci u vlast koaliciono, nego ovako kad se svi protiv tebe ujedinjuju.
Dugorocno gledano, ako SDA zeli da ima iole koalicioni kapacitet, izuzev DF-a, Bakir i svita moraju otici.
Bit je ko si I sta si u toj koaliciji ? Jesi li zaista vlast ili si potrcko. Koliku imas moc ili nemas.
Ovo u kontekstu ovog ,bolje imati malo bolji rezultat od SBiH pa uci u vlast...
A.dugorocno ne bih nista prognozirao.
-
konami666
#90298 Re: SDA-All about
I da odu, sda je pokvarena do srži. Jedino rješenje je da ta stranka nestane. Kad bi sda pobijedila na izborima mislim da bi i Bosna nestala.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:34 Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
- W0rM
#90299 Re: SDA-All about
Nit Bosna ovisi od SDA nit' SDA od Bosne, da je tako kao sto pricas, ne bi postojali kao drzava od 1992.konami666 wrote: ↑16/02/2026 13:59I da odu, sda je pokvarena do srži. Jedino rješenje je da ta stranka nestane. Kad bi sda pobijedila na izborima mislim da bi i Bosna nestala.W0rM wrote: ↑16/02/2026 10:34 Ne znam kako im nije jasno da likovi kao Bakir, Sebija, Zahiragic itd. jednostavno moraju sici s politicke scene ako zele da stranka prodise (sto je malo vjerovatno).
Takodjer stranku ne cini Bakir, nego velika skupina ljudi, od koje licno neke znam su jako kvalitetni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#90300 Re: SDA-All about
Isla je ali uvijek kao stariji brat i vodja koalicije. Mozda jedino Vlada Platforme da je izuzetak. Tu su bili bare-bare.palermo wrote: ↑16/02/2026 13:58Sta znaci uci vlast koaliciono. Pa SDA je uvijek Isla koaliciono._BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2026 13:42Sklon sam se sloziti sa ovim.
Bit je ko si I sta si u toj koaliciji ? Jesi li zaista vlast ili si potrcko. Koliku imas moc ili nemas.
Ovo u kontekstu ovog ,bolje imati malo bolji rezultat od SBiH pa uci u vlast...
A.dugorocno ne bih nista prognozirao.
Rezultati izbora u zadnjih nekoliko ciklusa pokazuju da nemaju vise taj integrativni kvalitet, jer svako ko se ocesao o koaliciju sa njima, zavrsio je karijeru.
Ali oni i dalje guraju na isti nacin i zele predstaviti da nisu vlast iskljucivo zbog nametanja i tzv. suspenzije ustava, a zanemaruju cinjenicu da bez njih postoji parlamentarna vecina.