Pa imaš slučaj onog momka dostavljača, žalio se na gume, zalio, vozio na ljetnim ćelavim, momak poginuo. Je li ono bi jesenas, lani, ne znam više..Hercegovina, čini mi se.caros wrote: ↑15/02/2026 20:47Da li ste svjesni koliko je smiješno vrtiti ovu priču? Kada se slupa neki autobus jer je pokvaren, a eto izgleda svi znaju da su pokvareni, onda je doslovno smiješno apsolvirati vozače od krivice. Samo notorne budale mogu svaki dan voziti nešto što može ubiti 50+ ljudi i skidati odgovornost sa sebe. To što ih je navodno strah za posao jednostavno nije opravdanje. Samo krenite od sebe, da vam šef traži da vozite automobil koji se može raspasti u svakom trenutku da li bi uopšte pristali na to.mistek wrote: ↑15/02/2026 20:36 Da vozači tako odbijaju vožnje, vozilo bi par tramvaja u vrh glave i možda ovi busevi komercijala.
Pitajte bilo kojeg vozača busa, pogotovo padinski dijelovi, na šta mu bus liči. Svaki treći dan ih tjeraju nazad u garažu zbog kvarova. Pa samo kad vidite buseve kako su sklepani, ne rade farovi, zakrivljeni, jasno je koliko je sati.
Odgovornost je na onome ko održava sve to, i ko daje potvrdu da su vozila tehnički ispravna.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#103151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Capajebo
#103152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto se tice komunalne privrede, unistili su je vise za ovih 6 godina, nego SDA za 20 godina.mali_balon wrote: ↑15/02/2026 22:30 Nije vise tu do staraca....nego do razocaranih koji su mislis da se 30g unistavanja svega zivog moze popraviti u 6g.....takvima sad da kazes da je sda veci krivac od trojke za ovu tragediju to bi reklo ja eto sda kriva za sve blabla....
Sto se tice ostalih ministarstava, bolje to dosta izgleda i tu bi im dao jos jedan mandat.
-
JovicSA
#103153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja, ti i svi mi pišemo ovjde u relativnoj anonimnosti i nismo bitni ni relavantni. Ali moje pitanje je bilo zašto je baš njegovo mišljenje relevantno a ne od recimo Dubioze ili Senne M ili bilo kojeg drugog muzičara, kontaš? Ja znam odgovor. Stvar je jer ti njegov stav paše i imponira zato ga i citiraš a inače svako ima svoje mišljenje koje nosi kao guzicu pa i Dino Šaran. Ja ne patim o idolopoklonstva prema tim javnim ličnostima, većina ih je dinar efendije i prodane duše. Smajli je zbog pomena Senne M koji mi je pao na pamet, ne zbog teme.LSD wrote: ↑15/02/2026 22:30Samo sam stavio sta je covjek izjavio i sto ima smisla...bezveze ismijavas tuđe misljenje...cuj po cemu je relevantan ? a po cemu si ti onda relevantan da pises ovdje...vidis da ti je nidje veze logika.
Uostalom, nije ti ovo tema za smijanja i kucanja smajlija...malo postuj.
-
Drug Saban
#103154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
SDA te prvo isuta nogama sa ledja, a onda ti se ruga vidi sto su ti modrice po ledjima.
Oni su unistili sve, za sve lose krive druge, a opet imaju podrsku ogromnog broja glasaca. Dok je to tako, nema nigdje naprijed.
Oni su unistili sve, za sve lose krive druge, a opet imaju podrsku ogromnog broja glasaca. Dok je to tako, nema nigdje naprijed.
-
LSD
#103155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sta pitas ako vec znas.JovicSA wrote: ↑15/02/2026 22:37Ja, ti i svi mi pišemo ovjde u relativnoj anonimnosti i nismo bitni ni relavantni. Ali moje pitanje je bilo zašto je baš njegovo mišljenje relevantno a ne od recimo Dubioze ili Senne M ili bilo kojeg drugog muzičara, kontaš? Ja znam odgovor. Stvar je jer ti njegov stav paše i imponira zato ga i citiraš a inače svako ima svoje mišljenje koje nosi kao guzicu pa i Dino Šaran. Ja ne patim o idolopoklonstva prema tim javnim ličnostima, većina ih je dinar efendije i prodane duše. Smajli je zbog pomena Senne M koji mi je pao na pamet, ne zbog teme.LSD wrote: ↑15/02/2026 22:30Samo sam stavio sta je covjek izjavio i sto ima smisla...bezveze ismijavas tuđe misljenje...cuj po cemu je relevantan ? a po cemu si ti onda relevantan da pises ovdje...vidis da ti je nidje veze logika.
Uostalom, nije ti ovo tema za smijanja i kucanja smajlija...malo postuj.
I nije nikakvo idolopoklonstvo vec se poklapa sa mojim misljenjem, zato sam ga i stavio...sta je problem u tome ?
I gle cuda jedini ja po prvi put stavio necije tuđe misljenje sa socijalne mreze na ovom forumu
-
kox
#103156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
SDA nas je svojim vodjenjem komunalne privrede. dovela do svakodnevnih redukcija vode.Capajebo wrote: ↑15/02/2026 22:34Sto se tice komunalne privrede, unistili su je vise za ovih 6 godina, nego SDA za 20 godina.mali_balon wrote: ↑15/02/2026 22:30 Nije vise tu do staraca....nego do razocaranih koji su mislis da se 30g unistavanja svega zivog moze popraviti u 6g.....takvima sad da kazes da je sda veci krivac od trojke za ovu tragediju to bi reklo ja eto sda kriva za sve blabla....
Sto se tice ostalih ministarstava, bolje to dosta izgleda i tu bi im dao jos jedan mandat.
- Hajlac
#103157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ShnjaZZZ wrote: ↑14/02/2026 17:53 Glavni ulazni signal na željezničkoj stanici Sarajevo ne radi već preko godinu dana. Nesreća i tragedija koja čeka povoljne uslove da se dogodi. Stručnjaci su to riješili tako što su na toj dionici uveli "laganu vožnju" ili još gore tako što otpravnik iz stanice zove na mobitel mašinovođe da postupe protivno signalu. U biti ne smiješ voziti lagano jer onda čitav voz, pogotovo lokali ujutru, kasne na posao.
Prošle godine su se dogodila tri "izbjegnuta sudara". To po svim pravilnicima znači da pola firme treba dobit otkaz ali niko nije odgovarao. Izbjegnuti sudar je pojam koji označava da su istim kolosjekom vozovi pušteni jedan na drugi. Jednom se to dogodilo u Jablanici u istoj stanici gdje su poginula 3 mašinovođa, a druga dva puta na području oko Tuzle. Dakle pukom srećom i prisebnošću mašinovođa nijednom nije došlo do sudara ali pitanje je dokle ćemo imati sreće.
Infrastruktura je u užasnom stanju, a nedavno je donesen pravilnik po kojem odgovorne osobe tj osobe koji su šefovi i direktori ne moraju više imat položen ispit 646 da bi to radno mjesto obavljali. To je ispit stručne osposobljenosti radnika u saobraćaju.
Bit će još nesreća, nije ovo zadnja. A ni najgora.
-
suspect_zero
#103158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mali_balon wrote: ↑15/02/2026 22:30Nije vise tu do staraca....nego do razocaranih koji su mislis da se 30g unistavanja svega zivog moze popraviti u 6g.....takvima sad da kazes da je sda veci krivac od trojke za ovu tragediju to bi reklo ja eto sda kriva za sve blabla....
Ne bih se slozila
Ima izuzetaka ali vecinom oni koji su vazda imali nekog hajra samo za sebe i svoje dzepove.
Ova vlast ima propusta i treba je kritikovati kada grijesi ali isto I pohvaliti ono sto valja.
SDA nas je u crno zavila decenijama igrajuci na kartu "amaneta bosanskog patriotizma" dok je pokrala I šejtanove sepete, tako da nikad se ne vratili.
-
suspect_zero
#103159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Capajebo wrote: ↑15/02/2026 22:34Sto se tice komunalne privrede, unistili su je vise za ovih 6 godina, nego SDA za 20 godina.mali_balon wrote: ↑15/02/2026 22:30 Nije vise tu do staraca....nego do razocaranih koji su mislis da se 30g unistavanja svega zivog moze popraviti u 6g.....takvima sad da kazes da je sda veci krivac od trojke za ovu tragediju to bi reklo ja eto sda kriva za sve blabla....
Kad smo kod komunalija ima dosta i do gradjana, svi poznajemo bare 2-3 porodice koje placaju samo struju I plin.....dugovi toplanama, smece, odrzavanje u stambenim zgradama, TV taksa u hiljadama.
- drug_profi
#103160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nikad se nisu potrudili da naprave sistem ovrhe za sve sto napravis, od saobracajne kazne do duga za rezije.
Pa zato sad imamo sto imamo.
Pa zato sad imamo sto imamo.
- drag_gost
#103161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ko zna koliko je tih slucajeva. SDA, odnosno Alija, je omogucio svojim jatacima da zive dosta dobre zivote.JovicSA wrote: ↑15/02/2026 22:19ZAKONI KAO I MEDIJSKA HAJKA OD STRANE SDA NE VRIJEDE ZA SVE JEDNAKO
Nije stravična tramvajska nesreća bila ni prenoćila, SDA-ova botovska kanalizacija počela je pripremati teren za obračun na najprizemnijem političkom nivou - onom preko mrtvih ljudi.
U iskakanju tramvaja iz šina poginuo je mladi umjetnik Erdoan Morankić, a teško je povrijeđena djevojčica kojoj je amputirana noga.
I prije nego se Tužilaštvo KS zvanično uključilo u slučaj i na teren izvelo saobraćajne i mašinske vještake - botovska armada počela je prozivati Trojku kao glavnog krivca za nesreću.
ALI HAJDE DA BUDEMO MALO POŠTENI PREMA SEBI
Posljednii slučaj kada je načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić (SDA) ubio pješaka na ulici nije bio prvi, nažalost moguće ni posljednji, slučaj u kojem akteri iz SDA ili bliski SDA-u nekažnjeno ubijaju ili teško povrijeđuju pješake na ulici. Svi akteri iz SDA ili bliski SDA-u (njihovi finansijeri, podrživači i sl) a koji su počinili teška krivična djela iz bezbjednosti saobraćja, nisu kažnjeni zatvorskim kaznama već im je omogućeno da se, na razne načine, izvuku. Da li sirotinja u Sarajevu služi da bi ih SDA-ovci gazili po cesti?
MUP Kantona Sarajevo uhapsio je Semira Efendića, pa ga brže bolje po nalogu Tužilaštva KS pustio, nakon što je Efendić ubio pješaka na ulici. Krivične prijave, optužnice – još uvijek nema, ali ima medijskih prepucavanja o tome šta misli porodica unesrećenog, šta misli Efendić, ali je izostalo poštovanje Zakona koji jasno nalaže šta se uradi kada vozač ubije pješaka na cesti.
Efendić je završio na slobodi i ne samo to, već ga je SDA podržala u njegovom bahatom ponašanju pa će ga, umjesto u zatvoru, građani Sarajeva gledati na izbornim plakatima kao “nosioca lista SDA za Skupštinu KS”, što je prvorazredno plaženje jezika pravsuđu i građnima KS.
Historijat u kojem policija i Tužilaštvo KS na “najljepši način” aboliraju SDA-ovce za teške saobraćajne nesreće nije ni počela ni zavšrila na Semiru Efendiću. Prije njega sličnu stvar, samo sa teškim tjelesnim povredama, počinio je sin bivšeg komesara policije KS, Vahida Ćosića, Kenan Ćosić. Policija KS, “profesionalno” ovu tešku saobraćajnu nesreću nije ni evidentirala, niti navela na svojoj službenoj stranici, kao što je inače pravilo. Uzročno-posljedično, MUP nije ni napomenuo identitet osobe koja je koja je skrivila ovu tešku saobraćajnu nesreću što je, inače, slučaj kada su u pitanju policiji “važne” ličnosti, dok se imena ostalih građana uredno, sa fotografijama, šalju javnosti.
Ćosićev sin je, kako prenose drugi medijim, vozio službeni auto, prošao je i kroz crveno svjetlo i vozio oko 120kmh!. Ćosiću nije urađen alkotest na licu mjesta nesreće i već tada je bilo jasno kako će ovaj slučaj “proći” unutar “zakona” koji ne vrijedi za SDA-ovce u KS.
Naravno da ni Efendić ni Ćosić nisu bili izuzetak, već je ponašanje Tužilaštva i policije KS u slučajevima kada su SDA-ovci u pitanju, blagonaklona “po službenoj dužnosti”. Tako je sin vlasnika sarajevske slastičarne “Metropolis” Nedžad Rašidagić, čija je porodica decenijama bila uz SDA i porodicu Izetbegović, prije skoro 10 godina, na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića i povrijedio još tri lica. Proveo je izuzetno kratko vrijeme u zatvoru i za ubistvo nije odgovarao kako odogovaraju oni koji nisu bliski vlasti i SDA stranci kao što je Rašidagić.
Također i mlađahni Tarik Aljović, sin vlasnika popularne ćevabdžinice “Zmaj” je 2012. godine skrivio tešku saobraćajnu nesreću kojom prilikom je povrijeđena Ajla Hadžismailović koja je sa dovedena u opasnost da izgubi život. Aljović je pobjegao van BiH a njegova porodica je bliska vlasti SDA.
Također je i Derviš Šutković, sin vlasnika hotela “Sarajevo” oštetio četiri vozila i udario u Vječnu vatru ali nikada nije sankcionisan. Hotel “Sarajevo” je redovna baza SDA i njihov poslovno-politički partner pa je pomoć Šutkoviću, u zataškavanju krivičnog djela, bila očekivana.
S druge strane svi koji su ikada napravili bilo kakav prekršaj ili bilo šta teže, a nisu pripadali SDA-u, uredno su procesuiranu, msltretirani u pravsuđu KS čime je ova institucija dobila jasnu oznaku kao SDa-ova veš mašina – procesuiraju se i neprocesuiraju oni koje odredi SDA. Tako članovi i funkcioneri SDA, prema pravosuđu KS, mogu slobodno gaziti ljude u KS jer će im pravosuđe i policija KS za takvo siledžijstvo uvijek naći “pravni” izgovor za oslobađanje od krivice koje se zgražavaju građani KS.
-
Hakiz
#103162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Velika razlika je između "To nije tačno" i "Oni drugi su gori".
-
Drug Saban
#103163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da budemo do kraja iskreni, sve sto gradjani nisu platili ili su u zaduzenju, samo je novac koji oni nisu mogli pokrasti.suspect_zero wrote: ↑15/02/2026 23:24Capajebo wrote: ↑15/02/2026 22:34Sto se tice komunalne privrede, unistili su je vise za ovih 6 godina, nego SDA za 20 godina.mali_balon wrote: ↑15/02/2026 22:30 Nije vise tu do staraca....nego do razocaranih koji su mislis da se 30g unistavanja svega zivog moze popraviti u 6g.....takvima sad da kazes da je sda veci krivac od trojke za ovu tragediju to bi reklo ja eto sda kriva za sve blabla....
Kad smo kod komunalija ima dosta i do gradjana, svi poznajemo bare 2-3 porodice koje placaju samo struju I plin.....dugovi toplanama, smece, odrzavanje u stambenim zgradama, TV taksa u hiljadama.
Ko misli da bi "neplaceni novac za komunalije" bio utrosen u popravak infrastrukture, ili je naivan ili je glup.
Nemam namjeru pravdati neplacanje racuna, daleko bilo, ovo je samo cinjenica.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#103164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar stvarno mislis da bi covjek opet upravljao tramvajem nakon smrti jedne osobe i druge, koja ce biti invalid?!
-
archi_a
#103165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Danas smo svjedočili jednoj nadrealnoj situaciji. Potrefilo se tako da skoro u isto vrijeme dok je otac Arman redao daske u kaburu, preko tabuta svog ubijenog sina imamo na drugoj strani ovacije, popraćene komentarima voditeljice da je vozač napokon pušten i da je zaslužio da ide da se odmori jer ga je porodica vjerovatno poželila. Grč, veliki grč i nagon na povraćanje.
Nadrealna je to situacija.
Ja ću reći svoje mišljenje i ovim ću završiti komentarisanje na ovu temu jer nemam više šta dodati.
To što očekujem da budu privedeni i suđeni odgovorni za upravljanje gradskim saobraćajem ne znači da vozač nije NIKAKO kriv. Nadam se da će sud suditi po zakonima ove zemlje i da neće podleći pritisku javnosti, ni jedne, ni druge. Vozač nije za sve kriv, ima još krivaca u lancu. A svi trebaju da objasne iznijete činjenice i dokaze o prevelikom broju kvarova, ubrzavanja, strujnih udara, nemogućnosti kočenja i svemu što su primjećivali do sada i samo su ignorisali uvijek nanovo sjedajući u ista vozila i nastavljajući da voze putnike u ovom gradu!!!! I šta sad, samo smo čekali da se nesreća desi?! Samo su nas vile nosale?!? I sutra trebamo djecu pustiti da se voze?!? Nećemo tako ljudi. To nije normalno i nema opravdanja ni za koga. Pristajanje da stavite u pogon vozilo za koje i sami znate da je neispravno i da se može desiti havarija, nema opravdanje u strahu da ćete dobiti otkaz i da nećete zaraditi platu. Ako ništa, postojele su anonimne dojave inspekciji rada. Anonimne dojave medijima da provjere vaše tvrdnje. Brutalno ali tako je, jer da ne zaboravimo, ljudski životi su u pitanju. A sad prst na čelo, pa razmislite.
Ja ću reći svoje mišljenje i ovim ću završiti komentarisanje na ovu temu jer nemam više šta dodati.
To što očekujem da budu privedeni i suđeni odgovorni za upravljanje gradskim saobraćajem ne znači da vozač nije NIKAKO kriv. Nadam se da će sud suditi po zakonima ove zemlje i da neće podleći pritisku javnosti, ni jedne, ni druge. Vozač nije za sve kriv, ima još krivaca u lancu. A svi trebaju da objasne iznijete činjenice i dokaze o prevelikom broju kvarova, ubrzavanja, strujnih udara, nemogućnosti kočenja i svemu što su primjećivali do sada i samo su ignorisali uvijek nanovo sjedajući u ista vozila i nastavljajući da voze putnike u ovom gradu!!!! I šta sad, samo smo čekali da se nesreća desi?! Samo su nas vile nosale?!? I sutra trebamo djecu pustiti da se voze?!? Nećemo tako ljudi. To nije normalno i nema opravdanja ni za koga. Pristajanje da stavite u pogon vozilo za koje i sami znate da je neispravno i da se može desiti havarija, nema opravdanje u strahu da ćete dobiti otkaz i da nećete zaraditi platu. Ako ništa, postojele su anonimne dojave inspekciji rada. Anonimne dojave medijima da provjere vaše tvrdnje. Brutalno ali tako je, jer da ne zaboravimo, ljudski životi su u pitanju. A sad prst na čelo, pa razmislite.
Last edited by archi_a on 16/02/2026 00:04, edited 1 time in total.
-
QSuzi
#103166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pitam se
u što su prerasli protesti?
Ovo je iskorištavanje pogibije zarad nečijih prljavih ciljeva.
Tko je sada organizator?
Koliko vidim, nisu studenti
u što su prerasli protesti?
Ovo je iskorištavanje pogibije zarad nečijih prljavih ciljeva.
Tko je sada organizator?
Koliko vidim, nisu studenti
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#103167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
BiH ima najviši nivo percepcije korupcije u Evropi
.
-
QSuzi
#103168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
oofarchi_a wrote: ↑16/02/2026 00:02 Danas smo svjedočili jednoj nadrealnoj situaciji. Potrefilo se tako da skoro u isto vrijeme dok je otac Arman redao daske u kaburu, preko tabuta svog ubijenog sina imamo na drugoj strani ovacije, popraćene komentarima voditeljice da je vozač napokon pušten i da je zaslužio da ide da se odmori jer ga je porodica vjerovatno poželila. Grč, veliki grč i nagon na povraćanje.![]()
u strahu da ćete dobiti otkaz ulazite u devastiran tramvaj i bole vas qrci da li će da se pogine ili da poginemo
koji q ?
Sada vas sve treba spengat na ispitivanje zato što ste svjesno ugrožavali ljude znajući da vozite pokvarene tramvaje.
Nije vas sada strah?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#103169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobar je direktor, jest da krade ali i nama daje
.
-
tap3ah75
- drug_profi
#103171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema ni jednog grasovca koj nije bar malo kriv za ovo. Samo onaj ko je tek poceo raditi tamo, moze biti aboliran.
Svi ostali znaju sve i šute, jer se i oni negdje ugrađuju.
I ja se iskreno nadam da ce zatvora zapasti neko, makar najmanji tockic.
Svi ostali znaju sve i šute, jer se i oni negdje ugrađuju.
I ja se iskreno nadam da ce zatvora zapasti neko, makar najmanji tockic.
-
Drug Saban
#103172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
GRAS je vec dvadeset godina zreo za remont, za jedno kvalitetne ciscenje, ali toga nema.
U cetvrtak su istrazni organi trebali upasti u firmu i procesljati sve.
Ko njih stiti, i zasto su nedodirljivi, gradjanima je uglavnom nepoznato.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#103173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa gras ti je nesto k'o kartel..u najmanju ruku
-
made_in_sarajevo
#103174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima ih puno, strajk, blokade, nema dovoljno ljudi koji bi ih zamjenili kao vozace... Pretpostavljam ovi razlozi i onda jebiga ne diraj, talasaj pomalo.Drug Saban wrote: ↑16/02/2026 00:33 GRAS je vec dvadeset godina zreo za remont, za jedno kvalitetne ciscenje, ali toga nema.
Zaboravio sam silne tuzbe iz xy razloga sto si ih otjero.
Ja bi svakako to ubio kao da je moja licna firma, ali treba izmjenjati puno zakona, ne smijes biti picka da se bojis laznih strajkova i sda. Spremis se, prikupis sve razloge i udri. Nazalost to se kod nas nikad nece desiti radi socijalnog mira ko god da je na vlasti.
- drag_gost
#103175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je organizator protesta?