Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
skupljac_zeljeza

#7626 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by skupljac_zeljeza »

Zašto Dodik i Zovko daju atribute muslimanima kakve daju?

muha_sa

#7627 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

svi u napad wrote: 15/02/2026 01:01 Dragi Mirota meni nije pricala komsinica vec ja zajedno sa 100 000 ljudi u Banjaluci to dozivili. Uzeli mi stan zapalili porodicnu kucu i da ne nabrajam vise. Znas ko je to ucinio? Oni koji su sa nama isli u skolu, radili, kumovali i bili komunisti kao i ja ali onda na brzinu skinuse petokratke i stavise neke druge oznaka. Kao sto Jevreje otjerase tako i Banjaluci otjerase neke za drugacijim imenima u Omarsku, Keraterm i Mali logor. Tako je bilo Mirota vjeruj mi i ne treba ti komsinca za ovo. Ziv i zdrav mi bio ali nemoj molim te suplje jer ti nisi ucestvovao u ovome i kao normalan covjek ne provociraj,
:thumbup:
mirota

#7628 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mirota »

zao mi je radi tvog protjerivanja i stidim se sto su pripadnici mog naroda to radili, ja nisam protjeran, ali pokusavam se staviti u polozaj svih ljudi koji su dozivjeli tu sudbu...Moja zena je isto tako nakon rata izbjegla iz Ilijasa, kuca joj je do temelja srusena, jbg...
NediM17

#7629 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

Tvoju zenu su otjerali Adzic, Karadzic, Krajisnik...
Isti oni koji su pobili i protjerali svoje komsije.
mirota

#7630 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mirota »

NediM17 wrote: 15/02/2026 10:34 Tvoju zenu su otjerali Adzic, Karadzic, Krajisnik...
Isti oni koji su pobili i protjerali svoje komsije.
kucu joj zapalili Srbi ??? ma ajde...ne ka.i...zna se sta bi bilo snjima da su ostali i pticama na grani, elem, jebes kucu, nek su ljudi zivi napustili ognjista i izgradili drugi dom na drugom mjestu, a nikad nece prodati djedovinu, jasno ?
NediM17

#7631 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

Ni to nije nemoguce.
Devastirali su svoje kuce, skidali sve sto se moglo skinuti i ponijeti, iskopavali mrtve.
Prijeceno je ljudima koji su htjeli ostati.
Ja sam prvi dan reintegracije Grbavice otisao da vidim gdje sam odrastao.
I gle cuda, nadjem svog druga iz djetinjstva, Srbina.
Reko', kako ti ostade, svi pobjegli.
Kaze, ja svijetla obraza cekam svoje komsije da se vrate.
Bio sam u vojsci, mobilisan al' nikom nista lose nisam uradio.
I poslije je i posao nasao, radio u nekom osiguranju.
Nazalost, umro je prije par godina, pokoj mu dusi.
Last edited by NediM17 on 15/02/2026 14:16, edited 2 times in total.
mirota

#7632 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mirota »

ne, komsija Bosnjak je rekao ko je zapalio kucu i to par mjeseci nakon odlaska...ma nebitno, bilo, ne ponovilo se..zivot tece dalje
NediM17

#7633 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

Evo ja bih rado kupio stan u Trebinju radi klime, pogotovo zimi.
Al' kad vidim kako pojedini prebrojavaju krvna zrnca kupaca odustanem u startu.
mirota

#7634 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mirota »

ee da znas koliko ima Saralija u Trebinju i nikakvih problema nemaju, zaista, nikakvih incidenata zadnjih godina, kao sto ja nikad u SAR nisam imao problem, ponasas se normalno, postujes domacina, a idiota ce biti uvijek na svim stranama

p.s.

dao bi 4000 km za kvadrat ? ja ne bi
SaraFina

#7635 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

Kod Bosnja ne postoji „zavjet cutnje“ za zlocine, spaljene kuce, masovne grobnice ili bilo sta deseto. Ljudi propjevaju. I neka je tako. I treba.

Dok kod drugih priznati zlocine ili optuziti nekog „svog“ je nemoguca misija.

Tomasica je recimo najbolji primjer toga. Ljudi zivjeli iznad masovne grobnice. I da podzemne vode nisu havariju pokrenule, nikad se ne bi saznalo da su ljudi zatrpani u masovnu grobnicu.

U BiH masa neSrba jos trazi clanove porodice. A neki su se predali i ukopali po jednu kost. Samo da obiljeze.
SaraFina

#7636 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

JovicSA wrote: 14/02/2026 19:16
SaraFina wrote: 14/02/2026 17:00 Kaže Mile, kako smo im kneževe posjekli sad Hocemo njih i krenulo se od njega. Pa nece moći 🤣🤣🤣🤣 stvarno je puko.

Srpski se velikani u grobu roštiljaju s kime se porede 🤣🤣🤣
Ja imam svoju teoriju što se tiče Dodika, ne kažem da je tačna.

- Frajer ima neku bolest koja mu izjeda mozak ili neki dio mozga pa je postao mrzitelj svega što ima ikakve veze sa muslimanima
- Prodao dušu šejtanu pa sada radi za sile mraka na zavođenju nereda na planeti.

:mrgreen:
😂

Eno matra sada o povratku na „izvorni dejeton“. I prica o ocu koji nije vjerovao ni u njega ni u njegovu politiku. Kaze zvao ga sa sjednice vlade pet puta. Mile mislio neko umro. I kad mu se javio stari, kaze rekao da dodje kupiti krompir, treba neko da dodje po to. Stari prodao urod te godine 😂
NediM17

#7637 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

mirota wrote: 15/02/2026 14:46 ee da znas koliko ima Saralija u Trebinju i nikakvih problema nemaju, zaista, nikakvih incidenata zadnjih godina, kao sto ja nikad u SAR nisam imao problem, ponasas se normalno, postujes domacina, a idiota ce biti uvijek na svim stranama

p.s.

dao bi 4000 km za kvadrat ? ja ne bi
Penzija, opet jeftinije nego po Sarajevu.
zavrzlama

#7638 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zavrzlama »

Dodik nije glavni problem....problem su oni koji istog podrzavaju...tip zadnja 4 izborna ciklusa,javno govori najgnusnije fasisticke I sovinisticke izjave,vrijedja druge,prijeti secesijom,ocigledno krade svoje narod I taj narod listom glasa za istog...
muha_sa

#7639 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

mirota wrote: 15/02/2026 10:26 zao mi je radi tvog protjerivanja i stidim se sto su pripadnici mog naroda to radili, ja nisam protjeran, ali pokusavam se staviti u polozaj svih ljudi koji su dozivjeli tu sudbu...Moja zena je isto tako nakon rata izbjegla iz Ilijasa, kuca joj je do temelja srusena, jbg...
Doktore- pokupili se i otišli radi pritiska Krajišnika, Klickovica i njihovih izvršilaca :-) da su ostali u Ilijašu niko tvojoj ženi ružnu rijec ne bi reko a kamli kucu srušio :-) Osudjujem svakog ko je nekom ko je osto i ružnu rjece reko a kamli nešto više-samo da se zna.
Znam ih mnogo koji su ostali i ne lupam na pamet vec se družio s njima. Draga Kapor iz Blažuja--držali su kafanu sa baštom--pravi domacini :thumbup: sad je na njihovom imanju benziska u blizini skretanja za nekdašnju Bosanku--meni licno pricali da su im emisari dolazili i govorili šta se ceka-što ne idu :-) kaže--mi izbacili jedan ormar i govorili da kamion cekaju. Ostali su još par godina i rasprodali i otišli u majcicu :-)
Znaš kad bi se u Osjeku kod Ilidze dzamija napravila da se nisu pokupili i otišli :? Nikad a možda ni tad jer je tu živjelo haman 100% srpskog življa--mnoge sam poznavAo a ostalo ih je par a medju njima i Ešpek--zvani Šajba--dobro lopte igro :thumbup:
U Rakovici ih par poznajem i jedna koleginica koja je ostala prica mi da je nogu u dupe dobila u Lukavici jer je ostala i etiketirali je kao izdajnika :-)
Da su oni rijetki imali problema ne sporim i ne pravdam-ne do mi bog :-) imam ih i ja--niko me ne jebe ni jedan posto a ni u vrijem opsade niko mi djeci ni polovne pantalonice dao nije a bogme i sam sredio svoj stan :D
Znam ih sa Ilidze--znam covjeka koji je zapalio svoj stan pri reintegraciji i razgulio.
Stan se sredio--on podnjeo zahtjev za povrat--vratili mu i on ga isti dan tušno.
Mojoj sestri na Grbavici sve živo odnjeli (jebeš namještaj-svakako bi drugi kupili) pa cak i kablove išcupali iz zidova, staru ohrndanu wc šolju sa starinskim vodokotlicem odnjeli a i staru zazidanu kadu--ona emajlirana--išcupali i odnjeli :lol: :lol:
SaraFina

#7640 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

muha_sa wrote: 15/02/2026 16:06
mirota wrote: 15/02/2026 10:26 zao mi je radi tvog protjerivanja i stidim se sto su pripadnici mog naroda to radili, ja nisam protjeran, ali pokusavam se staviti u polozaj svih ljudi koji su dozivjeli tu sudbu...Moja zena je isto tako nakon rata izbjegla iz Ilijasa, kuca joj je do temelja srusena, jbg...
Doktore- pokupili se i otišli radi pritiska Krajišnika, Klickovica i njihovih izvršilaca :-) da su ostali u Ilijašu niko tvojoj ženi ružnu rijec ne bi reko a kamli kucu srušio :-) Osudjujem svakog ko je nekom ko je osto i ružnu rjece reko a kamli nešto više-samo da se zna.
Znam ih mnogo koji su ostali i ne lupam na pamet vec se družio s njima. Draga Kapor iz Blažuja--držali su kafanu sa baštom--pravi domacini :thumbup: sad je na njihovom imanju benziska u blizini skretanja za nekdašnju Bosanku--meni licno pricali da su im emisari dolazili i govorili šta se ceka-što ne idu :-) kaže--mi izbacili jedan ormar i govorili da kamion cekaju. Ostali su još par godina i rasprodali i otišli u majcicu :-)
Znaš kad bi se u Osjeku kod Ilidze dzamija napravila da se nisu pokupili i otišli :? Nikad a možda ni tad jer je tu živjelo haman 100% srpskog življa--mnoge sam poznavAo a ostalo ih je par a medju njima i Ešpek--zvani Šajba--dobro lopte igro :thumbup:
U Rakovici ih par poznajem i jedna koleginica koja je ostala prica mi da je nogu u dupe dobila u Lukavici jer je ostala i etiketirali je kao izdajnika :-)
Da su oni rijetki imali problema ne sporim i ne pravdam-ne do mi bog :-) imam ih i ja--niko me ne jebe ni jedan posto a ni u vrijem opsade niko mi djeci ni polovne pantalonice dao nije a bogme i sam sredio svoj stan :D
Znam ih sa Ilidze--znam covjeka koji je zapalio svoj stan pri reintegraciji i razgulio.
Stan se sredio--on podnjeo zahtjev za povrat--vratili mu i on ga isti dan tušno.
Mojoj sestri na Grbavici sve živo odnjeli (jebeš namještaj-svakako bi drugi kupili) pa cak i kablove išcupali iz zidova, staru ohrndanu wc šolju sa starinskim vodokotlicem odnjeli a i staru zazidanu kadu--ona emajlirana--išcupali i odnjeli :lol: :lol:
Sta meni ne ide u glavu u toj cijeloj prici, da ti iz Sarajeva zbog necijeg tudjeg ubjedjenja i odluke, pokupis djecu i zenu - sve svoje devastiras svjesno i krenes u nepoznato. Na kraju umjesto stana sa grijanjem dodjes u neku nedodjiju gdje medvjed nosi postu. I smjestis se, organizujes zivot i tri puta ti bude gore i komplikovanije nego ondje gdje si bio. Djeca pjesace do skole, skupljas drva za zimu itd itd.
muha_sa

#7641 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

SaraFina wrote: 15/02/2026 16:18

Sta meni ne ide u glavu u toj cijeloj prici, da ti iz Sarajeva zbog necijeg tudjeg ubjedjenja i odluke, pokupis djecu i zenu - sve svoje devastiras svjesno i krenes u nepoznato. Na kraju umjesto stana sa grijanjem dodjes u neku nedodjiju gdje medvjed nosi postu. I smjestis se, organizujes zivot i tri puta ti bude gore i komplikovanije nego ondje gdje si bio. Djeca pjesace do skole, skupljas drva za zimu itd itd.
Ne znam da li se ti sjecaš Koprivice koji je tušio video rekordere a kasnije i lada samare--sjecaju se tvoji stariji-nebitno :D
Njegov otac u Rajlovcu kucu imo--to nije kuca vec dvorac--i gledam reintegraciju Rajlovca i otac od tog Koprivice ogrnut bundom u fiskulturnoj sali na Palam i u nekoj reporetrki govori--nek sam ja sa svojim narodom :-) sve su to bili dobro stojeci domacini--al dzaba, nece sa balijama s kojima se do 92. intenzivno dužio, na slave se išlo-na bajrame se dolazilo--kumovalo.......................nikad to nisam skonto niti cu skontat :-) gledam u koloni dok su napuštali svog jarana Mileta sa Grbavice--gradsko djete od roditelj sa grbavice--odlicno lopte igro (što je meni nešto to loptanje drago :D ) al on u jugi ode-kaže, ne znam ni ja gdje idem :-)
Postavljo sam te snimke
banjaluka078
Moderator

#7642 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Zato što su im risto đogo (namjerno malim) i srna pričali takve laži 3-4 godine i tjerali strah u kosti, da su vjerovatno mislili da će im neko živima kožu oderati već prve noći. Količina laži i propagande je bila nevjerovatna, to su oni lavovi iz Pionirske haman svako veče.
Jednako kao izvještaji o "stabilnim granicama", a grad se puni traktorima i izbjeglicama...
SaraFina

#7643 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

muha_sa wrote: 15/02/2026 16:27
SaraFina wrote: 15/02/2026 16:18

Ne znam da li se ti sjecaš Koprivice koji je tušio video rekordere a kasnije i lada samare--sjecaju se tvoji stariji-nebitno :D
Njegov otac u Rajlovcu kucu imo--to nije kuca vec dvorac--i gledam reintegraciju Rajlovca i otac od tog Koprivice ogrnut bundom u fiskulturnoj sali na Palam i u nekoj reporetrki govori--nek sam ja sa svojim narodom :-) sve su to bili dobro stojeci domacini--al dzaba, nece sa balijama s kojima se do 92. intenzivno dužio, na slave se išlo-na bajrame se dolazilo--kumovalo.......................nikad to nisam skonto niti cu skontat :-) gledam u koloni dok su napuštali svog jarana Mileta sa Grbavice--gradsko djete od roditelj sa grbavice--odlicno lopte igro (što je meni nešto to loptanje drago :D ) al on u jugi ode-kaže, ne znam ni ja gdje idem :-)
Postavljo sam te snimke
Negdje sam ili cula ili procitala za tog lika. Mozda si i ti pisao. Uglavnom, to su usijane glave ili isprazni mozgovi. Tako otici sa svog ognjista, je ludilo tesko. Citav zivot ostaviti. Uspomene i ljude oko sebe potisnuti i preci u neku „drugu dimenziju“. Ni za sto. Strasno.
zavrzlama

#7644 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zavrzlama »

banjaluka078 wrote: 15/02/2026 16:34 Zato što su im risto đogo (namjerno malim) i srna pričali takve laži 3-4 godine i tjerali strah u kosti, da su vjerovatno mislili da će im neko živima kožu oderati već prve noći. Količina laži i propagande je bila nevjerovatna, to su oni lavovi iz Pionirske haman svako veče.
Jednako kao izvještaji o "stabilnim granicama", a grad se puni traktorima i izbjeglicama...
To je tacno samo 10 posto....srbima je preci nacionalni interes nego licni I porodicni.
banjaluka078
Moderator

#7645 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

zavrzlama wrote: 15/02/2026 16:39
To je tacno samo 10 posto....srbima je preci nacionalni interes nego licni I porodicni.
Dozvoli da znam šta pišem, ja sam s tim narodom živjela i godine rata i gledala te vijesti. Ne može se izmisliti ta histerija i količina dezinformacija kojima su oni izlagali svoj narod da zacementiraju mržnju i da strahom unište i mrvu mogućnosti da se o drugoj strani misli kao o ljudskim bićima.

Moja kolegica se 1997. trese kao prut dok idemo za Sarajevo, boji se da će se nekako poznati da je Srpkinja i da će je neko zaklati.
muha_sa

#7646 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 15/02/2026 16:34 Zato što su im risto đogo (namjerno malim) i srna pričali takve laži 3-4 godine i tjerali strah u kosti, da su vjerovatno mislili da će im neko živima kožu oderati već prve noći. Količina laži i propagande je bila nevjerovatna, to su oni lavovi iz Pionirske haman svako veče.
Propaganda je ucinila svoje a bogme i pritisak--dobro razradjen plan da se popune mjesta odakle su protjerali one koje nisu uspjeli u smrt poslat--al su uspjeli sve živo popljackat--od stocnog fonda do jebene bjele tehnike koju su masovno nosili--ima sve dokumentovano :-)
Malo malo se fataju price--šta je sa sarajevskim Srbima, nema ih jer ih je Sarajevo protjeralo :-)
muha_sa

#7647 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 15/02/2026 16:47
Dozvoli da znam šta pišem, ja sam s tim narodom živjela i godine rata i gledala te vijesti. Ne može se izmisliti ta histerija i količina dezinformacija kojima su oni izlagali svoj narod da zacementiraju mržnju i da strahom unište i mrvu mogućnosti da se o drugoj strani misli kao o ljudskim bićima.

Moja kolegica se 1997. trese kao prut dok idemo za Sarajevo, boji se da će se nekako poznati da je Srpkinja i da će je neko zaklati.
Moram se nasmijat :lol: imam mnogo tih primjera mojih jarana koji ne smiju doc--velim, hajde ba-doci cu ja po tebe i obidjemo sve birtije u kojima smo cugali--al jok :-)
No Mind

#7648 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

@muha_sa
:thumbup:

Rado bi se prekrajala historija i izjednacio agresor sa zrtvom, legalna vlast sa separatistima sa zlocinackim projektom organizovanim na najvisem politickom i vojnom nivou.
Ali bogami nece moci, imaju svjedoci, a imaju i medjunarodne presude, sve crno na bijelo. I to ce ostati dok je svijeta i vijeka.
Edin H.

#7649 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 15/02/2026 16:52
banjaluka078 wrote: 15/02/2026 16:47
J

Moram se nasmijat :lol: imam mnogo tih primjera mojih jarana koji ne smiju doc--velim, hajde ba-doci cu ja po tebe i obidjemo sve birtije u kojima smo cugali--al jok :-)
A tebe nije bilo hastra preći na njihovu stranu?

Ja sam išao u Lukavicu nedugo nakon završetka rata po neke auto djelove, ali nije da nisam ucviko. :D
banjaluka078
Moderator

#7650 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

muha_sa wrote: 15/02/2026 16:48
Propaganda je ucinila svoje a bogme i pritisak--dobro razradjen plan da se popune mjesta odakle su protjerali one koje nisu uspjeli u smrt poslat--al su uspjeli sve živo popljackat--od stocnog fonda do jebene bjele tehnike koju su masovno nosili--ima sve dokumentovano :-)
Malo malo se fataju price--šta je sa sarajevskim Srbima, nema ih jer ih je Sarajevo protjeralo :-)
Pa, nisu ludi da izgube glasače. Srbi iz Hrvatske se uglavnom nisu htjeli zadržavati u Bosni, nekim je već trebalo popuniti teritoriju. Što nisu naselili po kućama, naselili su na širem području grada, dajući placeve, građevinski materijal i kasnije legalizaciju.

Pljačka je posebna dimenzija, kad se iskrca voz s vojskom iz Posavine, pa kad krene iznošenje...kolutovi žice za ogradu, prozorska okna, torbe malih kućanskih aparata... Profesor jedne BL srednje škole je vikendima s par omiljenih učenika išao za Jajce da se iz praznih kuća skidaju utičnice, prekidači, kablovi bojleri, sanitarije i onda bi se to prodavalo na njegovom štandu na pijaci. A kakve je tek onda bila pljačka organizovana na nivou vlasti, kad je sića ovako dobro prolazila.
Post Reply