SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#102826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ovaj dimu sto dezavuise javnost, najprije pogledaj sve klipove, taksista je krenuo prema OB gdje su doktorice poginule i tu je blokiran, onda se okrenuo kontra smjerom kao i bordo scenic koji je preživio traumu od razularenih bala. Ovo je taj klip, osobito obratiti pažnju na bordo auto na kraju..
-
last mohicans
#102827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hoćemo kada se dolijeva ulje na vatru, podgrijava atmosfera linča, određuju strane i zauzimaju pozicije, a okupljanje spontano, bez jasno artikulisanih ciljeva i zahtjeva od strane istih. A vidimo ko je vodio glavnu riječ, balo kome su krivi ljudi koji su se tu zadesili. Baš bi krenuli na auta pod rotacijama, političare, ministre, eh, to bi volio vidjeti.
-
nusmir
#102828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A koja je to moja strana ?? Ako mrzim Sdp u tuzli jer je unistio sport , ako mrzim SDA jer su unistili sve oko zdravstva i jer na UKC rade potpuno nesposobni doktori I ako imam misljenje da su ovi iz trojke karikature i da ljudi ne bi mogli raditi ni ko domari u skolama ... Koja je to moja strana ?last mohicans wrote: ↑15/02/2026 01:40Hoćemo kada se dolijeva ulje na vatru, podgrijava atmosfera linča, određuju strane i zauzimaju pozicije, a okupljanje spontano, bez jasno artikulisanih ciljeva i zahtjeva od strane istih. A vidimo ko je vodio glavnu riječ, balo kome su krivi ljudi koji su se tu zadesili. Baš bi krenuli na auta pod rotacijama, političare, ministre, eh, to bi volio vidjeti.
-
nusmir
#102829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U trenutku mog Skolovanja na fakultetu u Tuzli barem 80 % kolega je bilo sa "strane" Licno znam sta su ta djeca prolazila da bi studirali u Tuzli. Isto tako imam mnogo prijatelja koji su zavrsili studiranje u Sarajevu i ovo me posebno pogodilo. Posaljes dijete za boljom buducnosti i eto kako zavrsi. Nije to dolijevanje ulja na vatru nego je to izraz nezadovoljstva .
-
last mohicans
#102830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zauzeo si stranu ove balavurdije, malog dijela normalno okupljenog svijeta koji bi izvodili ljude iz auta i uništavalo im imovinu. Ti ljudi koji su se tu zadesili nisu krivi za to, a skup se neočekivano proširio na sporedne ulice gdje nije bio planiran. Ako ne poznaješ grad, ima google street..nusmir wrote: ↑15/02/2026 01:43A koja je to moja strana ?? Ako mrzim Sdp u tuzli jer je unistio sport , ako mrzim SDA jer su unistili sve oko zdravstva i jer na UKC rade potpuno nesposobni doktori I ako imam misljenje da su ovi iz trojke karikature i da ljudi ne bi mogli raditi ni ko domari u skolama ... Koja je to moja strana ?last mohicans wrote: ↑15/02/2026 01:40Hoćemo kada se dolijeva ulje na vatru, podgrijava atmosfera linča, određuju strane i zauzimaju pozicije, a okupljanje spontano, bez jasno artikulisanih ciljeva i zahtjeva od strane istih. A vidimo ko je vodio glavnu riječ, balo kome su krivi ljudi koji su se tu zadesili. Baš bi krenuli na auta pod rotacijama, političare, ministre, eh, to bi volio vidjeti.
- drug_profi
#102831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dakle sad sam siguran da je policija trebala lijepo da vaspita ove huligane sa ceste.
Lijepo im prvo saopstiti da se presli svaku mjeru, i dati im 3 minute da razgule.
Lijepo im prvo saopstiti da se presli svaku mjeru, i dati im 3 minute da razgule.
-
nusmir
#102832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zauzeo sam se za stranu one djece sto drze transparente u rukama pred bolnicom kao podrska svojoj drugarici. Ne mislim da treba maltretirati građane mi nismo srbija iz tog razloga ako se desilo spontano veceras trebali su i ovi vozaci osaburit a ne ovako reagovati.last mohicans wrote: ↑15/02/2026 01:58Zauzeo si stranu ove balavurdije, malog dijela normalno okupljenog svijeta koji bi izvodili ljude iz auta i uništavalo im imovinu. Ti ljudi koji su se tu zadesili nisu krivi za to, a skup se neočekivano proširio na sporedne ulice gdje nije bio planiran. Ako ne poznaješ grad, ima google street..nusmir wrote: ↑15/02/2026 01:43A koja je to moja strana ?? Ako mrzim Sdp u tuzli jer je unistio sport , ako mrzim SDA jer su unistili sve oko zdravstva i jer na UKC rade potpuno nesposobni doktori I ako imam misljenje da su ovi iz trojke karikature i da ljudi ne bi mogli raditi ni ko domari u skolama ... Koja je to moja strana ?last mohicans wrote: ↑15/02/2026 01:40
Hoćemo kada se dolijeva ulje na vatru, podgrijava atmosfera linča, određuju strane i zauzimaju pozicije, a okupljanje spontano, bez jasno artikulisanih ciljeva i zahtjeva od strane istih. A vidimo ko je vodio glavnu riječ, balo kome su krivi ljudi koji su se tu zadesili. Baš bi krenuli na auta pod rotacijama, političare, ministre, eh, to bi volio vidjeti.
Bas iz tog razloga apsulutno okk bi bilo da je veceras citavo Sarajevo stalo na 10-20 minuta bez ikakvih tenzija .
I ne podrzavam one izuzetke koji su se "prsili" ali takvih je uvijek bilo . Ako si bio na utakmicama, protestima ili bilo gdje gdje je veca masa uvijek se pojavljivalo nekih pijanica , narkomana itd koji su se isticali i pravili probleme
-
last mohicans
#102833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je već jasnije, stao je grad na skoro 4 sata, druze, skup je počeo u 15, a zavrsio iza 19, s tim da su ga neodgovorni pojedinci pokvarili svojim huliganskim postupcima.nusmir wrote: ↑15/02/2026 02:10Zauzeo sam se za stranu one djece sto drze transparente u rukama pred bolnicom kao podrska svojoj drugarici. Ne mislim da treba maltretirati građane mi nismo srbija iz tog razloga ako se desilo spontano veceras trebali su i ovi vozaci osaburit a ne ovako reagovati.last mohicans wrote: ↑15/02/2026 01:58Zauzeo si stranu ove balavurdije, malog dijela normalno okupljenog svijeta koji bi izvodili ljude iz auta i uništavalo im imovinu. Ti ljudi koji su se tu zadesili nisu krivi za to, a skup se neočekivano proširio na sporedne ulice gdje nije bio planiran. Ako ne poznaješ grad, ima google street..nusmir wrote: ↑15/02/2026 01:43
A koja je to moja strana ?? Ako mrzim Sdp u tuzli jer je unistio sport , ako mrzim SDA jer su unistili sve oko zdravstva i jer na UKC rade potpuno nesposobni doktori I ako imam misljenje da su ovi iz trojke karikature i da ljudi ne bi mogli raditi ni ko domari u skolama ... Koja je to moja strana ?
Bas iz tog razloga apsulutno okk bi bilo da je veceras citavo Sarajevo stalo na 10-20 minuta bez ikakvih tenzija .
I ne podrzavam one izuzetke koji su se "prsili" ali takvih je uvijek bilo . Ako si bio na utakmicama, protestima ili bilo gdje gdje je veca masa uvijek se pojavljivalo nekih pijanica , narkomana itd koji su se isticali i pravili probleme
- drag_gost
#102834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto mi je obrisan post gdje sam napisao da je taksista RVI?
-
nusmir
#102835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
last mohicans wrote: ↑15/02/2026 02:16To je već jasnije, stao je grad na skoro 4 sata, druze, skup je počeo u 15, a zavrsio iza 19, s tim da su ga neodgovorni pojedinci pokvarili svojim huliganskim postupcima.nusmir wrote: ↑15/02/2026 02:10Zauzeo sam se za stranu one djece sto drze transparente u rukama pred bolnicom kao podrska svojoj drugarici. Ne mislim da treba maltretirati građane mi nismo srbija iz tog razloga ako se desilo spontano veceras trebali su i ovi vozaci osaburit a ne ovako reagovati.last mohicans wrote: ↑15/02/2026 01:58
Zauzeo si stranu ove balavurdije, malog dijela normalno okupljenog svijeta koji bi izvodili ljude iz auta i uništavalo im imovinu. Ti ljudi koji su se tu zadesili nisu krivi za to, a skup se neočekivano proširio na sporedne ulice gdje nije bio planiran. Ako ne poznaješ grad, ima google street..
Zao mi je sto ste pogresno razumili ali vjeruj i kad ste se dotakli teme zasto je u Tuzli sve stalo . Od protesta 2014 na svake moguce mirne proteste su se ubacivali neki propali revolucionari i politicari i svijetu se gadi da bude kraj njih .
Cilj je da se jednom u zivotu nesto promijeni i da neko preuzme odgovornost jer je nemoguce da je ovo samo nesreca...
I naravno da se ovakva nesreca ili bilo kakva druga ne ponovi nikad vise ni u jednom BiH gradu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#102836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
šta je bolan preslikano, okrenuli se ljudi i krenuli vraćati ono naređuje i lupa izađi. nisu uopšte išli kroz masu. ko je ono da naređuje?Dimu1927 wrote: ↑15/02/2026 01:28Dakle evo imas gore post citiram
Taksista, crni polo, bordo scenic onaj gura ljude lagano, bas ko u srbiji preslikanoJa sam danas tacno u 15 sati naletio na blokadu kod Tehnicke skole.
Dok smo cekali da policija napravi prostor da se okrenemo, izasao sam iz auta i stao skupa sa ljudima koji su protestvovali.
Samo malo strpljenja i bude sve ok.
pa da sam bio sa djecom i da su se krenuli okupljati oko auta i udarati hladno bi ih povaljo sve. a ti i dalje šupljiraj da si vidio ono čega nema
-
snijeg_led
#102837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nasilje ono nece nista rijestiti. I naravno opet je kriva vlast jer nije bilo policije gdje su trebali biti.
Ne moze rulja praviti red niti vozaci nered.
Ne moze rulja praviti red niti vozaci nered.
-
noviclan
#102838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno ovo je nasa policija kriva morali su se nacrtati u roku od tri minute i ovo posamarati ali mudro je kanticino ministarstvolast mohicans wrote: ↑14/02/2026 23:44 Ko je ovaj klošar, očito preagresivan, na vise mjesta je bio. Čuj dere se na zenu da izađe "Jesi li majka, izađi?" Ne do mu Bog da je na mene naletio..
A ovdje jebe sve taksisti i hrače po autu, nadam se da ga je dobro zapamtio.
- drug_profi
#102839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel se zna sta se protestima hoce postici? Koji su zahtjevi?
-
hali gali halid
#102840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesu li to ti BH Hooligansi?
- mayab
#102841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne bih da ispadnem šupak , i bez empatije , da se razumijemo ,
ali mislim da ovde ezdea ima svoje ubačene elemente , znamo da kod njih vrijedi "što gore , utoliko bolje ..."
- skrbavi-admin
#102842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
15 zadnjih stranica se svelo na raspravu agitatora pro Trojka i SDFA.....
Treba se samo zapitat jel tramvajem upravljao neki ISILovac pa dao namjerno gas u krivini da izvrne tram, da ubije i sebe i druge..... teorija koja je glupa sama po sebi ko kurac a raspravlja se vec 20 stranica o tome.... mozda vozac ima suicidalne sklonosti
Ponekad kontam kako na forumu ima dosta pametnih glava al ova retardirana teorija je nenadjebiva.... Kako to moze vozac dat gas toliko da je izvrno tramvaj od vise tona.....
Instantna odluka o odredjivanju pritvora radi pazi sad ovo "uznemirenja javnosti"
ovo je druga nenadjebiva retardirana teorija jer je bijes javnosti uglavnom usmjeren prema nesposobnim vlastodrscima a ne prema coeku koji je izvrsio visestruko ubistvo pa se predao.... Na stranu sto sam procitao vise postova i komentara nekih kretenoida koji su instantno pripisali krivicu vozacu (bilo je dosta takvih tenkreasa).....
Povukli ostale tramvaje? Pa sto povlacite drugovi ostale tramvaje ako ste spakovali coeka na 30dnevno hladjenje uvjereni da je on kriv?
3 dana traje vijecanje o cinjenicama i uvidjajima ko da se putnicki dzet srusio.... Aha sad se radi damage control management....
Protesti sa nekim poprdanima koji glume opasne momcice
Protesti imaju legitimitet samo ako se pojave ljudi koji predstavljaju apoliticku intelektualnu elitu a ne sitne kriminalcice koji pucaju taksistima glavom u lobanju....
Summa summarum..... Nije za nas drzava.... Slucaj je pokvaren do srzi a na krst se razapinje coek koji je bio usrani vozac za platu kojem se pored svega sto je prezivio tovari na pleca i teret srama zajedno sa identifikacijama lica imena i prezimena..... bez zavrsenog slucaja...
Treba se samo zapitat jel tramvajem upravljao neki ISILovac pa dao namjerno gas u krivini da izvrne tram, da ubije i sebe i druge..... teorija koja je glupa sama po sebi ko kurac a raspravlja se vec 20 stranica o tome.... mozda vozac ima suicidalne sklonosti
Ponekad kontam kako na forumu ima dosta pametnih glava al ova retardirana teorija je nenadjebiva.... Kako to moze vozac dat gas toliko da je izvrno tramvaj od vise tona.....
Instantna odluka o odredjivanju pritvora radi pazi sad ovo "uznemirenja javnosti"
Povukli ostale tramvaje? Pa sto povlacite drugovi ostale tramvaje ako ste spakovali coeka na 30dnevno hladjenje uvjereni da je on kriv?
3 dana traje vijecanje o cinjenicama i uvidjajima ko da se putnicki dzet srusio.... Aha sad se radi damage control management....
Protesti sa nekim poprdanima koji glume opasne momcice
Summa summarum..... Nije za nas drzava.... Slucaj je pokvaren do srzi a na krst se razapinje coek koji je bio usrani vozac za platu kojem se pored svega sto je prezivio tovari na pleca i teret srama zajedno sa identifikacijama lica imena i prezimena..... bez zavrsenog slucaja...
- shbc
#102843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I sta bi bilo da ti je neko od njih stao na put i kada si krenuo da se okrenes?DaysleepeR wrote: ↑15/02/2026 00:35 Ja sam danas tacno u 15 sati naletio na blokadu kod Tehnicke skole.
Dok smo cekali da policija napravi prostor da se okrenemo, izasao sam iz auta i stao skupa sa ljudima koji su protestvovali.
Dakle zaista nije problem sto se blokiralo, nije problem sto se odrzavaju protesti. Neka ih. Ali ako su ljudi krenuli u suprotnom smjeru - dakle ne kroz ljude, ko su ovi balavci da im skacu po autima, prijete, psuju i pljuju. Ne mozes ba ljude drzati taocima.
Nazalost one kulturne omladine koja je pokrenula proteste, ovakvi majmuni su ih preuzeli. Ako se danas bude ponavljalo iskreno se nadam da ce specijalna odraditi svoj posao kako je i navikla po utakmicama.
- shbc
#102844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.klix.ba/clanak/260215009Organizatori jučerašnjeg protesta u Sarajevu ogradili se od danas najavljenih: Postoje špekulacije o mogućim nemirima
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#102845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bih ovo ja bih onoChmoljo wrote: ↑15/02/2026 02:36šta je bolan preslikano, okrenuli se ljudi i krenuli vraćati ono naređuje i lupa izađi. nisu uopšte išli kroz masu. ko je ono da naređuje?Dimu1927 wrote: ↑15/02/2026 01:28Dakle evo imas gore post citiram
Taksista, crni polo, bordo scenic onaj gura ljude lagano, bas ko u srbiji preslikanoJa sam danas tacno u 15 sati naletio na blokadu kod Tehnicke skole.
pa da sam bio sa djecom i da su se krenuli okupljati oko auta i udarati hladno bi ih povaljo sve. a ti i dalje šupljiraj da si vidio ono čega nema
Da su babi muda bio bi deda. Ali nisu već nešto drugo.
Maloljetan od 14 te može nabiti i nožem i opet je pred zakonom jači od tebe. Pa ti vidi. Ganjaj se po doktorima, operacijama i traži sutra invalidsku penziju. Tužakaj roditelje za odštetu i za zapostavljanje u odgoju maloljetnog lica.
Last edited by moonco on 15/02/2026 08:04, edited 1 time in total.
- mayab
#102846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Supruga mi je pravnik, i kaže da je to potpuno legitiman i ispravan razlog za pritvor.skrbavi-admin wrote: ↑15/02/2026 07:35 15 zadnjih stranica se svelo na raspravu agitatora pro Trojka i SDFA.....
Treba se samo zapitat jel tramvajem upravljao neki ISILovac pa dao namjerno gas u krivini da izvrne tram, da ubije i sebe i druge..... teorija koja je glupa sama po sebi ko kurac a raspravlja se vec 20 stranica o tome.... mozda vozac ima suicidalne sklonosti![]()
Instantna odluka o odredjivanju pritvora radi pazi sad ovo "uznemirenja javnosti"![]()
![]()
![]()
ovo je druga nenadjebiva retardirana teorija jer je bijes javnosti uglavnom usmjeren prema nesposobnim vlastodrscima a ne prema coeku koji je izvrsio visestruko ubistvo pa se predao.... Na stranu sto sam procitao vise postova i komentara nekih kretenoida koji su instantno pripisali krivicu vozacu (bilo je dosta takvih tenkreasa).....
Povukli ostale tramvaje? Pa sto povlacite drugovi ostale tramvaje ako ste spakovali coeka na 30dnevno hladjenje uvjereni da je on kriv?![]()
Protesti sa nekim poprdanima koji glume opasne momciceProtesti imaju legitimitet samo ako se pojave ljudi koji predstavljaju apoliticku intelektualnu elitu a ne sitne kriminalcice koji pucaju taksistima glavom u lobanju....
![]()
.
.
Takođe, potpuno logičan potez da se privremeno povuku svi tramvaji tog tipa i provjere , jer je moguće da je u pitanju tehnički problem...pa tako se radi sa sredstvima masovnog javnog prijevoza ljudi , eto recimo sa putničkim avionima , dođe li sumnja da jedan ima neki tehnički problem, svi je privremeno povlače na provjere
-
Naslovnica
#102847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Organizatori protesta su se ogradili od agresivnih huliganskih ispada, a i od protesta koji su najavljeni za danas.
Agresivno lupanje po automobilima bez ikakvog razloga, urlanje da ljudi koji su u autima izađu, sukobljavanje sa ljudima u vozilima koji su krenuli ko zna kada ko zna gdje i sa kojom namjerom, to niko normalan ne može podržavati.
Ono što gledamo na ovim video klipovima je čisto huliganstvo, vjerojatno sa podrškom određenih političkih struktura i kao takvo nikada neće imati podršku bilo koga normalnog i dobronamjernog.
Agresivno lupanje po automobilima bez ikakvog razloga, urlanje da ljudi koji su u autima izađu, sukobljavanje sa ljudima u vozilima koji su krenuli ko zna kada ko zna gdje i sa kojom namjerom, to niko normalan ne može podržavati.
Ono što gledamo na ovim video klipovima je čisto huliganstvo, vjerojatno sa podrškom određenih političkih struktura i kao takvo nikada neće imati podršku bilo koga normalnog i dobronamjernog.
-
Naslovnica
#102848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Potpisshbc wrote: ↑15/02/2026 07:46I sta bi bilo da ti je neko od njih stao na put i kada si krenuo da se okrenes?DaysleepeR wrote: ↑15/02/2026 00:35 Ja sam danas tacno u 15 sati naletio na blokadu kod Tehnicke skole.
Dakle zaista nije problem sto se blokiralo, nije problem sto se odrzavaju protesti. Neka ih. Ali ako su ljudi krenuli u suprotnom smjeru - dakle ne kroz ljude, ko su ovi balavci da im skacu po autima, prijete, psuju i pljuju. Ne mozes ba ljude drzati taocima.
Nazalost one kulturne omladine koja je pokrenula proteste, ovakvi majmuni su ih preuzeli. Ako se danas bude ponavljalo iskreno se nadam da ce specijalna odraditi svoj posao kako je i navikla po utakmicama.
-
Ci-Nick
#102849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Političari su takvi ljigavci, nije im nista sveto.
Dovoljno se sjetiti koliko je narod stradao u ratu a koliko su oni i njihovi pomoćnici ratni profiteri pokrali od naroda preko prodaje hrane u ratu, pa onda preko certifikata i privatizacije, pa kroz javne nabavke i kroz neuplaćene doprinose za sadašnje i buduće penzionere.
Dovoljno se sjetiti koliko je narod stradao u ratu a koliko su oni i njihovi pomoćnici ratni profiteri pokrali od naroda preko prodaje hrane u ratu, pa onda preko certifikata i privatizacije, pa kroz javne nabavke i kroz neuplaćene doprinose za sadašnje i buduće penzionere.
Last edited by Ci-Nick on 15/02/2026 08:09, edited 1 time in total.
- skrbavi-admin
#102850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel tvoja zena pravnik u Vasingtonu Briselu ili u Kasabi u kojoj tuzilastvo sudije imaju cijenu po cjenovnikumayab wrote: ↑15/02/2026 08:01Supruga mi je pravnik, i kaže da je to potpuno legitiman i ispravan razlog za pritvor.skrbavi-admin wrote: ↑15/02/2026 07:35 15 zadnjih stranica se svelo na raspravu agitatora pro Trojka i SDFA.....
Treba se samo zapitat jel tramvajem upravljao neki ISILovac pa dao namjerno gas u krivini da izvrne tram, da ubije i sebe i druge..... teorija koja je glupa sama po sebi ko kurac a raspravlja se vec 20 stranica o tome.... mozda vozac ima suicidalne sklonosti![]()
Instantna odluka o odredjivanju pritvora radi pazi sad ovo "uznemirenja javnosti"![]()
![]()
![]()
Povukli ostale tramvaje? Pa sto povlacite drugovi ostale tramvaje ako ste spakovali coeka na 30dnevno hladjenje uvjereni da je on kriv?![]()
Protesti sa nekim poprdanima koji glume opasne momciceProtesti imaju legitimitet samo ako se pojave ljudi koji predstavljaju apoliticku intelektualnu elitu a ne sitne kriminalcice koji pucaju taksistima glavom u lobanju....
![]()
.
.
Takođe, potpuno logičan potez da se privremeno povuku svi tramvaji tog tipa i provjere , jer je moguće da je u pitanju tehnički problem...pa tako se radi sa sredstvima masovnog javnog prijevoza ljudi , eto recimo sa putničkim avionima , dođe li sumnja da jedan ima neki tehnički problem, svi je privremeno povlače na provjere
legitimno ne znaci i ispravno.....