SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
daario naharis
#102701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imaju snimci sa Američke ambasade i okolnih zgrada siguran sam.
- Bullet Tooth Tony
#102702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/02/2026 21:56ne smiju oni primjenjivati silu,to je povreda ljuCkih prava ...
- Bullet Tooth Tony
#102703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko mexico city .. frajer sa pickupom parkirao na sred ( u znak podrske) .. samo fali jos mitraljez ..
-
last mohicans
#102704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Rothmans
#102705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvi majmuni jbt 
- stubrijez
#102706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno, samo meni je zaparalo usi sto ponavlja tri puta cinjenicu odnosno pretpostavku da su djeca bila sa slusalicama ili gledala u telefon... ja sam ubijedjen da je to centralni moment izjave ove "svjedokinje" kako bi se preusmjerila paznja dijela mnjenja od stvarnog problema. Ta cinjenica nema nikakve veze ali ce neki odmah pomisliti: pa ja vidis, opet krivi telefoni i slusalice. To vec mozete od nekih i ovde procitati...
-
caros
#102707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakve su ovo tablice kod ovog delegata? Ima li policije u ovom gradu osim za držanje radara?
-
last mohicans
#102708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne seri, posto se predstavila, treba i nju razapet, jel? Vidi se iz glasa da je mlada cura i da je roditelje zvala da dođu po nju. Takav šok dozivjeti, eto imaju ime, nek je kontaktiraju.JovicSA wrote: ↑14/02/2026 21:53Ma i ova isto ne zna sastaviti dvije čiste. Kaže ja otišla kući i kada je došla kući saznala da je ovaj poginuo. Ja bih je kaznio sa 500KM što nije ostala na licu mjesta da da iskaz policiji. Baš smo glup narod, nikakve logike i samoinicijative da se ponudoš istražnim organima kao svjedok, nedaj bože da pomogneš nekome.mali Ninja wrote: ↑14/02/2026 21:49Ja nisam na snimku cuo zvono tramvaja, ne znam zasto ljudi potkupljuju lazne svjedoke a jos gore sto ti svjedoci pristaju da kazu sve za pare, svjedoci nisu potrebni, pregledaj sve kamere, vjestaci tramvaj i vozaca, ostalo je sve suvisno i djeluje kao namjestaljka..
- Ludzak
#102709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mex city je primjer sigurnosti za SarajevoBullet Tooth Tony wrote: ↑14/02/2026 22:02 Ko mexico city .. frajer sa pickupom parkirao na sred ( u znak podrske) .. samo fali jos mitraljez ..
- vjeshalica
#102710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma jasta lopužetina
- liyf
#102711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kaže vozač da je na semaforu dao gas i nije se mogao zaustaviti, a kaže odbrana večeras da je 30m prije raskrsnice tramvaj dao gas. Video nadzor sa Ambasade mislim da to može oboriti bez problema.
Kaže "svjedok" da je mahao da se ljudi sklone dok je prilazio, a kaže odbrana a je "pao sa sjedišta na stepenište i nije mogao upravljati tramvajem". Zajebaće ga odbrana više nego ijedan vještak i tužioc
Kaže "svjedok" da je mahao da se ljudi sklone dok je prilazio, a kaže odbrana a je "pao sa sjedišta na stepenište i nije mogao upravljati tramvajem". Zajebaće ga odbrana više nego ijedan vještak i tužioc
-
Naslovnica
#102712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Veze ovaj klošarluk nema sa protestima
- Haris.ba
#102713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To sa slusalicama je objasnjenje zasto drugi nisu na stajalistu reagovali da pobjegnu.stubrijez wrote: ↑14/02/2026 22:06Apsolutno, samo meni je zaparalo usi sto ponavlja tri puta cinjenicu odnosno pretpostavku da su djeca bila sa slusalicama ili gledala u telefon... ja sam ubijedjen da je to centralni moment izjave ove "svjedokinje" kako bi se preusmjerila paznja dijela mnjenja od stvarnog problema. Ta cinjenica nema nikakve veze ali ce neki odmah pomisliti: pa ja vidis, opet krivi telefoni i slusalice. To vec mozete od nekih i ovde procitati...
To uopce ne mora da bude povezano sa slusalicama. Svi drugacije reagujemo u trenutku opasnosti. Meni su se jednom "odrezale noge". Ko nije dozivio ne razumije sta to znaci. Mozak ti govori pokreni se ali tijelo ne reaguje.
Last edited by Haris.ba on 14/02/2026 22:10, edited 1 time in total.
- liyf
#102714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa inje on uključen u slučaj? Zar ga nisu angažovali novinari samo
- Bullet Tooth Tony
- Edin H.
#102716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam uvjeren da su sve tvoje kolege odgovorne kao ti.ShnjaZZZ wrote: ↑14/02/2026 21:37Ne može, to je takva navika i automatizam da nema teoretske šanse da sjebeš nešto osim ako nisi metla pijan i to je toliko odgovoran posao gdje sam sebe podsjećaš svaki dan da se ne opustiš. Naprotiv, često vidiš opasnost gdje je nema.drogon2 wrote: ↑14/02/2026 21:32sta brain fog se ne moze desit?ShnjaZZZ wrote: ↑14/02/2026 21:25 Već sam pisao, mašinovođa sam i vjerujte mi, nema šanse ali teoretske šanse nema da u krivinu ulaziš onolikom brzinom svjesno jer ZNAŠ 100% da u najmanju ruku iskačeš i praviš ogromnu štetu, gubiš posao i potencijalno ubijaš nekoga.
Bog, Allah, Buda, Hare Krishna me ne mogu ubijedit da je svjesno ušao u krivinu onolikom brzinom.
- stubrijez
#102717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poslusaj ponovo... ona referise upravo na zrtve. Dva ili tri puta... Meni je nevjerovatno da je zapamtila sta su njih dvoje radili u tome trenutku haosa, isto ko da je detektiv. Sve to debelo smrdi i itekeko utice ne formiranje slike kod naseg povodljivog naroda.Haris.ba wrote: ↑14/02/2026 22:09To sa slusalicama je objasnjenje zasto drugi nisu na stajalistu reagovali da pobjegnu.stubrijez wrote: ↑14/02/2026 22:06Apsolutno, samo meni je zaparalo usi sto ponavlja tri puta cinjenicu odnosno pretpostavku da su djeca bila sa slusalicama ili gledala u telefon... ja sam ubijedjen da je to centralni moment izjave ove "svjedokinje" kako bi se preusmjerila paznja dijela mnjenja od stvarnog problema. Ta cinjenica nema nikakve veze ali ce neki odmah pomisliti: pa ja vidis, opet krivi telefoni i slusalice. To vec mozete od nekih i ovde procitati...
To uopce ne mora da bude povezano sa slusalicama. Svi drugacije reagujemo u trenutku opasnosti. Meni su se jednom "odrezale noge". Ko nije dozivio ne razumije sta to znaci. Mozak ti govori pokreni se ali tijelo ne reaguje.
Last edited by stubrijez on 14/02/2026 22:14, edited 1 time in total.
-
zilog
#102718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dakle, prema izjavi advokata, tramvaj nije stajao na semaforu, pa dobio "ludo ubrzanje".
Nova verzija je, da je dobio ubrzanje 30 metara prije raskrsnice.
To bi vjerovatno i pokazali snimci, pa ne cudi promjena iskaza i odustajanje od tvrdnji "izvora iz GRAS-a".
Nova verzija je, da je dobio ubrzanje 30 metara prije raskrsnice.
To bi vjerovatno i pokazali snimci, pa ne cudi promjena iskaza i odustajanje od tvrdnji "izvora iz GRAS-a".
-
last mohicans
#102719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa Senad ju je pitao, cura je pretpostavila ili je vidjela. Tramvaja zna ne biti po 10-15 min, ko zna koliko su čekali. Ako je rah.Erdoan prvi na udaru, on ne hoda, čak mi djeluje da je leđima okrenut. Vremena za pobjeći je bilo, ali sad je lako pametovati. Momka nema vise..stubrijez wrote: ↑14/02/2026 22:06Apsolutno, samo meni je zaparalo usi sto ponavlja tri puta cinjenicu odnosno pretpostavku da su djeca bila sa slusalicama ili gledala u telefon... ja sam ubijedjen da je to centralni moment izjave ove "svjedokinje" kako bi se preusmjerila paznja dijela mnjenja od stvarnog problema. Ta cinjenica nema nikakve veze ali ce neki odmah pomisliti: pa ja vidis, opet krivi telefoni i slusalice. To vec mozete od nekih i ovde procitati...
-
tuitamo
#102720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moja teorija je da vozač želi uhvatiti prolaz na semaforu, ubrzava i da ne uspijeva smanjiti brzinu dovoljno zbog težine vozila. Zbog toga se udes i desio na semaforu i prolazu koji odgovara tramvaju. Ovo treba poništiti kao opciju sa drugim snimcima. Te teorije bilo je još negdje vako-nako okačiti mačku o rep. Ima vještačenje.
Budite oprezni ljudi. Sutra će neko sa autom pokupiti pješaka na prelazu pa će biti da mu je auto samo ubrzalo i nije stigao zakočiti.
Budite oprezni ljudi. Sutra će neko sa autom pokupiti pješaka na prelazu pa će biti da mu je auto samo ubrzalo i nije stigao zakočiti.
- Haris.ba
#102721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Problem je sto po televiziji vozaci tramvaja tvrde da se to desava sa tim tipom tramvaja.
Zamisli da imas vlastito vozilo koje nekontrolisano moze ubrzati, bi li ti tvrdio da si kriv?
Ili bi rekao cekaj, drzava rekla da sam ispravan na tehnickom.
-
sumirprimus
#102722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#102723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj balo djeluje isto na ovom snimku.Bullet Tooth Tony wrote: ↑14/02/2026 22:01bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/02/2026 21:56ne smiju oni primjenjivati silu,to je povreda ljuCkih prava ...
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#102724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozač tramvaja: "Ima i videonadzor koji se nalazio u tramvaju i on će pokazati dosta. Još uvijek nije pregledan taj snimak."
Znači eksperti izvršili tako komplikovano vještačenje tolike tehnike u tramvaju za samo nekoliko sati, a nisu još pogledali video nadzor.
Sve mi se čini da se glavni dokazi ne raspakuju dok se ne umiri javnost.
Znači eksperti izvršili tako komplikovano vještačenje tolike tehnike u tramvaju za samo nekoliko sati, a nisu još pogledali video nadzor.
Sve mi se čini da se glavni dokazi ne raspakuju dok se ne umiri javnost.
-
JovicSA
#102725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo skorijih nesreća iz Evrope. Tramvaji su zlo...
Istrage u Evropi se rade mjesecima a neki bi ovdje da za 2 dana sve bude završeno.
Naime, slučajevi izlijetanja tramvaja iz šina zabilježeni su i u drugim evropskim gradovima, gdje su istrage ukazale na tehničke kvarove, propuste u održavanju ili moguće ljudske greške.
16 poginulih u Portugalu
U Lisabonu je, 3. septembra 2025., na popularnom Elevador da Glória (historični tramvaj-funikular) došlo je do derajliranja, odnosno izlijetanja tramvaja iz šina, i pada voza, pri čemu je najmanje 16 osoba izgubilo život, a više od 20 je povrijeđeno.
Zvanični preliminarni izvještaj je utvrdio da je pukao ključni kabl koji povezuje kabine, uz nedostatke u održavanju i ograničenja u sistemu kočenja, što je direktno doprinijelo nesreći, izvijestio je euronews.
Završna istraga još uvijek nije okončana, a detaljni izvještaj se očekuje s fokusom na sigurnosne propuste, održavanje i sigurnosne barijere za slične historijske tramvajske linije.
Desetine povrijeđenih u Francuskoj
U Strasbourgu je, 11. januara 2025., u blizini glavne stanice došlo do sudara dva tramvaja u tunelu nakon što je jedan tramvaj nenamjerno krenuo unazad i izletio iz šina prije nego što se sudario s drugim.
Tom prilikom je povrijeđeno preko 50 putnika, a tramvajski saobraćaj je bio obustavljen danima, izvijestio je tada RTL Today.
Istraga je otvorena kako bi se utvrdili tačni uzroci, uključujući moguću grešku u signalizaciji, sistemu prevrtanja ili kočnicama.
Tramvajska nesreća u Bugarskoj
U Sofiji je, 5. septembra 2025., došlo do izlijetanja tramvaja iz šina u Buxton distriktu.
Tom prilikom niko nije ozbiljno povrijeđen, a iako nije došlo do sudara, izlazak tramvaja iz šina izazvao je zabrinutost.
Tragovi na pločniku sugeriraju da je vozilo možda prešlo preko njih prije nego što je iskočilo iz šina, ali tačan uzrok ostaje nejasan. Incident je pokrenuo istragu i diskusije o mogućem nedostatku infrastrukture ili sabotaži, objavio je bugarski novinite.
Izlijetanje tramvaja u Njemačkoj
U Minhenu je krajem 2025., došlo do izlijetanja težinskih tramvaja prilikom ulaska u stanicu Schwabinger Tor, pri čemu su četiri osobe povrijeđene. Vozač je prevezen u bolnicu, dok su tri putnika zbrinuta na mjestu događaja, javio je Bild.
Tramvaj se toliko zaglavio da je operacija izvlačenja trajala do kasno u noć. Značajni poremećaji u saobraćaju nastavili su se na ulici Leopoldstrasse i naredni dan.
Uzrok nesreće u minhenskom okrugu Schwabing još uvijek nije zvanično objavljen, ali istraga isključuje vanjsku intervenciju i fokusira se na tehničke uzroke.
Uživo | Završeno okupljanje građana kod Tehničke škole povodom smrti Erdoana Morankića
Prije 1 dan
Uživo | Završeno okupljanje građana kod Tehničke škole povodom smrti Erdoana Morankića
Više povrijeđenih u Švedskoj i velika materijalna šteta
U junu 2025., u Göteborgu je također došlo do izlijetanja tramvaja iz šina u centru grada na raskrsnici, nakon što je vozač uvećao brzinu iza stanice Vasaplatsen. Tramvaj je zatim prešao kroz raskrsnicu i udario u mali ulični restoran-kafić smješten na trotoaru.
Tom prilikom je osam ljudi povrijeđeno, od kojih su četiri zadobile ozbiljne povrede, a tramvaj i objekt su pretrpjeli značajnu materijalnu štetu.
Last edited by JovicSA on 14/02/2026 22:20, edited 1 time in total.