Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
eki to wrote: ↑11/01/2026 11:43
Vinoljupci, pitanjce, kakvo je Istarsko vino Benčić Merlot, je li u rangu Vranac Pro Corde...hvala
dosad si i popio jelte
ovisi ko sta voli, vranac je jaci po alkoholu.
ta zapadna pogotovu istarska vina ja bih prije pio neku malvaziju. ne bih odbio ni merlot
sad sam za vikend inace popio vukojin vranac i ok mi je jako vino to volim kod crnog.
_BataZiv_0809 wrote: ↑20/01/2026 18:37
Je li ko probao vina Zvonka Bogdana?
Jesam ja, al to ti preporučujem da odes u njihov restoran ili salas, kako vec.
Ja volim bijela vina.generalno i ne mos ne probat 8 tamburasa mada Sam ja vise za pinot.blanc.
I sve ide uznjanjetinu u mljeku
A crna cuvee no.1 to je top od.njih.
Jesam ja, al to ti preporučujem da odes u njihov restoran ili salas, kako vec.
Ja volim bijela vina.generalno i ne mos ne probat 8 tamburasa mada Sam ja vise za pinot.blanc.
I sve ide uznjanjetinu u mljeku
A crna cuvee no.1 to je top od.njih.
Ja samo crvena i tučem.
Od bijelog sam se za jednu godisnjicu napio ko žaka i od tad mu ni mirisa ne mogu
Špricer je milina ljeti, gdje ćeš to propustit' Bato?
Ljeti gin tonic, nekad i daquiri
Mislim moram se nekad vratiti na bijelo
Prije ili kasnije
Jer ovako je neodrzivo sto kazes
Ne koks nego vino
Volim i ja crno, al' stvarno ima te neke svoje granice. Pogotovo ljeti ga nešto ne mogu pit', nije mi nikako ćejf. A i ako imam neku vrstu ribe il' morske plodove za večeru, što je u mene otprilike dvaput sedmično, nemere crno uz to da ga jebeš.
Dok sam bio mlađi tukao sam samo bijela vina, crna mi nisu ležala, no zadnjih 5-6 godina bijelo vino smisliti ne mogu, samo crna vina. Idu mi i uz ribu, teletinu, jagnjetinu, suhotinu, sir, masline, ma sve.
sumirprimus wrote: ↑14/02/2026 22:07
Toplo preporučujem, vinarija marijanovic.
Ha hercegovina, zilavka. S njima Nema fule, ko voli naravno
Blago tebi pa si kjafir, ja uz Ramazan odmaram od alkohola, pravi sam licemjerni Mu'min
Mozes tuc jos koji dan...
I ja punim grbu ovih dana.
Ma ne mogu, obećao sam ženi da ću ispoštovati njeno i prestati makar 10 dana prije ramazana, ona je baš vjernik pa eto, ispoštuje i ona mene milion puta sjedeći sa mnom dok pijem. A nije loše ni za organizam da malo odmori jer ja popijem 2-3 boce sedmično a kad se zalomi i više.
Ali onaj osjećaj prvog gutljaja nakon 45 dana, blaženo
Jesam ja i to crvena Život teče i Cuvee no. 1. Meni su odlična. Život teče je je ftinije i košta oko 26 KM, dok je Cuvee no. 1 skuplje i radi se samo od najbolje sorte grožđa, odnosno ako berba nije dobra neće ga koristiti za Cuvee no. 1.
Blago tebi pa si kjafir, ja uz Ramazan odmaram od alkohola, pravi sam licemjerni Mu'min
Mozes tuc jos koji dan...
I ja punim grbu ovih dana.
Ma ne mogu, obećao sam ženi da ću ispoštovati njeno i prestati makar 10 dana prije ramazana, ona je baš vjernik pa eto, ispoštuje i ona mene milion puta sjedeći sa mnom dok pijem. A nije loše ni za organizam da malo odmori jer ja popijem 2-3 boce sedmično a kad se zalomi i više.
Ali onaj osjećaj prvog gutljaja nakon 45 dana, blaženo