Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vjeshalica wrote: ↑14/02/2026 20:57DETALJI S ROČIŠTA
Tužilac: Velika vjerovatnoća da je dominantan uzrok tramvajske nesreće ljudski faktor, vještaci nisu pronašli tragove kvara
Vještak mašinske struke je naveo da su bile ispravne kočnice i sklopke
Ovaj tužilac lupa, ne moze se vještacenje napraviti za 24 sata, izmišlja da ima kao navodne neke izjave vjestaka a to nije moguce. Vjestaci ne daju nikakve preeliminarne izvjestaje jer cijeli proces je onda kompromitovan.
Tužilac: Velika vjerovatnoća da je dominantan uzrok tramvajske nesreće ljudski faktor, vještaci nisu pronašli tragove kvara
Znaci, imamo izjavu svjedokinje koja kaze da je vozac svirao i mahao, a sad imamo i vjestacenje da je sa tramvajem sve u redu i da je ljudski faktor u pitanju.
Ovdje neko laze, a sumnjam da je ocevidac slagala. Klasicno zrtvovanje vozaca.
Bobi wrote: ↑14/02/2026 21:12
Ovaj tužilac lupa, ne moze se vještacenje napraviti za 24 sata, izmišlja da ima kao navodne neke izjave vjestaka a to nije moguce. Vjestaci ne daju nikakve preeliminarne izvjestaje jer cijeli proces je onda kompromitovan.
Tramvaj su pokusavali cijeli dan (jucer, petak) prebaciti na zadnji dio grasovog depoa. Zavrsili su u vecernjim satima, tako da vjestacenje definitivno nije obavljeno jucer.
Jedino ako su ga danas zavrsili…
Znaci, imamo izjavu svjedokinje koja kaze da je vozac svirao i mahao, a sad imamo i vjestacenje da je sa tramvajem sve u redu i da je ljudski faktor u pitanju.
Ovdje neko laze, a sumnjam da je ocevidac slagala. Klasicno zrtvovanje vozaca.
Koliko je do sada bilo zataskanih ubstava, sva ubistva imaju potpis sda. Tako ce se i ovdje sakrit sda ubice a osudit neduzan.
Tramvaj su pokusavali cijeli dan (jucer, petak) prebaciti na zadnji dio grasovog depoa. Zavrsili su u vecernjim satima, tako da vjestacenje definitivno nije obavljeno jucer.
Jašta, pa stotine djelova mora pregledati i to u uslovima laboratorijskim, komisijski sve dokumentovati, ne radi se to za par sati. Zamisli samo koliko ima kablova, svaki kabl skinut i pregledat, razno raznih releja, sklopki, uticnica,silna automatika, nije to djeciji autić.
Nema teoretske šanse da je vozač kriv. Ove vještake treba dobro pritegnuti da kažu ko im je naredio da lažiraju vještačenje. Reći da je kanta od tramvaja stara pedeset i više godina bila potpuno ispravna može samo totalna neznalica ili neko koje potplaćen da tako izjavi.
Negdje Sebija Izetbegović proziva vlast za tramvaje.
Neko ko za 25 godina nije uradio ni 1% posla proziva nekog ko je za 3 ili 4 godine uradio 50% posla.
A ne mogu da ne kazem da se svi mi ( ili većina nas ) pomalo pravi ludim.
Glavni problem su nepostenje i nepoštivanje čovjeka.
Niko ko ne postuje propise kao pješak ili vozač nema pravo da je iznenađen brojem nesreća koje se dešavaju.
Ovo je mozda jedna od rijetkih kad je tehnika zakazala i onda se dizemo na protest.
Već sam pisao, mašinovođa sam i vjerujte mi, nema šanse ali teoretske šanse nema da u krivinu ulaziš onolikom brzinom svjesno jer ZNAŠ 100% da u najmanju ruku iskačeš i praviš ogromnu štetu, gubiš posao i potencijalno ubijaš nekoga.
Bog, Allah, Buda, Hare Krishna me ne mogu ubijedit da je svjesno ušao u krivinu onolikom brzinom.
Jašta, pa stotine djelova mora pregledati i to u uslovima laboratorijskim, komisijski sve dokumentovati, ne radi se to za par sati. Zamisli samo koliko ima kablova, svaki kabl skinut i pregledat, razno raznih releja, sklopki, uticnica,silna automatika, nije to djeciji autić.
Lajanje sda-ovaca ce utuliti samo brzom i jasnom istragom, odnosno malo aktivnijim odnosom sa javnoscu.
Mozda je nemoguce reci izvrsili smo vjestacenje to sigurno traje malo duze, ali mogli su reci imamo snimke drugih nadzornih kamera, imamo vise saznanja, umiriti javnost za pocetak i pokazati da se ide u pravcu pronalaska odgovornih.
Sve do sada, kontradiktorne vijesti, navodi na to da se nesto zataskava i pakuje. To je plodno tlo za sda-ovce.
Pa i on je neki svjedok valjda , i to živi, mada je konkretno optuženi. Valjda je rekao u iskazu šta je bilo , kočio sam nije radila kočnica, stajao sam na semaforu tramvaj se ispalio, itd. Imaju i svjedoci iz tramvaja valjda i njihovi iskazi, može se sklopiti neki mozaik iz svega, tu su i vještaci . Al ako mu je jedini iskaz ono što pišu po Avazu da se ne sjeća ničega, ne znam onda stvarno...
Trojci najvise zamjeram sto su picke pa sute. Javno bi postavio govornicu ispred vjecne vatre u detalje debilima objasnio razliku helikoptera u Sarajevu i ZDK koji je ono na svedskim tablama kako sam skontao. Majku vam cetnicku jebem, skinite vladu radom, ali jok da bi mi uzjahali sad. Cuj nema novih tramvaja majku vam jebem sve i jednu donaciju ste moljakali dok ovaj sa sokoca nije dosao, stisno muda i kupio bas nove tramvaje. Vidim i ona glavna u cetnika proziva neke silne tajne ugovore o pruzi.
Izadji ba sa papirima i jebi im mater za sva jebena vremena.
Govnari, vise cetniku vjerujem nego vama, a vi se zapitajte sto je tako govnari
ShnjaZZZ wrote: ↑14/02/2026 21:25
Već sam pisao, mašinovođa sam i vjerujte mi, nema šanse ali teoretske šanse nema da u krivinu ulaziš onolikom brzinom svjesno jer ZNAŠ 100% da u najmanju ruku iskačeš i praviš ogromnu štetu, gubiš posao i potencijalno ubijaš nekoga.
Bog, Allah, Buda, Hare Krishna me ne mogu ubijedit da je svjesno ušao u krivinu onolikom brzinom.