Slazem se!Dead Man Walking wrote: ↑09/02/2026 20:03 Kakav je ko igrac u NBA zavisi od tima, uloge u ekipi, trenera, minuta, itd itd. Najbolji primjer je Avdija koji je cijelu karijeru bio polusolidan igrac rotacije, a ove kandidat za MVP.
Mada to kakav je neko u NBA uopste nije ni bitno za ovu temu, da imamo 6-7 NBA igraca bilo bi vazno, ali posto imamo samo Jusufa a ostali ne mogu u NBA ni peskirima mahati jasno je da je Garza sa svojim statusom NBA (kakav je god) TV u boji za nase prilike.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dugarry
#31351 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#31352 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
bio bi najbolji centar da je bio u def. petorci lige?Dugarry wrote: ↑09/02/2026 20:06Pa to bi znacilo da je najbolji centar lige.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/02/2026 19:58 kako već napisah, neko ko je odličan igrač bi u više od 10 sezona bar nekad bio all star ili ako je konstantno odličan obrambeno, bar bi nekad bio u drugoj def. petorci lige
Evo sad gledam, imao je 9 sezona uzastopno 10+ poena, prosjek po utakmici
Imao bi i 15, da nije otisao u Phoenix gdje se nije znalo ko pije a ko placa, i da su igrali kao ekipa, ali nisu. Evo sad u Jazzu opet dobar.
-
kakavdanakneiskustvu
#31353 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
da, za naše okolnosti i za uporediti sa ostalim našim igračima Graza jeste vrlo dobar, čak i odličanDead Man Walking wrote: ↑09/02/2026 20:03 Kakav je ko igrac u NBA zavisi od tima, uloge u ekipi, trenera, minuta, itd itd. Najbolji primjer je Avdija koji je cijelu karijeru bio polusolidan igrac rotacije, a ove kandidat za MVP.
Mada to kakav je neko u NBA uopste nije ni bitno za ovu temu, da imamo 6-7 NBA igraca bilo bi vazno, ali posto imamo samo Jusufa a ostali ne mogu u NBA ni peskirima mahati jasno je da je Garza sa svojim statusom NBA (kakav je god) TV u boji za nase prilike.
- canvra888
#31354 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pretjerao si sa kandidat za MVP, ali jeste All Star po prvi put u karijeri, a to je ponajviše jer se u ofanzivno inferiornom Portlandu nametnuo kao prva opcija, a to i nije bio pretežak zadatak. Ko mu je konkurencija? Faktički je skoro i nema. Sharpe mu najbliža konkurencija, to dovoljno govori.Dead Man Walking wrote: ↑09/02/2026 20:03 Kakav je ko igrac u NBA zavisi od tima, uloge u ekipi, trenera, minuta, itd itd. Najbolji primjer je Avdija koji je cijelu karijeru bio polusolidan igrac rotacije, a ove kandidat za MVP.
I taj Avdijin učinak je do velike mjerenzbog povećanog usage ratea i ove i prošle sezone. Podatka zbog kojeg hrasno pogubi živce, kao po običaju
Slično kao i sa Nurkićenm u Jazzu. Kad mu je usage rate velik, kad napad ide često preko njega, izgleda kao veoma dobar igrač zbog potentnih ofanzivnih brojki koje komplementuju njegovu dobru odbranu. Samo, napad ide preko Nurkića uglavnom kada tu nema ostalih ofanzivno potentnijih igrača dostupnih, kao kada je Markkanen odsustvovao. Nurkić u tom periodu jeste imao dobre brojke, ali je Jazz i dalje gubio. A i nije neko iznenađenje, jer je bio okružen mladim igračima. U kojem drugom, igrački konkurentnom okruženju napad može ići preko Nurkića?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#31355 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam da li mi se cini ali kao da se Musa ponovo povrijedio
Volio bih da grijesim
P.S srecom ucinilo mi se ali igra kao da je povrijedjen totalno preko kurca
P.S srecom ucinilo mi se ali igra kao da je povrijedjen totalno preko kurca
-
Dugarry
#31356 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pretjerujes. ovo kazes za Avdiju:canvra888 wrote: ↑09/02/2026 20:34Pretjerao si sa kandidat za MVP, ali jeste All Star po prvi put u karijeri, a to je ponajviše jer se u ofanzivno inferiornom Portlandu nametnuo kao prva opcija, a to i nije bio pretežak zadatak. Ko mu je konkurencija? Faktički je skoro i nema. Sharpe mu najbliža konkurencija, to dovoljno govori.Dead Man Walking wrote: ↑09/02/2026 20:03 Kakav je ko igrac u NBA zavisi od tima, uloge u ekipi, trenera, minuta, itd itd. Najbolji primjer je Avdija koji je cijelu karijeru bio polusolidan igrac rotacije, a ove kandidat za MVP.
I taj Avdijin učinak je do velike mjerenzbog povećanog usage ratea i ove i prošle sezone. Podatka zbog kojeg hrasno pogubi živce, kao po običajuAvdijin usage rate je ove sezone skočio za 7%, a ukupno je veći za 10% otkako je došao u Portland.
Slično kao i sa Nurkićenm u Jazzu. Kad mu je usage rate velik, kad napad ide često preko njega, izgleda kao veoma dobar igrač zbog potentnih ofanzivnih brojki koje komplementuju njegovu dobru odbranu. Samo, napad ide preko Nurkića uglavnom kada tu nema ostalih ofanzivno potentnijih igrača dostupnih, kao kada je Markkanen odsustvovao. Nurkić u tom periodu jeste imao dobre brojke, ali je Jazz i dalje gubio. A i nije neko iznenađenje, jer je bio okružen mladim igračima. U kojem drugom, igrački konkurentnom okruženju napad može ići preko Nurkića?
Za nekoga koji je ovu sezonu odigrao kao on, i koji je izabran za all star ti kazes da u odredjenim utakmicama IZGLEDA kao dobar igracSlično kao i sa Nurkićenm u Jazzu. Kad mu je usage rate velik, kad napad ide često preko njega, izgleda kao veoma dobar igrač
Sad mi je jasno zasto kazes za Garzu da nije dobar.
Jazz je dobio Minnesotu, Nurkic imao tripple double, znaci nisu samo gubili u utakmicama gdje je igrao bas dobro.
- canvra888
#31357 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam poredio Nurkića i Avdiju kao igrače, nego sam uporedio kako se kod obojice mijenja situacija u produkciji kad su fokalne tačke napada i kada se cijeli napad zasniva na njihovim kreacijama. Nigdje nisam rekao da se kod Nurkića mijenja do te mjere kao kod Avdije, napisao sam "slično". Nije to ni realno očekivati, jer Nurkić nikad nije bio previše poenterski superioran igrač. Btw, da je i Nurkić cijele sezone na prosjecima kao što je imao tokom onog triple-double niza, bio bi vjerovatno blizu All Star poziva kao rezerva. S druge strane, valjda ti je jasno zašto Avdija nije u MVP konverzaciji, koju si naveo. Zato što mu se ekipa bori da jedva uhvati Play-In mjesto sa negativnim omjerom.Dugarry wrote: ↑09/02/2026 21:59Pretjerujes. ovo kazes za Avdiju:canvra888 wrote: ↑09/02/2026 20:34Pretjerao si sa kandidat za MVP, ali jeste All Star po prvi put u karijeri, a to je ponajviše jer se u ofanzivno inferiornom Portlandu nametnuo kao prva opcija, a to i nije bio pretežak zadatak. Ko mu je konkurencija? Faktički je skoro i nema. Sharpe mu najbliža konkurencija, to dovoljno govori.Dead Man Walking wrote: ↑09/02/2026 20:03 Kakav je ko igrac u NBA zavisi od tima, uloge u ekipi, trenera, minuta, itd itd. Najbolji primjer je Avdija koji je cijelu karijeru bio polusolidan igrac rotacije, a ove kandidat za MVP.
I taj Avdijin učinak je do velike mjerenzbog povećanog usage ratea i ove i prošle sezone. Podatka zbog kojeg hrasno pogubi živce, kao po običajuAvdijin usage rate je ove sezone skočio za 7%, a ukupno je veći za 10% otkako je došao u Portland.
Slično kao i sa Nurkićenm u Jazzu. Kad mu je usage rate velik, kad napad ide često preko njega, izgleda kao veoma dobar igrač zbog potentnih ofanzivnih brojki koje komplementuju njegovu dobru odbranu. Samo, napad ide preko Nurkića uglavnom kada tu nema ostalih ofanzivno potentnijih igrača dostupnih, kao kada je Markkanen odsustvovao. Nurkić u tom periodu jeste imao dobre brojke, ali je Jazz i dalje gubio. A i nije neko iznenađenje, jer je bio okružen mladim igračima. U kojem drugom, igrački konkurentnom okruženju napad može ići preko Nurkića?Za nekoga koji je ovu sezonu odigrao kao on, i koji je izabran za all star ti kazes da u odredjenim utakmicama IZGLEDA kao dobar igracSlično kao i sa Nurkićenm u Jazzu. Kad mu je usage rate velik, kad napad ide često preko njega, izgleda kao veoma dobar igrač![]()
Sad mi je jasno zasto kazes za Garzu da nije dobar.
Jazz je dobio Minnesotu, Nurkic imao tripple double, znaci nisu samo gubili u utakmicama gdje je igrao bas dobro.
Je l' ti stvarno misliš da bi Avdija bio prva pa čak i druga opcija (ako bi mu više All Star igrača bilo u ekipi) u napadu pored npr. Giannisa, SGA, Jokića, Dončića, Tatuma, Brunsona, Cunninghama, itd.?
Nadalje, osim te pobjede protiv Wolvesa, Jazz su izgubili veliku većinu ostalih utakmica tokom tog Nurkićevog niza.
Za Garzu sam napisao da je rezerva, kao što i jeste. Igrač koji se u ovom ugovoru bori za opstanak u ligi u narednom ugovoru.
-
Boxii44
#31358 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam gledo prvo poluvrijeme malo i vidio sam kad je izaso da se nije vraco do kraja, i ja sam konti da se nije sta povrijedio nadam se da je sve oke
Zna li neko kad izlaze karte u prodaju za ovu utakmicu za Svicarskom ?
-
Dead Man Walking
#31359 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam da li shvatas da si ovim romanom samo potvrdio moju prvu recenicu?canvra888 wrote: ↑09/02/2026 20:34Pretjerao si sa kandidat za MVP, ali jeste All Star po prvi put u karijeri, a to je ponajviše jer se u ofanzivno inferiornom Portlandu nametnuo kao prva opcija, a to i nije bio pretežak zadatak. Ko mu je konkurencija? Faktički je skoro i nema. Sharpe mu najbliža konkurencija, to dovoljno govori.Dead Man Walking wrote: ↑09/02/2026 20:03 Kakav je ko igrac u NBA zavisi od tima, uloge u ekipi, trenera, minuta, itd itd. Najbolji primjer je Avdija koji je cijelu karijeru bio polusolidan igrac rotacije, a ove kandidat za MVP.
- canvra888
#31360 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam nigdje to ni zanegirao, sem stavke da je MVP kandidat. Samo dodao malo konteksta.Dead Man Walking wrote: ↑10/02/2026 02:32Ne znam da li shvatas da si ovim romanom samo potvrdio moju prvu recenicu?canvra888 wrote: ↑09/02/2026 20:34Pretjerao si sa kandidat za MVP, ali jeste All Star po prvi put u karijeri, a to je ponajviše jer se u ofanzivno inferiornom Portlandu nametnuo kao prva opcija, a to i nije bio pretežak zadatak. Ko mu je konkurencija? Faktički je skoro i nema. Sharpe mu najbliža konkurencija, to dovoljno govori.Dead Man Walking wrote: ↑09/02/2026 20:03 Kakav je ko igrac u NBA zavisi od tima, uloge u ekipi, trenera, minuta, itd itd. Najbolji primjer je Avdija koji je cijelu karijeru bio polusolidan igrac rotacije, a ove kandidat za MVP.
-
kakavdanakneiskustvu
#31361 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kandidat za MVP ne može biti igrač iz ekipe koja nije ni u 15 najblojih u ligi
-
Dead Man Walking
#31362 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kandidat moze biti svako ko igra dobro i nosi ekipu pa kakva god bila, nisam ni rekao da ce osvojiti nit je to poenta. Ima sve brojke daleko iznad prosjeka karijere i to je ono sto je bitno za kontekst teme.
-
kakavdanakneiskustvu
#31363 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
za kontekst teme pisati o reprezentativcu bilpo koje druge drzave na ovoj temi mislim da nije nimalo bitno
- canvra888
#31364 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Niti NBA-ov službeni MVP ladder, a niti viđoh da ga je ijedan medij stavio u tu MVP konverzaciju. Ne znam odakle ta ideja da je kandidat za MVP.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/02/2026 08:12 kandidat za MVP ne može biti igrač iz ekipe koja nije ni u 15 najblojih u ligi
-
kakavdanakneiskustvu
#31365 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ma ja ba, kad se za njega može tako napisati, onda može za svakog ko ima 20 poena prosječno. Niđe veze, čuj Avdija kandidat za MVP
-
kakavdanakneiskustvu
#31366 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Trey Murphy igra dobro, cak i vrlo dobro, nosi Pelicanse. Je li ga iko igdje spominje kao kandidata za bilo koju nagradu, ili bar za all star tekmu?Dead Man Walking wrote: ↑10/02/2026 08:24 Kandidat moze biti svako ko igra dobro i nosi ekipu pa kakva god bila, nisam ni rekao da ce osvojiti nit je to poenta. Ima sve brojke daleko iznad prosjeka karijere i to je ono sto je bitno za kontekst teme.
skroz smo otišli od teme pa predlažem ili da stanemo ili da o ovome pišemo na temi o NBA
-
Boxii44
#31367 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kameni ispo haman skroz iz rotacije u Euroligi, Musa hvata formu sto je dobra stvar , solidna partija i veceras
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31368 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam ni sto je isao u Dubai, znalo se da nema tamo puno mjesta. Al hajde pare su bitnije bile
- hrasno38
#31369 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kameni ima 11.46 minuta u EL sto je vise nego dovoljna minutaza za nekoga ko je maksimalno igrao ABA ligu. Sto se tice ABA lige tu igra duplo vise znaci oko 20 minuta sto je u ovakvoj konkurenciji takodje vise nego dovoljno. Ono sto mu je dao Dubai ne bi ni jedan normalan ABA ligas i bas ga briga.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑13/02/2026 23:29 Ne znam ni sto je isao u Dubai, znalo se da nema tamo puno mjesta. Al hajde pare su bitnije bile
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31370 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa znam, i htio sam reci da dominiraju finansijski razlozi. I to je ok, bitno mu je obezbijediti se ako vec ima priliku.
- hrasno38
#31371 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naravno tesko da bi mu iko dao pare kolike ima u Dubaiu. Ne znam ja mislim za prvu sezonu za igraca njegovih kvaliteta minutaza je vise nego solidnaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/02/2026 17:16 Pa znam, i htio sam reci da dominiraju finansijski razlozi. I to je ok, bitno mu je obezbijediti se ako vec ima priliku.
-
Boxii44
#31372 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gledam Dubai 26 ima utakmicu sa Asvelom u Dubaiju u 6 sati po nasem vremenu, dok mi 27 igramo sa Svicarcima u 8 sati, bas me zanima za Musu i Kamenjasa kako ce organizovat dolazak, bit ce bas u knap sa vremenom i umorni. Mada realno Kamenjasa bi mogli pustit i ranije jer ionako ne igra u EL
-
neno#4
#31373 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima 600.000 eura razloga po sezoni da bude sasvim sretan, na dvije sezone 1.2 miliona eura.hrasno38 wrote: ↑14/02/2026 17:20Naravno tesko da bi mu iko dao pare kolike ima u Dubaiu. Ne znam ja mislim za prvu sezonu za igraca njegovih kvaliteta minutaza je vise nego solidnaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/02/2026 17:16 Pa znam, i htio sam reci da dominiraju finansijski razlozi. I to je ok, bitno mu je obezbijediti se ako vec ima priliku.
- hrasno38
#31374 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je a ne moze bas reci da stalno grije klupuneno#4 wrote: ↑17/02/2026 10:01Ima 600.000 eura razloga po sezoni da bude sasvim sretan, na dvije sezone 1.2 miliona eura.hrasno38 wrote: ↑14/02/2026 17:20Naravno tesko da bi mu iko dao pare kolike ima u Dubaiu. Ne znam ja mislim za prvu sezonu za igraca njegovih kvaliteta minutaza je vise nego solidnaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/02/2026 17:16 Pa znam, i htio sam reci da dominiraju finansijski razlozi. I to je ok, bitno mu je obezbijediti se ako vec ima priliku.
-
giovanni008
#31375 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vala je mogao "prijatelj Bosne" organizovat tu tekmu protiv Asvela u Zetri.
Musi i Kamenjasu bi bilo blize
Musi i Kamenjasu bi bilo blize
Boxii44 wrote: ↑17/02/2026 00:17 Gledam Dubai 26 ima utakmicu sa Asvelom u Dubaiju u 6 sati po nasem vremenu, dok mi 27 igramo sa Svicarcima u 8 sati, bas me zanima za Musu i Kamenjasa kako ce organizovat dolazak, bit ce bas u knap sa vremenom i umorni. Mada realno Kamenjasa bi mogli pustit i ranije jer ionako ne igra u EL