Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
-
made_in_sarajevo
#2701 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ovim iz sda od srca zelim klinicki krevet i sebijin respirator. Eto onako razmisljam nesto. Ko pravi lesinari, cetnici pravi govnarski.
Naucilo da ono vodi istrage kako hoce kao za memica, pa sad se ne znaju ponasati. Bolesni majmuni koji ovo guraju za izbore iako veze izbori sa kantonom nemaju.
Dan kad se ugasi sda, treba proglasiti drzavni praznik
Naucilo da ono vodi istrage kako hoce kao za memica, pa sad se ne znaju ponasati. Bolesni majmuni koji ovo guraju za izbore iako veze izbori sa kantonom nemaju.
Dan kad se ugasi sda, treba proglasiti drzavni praznik
- Styling
#2702 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
Problem nas u ovoj državi što mi nikada kada se ovako nešto desi ne razmišljamo hladne glave već dozvolimo emocijama da nas nadvladaju i upravljaju našim radnjama.
-
HelaS
#2704 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
Problem nas u ovoj državi što mi nikada kada se ovako nešto desi ne razmišljamo hladne glave već dozvolimo emocijama da nas nadvladaju i upravljaju našim radnjama.
Svi koji hajcaju ljude na protest, osnov ima je retrogradna DF-SDA-SBiH politika, svi znaju da ne postoji pravni osnov, ali nikog nije ni briga. Njima je ovo jedinstvena prilika da izlešinare svoje pozicije, da naštete poziciji, izborna je godina, i da smijene Vladu KS. Niko ne razmišlja šta će biti sutra kad Šteta ode iz Ministarstva, kad Uk ne bude imao pravo da potpiše, kad stanu radovi na Hrasnici, kad ne bude... Da, onda će ih početi prozivati za to o pozivati opet ljude na protest.
- Styling
#2705 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Eto, ona ždroha Seb je iskoristila ovu nesreću da pita za neke tajne ugovore Vlade!? Tuka prava.HelaS wrote: ↑14/02/2026 14:59Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
Problem nas u ovoj državi što mi nikada kada se ovako nešto desi ne razmišljamo hladne glave već dozvolimo emocijama da nas nadvladaju i upravljaju našim radnjama.![]()
Svi koji hajcaju ljude na protest, osnov ima je retrogradna DF-SDA-SBiH politika, svi znaju da ne postoji pravni osnov, ali nikog nije ni briga. Njima je ovo jedinstvena prilika da izlešinare svoje pozicije, da naštete poziciji, izborna je godina, i da smijene Vladu KS. Niko ne razmišlja šta će biti sutra kad Šteta ode iz Ministarstva, kad Uk ne bude imao pravo da potpiše, kad stanu radovi na Hrasnici, kad ne bude... Da, onda će ih početi prozivati za to o pozivati opet ljude na protest.
-
made_in_sarajevo
#2706 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... OwRPSzJrxA
Na silu hajcanje da bude kao studentski protesti u srbiji. Znaci 2 dana prosl vec se zna da je sve namjesteno, da je steta licno kriv, da se krije neko, da je vozac ali da nije vozac, ono sto niko nije znao da tramvaji svaki dan ubiju stotine ljudi u gradu i tako. Jedno je okupljanje da iskazes postovanje, minuta sutnje, das podrsku nasrtadilim, drugo je biti debil kao ovi iz dosta, sda i tako dalje. Eto sad i radi pljacke je ovo.
Samo me zanima ako viestaci kazu, a znajuci kroz svoj posao vrlo vrlo je moguce da je u trenutku zaljepilo to nesto (kod mene su manji kontakteri koji rade na slican princip elektromangnetna spula privuce kotvu koja napravi kontakt i zna zaljepiti), i kazu desilo se jednostavno sve je pregledi uredu, vozac uredu, snimci uredu, jednostavno se desilo. Samo me u ovom slucaju zanima hoce li ovi isti reci jebiga mi malo poletili.
Vozac ako je kriv ima zatvor, sef servisa pa ima zatvor. Ako se stvarno kvar desio u trenutku i da vozac nista nije mogao uraditi, sta onda nema veze nek opet vozac ispasta jer masa mora biti zadovoljena?
Logicno da ce sindikat braniti vozaca, ne znaci da nije kriv i zato postoji istraga i sutra sud za dalje
Na silu hajcanje da bude kao studentski protesti u srbiji. Znaci 2 dana prosl vec se zna da je sve namjesteno, da je steta licno kriv, da se krije neko, da je vozac ali da nije vozac, ono sto niko nije znao da tramvaji svaki dan ubiju stotine ljudi u gradu i tako. Jedno je okupljanje da iskazes postovanje, minuta sutnje, das podrsku nasrtadilim, drugo je biti debil kao ovi iz dosta, sda i tako dalje. Eto sad i radi pljacke je ovo.
Samo me zanima ako viestaci kazu, a znajuci kroz svoj posao vrlo vrlo je moguce da je u trenutku zaljepilo to nesto (kod mene su manji kontakteri koji rade na slican princip elektromangnetna spula privuce kotvu koja napravi kontakt i zna zaljepiti), i kazu desilo se jednostavno sve je pregledi uredu, vozac uredu, snimci uredu, jednostavno se desilo. Samo me u ovom slucaju zanima hoce li ovi isti reci jebiga mi malo poletili.
Vozac ako je kriv ima zatvor, sef servisa pa ima zatvor. Ako se stvarno kvar desio u trenutku i da vozac nista nije mogao uraditi, sta onda nema veze nek opet vozac ispasta jer masa mora biti zadovoljena?
Logicno da ce sindikat braniti vozaca, ne znaci da nije kriv i zato postoji istraga i sutra sud za dalje
- Better Man
#2707 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Samo da napomenem. Neispravni tramvaj ni pod tačkom razno ne smiješ koristiti, pa taman bio kolaps u gradskom.prevozu i ljudi ostali bez prevoza, jer sigurnost je najvažnija. Ovdje je čista odgovornosti na GRAS-u, tj. nadležnim za puštanje tramvaja u saobraćaj, odnosno davanjem zelenog svjetla da je tramvaj ispravan da može ići u saobraćaj.Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
-
made_in_sarajevo
#2708 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Zato i postoji istraga, zato je onu noc izuzeta sva dokumentacija uz grasa, zato je uvidja trajao od 12 do 21h, zato vjestaci struke rade sa tuzilastvom i inspektorima. Vjestaci sta kazu tako je, jer su vjestaci i moze ga pobiti samo drugi vjestak koji se razumije u tramvaje. Steta mi svakako ne izgleda da ce cuvati nekoga i sakrivati kao sto je sda znala raditi.
Kad ljudi zavrse sve, pregledaju sve snimke, ispita se tramvaj, utvrdi se kvar koji je mogao biti sprijecen ili se bukvalno desio u trenutku, sve cemo znati siguran sam kad bude vrijeme. Ali doduse vidimo da opozicija nakon 2 dana sve zna, toliko su sposobni nema sta
Kad ljudi zavrse sve, pregledaju sve snimke, ispita se tramvaj, utvrdi se kvar koji je mogao biti sprijecen ili se bukvalno desio u trenutku, sve cemo znati siguran sam kad bude vrijeme. Ali doduse vidimo da opozicija nakon 2 dana sve zna, toliko su sposobni nema sta
- Maharadza
#2709 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Toliko sposobni da za 30godina nisu mogli NIŠTA obnoviti i gotovo SVI tramvaji bi bili starudije da su oni ostali....made_in_sarajevo wrote: ↑14/02/2026 15:16 Zato i postoji istraga, zato je onu noc izuzeta sva dokumentacija uz grasa, zato je uvidja trajao od 12 do 21h, zato vjestaci struke rade sa tuzilastvom i inspektorima. Vjestaci sta kazu tako je, jer su vjestaci i moze ga pobiti samo drugi vjestak koji se razumije u tramvaje. Steta mi svakako ne izgleda da ce cuvati nekoga i sakrivati kao sto je sda znala raditi.
- Prpa.ba
#2710 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Isti forum koji je hajcao na Semihu Borovac zbog "moralne odgovornosti" za Mrnjavca sada poziva institucije da rade svoj posao i da se gradjani bez potrebe ne okupljaju i ne trose energiju. 
- Styling
#2711 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Taj tramvaj je bio u pogonu cijelo jutro taj dan. Taj vozač je došao i od drugog vozača preuzeo tramvaj i krenuo na smjenu. Znači da je to jutro, kada je pušten u promet bio ispravan.Better Man wrote: ↑14/02/2026 15:11Samo da napomenem. Neispravni tramvaj ni pod tačkom razno ne smiješ koristiti, pa taman bio kolaps u gradskom.prevozu i ljudi ostali bez prevoza, jer sigurnost je najvažnija. Ovdje je čista odgovornosti na GRAS-u, tj. nadležnim za puštanje tramvaja u saobraćaj, odnosno davanjem zelenog svjetla da je tramvaj ispravan da može ići u saobraćaj.Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
-
HelaS
-
made_in_sarajevo
#2713 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
U to vrijeme koliko se sjecam je bilo napada mali milion i pucnjava i napada nozem. Taj dan je UBIJEN djecak ni kriv ni duzan. U to vrijeme sistem apsolutno nista nije radio da nekoga zastiti, cak i tad koliko se sjecam da je materisana od onog jednog cirkus pravila.
Sad vi iz sda jedno ubistvo ste izjednacili sa saobracajnom nesrecom sa smrtim ishodom o kojoj istraga tek pocela i traje?
Sto nije bilo okupljanje neki dan kad je ona cura poginula iznad bentbase u kombiju? Koja je razlika izmedju one saobracajne nesrece i ove osim u tipu vozila?
Bravo, mada je ovo i za vas nisko ali bravo
- Prpa.ba
#2714 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Odbijam komentarisati samu nesrecu. Komentarisem bruku i sramotu pojedinih forumasa ovdje, moralna odgovornost primjenjiva zavisno od toga je li vlastiti stranacki prvak negdje u lancu odgovornosti ili nije.
I dojavite ovim svojim ministrima da makar naprave neku viber grupu ili nesto, neka se ne dopisuju preko medija, posebno ne oko proglasavanja dana zalosti. Dno.
I dojavite ovim svojim ministrima da makar naprave neku viber grupu ili nesto, neka se ne dopisuju preko medija, posebno ne oko proglasavanja dana zalosti. Dno.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2715 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
E bas su zato protesti, zbog takvog stava...sta ima veze sto je staro, sta ima veze sto je tehnicki neispravno, sta ima veze sto nema dijelova, tramvaj mora voziti?! E ne mora Boga mi, samo vi botovske ublehe vidite u svemu opoziciju koja hajca narod na proteste, a ne vidite da mnogi ljudi zaista vise ne vjeruju sistemu, jer je sve otislo u neku stvar..i sto su ljudi izrevoltirani svakodnevnom neodgovornoscu onih koji upravljaju sistemom. Suti, stani...ne pricaj, samo nek ne puca, da'će Bog..e takav stav je unistio generacije i jos uvijek unistava.Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2716 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Na botovskim profilima se Mrnjavac spominje jos od jucer.
Sve pod firmom "ne politiziramo mi".
-
made_in_sarajevo
#2717 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ko je reko sta ima veze i sta steta i vlada rade vec godinama sad nego se bore sa javnim prevozom. Kojem sistem nakon 1,5 dan trajanja istrage, mozda imate neke insajderske i vec sve znate od uzroka do krivca?konektovan wrote: ↑14/02/2026 16:02E bas su zato protesti, zbog takvog stava...sta ima veze sto je staro, sta ima veze sto je tehnicki neispravno, sta ima veze sto nema dijelova, tramvaj mora voziti?! E ne mora Boga mi, samo vi botovske ublehe vidite u svemu opoziciju koja hajca narod na proteste, a ne vidite da mnogi ljudi zaista vise ne vjeruju sistemu, jer je sve otislo u neku stvar..i sto su ljudi izrevoltirani svakodnevnom neodgovornoscu onih koji upravljaju sistemom. Suti, stani...ne pricaj, samo nek ne puca, da'će Bog..e takav stav je unistio generacije i jos uvijek unistava.Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
- konektovan
#2718 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Zasto trulje jos uvijek voze gradom?? Ko je dozvolio neispravnim truljama da voze? Samo to, i nista vise..made_in_sarajevo wrote: ↑14/02/2026 16:10Ko je reko sta ima veze i sta steta i vlada rade vec godinama sad nego se bore sa javnim prevozom. Kojem sistem nakon 1,5 dan trajanja istrage, mozda imate neke insajderske i vec sve znate od uzroka do krivca?konektovan wrote: ↑14/02/2026 16:02E bas su zato protesti, zbog takvog stava...sta ima veze sto je staro, sta ima veze sto je tehnicki neispravno, sta ima veze sto nema dijelova, tramvaj mora voziti?! E ne mora Boga mi, samo vi botovske ublehe vidite u svemu opoziciju koja hajca narod na proteste, a ne vidite da mnogi ljudi zaista vise ne vjeruju sistemu, jer je sve otislo u neku stvar..i sto su ljudi izrevoltirani svakodnevnom neodgovornoscu onih koji upravljaju sistemom. Suti, stani...ne pricaj, samo nek ne puca, da'će Bog..e takav stav je unistio generacije i jos uvijek unistava.Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51
Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
-
HelaS
#2719 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Šta ima na protestima, kakva je situacija tamo. Na M. Dvoru si, je li takokonektovan wrote: ↑14/02/2026 16:02E bas su zato protesti, zbog takvog stava...sta ima veze sto je staro, sta ima veze sto je tehnicki neispravno, sta ima veze sto nema dijelova, tramvaj mora voziti?! E ne mora Boga mi, samo vi botovske ublehe vidite u svemu opoziciju koja hajca narod na proteste, a ne vidite da mnogi ljudi zaista vise ne vjeruju sistemu, jer je sve otislo u neku stvar..i sto su ljudi izrevoltirani svakodnevnom neodgovornoscu onih koji upravljaju sistemom. Suti, stani...ne pricaj, samo nek ne puca, da'će Bog..e takav stav je unistio generacije i jos uvijek unistava.Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51Zato što, prije svega, proteste i javna okupljanja treba najaviti. Drugo, za šta protestuješ? Što je tramvaj probila struja i izgubio kontrolu? Da, tramvaj je star, i da, moraš ga koristiti dok sve stare tramvaje ne zamijeniš novima. Nažalost, izgubljen je jedan mladi život. Ali, moras isto tako biti svjestan da postoje stvari koje niko ne može kontrolisati, i nesreća se jednostavno desi.
-
Dimu1927
#2720 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Trojkasi hocete li prijaviti sve ove roditelje za iskoristavanje djece za ove transparente, smetaju vam protesti normalne raje
Sad ste i zvanicni dostigli sda nivo tj dno
Sad ste i zvanicni dostigli sda nivo tj dno
-
made_in_sarajevo
#2721 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Dozvolio gras da bi se ispostovao broj vozila. Gras ima sluzbu koja pregleda vozila, popravlja kvarove i kaze ovaj moze ili ne moze. Hoces ti prvi trpiti tramvaj svakih 20min bez da zucnes jedne, a da ostanemo samo na novim dok ne dodje jos 10-15 novih tramvaja?konektovan wrote: ↑14/02/2026 16:15Zasto trulje jos uvijek voze gradom?? Ko je dozvolio neispravnim truljama da voze? Samo to, i nista vise..made_in_sarajevo wrote: ↑14/02/2026 16:10Ko je reko sta ima veze i sta steta i vlada rade vec godinama sad nego se bore sa javnim prevozom. Kojem sistem nakon 1,5 dan trajanja istrage, mozda imate neke insajderske i vec sve znate od uzroka do krivca?konektovan wrote: ↑14/02/2026 16:02
E bas su zato protesti, zbog takvog stava...sta ima veze sto je staro, sta ima veze sto je tehnicki neispravno, sta ima veze sto nema dijelova, tramvaj mora voziti?! E ne mora Boga mi, samo vi botovske ublehe vidite u svemu opoziciju koja hajca narod na proteste, a ne vidite da mnogi ljudi zaista vise ne vjeruju sistemu, jer je sve otislo u neku stvar..i sto su ljudi izrevoltirani svakodnevnom neodgovornoscu onih koji upravljaju sistemom. Suti, stani...ne pricaj, samo nek ne puca, da'će Bog..e takav stav je unistio generacije i jos uvijek unistava.
Voze ovi tramvaji i vani i stariji od ovih pa nije bauk. Ima servisni dio koji treba da radi svoj posao. Ko ne radi ima otkaz i cao, u ovom slucaju zatvor ako se ustanovi da treba neko ici.
- konektovan
#2722 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nazalost nisam,...HelaS wrote: ↑14/02/2026 16:31Šta ima na protestima, kakva je situacija tamo. Na M. Dvoru si, je li takokonektovan wrote: ↑14/02/2026 16:02E bas su zato protesti, zbog takvog stava...sta ima veze sto je staro, sta ima veze sto je tehnicki neispravno, sta ima veze sto nema dijelova, tramvaj mora voziti?! E ne mora Boga mi, samo vi botovske ublehe vidite u svemu opoziciju koja hajca narod na proteste, a ne vidite da mnogi ljudi zaista vise ne vjeruju sistemu, jer je sve otislo u neku stvar..i sto su ljudi izrevoltirani svakodnevnom neodgovornoscu onih koji upravljaju sistemom. Suti, stani...ne pricaj, samo nek ne puca, da'će Bog..e takav stav je unistio generacije i jos uvijek unistava.Styling wrote: ↑14/02/2026 14:51
-
HelaS
#2723 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nije ni @dječak šibicarkonektovan wrote: ↑14/02/2026 16:35Nazalost nisam,...HelaS wrote: ↑14/02/2026 16:31Šta ima na protestima, kakva je situacija tamo. Na M. Dvoru si, je li takokonektovan wrote: ↑14/02/2026 16:02
E bas su zato protesti, zbog takvog stava...sta ima veze sto je staro, sta ima veze sto je tehnicki neispravno, sta ima veze sto nema dijelova, tramvaj mora voziti?! E ne mora Boga mi, samo vi botovske ublehe vidite u svemu opoziciju koja hajca narod na proteste, a ne vidite da mnogi ljudi zaista vise ne vjeruju sistemu, jer je sve otislo u neku stvar..i sto su ljudi izrevoltirani svakodnevnom neodgovornoscu onih koji upravljaju sistemom. Suti, stani...ne pricaj, samo nek ne puca, da'će Bog..e takav stav je unistio generacije i jos uvijek unistava.
- Prpa.ba
#2724 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ah ti botovi, ne prezaju ni od cega, pa ni od podsjecanja na zbivanja od prije dvadesetak godina.
Sram da ih bude.
-
Dimu1927
#2725 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ah sto cvile Ćaciji iz trojke, smetaju im blokaderi