Kao sto se i kod tebe vidi briga za Ukom i Stetom i potpuni izostanak sucuti prema ubijenom i ranjenima.DaysleepeR wrote: ↑13/02/2026 15:03 Ti si se jarane zadao danas, preko foruma ti se vidi vena na čelu od napora.
Ali svakom njegov obraz.
Kao sto se i kod tebe vidi briga za Ukom i Stetom i potpuni izostanak sucuti prema ubijenom i ranjenima.DaysleepeR wrote: ↑13/02/2026 15:03 Ti si se jarane zadao danas, preko foruma ti se vidi vena na čelu od napora.
Znači bilo ko da podnese ostavku, taman da si 0% kriv podnesi ostavku?dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2026 15:01 Ne mora ih se vjesat, dovoljno je da neko od njih podnese ostavku.
Jeste culi vi za moralnu odgovornost?
Da, takva je praksa u modernim zapadnim drzavama, valjda si nekad procitao da ministar daje ostavku istog dana. Moralni razlozi, ako ovi znaju sta je moral.Logovan wrote: ↑13/02/2026 15:10Znači bilo ko da podnese ostavku, taman da si 0% kriv podnesi ostavku?dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2026 15:01 Ne mora ih se vjesat, dovoljno je da neko od njih podnese ostavku.
Jeste culi vi za moralnu odgovornost?Neka ode ko je kriv.
Ja sam prije 4 sata napisao da sam ja Šteta, dao bih ostavku.dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2026 15:08Kao sto se i kod tebe vidi briga za Ukom i Stetom i potpuni izostanak sucuti prema ubijenom i ranjenima.DaysleepeR wrote: ↑13/02/2026 15:03 Ti si se jarane zadao danas, preko foruma ti se vidi vena na čelu od napora.
Ali svakom njegov obraz.
Nema jučerašnji tramvaj veze sa Vladom Kantona Sarajevo, tvoja i Avazova i DF-SDA smrdljiva kampanja je zla i neutemeljana. Ako je već neko ustanovio da je tramvaj imao "strujni udar" i da je takva anomalija skoro pa normalna i da se i prije dešavala, onda je nesreća juće zaista nesreća u svakom smislu. Zbog toga se ne daje ostavka, zbog toga se ne skidaju glave. Da, skidaju forumski lešinari, lezihljebovići i dokoni koji spavaju po ovom forumu u svojoj psihičkoj oazi, bez vanjskog svijeta...dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2026 15:01 Ne mora ih se vjesat, dovoljno je da neko od njih podnese ostavku.
Jeste culi vi za moralnu odgovornost?
Tako je, gradjani su bezobrazni i nezahvalni.
Cure ti bale krvi iz usta, lokva se skupiladječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2026 15:18 Vec u startu je jasno da se peru od odgovornosti, nemamo tramvaja i sta da se radi.
Sve ce zataskati, po ocekivanjima. GRAS se vec pere da je nesreca nepredvidiva, sve je super odlicno nego eto nesreca i sta se radi.
Ide suplja "cekajmo istragu" a vec idu sa alibijima, dakle zna se i sta ce reci istraga. Nesreca bez icije odgovornosti.
Govna.
Za sta bi ti konkretno protestovao? Izadju gradjani i hocemo sta? Kad se ne zna uzrok nesrece.dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2026 15:18 Vec u startu je jasno da se peru od odgovornosti, nemamo tramvaja i sta da se radi.
Sve ce zataskati, po ocekivanjima. GRAS se vec pere da je nesreca nepredvidiva, sve je super odlicno nego eto nesreca i sta se radi.
Ide suplja "cekajmo istragu" a vec idu sa alibijima, dakle zna se i sta ce reci istraga. Nesreca bez icije odgovornosti.
Govna.
Potesti nikada nisu problem, kada znas sta hoces, kada znas da to trazis i kada znas da u tome istrajes.
Strpljenja, uskoro ce ucenici masinske i medicinske skole + studenti ALU koji su danas izasli kod Zemalsjkog muzeja, biti proglaseni SDA provokatorima.
nasem narodu samo daj da se pljuje i traze smjene politicara..."Također, maloprije je izašla jedna informacija da je pod pritiskom javnosti donešena odluka da se proglasi Dan žalosti. Niko u Vladi nije bio protiv toga, nego smo čekali da se ispune formalni uslovi. Kad se to ispunilo, mi smo proglasili Dan žalosti. Nema razloga da se vremenski za to takmičimo. Mi smo samo ispoštovali zakon. Ni jedan član Vlade KS i ni jedna politička stranka nisu bili protiv toga", rekao je.
Magoda: Ministri iz SDP-a su za proglašenje Dana žalosti, pitajte premijera zašto nije proglašenizvrsni direktor wrote: ↑13/02/2026 15:32nasem narodu samo daj da se pljuje i traze smjene politicara..."Također, maloprije je izašla jedna informacija da je pod pritiskom javnosti donešena odluka da se proglasi Dan žalosti. Niko u Vladi nije bio protiv toga, nego smo čekali da se ispune formalni uslovi. Kad se to ispunilo, mi smo proglasili Dan žalosti. Nema razloga da se vremenski za to takmičimo. Mi smo samo ispoštovali zakon. Ni jedan član Vlade KS i ni jedna politička stranka nisu bili protiv toga", rekao je.
Nije problem. Ali treba sve imati neku poentu. Kakav stav ces ti iznijeti i kome? Tipa, hipoteticki kriv vozac jer je blicalo zeleno na semaforu, a ti trazis glavu ministra.
On neće sigurno izaći na protest, to je profil ljudi koji sa sigurne udaljenosti pljuckaju okolo i bale iz usta na nesreći drugihgeoxx wrote: ↑13/02/2026 15:26Za sta bi ti konkretno protestovao? Izadju gradjani i hocemo sta? Kad se ne zna uzrok nesrece.dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2026 15:18 Vec u startu je jasno da se peru od odgovornosti, nemamo tramvaja i sta da se radi.
Govna.
Ma to su pacenici, druga strana iste medalje onog debila sto je postavio sliku tik pred nesrecu i napisao da li je hitna zaista slucajno bila tu.
Mogu se složiti sa nekim od tvojih konstatacija, ali tramvaji ne iskaču svaki dan iz šina. Čak ni na globalnom nivou...Poprilično sigurno i fleksibilo sredstvo javnog prevoza.pici wrote: ↑13/02/2026 13:16
Ja pišem racionalno. Ne moze se svaki ubijeni i stradali proglasavati danom žalosti. To bi otislo u nedogled i svake sedmice bi imali dan žalosti. Velike tragedije se proglasavaju danom žalosti. Ovo je saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom i teskim povredama i invaliditetom. Da li je to za proglasenje dana žalosti, ne znam, imaju pravnici koji mogu to razjasniti. Medjutim sa ljudske strane treba obiljeziti tragicnu smrt i teski invaliditet. O odgovornosti neka se bave nadlezne institucije i u javnosti preciziraju imenom i prezimenom odgovorne za javasluk, propust, itd. Ne mozemo svi biti kadije.
Neka rezultira brzom zamjenom starih tramvaja (mada vjerujem da ce ova vlada ti svakako uraditi), ima koristi, sta god bio uzrok (takodje mislim da ce zaisti ako ima odgovornih isti biti i kaznjeni). Ova vlada jeste naoravila ogroman iskorak u javnom prevozu (vise nego i jedna ranije), ali to ne znaci da su amnestirani od odgovornosti i obaveze da dalje unaorjedjuju i pobosljsavaju ovaj segment. Drugo protesti pokaxuju i da gradjani imaju empatiju i da su spremni dici svoj glas da se njihov svakodnevni zivot poboljsa i ucini sigurnijim.geoxx wrote: ↑13/02/2026 15:35Nije problem. Ali treba sve imati neku poentu. Kakav stav ces ti iznijeti i kome? Tipa, hipoteticki kriv vozac jer je blicalo zeleno na semaforu, a ti trazis glavu ministra.
Ako se utvrdi da je uzrok tehnicki kvar, nije radjen servis, a trebao je prema propisima, tramvaj nije bio osposobljen za saobracaj, a ipak je vozio, onda ok. Trebaju padati glave.