Ne obracam se tebi direktno, radi sa svojim parama sta god zelis. Ali ocito to drzava ne misli jednako kao i ja.Bodkin wrote: ↑13/02/2026 09:04Zato sto necu da platim 4-5k odjednom. Zato sto mi se rata skida sa bruto plate i ne platim porez na to. Zato sto ga koristim vise nego auto
I na kraju, zasto tebe zanima na sta ja trosim parecuj potrosacko drustvo
Nego upravo ovo boldirano sto si napisao potvrdjuje moju tezu o potrosackom drustvu - drzava te porezima tjera da rentas stvari (leasing) umjesto da kupujes i tjera te da vrsis neke porezne driblinge kako mi ustedio koju stoju na vec preskupom biciklu.
Ja sam iskreno isto tako gledao ponude i onda skontam da na slobodnom trzistu iste modele mogu kupiti za 20% nizu cijenu. Ono, mozda se i ustedi tu koji euro, ali meni licno ne vrijedi driblanja, placanja rata i netransparentnosti.
Jedino na ovom forumu mogu procitati da se taj koncept isplati, po njemackim forumima govore da se isplati iskljucivo u slucaju kad ti firma snosi troskove osiguranja (eto jos jedne potrosacke prevare, cuj osiguranje za biciklo valja placati), a i tada je granicno (grenzwertig).