SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#102251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sdO žgadija koristi nesrecu za obračun sa trojkom ...FUJ!
Iskrena sučut/basum sagosum porodici nastradalog Erdoan Morankić. A mladjahnoj djevojcici Ella Jovanović brz oporavak.
Iskrena sučut/basum sagosum porodici nastradalog Erdoan Morankić. A mladjahnoj djevojcici Ella Jovanović brz oporavak.
- muha_sa
- Haris.ba
#102253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kada je smrtna posljedica vozac se u 99% slucajeva hapsi. Pa da je neko skocio mu pod vozilo, to je takva praksa.JOINT_1921 wrote: ↑13/02/2026 09:36De bolan ne brukaj se iznosenjem samo tebi smislenih zakljucaka.
Zamisli da je obrnuta situacija? Sta bi trojka radila?ljubijankic wrote: ↑13/02/2026 09:29
Mora Šteta pasti, ovo im je idealna prilika. Zeleni neće odustati tako lako
-
zilog
#102254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije se bas proslavio iskazom:Haris.ba wrote: ↑13/02/2026 09:39Kada je smrtna posljedica vozac se u 99% slucajeva hapsi. Pa da je neko skocio mu pod vozilo, to je takva praksa.JOINT_1921 wrote: ↑13/02/2026 09:36De bolan ne brukaj se iznosenjem samo tebi smislenih zakljucaka.
On je sinoć, u MUP-u KS, prema informacijama "Avaza", rekao da se otvorio semafor, da je nakon toga dao vožnju, da se onda "desilo šta se desilo" i da se toliko može sjetiti o tom događaju.
, ali eto, nevin je dok se ne dokaze suprotno...
- Haris.ba
-
ljubijankic
#102256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam, imali smo skandal sa maloljetnicama u TK pa nije bilo toliko prozivanja za smjenama. Vise to niko ne spominje, a mozda i gori slucaj od ovog.Haris.ba wrote: ↑13/02/2026 09:39Kada je smrtna posljedica vozac se u 99% slucajeva hapsi. Pa da je neko skocio mu pod vozilo, to je takva praksa.JOINT_1921 wrote: ↑13/02/2026 09:36De bolan ne brukaj se iznosenjem samo tebi smislenih zakljucaka.
Zamisli da je obrnuta situacija? Sta bi trojka radila?ljubijankic wrote: ↑13/02/2026 09:29
Mora Šteta pasti, ovo im je idealna prilika. Zeleni neće odustati tako lako
- basicm
#102257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#102258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma ovo im je prilika da napadnu najjače oružje trojke, i pokušavaju to koristiti, bezobzirno, kao i uvijek. međutim koliko sam tužan zbog ovoga što se desilo, lijepo je vidjeti da se jako puno ljudi osipa na ovo lešinarenje i da im ovo samo proizvodi kontraefekt.
čak i plaćeni botovi dobijaju komentare od svojih poznanika da je loše to što rade.
obrni, okreni, ne znam za vas, ali mene obraduje kada vidim da su ljudi kod nas poslije svih sranja i višedecenijskog jebavanja od dušmana, ali i od naših, opet spremni da podvuku liniju oko određenog ponašanja. prvo se insistira na pijetetu prema žrtvama, suzdržanosti, pa ćemo poslije vidjeti kako i šta. eno pogledati komentare po avazu, ako nisu pobrisani. raja zgrožena...
čak i plaćeni botovi dobijaju komentare od svojih poznanika da je loše to što rade.
obrni, okreni, ne znam za vas, ali mene obraduje kada vidim da su ljudi kod nas poslije svih sranja i višedecenijskog jebavanja od dušmana, ali i od naših, opet spremni da podvuku liniju oko određenog ponašanja. prvo se insistira na pijetetu prema žrtvama, suzdržanosti, pa ćemo poslije vidjeti kako i šta. eno pogledati komentare po avazu, ako nisu pobrisani. raja zgrožena...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#102259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fahrudin je dosegao novo dno pracenjem ove tragedije.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#102260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pricas o manjini, vecina osudjuje, pljuje, zakljucuje, itd.Chmoljo wrote: ↑13/02/2026 09:45 ma ovo im je prilika da napadnu najjače oružje trojke, i pokušavaju to koristiti, bezobzirno, kao i uvijek. međutim koliko sam tužan zbog ovoga što se desilo, lijepo je vidjeti da se jako puno ljudi osipa na ovo lešinarenje i da im ovo samo proizvodi kontraefekt.
- Haris.ba
#102261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda si u pravu. Ali, vjerovatno ce zvucati lose - ali to je do TK. Pa ima cak i vise naroda u TK nego u Sarajevu. Valjda ima tamo neko ko ce traziti ostavke.ljubijankic wrote: ↑13/02/2026 09:44 Ne znam, imali smo skandal sa maloljetnicama u TK pa nije bilo toliko prozivanja za smjenama. Vise to niko ne spominje, a mozda i gori slucaj od ovog.
Daj da vidimo mi u Sarajevu da nam bude bolje. Ne mozes nikome pomoci ako prvo sebi ne pomognes.
Vlast je sama kriva. Nastimala se. Prvo sa ciscenjem snijega, pa ignorisanjem problema oko padanja fasade (sreca nije bilo povredjenih, ali pitanje je dana) i evo ovo sad.
- vjeshalica
#102262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moras dokazati jasnu namjeru. Ovdje je nemas niti se mozes voditi natpisima iz Avaza, sve da je i tacno to sto pise, opet ce tuzilastvo morati dokazati ,a znamo kako se dokazuje...
-
moimoi
#102263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@made_in_sarajevo
Oooo direktor grasa je svakako odgovoran.
Najodgovorniji, pa cak i ako je do vozaca.
Oooo direktor grasa je svakako odgovoran.
Najodgovorniji, pa cak i ako je do vozaca.
-
DonieBrasco
#102264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Boli ih briga kako ne shvatate, jedni druge cuvaju od tragedije do tragedije, nece se niko odreci fotelje, para, tendera, svih polvastica.Haris.ba wrote: ↑13/02/2026 09:50Mozda si u pravu. Ali, vjerovatno ce zvucati lose - ali to je do TK. Pa ima cak i vise naroda u TK nego u Sarajevu. Valjda ima tamo neko ko ce traziti ostavke.ljubijankic wrote: ↑13/02/2026 09:44 Ne znam, imali smo skandal sa maloljetnicama u TK pa nije bilo toliko prozivanja za smjenama. Vise to niko ne spominje, a mozda i gori slucaj od ovog.
Daj da vidimo mi u Sarajevu da nam bude bolje. Ne mozes nikome pomoci ako prvo sebi ne pomognes.
Vlast je sama kriva. Nastimala se. Prvo sa ciscenjem snijega, pa ignorisanjem problema oko padanja fasade (sreca nije bilo povredjenih, ali pitanje je dana) i evo ovo sad.
-
zilog
#102265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slazem se. Necu suditi po ovom clanku.
Ako ima nesto da se izracuna - tu sam...
- Logovan
- Hajlac
#102267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nije mogao onoliko po ravnom (duz ambasade) ubrzati samo radi kocnica. Plus, taj tramvaj kako pisu na temi o GRAS-u ima TRI vrste kocnica, ne mogu sve tri otkazati istovremeno.
A sad da se nesto desilo istovremeno i sa TRI sistema kocnica i jos sa papucicom gasa malo ga tukne na izvlakusu vozaca iskreno.
Ali ono sto jeste moguce je da su GRAS-ovci kroz ovih 35 godina unistili dio od tih sigurnosnih sistema i sveli dati tramvaj na minimum ispravnosti da uopste moze krenuti i stati...
Last edited by Hajlac on 13/02/2026 10:06, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#102268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je tesko povjerovati da je vozac skreno sa uma i na onom pravcu kod ambasade dao gas i nije stajao cak ni kod krivine.
-
esso_sa
#102269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi, prestanite naprdzivati i izigravati vjestake i forenzicare…
Sve nekakvi eksperti za tramvaje a pola ih ne zna gumu na svom autu zamijeniti ili razlikovati grijac od svjecice…
Sacekajte da se utvrde cinjenice i zvanicni uzroci. Ako nista, iz postovanja prema nastradalima, ali i vozacu tramvaja koji takodjer prolazi kroz svasta…
Sve nekakvi eksperti za tramvaje a pola ih ne zna gumu na svom autu zamijeniti ili razlikovati grijac od svjecice…
Sacekajte da se utvrde cinjenice i zvanicni uzroci. Ako nista, iz postovanja prema nastradalima, ali i vozacu tramvaja koji takodjer prolazi kroz svasta…
- dječak sa šibicama
#102270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za vozaca ce valjda medicina reci jel lud, jel bolestan, ili samo pozurio.
Eto vec vidim da ga brane po FB, sad je on bitan, a ne mrtvi ljudi. Drugi ga opet napadaju. Treci nezadovoljni jer bi moglo sve biti do vozaca, traze Stetinu glavu, zna se koji.
Bolesna vremena. Sacekajte bolan da se zavrsi istraga, pa neka odgovara ko mora. Ako neko zeli zrtvovati vozaca, pa valjda ce on reci svoju verziju ono halo ljudi oni mene zrtvuju da sebe spase. Ako je kriv, kriv je. Ako on nije kriv, onda je nko drugi, a onda ce se zataskati kao i Jablanica. Strpljenja malo.
Ne letite pred rudu, ko kad smo neki poletili sa onom casnom iz zg ne vjerujuci da ce sama sebe iskasapiti nozem, eto ima ludjaka svakakvih fela koji slobodno hodaju okolo i sa poznatom dijagnozom.
Eto vec vidim da ga brane po FB, sad je on bitan, a ne mrtvi ljudi. Drugi ga opet napadaju. Treci nezadovoljni jer bi moglo sve biti do vozaca, traze Stetinu glavu, zna se koji.
Bolesna vremena. Sacekajte bolan da se zavrsi istraga, pa neka odgovara ko mora. Ako neko zeli zrtvovati vozaca, pa valjda ce on reci svoju verziju ono halo ljudi oni mene zrtvuju da sebe spase. Ako je kriv, kriv je. Ako on nije kriv, onda je nko drugi, a onda ce se zataskati kao i Jablanica. Strpljenja malo.
Ne letite pred rudu, ko kad smo neki poletili sa onom casnom iz zg ne vjerujuci da ce sama sebe iskasapiti nozem, eto ima ludjaka svakakvih fela koji slobodno hodaju okolo i sa poznatom dijagnozom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#102271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sinkopa pašaJOINT_1921 wrote: ↑13/02/2026 09:36De bolan ne brukaj se iznosenjem samo tebi smislenih zakljucaka.
Dao voznju
Smislene recenice nije dao
- drag_gost
#102272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa tu blizu su one dvije djevojke stradale od onog degenerika Sejfica, Denis Mrnjavac je ubijen isto tu blizu u tramvaju ako se dobro sjecam, prije 7 dana obiljezeno 18 godina od tog ubistva.
- dječak sa šibicama
#102273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mevlid
Ko neka ukleta raskrsnica
a i ja sam tu na istom mjestu zajaho trotoar na satovima voznje kad mi je instruktor rekao "hvataj pod 90 stepeni siri luk" a ja usko usko, ali to nikoga ne zanima
- fortaleza
#102274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjetih se nedavno jedne epizode od Mayday kanadske emisije gdje realistično prikazuju zrakoplovne nesreće, rade rekonstrukciju nesreće te istražuju uzroke.Edin H. wrote: ↑12/02/2026 16:37Ultimativno bi moralo biti do vozača da odbije da vozi neispravno vozilo, bez straha od sankcija.ZoomZoomKiwi wrote: ↑12/02/2026 16:30E to je taj naš merhametluk.sime_cipol wrote: ↑12/02/2026 16:25 Neprovjereno.
10ak minuta ranije bila smjena. Vozač koji je predavao smjenu drugom prenio da papučica gasa opet zeza.
Ovaj krenuo, zaglavila se i katastrofa
Ne bi ti neki vozač na zapadu uopće sjeo vozit takvu šklopociju.
U BiH kad bi to rekao, odmah si pička, šta talasaš, i neizostavno “ma neće” i “haj ba šta fali”.
Nikad se ovo neće prestati dešavati. Jer se mentalitet nikad neće promijeniti.
Turski let, pilot iskusan, tisuće sati letova te mladi kopilot. Na pilotovoj strani pri uzletu prikazivalo pogrešno ubrzanje, a kod kopilota normalno. Poslije kad se javilo mali milijun grešaka pilot zaključuje da je očitanje brzine kod njega došlo uredu, premda je ovaj mlađahni kopilot očitavao još neke greške i spominjao što bi trebalo napraviti ali naravno pilot po svom i u jednom trenutku javi preveliku brzinu i pilot prikoči i naravno avion je previše usporio i počeo se okretati u zraku jer je pilot pogrešno očitao svoj cager i zanemario prvotnu grešku.
Kad je krenuo belaj pogubio se sav, ovaj kopilot nije uskočio i preuzeo upravljanje premda je imao dobru ideju što napraviti s obzirom na njegov pokazivač brzine i to spomenuo pilotu, ali stariji je stariji, iskusniji je iskusniji i na kraju poginuše.
A i tu je pilot nastavio s uzletom premda je bilo očito da dva pokazivača brzine pokazuju različito, pritisak putnika, dolaska, rada, šefova je jednostavno prevelik i ljudi u trenutku niti ne razmišljaju o samoinicijativnoj odluci i posljedicama, velika većina bi tako postupila, mehanički.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#102275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To ce pokazat istraga
Prema meni on je no1
Ko je pustio vozilo ako on nije kriv je sljedeci u liniji
I na kraju manja vjerojatnoca da je visa sila ili nepredvidjen kvar ako se to moze reci za vozila stara 50 godina