SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#102026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je bio gubitak svijesti, sve teorije forumske padaju u vodu. Stari tramvaji nemaju nikakve moderne sigurnosne asistencije...ko nova vozila.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#102027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato kada sam sa njima malima u nekoj okolini koja nije kontrolisana budem prepariran nakon cuvanja. Jedva cekam da malo odrastu.dječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2026 18:45Pa da, to je najveci strah, da necu stici nekome pomoci posebno djetetu jer sam ko bukva, pa kasnije zivi sa sobom i savjescu.Chmoljo wrote: ↑12/02/2026 18:39Ja sam apsolutno isti takav. Nijei do mene, nego mi muka ako djecu pazim. Jednom malca uhvatio da ne padne sa naslonjaca od kauca, ali samo zato sto sam ga vec pratio.dječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2026 18:35 Sumnjam da bi i sirena puno pomogla, mnogi ljudi se u tim momentima oduzmu od straha. Ne reaguju svi isto, i meni su refleksi ko kod mrtvog konja, ne znam reagovati u momentu kao neki. Da ide voz na mene, ja bi se skamenio.
Ako bi prezivio nekim cudom, onda kasnije pomazem prezivjelima pribrano i bez panike ali kasno palim. Nismo svi isti, uvijek sam se divio ljudima koji skoce u stranu u pola sekunde. Meni trebaju tri da shvatim sta se dogadja.
Al evo posaljes u skolu, ostane bez noge jos joj se bore za zivot.
-
HelaS
#102028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ti isto. Samo recite koji ste na spisku, da vam unaprijed dajemo glas. Samo naprijed, izađite iza bijednog uglagistro wrote: ↑12/02/2026 18:49Čovjek je apsolutno upravu, od do, i meni je pun kurac svih seljacina koje su bile na vlasti, uključujući i trenutne seljacine i prodavača magleHelaS wrote: ↑12/02/2026 18:39Takvom energijom i srčanošću tačno ćeš deklasirati sve rivale, slobodno se kandidiraj, pobijedit ćeš, pa barem otvoreno kritiziraj druge, da ih ne pljuckaš iza ugla, krijući semistek wrote: ↑12/02/2026 18:28
Nemam. Pun mi je kurac seljačine koja se pojavi na licu mjesta za sve što može prodati narodu, koji se hvali svim i svačim, i što treba i ne treba, obećava kule i gradove, a u ovakvoj situaciji šuti. Ja da sam ministar, premijer, evo i da ne bih dao ostavku (a bih), odmah bih bio na raspolaganju, angazovao se i pokazao neke znakove. Godinama optužuju sve, a šta se promijenilo? Je li toliko teško nazvati kolege bilo gdje na svijetu i prepisati?
I zaboli me za SDA, SDP, Trojku, SDFA. Debili su jedino oni koji u svemu na dunjaluku vide borbu oko toga. Poenta je da je isti kurac i sada, i prije 10 godina, i prije 20 godina. Nema odgovornosti i ništa nije bolje. Sutra neće poginuti neko od siledzije za volanom, ali hoće pod tramvajem. Onda neće pos tramvajem, nego će jer će se žičara skljukati kad dotraje (ili šestosjed). Onda će od respiratora jer ih nemamo i jer nikog ne zanima. I tako u beskonačnost.
- Laplace
-
BiBi911
#102030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
4 sistema ima, cim pomakne ruku sa one poluge vozilo stajekonektovan wrote: ↑12/02/2026 18:51 Ako je bio gubitak svijesti, sve teorije forumske padaju u vodu. Stari tramvaji nemaju nikakve moderne sigurnosne asistencije...ko nova vozila.
- Edin H.
#102031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je pokušao da pobjegne?
Ovaj sa autom?
-
DonieBrasco
#102032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako smo mi propalo drustvo i narodi kakvi se komentari pisu po portalima i mrezama.
- Qler
#102033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stoka, nekad mi baš loše kad vidim s kime dijelim zrak.
-
BiBi911
#102034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve veliki muslimani, katolici, pravoslavciDonieBrasco wrote: ↑12/02/2026 18:54 Kako smo mi propalo drustvo i narodi kakvi se komentari pisu po portalima i mrezama.
- Qler
#102035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pišam se na ja sve njih
- Haris.ba
#102036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ako mu je samo stalo do funkcije tako i treba.
Ako imas morala sta je problem i javiti se, pa gluho bilo mozda i dati ostavku?
Drugo je sto se politicki sada peca kakav plus, i sto smo kao narod duboko bolesni. Ali, valjda treba neko i malo da se zrtvuje za napredak.
Iako smatram sa ovi pozivi za ostavku su uglavnon politicki, i za sada ne vidim da ima ikakve krivice ministra npr.
Last edited by Haris.ba on 12/02/2026 18:59, edited 1 time in total.
-
HelaS
#102037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bi li neko konačno napisao zašto bi ministar Šteta trebao biti kriv za današnju tramvajsku nesreću i smrtnu tragediju 
- madesa
#102038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel se zna ko je ova?noviclan wrote: ↑12/02/2026 18:37 Vozač tramvaja smrti prebačen u KCUS nakon nesreće: Čeka na ispitivanje kod psihijatra, u stanju je šoka, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... u-je-soka
Video / Dok traje uviđaj tragične nesreće u Sarajevu, žena pozirala za fotografa, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... -fotografa
Ova je nadjebala donja(u) neziru
- muha_sa
-
mali_balon
#102040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A nije vozac evo citam neki.momak iz Brckog 23gnoviclan wrote: ↑12/02/2026 18:14Nema sanse da je vozac poginuo u ovoj situaciji ne znam ako si gledao video i ljude na stanici, pa kako mlatnu onaj c4 picassomali_balon wrote: ↑12/02/2026 18:01 Evo sad pogledah snimak, pa ovaj je punom brzinom dofuro od stanice, ovo iskakanje je zbog brzine to sad i laik vidi....a sto je doslo do prekoracenja brzine....da nije vozac taj poginuli
-
made_in_sarajevo
#102041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne mogu ove kontra trojke koji koriste situaciji, upravu su doduse da se jedan konj steta nije uhvatio posla ovo se ne bi ni desilo, jer ne bi tramvaj ni vozio uopste.
Fakat zar tramvaji i ovi stari nemaju zastite neke, zaglavio gas da ugasis elektro motor da nesto? Ovo mislim da js bio gas i kad je trebalo kociti kasno je bilo. Da je sa stanice odmah zaglavio mogao bi nesto vozac uraditi, povuci onaj kontaktni dio da prekine napajanje, nesto?
Fakat zar tramvaji i ovi stari nemaju zastite neke, zaglavio gas da ugasis elektro motor da nesto? Ovo mislim da js bio gas i kad je trebalo kociti kasno je bilo. Da je sa stanice odmah zaglavio mogao bi nesto vozac uraditi, povuci onaj kontaktni dio da prekine napajanje, nesto?
-
mistek
#102042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A kako očekujete da je iko onda i za šta kriv? Šta bi trebalo biti da je ministar ili direktor kriv? Čuj ako se utvrdi da je kriv. Šta se bolan u ovoj državi utvrdilo i ko je prihvatio? Pa bukvalno ista mantra sa svih strana kad se opravdavaju stvari.
Ako je vozač kriv, ima problem na liniji ko ga je zaposlio, ko postavio procedure, ko provodio javnu nabavku ljekarski pregled, ko dao potvrde, ko potpisao, ko imenovao direktora itd. Sve to treba da leti. I tako u svim drugim slučajevima.
Problem ovog društva i jeste što za sve živo postoji amnestija. Respiratori, Jablanica, femicidi, divljanje po cestama, bacanje djece po vrtićima, izgori 15 ljudi, nikad niko nije kriv.
@HelaS bezveze druže upireš da se prijavimo, jer forum je, takav koncept, iznose se stavovi. Nisam imao priliku biti u vlasti, na poziciji, ali znam ljude koji jesu i znam kakav je to sistem vrijednosti i koliko to nije "popravit ću stvari sam".
Ali ministar je jučer objavio 3 posta na društvenim mrežama da se hvali novim trolejbusima. U prosjeku objavljuje 3-4 posta dnevno, sve samohvala. Sad vjerovatno dok mu smisle kako su drugi krivi, dok se izmanevrise priča koju će narod da popuši.
I napisano ti je zašto je kriv. Zato što je aminovao korupciju, pravilnik o pregledu tramvaja, o tehničkoj kontroli, o ljekarskom pregledu zaposlenika itd. Dakle, u normalnom svijetu, kada dijete u školi pogine jer je domar nagurao nešto na prolaz i protivpožarni put nije bio slobodan, ostavke daju i direktor, i ministar obrazovanja jer je činjenica da je domar takva budala direktno njihova krivica. Kad neko autom ubijen ljude, ostavku da ministar unutrašnjih poslova jer je ta nesigurnost njegova krivica. Kad vozač tramvaja ili tramvaj pobiju ljude, onda ti je to ministar saobraćaja.
Ako je vozač kriv, ima problem na liniji ko ga je zaposlio, ko postavio procedure, ko provodio javnu nabavku ljekarski pregled, ko dao potvrde, ko potpisao, ko imenovao direktora itd. Sve to treba da leti. I tako u svim drugim slučajevima.
Problem ovog društva i jeste što za sve živo postoji amnestija. Respiratori, Jablanica, femicidi, divljanje po cestama, bacanje djece po vrtićima, izgori 15 ljudi, nikad niko nije kriv.
@HelaS bezveze druže upireš da se prijavimo, jer forum je, takav koncept, iznose se stavovi. Nisam imao priliku biti u vlasti, na poziciji, ali znam ljude koji jesu i znam kakav je to sistem vrijednosti i koliko to nije "popravit ću stvari sam".
Ali ministar je jučer objavio 3 posta na društvenim mrežama da se hvali novim trolejbusima. U prosjeku objavljuje 3-4 posta dnevno, sve samohvala. Sad vjerovatno dok mu smisle kako su drugi krivi, dok se izmanevrise priča koju će narod da popuši.
I napisano ti je zašto je kriv. Zato što je aminovao korupciju, pravilnik o pregledu tramvaja, o tehničkoj kontroli, o ljekarskom pregledu zaposlenika itd. Dakle, u normalnom svijetu, kada dijete u školi pogine jer je domar nagurao nešto na prolaz i protivpožarni put nije bio slobodan, ostavke daju i direktor, i ministar obrazovanja jer je činjenica da je domar takva budala direktno njihova krivica. Kad neko autom ubijen ljude, ostavku da ministar unutrašnjih poslova jer je ta nesigurnost njegova krivica. Kad vozač tramvaja ili tramvaj pobiju ljude, onda ti je to ministar saobraćaja.
-
mistek
#102043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A kako očekujete da je iko onda i za šta kriv? Šta bi trebalo biti da je ministar ili direktor kriv? Čuj ako se utvrdi da je kriv. Šta se bolan u ovoj državi utvrdilo i ko je prihvatio? Pa bukvalno ista mantra sa svih strana kad se opravdavaju stvari.
- srce_ruke_lopata
#102044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo su Tatra T3 tramvaji i u slacaju nuzde imaju magnetne kocnice, vjerovatno si vidio ove ravne ploce sto vise iznad sina i nalaze se izmedju tockova.dječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2026 18:24Ja mislim da ceski tramvaji koce pritiskom na tockovima odnosno ne znam koji je sistem rada ima upucenijih pa ce napisati, uvijek smo se pitali "zasto mu radi grijanje ljeti" a ono nije grijanje vec kocnice pa je hladjenje kocnica kroz one "radijatore" u tramvaju, izmedju ostalogHajlac wrote: ↑12/02/2026 18:22Pa zar nije mogao odmah ugasiti vozilo na komantnoj tabli, a kocnice su valjda zracne pa bi radile i bez struje?MinistarKulture wrote: ↑12/02/2026 16:22
Navodno zaglavila se papucica gasa, tako mi kazu ovi sto su u Grasu
-
HelaS
#102045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fahrudin Radončić je najveće ljudsko smeće u BiH jednako kao i svi njegovi novinariVozač tramvaja smrti....
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... ju-je-soka
- astala_vistala
#102046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nebitno je sve, za par dana/sedmica saznat cemo uzrok i krivca koji mora odgovarati.
Ali Dnevni avaz sta pise i gluposti u stilu Informera je uzas, ako su nezvanicno usli u koaliciju sa SDA postujem ali nacin pisanja je za zatvora.
Ali Dnevni avaz sta pise i gluposti u stilu Informera je uzas, ako su nezvanicno usli u koaliciju sa SDA postujem ali nacin pisanja je za zatvora.
- Laplace
#102047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da,koliko sam vidio taj sa autom je bježao desno a tramvaj ga je udario u zadnji kraj.
Edit: Ipak vozač crnog auta nije ni pokušao da bježi, nisam dobro vidio.
Last edited by Laplace on 12/02/2026 19:09, edited 1 time in total.
- alibegoa
#102048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozacu pozlilo a nigdje posljedica tog pozlijevanja izuzev eventualno od sudara. Da mu je pozlilo valjda bi ga lijecilo od tog pozlijevanja a ne bi zdrav prav u stanju soka cekao ispitivanje (od psihijatra)
-
HelaS
#102049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolega, nisi ti politički neutralan, nemojmo se igrati skrivalica po forumumistek wrote: ↑12/02/2026 19:03 A kako očekujete da je iko onda i za šta kriv? Šta bi trebalo biti da je ministar ili direktor kriv? Čuj ako se utvrdi da je kriv. Šta se bolan u ovoj državi utvrdilo i ko je prihvatio? Pa bukvalno ista mantra sa svih strana kad se opravdavaju stvari.
-
DonieBrasco
#102050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve ce pasti na vozaca, moje misljenje da nije njegova kreska i ludost da onako ubrza u krivini, da je problem do masine da je imala ozbiljan kvar ali da se to nije sredilo u servis. A zasto nije onda ta odgovornosti ide od dna ka vrhu.astala_vistala wrote: ↑12/02/2026 19:04 Nebitno je sve, za par dana/sedmica saznat cemo uzrok i krivca koji mora odgovarati.