Šmrkova bičarka?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
ReymondReddington
#101977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cudi me kako nije legao na sirenu makar da upozori narod okolo da nesto nije uredu ako mu je zaglavila papuca gasa.
-
elcaliente
#101978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najbolje da se suzdrzite do okoncanja istrage, lupanje na pamet mozete samo haram kakav sebi navuci.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#101979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko se sjecam, nesrecu je tada uzrokovao dvodijelni kotac, gdje se vanjski dio odvojio, bukvano popeglao ko stangla od tezine, zabio u prag, probio dno vagona i uzrokovao izlijetanje srednjeg dijela kompozicije, plus sto se zabio u stubove nadvoznjaka...Hajlac wrote: ↑12/02/2026 17:24JovicSA wrote: ↑12/02/2026 15:36 Ni u Njemačkoj nakon nesreće sa IC vozom u Eshedama 1998 godine nije ministar dao ostavku već su prvo optužili mašinovođu pa je ovaj kasnije žalio se dok nije utvrđeno da nema njegove lične odgovornosti. Na kraju 2002 optuženi su neki inžinjeri i rukovodstvo Deutsche Bahn-a. Mislim da su tada platili preko 30 miliona različitih odšteta i nagodbi sa porodicama žrtava i žrtvama ove nesreće.
Po meni svi oštećeni i povrijeđeni u ovoj nesreći će dobiti tj. treba da traže odštetu za indaliditet, povrede i pretrpljeni strah. Kada se utvrdi razlog onda udariti na odgovorne. Po meni ministar je tu zadnji u lancu ako ikako jer je poduzeo sve da do ovakvih nesreća ne dođe, nove šine i novi tramvaji![]()
-
mali_balon
#101980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo sad pogledah snimak, pa ovaj je punom brzinom dofuro od stanice, ovo iskakanje je zbog brzine to sad i laik vidi....a sto je doslo do prekoracenja brzine....da nije vozac taj poginuli
-
DonieBrasco
#101981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
J'eben je ovo dan bio za vecinu sugrađana, glavu gore i svi mi pamet u glavu nije ovo nista sta nas ceka zbog javasluka vlasti.
-
HelaS
#101982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Još na Skenderiji, kod Tekije, motocikl na cesti...DonieBrasco wrote: ↑12/02/2026 18:01J'eben je ovo dan bio za vecinu sugrađana, glavu gore i svi mi pamet u glavu nije ovo nista sta nas ceka zbog javasluka vlasti.
-
talijan97
#101983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tramvaj na krivinu isao mozda i 70-80 na sat, i kombi bi se onako prevrnuo
-
BiBi911
#101984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trajvan ima dvije kocnice, prvu kada digne ruku sa gasa i drugu pored klasika kocnicu tipka. Jos neki imaju 3. Opciju to je ono bas u slucaju opasnosti(kao kod vrata).
Da 2(3) sistema otkazu moguce ali
na nekim dionocama ima onaj Signal na sinama gdje trajvan ne moze brze od xx zadane brzine.
Sada ili je vozac do poda pritisno ili mu je mozda nesto bilo.
Koliko me sjecanje sluzi pred koronu je Gras postavio Kamere unutra vozila.
Da 2(3) sistema otkazu moguce ali
na nekim dionocama ima onaj Signal na sinama gdje trajvan ne moze brze od xx zadane brzine.
Sada ili je vozac do poda pritisno ili mu je mozda nesto bilo.
Koliko me sjecanje sluzi pred koronu je Gras postavio Kamere unutra vozila.
-
mistek
#101985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Satima nakon nesreće jadnici ne znaju ni kako se obratiti građanima, a da sebe opravdaju.
I možete opravdavati koliko hoćete, ovo je javašluk svih vlasti i prije i sada. Evo ovaj bijednik od ministra koji je zamazao oči svima 6-7 godina tvrdi da će dovesti u red saobraćaj, da će dovesti u red javni prijevoz, i šta? Vrhunac je štancari kamere ni za šta po gradu bez ikakvog efekta, bez da iko pokuša mjeriti efekat uopšte.
Da li su vozila tehnički ispravna? Ko i kako daje dozvolu za to? Ako jesu, ko je zaposlio šofera, kako je prošao ljekarski, da li ga se redovno testira? Da li rade stres testove? Je li možda loše uradjena rekonstrukcija? Da li se moglo time ovo spriječiti? Da li postoji protokol šta se radi u slučaju da otkazu kočnice ili slična sranja? Jednostavno, šta god je pitanje i šta god odgovor, zna se ko je na čelu. U normalnim državama, direktor Gras i cijela linija ljudi do šofera su već smijenjeni, kao i svi oni koji su postavili tog direktora.
I isti je kurac u apsolutno svemu, samo je sve prikriveno iza toga što stvari funkcionisu, što ne pada mrtva glava i što narod boli ona stvar. Nije problem što se busevi okreću gdje ne smiju dok ne bude sranje. Nije problem što zgrade nemaju protivpožarne aparate dok neko je pogine. Nije problem što je u srednjim školama eksponencijalni rast delikvenata, siledzija i droga dok neko ne poroka pola razreda. Nije problem što se ne čisti snijeg dok ne ubije nekoga (a evo ni to nije dovoljno) itd.
I možete opravdavati koliko hoćete, ovo je javašluk svih vlasti i prije i sada. Evo ovaj bijednik od ministra koji je zamazao oči svima 6-7 godina tvrdi da će dovesti u red saobraćaj, da će dovesti u red javni prijevoz, i šta? Vrhunac je štancari kamere ni za šta po gradu bez ikakvog efekta, bez da iko pokuša mjeriti efekat uopšte.
Da li su vozila tehnički ispravna? Ko i kako daje dozvolu za to? Ako jesu, ko je zaposlio šofera, kako je prošao ljekarski, da li ga se redovno testira? Da li rade stres testove? Je li možda loše uradjena rekonstrukcija? Da li se moglo time ovo spriječiti? Da li postoji protokol šta se radi u slučaju da otkazu kočnice ili slična sranja? Jednostavno, šta god je pitanje i šta god odgovor, zna se ko je na čelu. U normalnim državama, direktor Gras i cijela linija ljudi do šofera su već smijenjeni, kao i svi oni koji su postavili tog direktora.
I isti je kurac u apsolutno svemu, samo je sve prikriveno iza toga što stvari funkcionisu, što ne pada mrtva glava i što narod boli ona stvar. Nije problem što se busevi okreću gdje ne smiju dok ne bude sranje. Nije problem što zgrade nemaju protivpožarne aparate dok neko je pogine. Nije problem što je u srednjim školama eksponencijalni rast delikvenata, siledzija i droga dok neko ne poroka pola razreda. Nije problem što se ne čisti snijeg dok ne ubije nekoga (a evo ni to nije dovoljno) itd.
- Edin H.
#101986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I je li bio u pravu kondukter?dječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2026 17:47
Tamo neke 2003 idem Centrom linija iz Kaknja, onaj zglobni, usao u Vogosci on se na Kobiljoj glavi zapalio, nazad. Sjedimo mi pozadi, ljudi se uspanicili, kaze kondukter ma izdrzace do Zetre![]()
-
noviclan
#101987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema sanse da je vozac poginuo u ovoj situaciji ne znam ako si gledao video i ljude na stanici, pa kako mlatnu onaj c4 picassomali_balon wrote: ↑12/02/2026 18:01 Evo sad pogledah snimak, pa ovaj je punom brzinom dofuro od stanice, ovo iskakanje je zbog brzine to sad i laik vidi....a sto je doslo do prekoracenja brzine....da nije vozac taj poginuli
-
gistro
#101988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno se slažem sa svimmistek wrote: ↑12/02/2026 18:13 Satima nakon nesreće jadnici ne znaju ni kako se obratiti građanima, a da sebe opravdaju.
- dječak sa šibicama
#101989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dovukao se do pod most i onda su gasili aparatima a nas poizbacali napolje, mislim motor se zapalio i dimioEdin H. wrote: ↑12/02/2026 18:13I je li bio u pravu kondukter?dječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2026 17:47
Tamo neke 2003 idem Centrom linija iz Kaknja, onaj zglobni, usao u Vogosci on se na Kobiljoj glavi zapalio, nazad. Sjedimo mi pozadi, ljudi se uspanicili, kaze kondukter ma izdrzace do Zetre![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#101990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
H3bo majku ovaj grad je samo za crne hronike..
Pa nije dovoljno sto je kolaps zbog uvidjaja, nasi genijalci jos zatvore u potpunosti saobracaj od kruznog Hrasno porrd stadiona Grbavica.
Nigdje policije na kriticnim raskrsnicama da regulise saobracaj..
Pa nije dovoljno sto je kolaps zbog uvidjaja, nasi genijalci jos zatvore u potpunosti saobracaj od kruznog Hrasno porrd stadiona Grbavica.
Nigdje policije na kriticnim raskrsnicama da regulise saobracaj..
-
HelaS
#101991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imaš li makar 5 grama obraza da ovo brišeš iz svog bijednog postamistek wrote: ↑12/02/2026 18:13 Satima nakon nesreće jadnici ne znaju ni kako se obratiti građanima, a da sebe opravdaju.
- Javier Pena
#101992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Utakmica visokog rizikakonektovan wrote: ↑12/02/2026 18:20 H3bo majku ovaj grad je samo za crne hronike..
Pa nije dovoljno sto je kolaps zbog uvidjaja, nasi genijalci jos zatvore u potpunosti saobracaj od kruznog Hrasno porrd stadiona Grbavica.![]()
Nigdje policije na kriticnim raskrsnicama da regulise saobracaj..![]()
- dječak sa šibicama
#101993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako je.mistek wrote: ↑12/02/2026 18:13 Satima nakon nesreće jadnici ne znaju ni kako se obratiti građanima, a da sebe opravdaju.
Mogu misliti istrage i govana, kad udju u problem i skontaju da je krivaca 10 na svakom nivou odlucivanja, onda ide zataskavanje. Kao i svaki put ranije.
-
elcaliente
#101994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pitanje je odakle krenuti sto se tice tehnicke ispravnosti vozila i izduvnih gasova.gistro wrote: ↑12/02/2026 18:18Apsolutno se slažem sa svimmistek wrote: ↑12/02/2026 18:13 Satima nakon nesreće jadnici ne znaju ni kako se obratiti građanima, a da sebe opravdaju.
Jer bi sve to moralo se raditi i sa vozilima i u privatnom vlasnistvu, tek bi onda nastala frka i kukanje.
- Hajlac
#101995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa zar nije mogao odmah ugasiti vozilo na komandnoj tabli, a kocnice su valjda zracne pa bi radile i bez struje?MinistarKulture wrote: ↑12/02/2026 16:22Navodno zaglavila se papucica gasa, tako mi kazu ovi sto su u Grasusime_cipol wrote: ↑12/02/2026 16:09 Evo vidio sam snimak. Brzina je u pitanju. Jesu li kocnice otkazale, vjerovatno. Ali je bas brzo Isao
Last edited by Hajlac on 12/02/2026 18:54, edited 1 time in total.
-
HelaS
#101996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Željo igra nogomet. Uvijek je kolaps po Grbavici 2 kad je utakmica. Još će i na treninzima zatvarati ulicekonektovan wrote: ↑12/02/2026 18:20 H3bo majku ovaj grad je samo za crne hronike..
Pa nije dovoljno sto je kolaps zbog uvidjaja, nasi genijalci jos zatvore u potpunosti saobracaj od kruznog Hrasno porrd stadiona Grbavica.![]()
Nigdje policije na kriticnim raskrsnicama da regulise saobracaj..![]()
- Hajlac
#101997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemam rijeci.dječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2026 16:28
da podsjetim na GRAS javasluk iz 2010 godine, ovdje samo slucajno niko nije poginuo, ni od putnika ni od prolaznika, sreca ogromna sreca
satro je pet sest automobila i platili odstetu ljudima, i ovu ogradu covjeku, ovo je na Sirokaci
otkazale kazu kocnice
i to je nas gradski prijevoz mamu sandzacku u p, krali uvijek dijelove preprodavali govnari, dok je bio kombi ** No links ** kod danasnjeg Avaza svako ko je prolazio mogao je vidjeti po dva tri ova zuta kombija izvrnuta na ledja, skidali dijelove kofol za operativne kombije a zapravo prodavali na buvljaku
i niko nikad nije ni optuzen za pljacku Grasa od direktora do radnika, ono smece i umrlo nikada optuznicu nije dobio
- dječak sa šibicama
#101998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da ceski tramvaji koce pritiskom na tockovima odnosno ne znam koji je sistem rada ima upucenijih pa ce napisati, uvijek smo se pitali "zasto mu radi grijanje ljeti" a ono nije grijanje vec kocnice pa je hladjenje kocnica kroz one "radijatore" u tramvaju, izmedju ostalogHajlac wrote: ↑12/02/2026 18:22Pa zar nije mogao odmah ugasiti vozilo na komantnoj tabli, a kocnice su valjda zracne pa bi radile i bez struje?MinistarKulture wrote: ↑12/02/2026 16:22Navodno zaglavila se papucica gasa, tako mi kazu ovi sto su u Grasusime_cipol wrote: ↑12/02/2026 16:09 Evo vidio sam snimak. Brzina je u pitanju. Jesu li kocnice otkazale, vjerovatno. Ali je bas brzo Isao
-
elcaliente
#101999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda je covjeku pozlilo.Hajlac wrote: ↑12/02/2026 18:22Pa zar nije mogao odmah ugasiti vozilo na komantnoj tabli, a kocnice su valjda zracne pa bi radile i bez struje?MinistarKulture wrote: ↑12/02/2026 16:22Navodno zaglavila se papucica gasa, tako mi kazu ovi sto su u Grasusime_cipol wrote: ↑12/02/2026 16:09 Evo vidio sam snimak. Brzina je u pitanju. Jesu li kocnice otkazale, vjerovatno. Ali je bas brzo Isao
Neki dan tako bus u Minhenu sletio sa ceste, curica od 13 godina poginula.
Istraga kaze da je vozacu pozlilo.
Last edited by elcaliente on 12/02/2026 18:27, edited 1 time in total.
-
BiBi911
#102000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prekines dotok El. Energije i sve staje. Ovaj izgleda to nije prekinodječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2026 18:24Ja mislim da ceski tramvaji koce pritiskom na tockovima odnosno ne znam koji je sistem rada ima upucenijih pa ce napisati, uvijek smo se pitali "zasto mu radi grijanje ljeti" a ono nije grijanje vec kocnice pa je hladjenje kocnica kroz one "radijatore" u tramvaju, izmedju ostalogHajlac wrote: ↑12/02/2026 18:22Pa zar nije mogao odmah ugasiti vozilo na komantnoj tabli, a kocnice su valjda zracne pa bi radile i bez struje?MinistarKulture wrote: ↑12/02/2026 16:22
Navodno zaglavila se papucica gasa, tako mi kazu ovi sto su u Grasu