Pogresno sam shvatio drugaricu kraljicudr_Evil wrote: ↑12/02/2026 09:11
Hajde da razjasnimo malo, nisu vas pitali iz dva razloga, prvi jer niste bas prijatelji, a kolege to ne pricaju medjusobno to je jedna od onih zabranjenih tema, pored politike, religije, i koga zicate/ko vas zica. Kao sto neko rece pricamo o dionicama i vremenu. Druga stvar, vecinom smo mi svi barbari njima isti - da iskoristim tu rimsku terminologiju. Libo njega jesi li srbenda ili bosnjo ti si onoji od tamo.
U Hrvatskoj nema sta da te pitaju sve im je jasno pa i oni su dio balkanse nacionalisticki mocvare, a mrvicu su zatvoreniji i hladniji od nas. Kao sto rekoh mene je uvijek zivciralo dok sam radio u Bosni da svi se moramo pretvarati da smo najbolji prijatelji, ispijati kafe, ici na sjela, i svako je tracao o svakome.
Ako pricamo o BiH kao intervju za posao u bilo kojoj drzavnoj onda je to pitanje obavezno, jer sva su mjesta po etnickim kvotama, dok je Hrvatska gradjanska zemlja koja osim mozda ponesto za manjine(sta moras unaprijed napisati kao i USA(crnac, veteran, bla, bla).
Pitaju te normalno odakle dolazis. Dovoljno reci bosna. u austriji te pitaju vise jer znaju dosta o situaciji u bosni, najvise kroz biznis i nasih milijardu migranata
Ali to je drugacije malo od toga kad te nas papak pita odakle si pa po imenu kaze zar ne trebas biti iz sarajeva/banja luke/mostara
Srecom vani su svi pic*ke pa su dobri sa svim “nasim” jer kako ti kazes, uglavnom smo im ista govna i tako nas i tretiraju