Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drug_profi
#90501 Re: Liverpool FC
Ma ova sezona će doći glave Liverpulu. Trebaće opet neki Klop da sve razdrma, rasturi i ponovo sastavi kako treba.
- Pandakonda
#90502 Re: Liverpool FC
Realno ljudi su haman slicnu sezonu oprostili Kloppu samo zato sto je imao bolji vibe nego Slot. Sad bas naletih na neke podatke koliko su ustvari slicne sezone koje smo imali nakon osvajanja titule.
Sezonu nakon osvojene titule (20/21) smo nakon 25 kola imali 40 bodova, dok sad, sezonu nakon nove titule, imamo 39. Tada nismo puno mjenjali šampionsku ekipu i evo haman smo na istom nivou kao kada smo 80% ekipe izmjenili. A logicno je ocekivat gori rezultat kada toliko igraca promjenis. Također iako je potroseno puno para ekipa je opet ostala relativno manja kada se uzme u obzir koliko takmicenja zelimo napasti.
Onda jedan od ubitacnih napada je grohnuo nakon samo jedne sezone. Te sezone jedna od najboljih trojki u napadu je između januara i marta dozivjela 400 minuta bez da smo dali gol iz otvorene igre. Nesto slicno kao sada gdje su Salah i Gakpo propali, a Ekitike odrzava sve koliko moze. Sto je ovdje ironicno vise logike ima sto su tad grohnuli jer si prije toga imao atomske 2 sezone sa preko 90 bodova dok je prosla sezona bila dosta opustenija.
Jos smo tada imali 6 poraza u nizu na Anfieldu
Tada su nas isto pokidale povrede, Van Dijk, Joe Gomez i Matip su bili duzi period out. Dok smo sada bez Bradley-a, Frimponga, Leonija, i opet isti problemi sa Gomezom. Fabinho i Henderson su tada morali uletiti na pozicije bekova što je ubilo čitav presing, a sada se nesto slicno desava gdje Dominik mora ici na desnog beka i Graven koji ponekad mora glumiti stopera. Opet ti remeti koncept veznog reda.
Tada su analiticari govorili kako Klopp radi suicid jer ne zeli prilagoditi igru situaciji gdje je on nastavio igrati sa visokom linijom a štoperi ti Phillips i Rhys. Nesto slicno kao sto sada ljudi seru po Slotu da se bolje prilagodi ekipi koju ima. Odnosno nema jer se slobodno moze reci da su povrede sada gore nego tada. Isak ti je dobio povredu a zamjenskih krila nemas za Gakpa i Salaha koji nisu u formi.
Klopp se malo bolje "provukao" kada se pogleda realan rezultat jer je vise karizmatican od Slota i jer je objektivno imao tezi zadatak da izgradi ekipu nego sto barem na papiru ima Slot koji je samo "nasljedio". Ali mislim da ni Slot nema nesto puno laksi zadatak kada se pogleda da trebaju komplet nova krila i novi štoperi. E onda na to tek treba dodati rotaciju da bi se moglo igrati na 4 fronta.
Sa ovim ne želim nešto puno braniti Slota, ima i on svojih bubica, ali su mi ove paralele interesantne i mislim da se ne moze on kriviti za sve. Ni Klopp se te sezone nije nesto pretrgao da omladincima da sansu na nekim pozicijama kao sto sad Slot ne mirise neke igrace. Vise mislim da je zrtva vlastitog uspjeha jer bi raja bolje reagovala da mu je ovo bila prva sezona a titulu da uzme u drugoj. Ovako su ocekivanja veca
Sezonu nakon osvojene titule (20/21) smo nakon 25 kola imali 40 bodova, dok sad, sezonu nakon nove titule, imamo 39. Tada nismo puno mjenjali šampionsku ekipu i evo haman smo na istom nivou kao kada smo 80% ekipe izmjenili. A logicno je ocekivat gori rezultat kada toliko igraca promjenis. Također iako je potroseno puno para ekipa je opet ostala relativno manja kada se uzme u obzir koliko takmicenja zelimo napasti.
Onda jedan od ubitacnih napada je grohnuo nakon samo jedne sezone. Te sezone jedna od najboljih trojki u napadu je između januara i marta dozivjela 400 minuta bez da smo dali gol iz otvorene igre. Nesto slicno kao sada gdje su Salah i Gakpo propali, a Ekitike odrzava sve koliko moze. Sto je ovdje ironicno vise logike ima sto su tad grohnuli jer si prije toga imao atomske 2 sezone sa preko 90 bodova dok je prosla sezona bila dosta opustenija.
Jos smo tada imali 6 poraza u nizu na Anfieldu
Tada su nas isto pokidale povrede, Van Dijk, Joe Gomez i Matip su bili duzi period out. Dok smo sada bez Bradley-a, Frimponga, Leonija, i opet isti problemi sa Gomezom. Fabinho i Henderson su tada morali uletiti na pozicije bekova što je ubilo čitav presing, a sada se nesto slicno desava gdje Dominik mora ici na desnog beka i Graven koji ponekad mora glumiti stopera. Opet ti remeti koncept veznog reda.
Tada su analiticari govorili kako Klopp radi suicid jer ne zeli prilagoditi igru situaciji gdje je on nastavio igrati sa visokom linijom a štoperi ti Phillips i Rhys. Nesto slicno kao sto sada ljudi seru po Slotu da se bolje prilagodi ekipi koju ima. Odnosno nema jer se slobodno moze reci da su povrede sada gore nego tada. Isak ti je dobio povredu a zamjenskih krila nemas za Gakpa i Salaha koji nisu u formi.
Klopp se malo bolje "provukao" kada se pogleda realan rezultat jer je vise karizmatican od Slota i jer je objektivno imao tezi zadatak da izgradi ekipu nego sto barem na papiru ima Slot koji je samo "nasljedio". Ali mislim da ni Slot nema nesto puno laksi zadatak kada se pogleda da trebaju komplet nova krila i novi štoperi. E onda na to tek treba dodati rotaciju da bi se moglo igrati na 4 fronta.
Sa ovim ne želim nešto puno braniti Slota, ima i on svojih bubica, ali su mi ove paralele interesantne i mislim da se ne moze on kriviti za sve. Ni Klopp se te sezone nije nesto pretrgao da omladincima da sansu na nekim pozicijama kao sto sad Slot ne mirise neke igrace. Vise mislim da je zrtva vlastitog uspjeha jer bi raja bolje reagovala da mu je ovo bila prva sezona a titulu da uzme u drugoj. Ovako su ocekivanja veca
- I naravno Dzej
#90503 Re: Liverpool FC
Pa kad je isti ko i Klopp ostavite ga onda .
- Edin H.
#90504 Re: Liverpool FC
Gledao sam highlights, ubio ih je Liverpool u drugom poluvremenu, nisu znali u City-ju jesu li pošli i došli.,drug_profi wrote: ↑09/02/2026 22:17 Ma ova sezona će doći glave Liverpulu. Trebaće opet neki Klop da sve razdrma, rasturi i ponovo sastavi kako treba.
Ali ne da sudec penal Salahu, Alison malo zabrljao i dovoljno
- BHF_Manijak
#90505 Re: Liverpool FC
Ne mozes nikako porediti Kloppa i Slota. Bas nikako. Prvo treba kontekst uzeti u obzir. Nije isti. Klopp je naslijedio karinu i u 2-3 sezone napraivo imperiju. Slot nije ni blizu naslijedio unistenu ekipu kao sto je Klopp, ma ni blizu. Puno je lakse rebuild praviti sa uhodanom ekipom i ekipom koja je prethodno bila uspjesna, imas poslozone strukture, nego kada od ruina doslovno pravis nesto.
U toj sezoni Klopp je doslovno bez standardnog stoperskog para bio 2/3 sezone, dok je Slot samo bez desnog beka. Leonija stavljati u kontekst povreda, mladic koji do tada nije odigrao nije utkamicu EPL je samo zelja da se potvrde vlastiti navodi. Nije OK. Isto tada da se Kloppu povrijedio Rhys, eto to je otprilike poredjenje.
Slot je bez Frimponga i Bradleya, ali nije primoran nikoga da drugog koristi na beku odnosno bilo koju drugu poziciju, jer ima Ramseya, ali to ne zeli iz svog nekog razloga. Ramsey nije vise dijete od 17 godina, pa da mu ne vjerujes, vec igrac od 22. Ili ces ga koristit ili ga prodaj!
Jedinu zajednicku crtu koju im ja vidim je ne dovodjenje nikoga u januaru! Klopp je morao tada stopera dovesti, ali stopera, a ne nekog Daviesa iz Prestona ili Kabaka, kao i Slot sto je morao beka.
Da li nisu iz licne tvrdoglavosti ili zbog uprave, to nikad necemo saznati osim ako ne progovore.
Mislim da se po pitanju kredita ne mogu porediti, jer je Klopp puno vise napravio do te kobne sezone, gombao se sa vanzemaljskim Cityem, uzeo titulu, kupove neke, Ligu prvaka...
Tacno je da je Slot uzeo titulu, medjutim iz puno jednostavnije pozicije nego li je Klopp bio i strasan pad nakon nikad veceg ulaganja u igracki kadar stavljaju mu ogromnu mrlju, koja je tesko izbrisiva!
U toj sezoni Klopp je doslovno bez standardnog stoperskog para bio 2/3 sezone, dok je Slot samo bez desnog beka. Leonija stavljati u kontekst povreda, mladic koji do tada nije odigrao nije utkamicu EPL je samo zelja da se potvrde vlastiti navodi. Nije OK. Isto tada da se Kloppu povrijedio Rhys, eto to je otprilike poredjenje.
Slot je bez Frimponga i Bradleya, ali nije primoran nikoga da drugog koristi na beku odnosno bilo koju drugu poziciju, jer ima Ramseya, ali to ne zeli iz svog nekog razloga. Ramsey nije vise dijete od 17 godina, pa da mu ne vjerujes, vec igrac od 22. Ili ces ga koristit ili ga prodaj!
Jedinu zajednicku crtu koju im ja vidim je ne dovodjenje nikoga u januaru! Klopp je morao tada stopera dovesti, ali stopera, a ne nekog Daviesa iz Prestona ili Kabaka, kao i Slot sto je morao beka.
Da li nisu iz licne tvrdoglavosti ili zbog uprave, to nikad necemo saznati osim ako ne progovore.
Mislim da se po pitanju kredita ne mogu porediti, jer je Klopp puno vise napravio do te kobne sezone, gombao se sa vanzemaljskim Cityem, uzeo titulu, kupove neke, Ligu prvaka...
Tacno je da je Slot uzeo titulu, medjutim iz puno jednostavnije pozicije nego li je Klopp bio i strasan pad nakon nikad veceg ulaganja u igracki kadar stavljaju mu ogromnu mrlju, koja je tesko izbrisiva!
- AmiĐa_Idriz
#90506 Re: Liverpool FC
Klopp je Philipsom i Rhysom izborio LP te sezone tako da…
- drug_profi
#90507 Re: Liverpool FC
Nat je bio ratnik. Sav manjak kvalitete je nadoknađivao borbom i radom.
- BHF_Manijak
#90508 Re: Liverpool FC
Ma ne mogu u istu recenicu po meni, jos pure mora jesti Slot da bi taj nivo bio, nedostaje mu jos 5-6 godina rada u Liverpoolu, a Boga mi kako je krenuo da Bog da da on ljeto na klupi doceka.
Svaka je na noz utakmica od preostalih 12-13, ali mislim da od Lige prvaka nema nista, a to ce ti jebati ljeto s pojacanjima da valja!
Svaka je na noz utakmica od preostalih 12-13, ali mislim da od Lige prvaka nema nista, a to ce ti jebati ljeto s pojacanjima da valja!
- drug_profi
#90509 Re: Liverpool FC
Ma to će jebati i produženje ugovora. Nema plata koje bi htjeli.
- BHF_Manijak
- ismar2215
#90511 Re: Liverpool FC
Svaki jos jedan dan s ovim covjekom na klupi je korak nazad. Potpuno je pogubljen.
- Capajebo
#90512 Re: Liverpool FC
Imal neko da prica holandski, mozda ovo ljepse zvuci na holandskom - ali uzasno na engleskom 
- no_sekirli
#90513 Re: Liverpool FC
Što je najgore, Ramsey može igrati za U21, ali ne igra jer ga ovaj šonjo voda sa glavnim timom. Gdje naravno ne igra. I kao u 5 drugih slučajeva, ulazi u loop, gdje optužuje nekoga da nije dovoljno dobar pa ne igra, a on ne igra ni gdje bi mogai i samim tim po njemu ne može nikada postati dobar.
- BHF_Manijak
- AmiĐa_Idriz
- BHF_Manijak
#90516 Re: Liverpool FC
Jebo je dan kada je rekao "da"!
-
convict
#90517 Re: Liverpool FC
Eno opet istice da smo igrali Europa ligu sezonu prije nego sto je dosao. Ne spominje naravno da mu je u toj istoj sezoni Klopp napravio ekipu koja mu je donijela naslov. Bas mi se zgadio lik. Na stranu rezultati, ovo nije karakter za Liverpool.
- no_sekirli
#90518 Re: Liverpool FC
Ma lik je ufuran samo tako. I sto je najgore, sve lose od njega izlazi tek sad, u krizi igre, rezultata, medjuljudskih odnosa.
Neka se okrene oko sebe barem 2 puta i skonta da mu je ovo vjerojatno najveci klub koji ce voditi u zivotu, i neka da respekt tom klubu.
Neka se okrene oko sebe barem 2 puta i skonta da mu je ovo vjerojatno najveci klub koji ce voditi u zivotu, i neka da respekt tom klubu.
- AmiĐa_Idriz
#90519 Re: Liverpool FC
Jedan od boljih veznjaka u Ligue 1:
Tyler Morton never felt the trust from Arne Slot at Liverpool, which ultimately led to him leaving:
"With Arne Slot, I didn't play as much as I wanted, even though I was ready. It was his decision, and I took it calmly, but I had to find another path.
I think he thought I was a good player, but I don’t feel the trust was there as much.
In my opinion, the limited opportunities were down to trust and not ability.
When I got my opportunity in the cup, I felt like I played well.
That’s all I could say. I stuck at it, stayed focused, got through to the end of the season and played in the under-21 Euros, which was amazing.
I had a few conversations with him (Slot) during the season. A lot of footballers can be bitter about not playing and let their egos get in the way, but I’m not that type of lad.
I personally disagreed with the limited amount of game time I got last season, but that was out of my control. I did everything I could."
- BHF_Manijak
#90520 Re: Liverpool FC
Sutra ce naravno epski usrat ove dobre rezultate za LP...
- ismar2215
#90521 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote: ↑10/02/2026 20:34 Jedan od boljih veznjaka u Ligue 1:
SpoilerShowTyler Morton never felt the trust from Arne Slot at Liverpool, which ultimately led to him leaving:
"With Arne Slot, I didn't play as much as I wanted, even though I was ready. It was his decision, and I took it calmly, but I had to find another path.
I think he thought I was a good player, but I don’t feel the trust was there as much.
In my opinion, the limited opportunities were down to trust and not ability.
When I got my opportunity in the cup, I felt like I played well.
That’s all I could say. I stuck at it, stayed focused, got through to the end of the season and played in the under-21 Euros, which was amazing.
I had a few conversations with him (Slot) during the season. A lot of footballers can be bitter about not playing and let their egos get in the way, but I’m not that type of lad.
I personally disagreed with the limited amount of game time I got last season, but that was out of my control. I did everything I could."
Čovjek koji ovako igra dobro igra u Ligue 1, sigurno ima mjesta u rotaciji Liverpoola. Jos nas igrac, HG i za klub.
- ismar2215
#90522 Re: Liverpool FC
Nevjerovatno je koliko je ovaj čovjek odvojen od stvarnosti i samo zbog toga zaslužuje otkaz. Odakle mu uopšte ideja da je dobro da se poredi s Kloppom? I još kaže gleda se progres koji su igrači napravili, progres tima i okolnosti. Uglavnom svi igrači nazaduju ili stagniraju, nijednog omladinca nije promovisao, nego ih unazađuje, pa je čak i otjerao neke koji su možda nešto mogli, tim igra nikad gore, a okolnosti su takve da mu se dalo 450 miliona funti novih igrača.
Šta god da se gleda, čovjek je zaslužio otkaz.
Već vidim da večeras igra Jones na beku. Ako se i on povrijedi, možda ćemo Mamardashvilija gledati tu ispred Ramsaya naredno kolo.
- BHF_Manijak
#90523 Re: Liverpool FC
Kolika kolicina bezobrazluka mame mi...
Prvo muda da se u istu recenicu stavlja s Kloppom, kamo li poredi. Drugo o kakvim okolnostima prica? Pa mamu ti jebo svoju Klopp je sto Amidja rece s Rhysom i Natom izborio Ligu prvaka. Dakle povrede ti ne mogu biti vadiona, jer si i sa skoro full sastavom ima grozne rezultate (oktobar-decembar).
Kako ga ba nije stid o okolnostima prica.
Okolnosti su majstore i kad ti se da pola milijarde.
Prvo muda da se u istu recenicu stavlja s Kloppom, kamo li poredi. Drugo o kakvim okolnostima prica? Pa mamu ti jebo svoju Klopp je sto Amidja rece s Rhysom i Natom izborio Ligu prvaka. Dakle povrede ti ne mogu biti vadiona, jer si i sa skoro full sastavom ima grozne rezultate (oktobar-decembar).
Kako ga ba nije stid o okolnostima prica.
Okolnosti su majstore i kad ti se da pola milijarde.
- Gandalf
#90525 Re: Liverpool FC
Kada sam ja govorio da je ovaj lik ublehaš, uz to je i gnjido gnjidavi, treba mu ponuditi posao kakav u našem nogometnom savezu, uklopio bi se tamo karakterno, bez ikakvih problema.
Trebaće nam 5 sezona da dođemo sebi nakon ovog hajvana
Trebaće nam 5 sezona da dođemo sebi nakon ovog hajvana