Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moimoi wrote: ↑09/02/2026 10:59
Ljudi koji zive u Meandru parkiraju na Otoci. Iako imaju garazu.
Nije problem kupiti stan od par stotina hiljada, ali jeste garazno mjesto.
Sva su mjesta u garazi prodana davno - nema.
A, ja znam ljude sa Otoke koji su kupili garazu u Meandru. Sta cemo sad?
Neces mi reci da ne mogu zakupiti parking od bazena?
I kakav je to parking a da ne pokriva sve stanove x2
A, ja znam ljude sa Otoke koji su kupili garazu u Meandru. Sta cemo sad?
Zato treba prodavati stanove sa parking mjestom tj stan ukljucuje i parking.. ne mozes prodati.. mozes samo rentati ako nemas auto.
moimoi wrote: ↑09/02/2026 11:05
Neces mi reci da ne mogu zakupiti parking od bazena?
I kakav je to parking a da ne pokriva sve stanove x2
Parking kod bazena se mjesecno moze zakupiti samo ako si njihov poslovni partner.
Parking ispred dzamije mislim da nema mjesecni zakup.
moimoi wrote: ↑09/02/2026 11:08
Zato treba prodavati stanove sa parking mjestom tj stan ukljucuje i parking.. ne mozes prodati.. mozes samo rentati ako nemas auto.
Adresa je Vlada KS i to trebaju da napisu u propisima.
Last edited by Haris.ba on 09/02/2026 11:10, edited 1 time in total.
Neces mi reci da ne mogu zakupiti parking od bazena? I kakav je to parking a da ne pokriva sve stanove x2
kurcev, i svaki je takav u ovim novim zgradama. Meni se cini ni stanove sve ne pokriva.
Broj vozila u Novom Gradu je 2013. iznosio 23.922 dok je 2025. iznosio 47.633, što je rast za 23.711 ili 99 posto. S druge strane je u Novom Gradu u navedenom periodu povećan broj stanovnika za 5.015 ili 4,23 posto.
Od 2013. godine, kada je proveden posljednji popis stanovništva u Bosni i Hercegovini, u Kantonu Sarajevo živjelo je 413.593 stanovnika dok je prema posljednjim dostupnim podacima iz 2023. taj broj porastao na 420.287 stanovnika. To znači da je broj stanovnika u periodu od 2013. do 2023. porastao za 6.694 ili 1,59 posto.
S druge strane, prema podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA), 2013. je bilo 98.490 registrovanih vozila dok je prema podacima iz šestog mjeseca 2025. na području Kantona Sarajevo prijavljeno 180.044 registrovanih vozila. To znači da je broj vozila u periodu od 2013. do 2025. porastao za čak 81.554 ili 82,8 posto
dvajt wrote: ↑09/02/2026 10:14
Parkinga ima ali ljudi neće da plaćaju ... rješenje je vrlo jednostavno, organizovati u kontinuitetu jedno 2 mjeseca svaki dan drotovi samo da idu i pišu kazne. po cijelom gradu. izbaciti ono da se plati pola u roku 7 dana, već ako do tada ne platis onda ti je duplo.
Druga faza su rampe u naseljima, svi plaćaju s tim sto stanari imaju prioritet i bolje uslove. Ko dodje sa strane, marka sat. Skupo ti, plaćaj mjesecni parking.
Drugo rješenje ja ne vidim.
Da hoce kažnjavat svaki dan bi mogli par milja maraka samo kod Binga (nekdašnjeg Hepoka) uzet.
Parking garaža, na njoj plato al jok vozi auto od 100 milja al mu žao marku dvije za parking dat
Ovdje je opšti haos
sjecam se iza rata da smo u Gradačačkoj fuce igrali ... 4 kamena za stative, naiđe auto u pola sata-sat ... samo skloniš stative da prođe i opet vratiš
ne mogu malcu dočarati kako se saobraćaj i količina vozila promijenila u 20-25 g.
Da hoce kažnjavat svaki dan bi mogli par milja maraka samo kod Binga (nekdašnjeg Hepoka) uzet.
Parking garaža, na njoj plato al jok vozi auto od 100 milja al mu žao marku dvije za parking dat
Ovdje je opšti haos
Istina, ali bi i seljacic mogao dati 30min besplatnog parkiranja kao u svim treznim centrima.
Slobodno trziste jbg, ne mozes nekog natjerati da kupuje garazno mjesto...
To da je vezano uz stan je moguce rijesiti al opet to je novogradnja, problem su stare zgrade u naseljima velikim tu se moraju praviti garaze pod hitno, uz prodaju rentu za stanare i komercijalni dio za posjetioce da se investicija moze iole vracati
S druge strane ima dosta ljudi sto kupuju samo garazna mjesta za rentanje, bez stana. Ima likova po u svakoj ovoj novogradnji kupe po 1,2 mjesta i tako rentaju, a da nikad svoje vozilo nisu tu parkirali
dvajt wrote: ↑09/02/2026 10:14
Parkinga ima ali ljudi neće da plaćaju ... rješenje je vrlo jednostavno, organizovati u kontinuitetu jedno 2 mjeseca svaki dan drotovi samo da idu i pišu kazne. po cijelom gradu. izbaciti ono da se plati pola u roku 7 dana, već ako do tada ne platis onda ti je duplo.
Druga faza su rampe u naseljima, svi plaćaju s tim sto stanari imaju prioritet i bolje uslove. Ko dodje sa strane, marka sat. Skupo ti, plaćaj mjesecni parking.
Dimu1927 wrote: ↑09/02/2026 12:04
Slobodno trziste jbg, ne mozes nekog natjerati da kupuje garazno mjesto...
To da je vezano uz stan je moguce rijesiti al opet to je novogradnja, problem su stare zgrade u naseljima velikim tu se moraju praviti garaze pod hitno, uz prodaju rentu za stanare i komercijalni dio za posjetioce da se investicija moze iole vracati
S druge strane ima dosta ljudi sto kupuju samo garazna mjesta za rentanje, bez stana. Ima likova po u svakoj ovoj novogradnji kupe po 1,2 mjesta i tako rentaju, a da nikad svoje vozilo nisu tu parkirali
Ja kad sam kupovao novogradnju nije moglo samo parking mjesto da se kupi
Drug se raspitivao za stan kod tibre, sto je benis pravio. Rekli mu mora i parking kupiti (40.000KM)
Odustao
Broj vozila u Novom Gradu je 2013. iznosio 23.922 dok je 2025. iznosio 47.633, što je rast za 23.711 ili 99 posto. S druge strane je u Novom Gradu u navedenom periodu povećan broj stanovnika za 5.015 ili 4,23 posto.
Od 2013. godine, kada je proveden posljednji popis stanovništva u Bosni i Hercegovini, u Kantonu Sarajevo živjelo je 413.593 stanovnika dok je prema posljednjim dostupnim podacima iz 2023. taj broj porastao na 420.287 stanovnika. To znači da je broj stanovnika u periodu od 2013. do 2023. porastao za 6.694 ili 1,59 posto.
S druge strane, prema podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA), 2013. je bilo 98.490 registrovanih vozila dok je prema podacima iz šestog mjeseca 2025. na području Kantona Sarajevo prijavljeno 180.044 registrovanih vozila. To znači da je broj vozila u periodu od 2013. do 2025. porastao za čak 81.554 ili 82,8 posto
Auta postala predostupna. Cijena goriva i svi nameti nisu dovoljno odvraćajući. Jbg, narod tako želi.
Narod ima... mal ne rekoh.
Nego se nateže preko jorgana. Sinoć sa zetom. On bi veće auto, da je SUV, da je 4x4 i sve to za 8K eura.
Može reko nazgrnut mezar. Nešto sa 300K pređenih i 15 godina staro. Pa ćeš ostat u pripizdini sa ženom i malim djetetom, da vas ja u po noći dolazim voziti, a auto na šlepu.
drug_profi wrote: ↑09/02/2026 13:02
Narod ima... mal ne rekoh.
Nego se nateže preko jorgana. Sinoć sa zetom. On bi veće auto, da je SUV, da je 4x4 i sve to za 8K eura.
Može reko nazgrnut mezar. Nešto sa 300K pređenih i 15 godina staro. Pa ćeš ostat u pripizdini sa ženom i malim djetetom, da vas ja u po noći dolazim voziti, a auto na šlepu.
E svašta znam gdje živim al da je ovoliko uzelo maha ni u ludilu ne bih pomislio
Ovo je sto se saznalo i gdje im se omaklo.
Ima mnogo vise i mnogo gore stvari se rade
To nije opravdanje da nekome dadnes vozacku za stojku, a to izmedju ostalog zavrsavaju nastavnici u saobracajnoj skoli, dakle, njima treba izgon iz drzave a ne zatvor...
mali_balon wrote: ↑08/02/2026 11:06
Ne obaraju oni sto neko ne zna voziti, nego sto njma nisi uletio....hebe se njima zna li neko voziti ili ne.....
I tu racunica postaje jednostavna jeftinije ti je uletiti njima na kafu nego ponovo placati polaganje vozackog....
bravo
mene odmah iza rata obarali 4x na gluposti-prespor si,nesiguran i sl ,a ja se navozao auta prije toga...
dok neki glupani koji su antitalenti za hodanje,dali petobu i polozili iz prve
mali_balon wrote: ↑08/02/2026 11:06
Ne obaraju oni sto neko ne zna voziti, nego sto njma nisi uletio....hebe se njima zna li neko voziti ili ne.....
I tu racunica postaje jednostavna jeftinije ti je uletiti njima na kafu nego ponovo placati polaganje vozackog....
bravo
mene odmah iza rata obarali 4x na gluposti-prespor si,nesiguran i sl ,a ja se navozao auta prije toga...
dok neki glupani koji su antitalenti za hodanje,dali petobu i polozili iz prve
ista stvar 3x, nisi dovoljno gledao retrovizore, nagazio parking liniju 0,05mm bla bla, jedino za razliku od tebe nisam se prije navozao ... prijateljica prodje od prve i ubrzo nakon toga uparkira se u izlog
ista stvar 3x, nisi dovoljno gledao retrovizore, nagazio parking liniju 0,05mm bla bla, jedino za razliku od tebe nisam se prije navozao ... prijateljica prodje od prve i ubrzo nakon toga uparkira se u izlog
ma poligon sam polozio iz prve,na ciglanama bio ispod mosta ,a na rucnu se islo prema kosevskom uz brdo.
samo na dnevnoj su zajebavali sviju...al eto kazem ti dvojicu teskih debila znam koji su iz prve polozili,jedan nikad nije provozao auto jer se boji,a drugi je ko i vozao ali ni dan danas ne zna uparkirati iz prve ,al eto platili mama i tata da se miljenici ne pate