Koliko sam shvatio, ovo je prvi put da su izašli na ovako jako takmičenje. Krenuvši od toga, nadam se da će ova iskustva i saznanja znati primjeniti kod eventualne uspostave standardiziranih poligona za vježbu i načina izvođenja vježbi. Svako iskustvo je značajno, ali samo ako iz toga izvučemo pouku. Druga stvar, treba vidjeti da li je tim na ovo takmičenje nosio vlastito naoružanje ili je koristio nešto iz arsenala ponuđenog od strane domaćina, jer definitivno zabrinjava, kako nepreciznost, tako i više puta problemi sa stavljanjem oružja u funkciju-spremnost za paljbu. Policijski službenik, a specijalac-snajper pogotovo, ne može sebi dozvoliti da nema uhodane korake (umetanje spremnika, repetiranje, sigurnosna kočnica, spremnost za paljbu) čak i zatvorenih očiju do koraka spremnost za paljbu.
Meni lično nije problem vrijeme izvođenje vježbe i da li će biti izvedena za minutu ili minutu i pedeset sekundi koliko bih volio da sam vidio da su sve faze vježbe odrađene prema protokolima i bez grešaka. A to se na žalost nije moglo vidjeti. Vježbe, vježbe i samo vježbe, i nije opravdanje to što ste prvi put na takmičenju, jer vaš posao je svakako rad pod pritiskom. A pogotovo ako znamo da ste imali mogućnost da pređete sve poligone i vidite šta je potrebno uraditi i kakav pristup da odaberete da odradite zadatak kako treba. Moje mišljenje je da nije bilo dobro.

podrška