Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Danguba

#56826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

SaraFina wrote: 09/02/2026 12:03
Danguba wrote: 09/02/2026 12:00 Trebali bi i mi Labudana pitati, da li da gledamo ili ne ovaj film. :D

@Truba javi se.
@Truba kaze ozenio bi Cecu. Nema veze sto 10 godina starija. Da mu „peva“ na uvce 🫣
Truba je u vremenu ''daj sta das''. :D
SaraFina

#56827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Danguba wrote: 09/02/2026 12:07
Danguba wrote: 09/02/2026 12:00 Trebali bi i mi Labudana pitati, da li da gledamo ili ne ovaj film. :D

@Truba javi se.
@Truba kaze ozenio bi Cecu. Nema veze sto 10 godina starija. Da mu „peva“ na uvce 🫣
Truba je u vremenu ''daj sta das''. :D
Ja sam cula iz povjerljivih izvora, da su konobarice iz Srbije trazena roba, kao neviste u Eraniji. Pa nije ni cudo sto se pali na prekodrinske cajke covjek😇
Hakiz

#56828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Novak20 wrote: 09/02/2026 11:56
Toffee karamela wrote: 09/02/2026 11:45
archi_a wrote: 09/02/2026 10:47 Image

eU vrijednosti. :lol:
jutros čitam jednom, pa još jednom, pa idem gledati ponovo siže filma da vidim jesam li šta pogrešno razumjela :lol: i ne kontam

"kršćanske vrijednosti" ugrožene jer se film bavi svadbom kršćana sa kršćankom druge denominacije!!!

WTF! na kojoj truhloj koloniji gljiva rastu i odgajaju se djeca koja odu na Teologiju i vrate se hem puni mržnje hem elementarno nepismeni? Pa ljudi dragi katolička Teologija je nekad bila vrlo težak fax, ako ni zbog čega onda zbog klasičnih jezika. Kako ovo može položiti takve teške ispite i izaći sa ovakvim mozgovnim proserom i to u javnost? ili su u Travniku i za ovakve otvorili neku svoju "travničku" bogosloviju, bit će da je to, drugog objašnjenja nemam
Odavno nisam gledao neki film sa prostora ex-Yu ali ovaj jesam i od srca sam se smijao. Film je vjerojatno jedan od najgledanijih od strane SBHO u tri-četiri ex-Yu države.

Svećenik neke župe u dokolici ima pravo pozivati na bojkot filma, knjige, interneta.... samo što ga malo tko sluša.
Taman da se čovjek upita, što razbismo Jugoslaviju, zar ne? Ko nas, bre, zavadi? :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

kaće neki film bre da vređa neke druge religije u bih
dajte napravite više film da je radnja o poslanikovim sljedbenicima ali u negativnom svjetlu
npr psovke islamskih svetinja i poslanika
itd

ajmo umjetnici što ste se sakrili u mišju rupu
Truba

#56830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

@Truba javi se.
svjestan sam ja da klix ne poznaje pojmove oprosta, pomirenja a da ne govorim o molitvi za neprijatelje
ali svakim me danom iznenadjujete

žene geenralno dobiju manje kazne za iste ili slične zločine
pa pogledajte plavšićku...a ne znam da je i za šta ceca osuđena
nije jedina žena koja je uživala u blagodetima novčanih sredstava svoga supruga koja su nabavljena na krvi i muci drugih
SaraFina

#56831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Truba wrote: 09/02/2026 12:37 kaće neki film bre da vređa neke druge religije u bih
dajte napravite više film da je radnja o poslanikovim sljedbenicima ali u negativnom svjetlu
npr psovke islamskih svetinja i poslanika
itd

ajmo umjetnici što ste se sakrili u mišju rupu
Zar nije svadba ljubaFski film? Ja Kontam to neko djelo pomirenja izmedju vas i komsija? O kakvom ti vrijedjsnju pricas? Pa Seve nacionalne se dva put udala u Srbiju. Sta fali? I nije jedina.
JohnnyS

#56832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Truba wrote: 09/02/2026 12:39

@Truba javi se.
svjestan sam ja da klix ne poznaje pojmove oprosta, pomirenja a da ne govorim o molitvi za neprijatelje

nije jedina žena koja je uživala u blagodetima novčanih sredstava svoga supruga koja su nabavljena na krvi i muci drugih
Ja sam jednom upitao Matiju Babića zašto je izbrisao post na Facebooku kad je podržao nekog što je Kur'an spalio (i nakupio stotine gnjevnih komentara), a ne izbriše postove kad vrijeđa katolibaniju i onda mi je spucao blok :D
DonieBrasco

#56833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Sutra da se snimi film o prijateljstvu svih ex-Jugo naroda neko bi nasao mane.
SaraFina

#56834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Truba wrote: 09/02/2026 12:39

@Truba javi se.

Kako nije osudjena? U onoj akciji Sablja ili kako vec. Bila je i u zatvoru ćorkirana a nosila nakon toga i nanonogicu. Pri tom je pokrala i zadrzala sve ono sto je zlocinacki ker pokrao u svojim putešestvijama po EX YU. Zemlja mu kosti izbacila. A i njoj keruši ogavnoj. Kad govori javno o njemu opisuje princa na bijelom konju. A cijeli svijet zna da je dzukela i zlocinac. Tako da je meni ta keruša i lazljivica s plasticnim dupetom i sisama, na istoj razini kao i njen zlocinac. A koliko je to alavo za novce, i pored svega sto su pokrali i oteli, sad joj i onaj maloumni sin otisao u Ukrajinu da pravi zlocine kao caca. A ona lafo tvrdi da termina box u Rusiji. A ona kćerka „pjevacica“ uhvatila nekog fudbalera Gudelja i pere ćaćinj ostavstinju uzimajuci vile i stanove po Spaniji.
Last edited by SaraFina on 09/02/2026 12:50, edited 1 time in total.
JohnnyS

#56835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Haj da je kardinal rekao ovako nešto, ali neki tamo random pop iz random crkve koja ima manje vjernika od moje zgrade i uzjebali se ljudi ko da su osobno režirali film.

Ne brinite, ovo je odlična reklama.
Truba

#56836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

zašto se kršćanske svetinje vrijeđaju u filmovima ima nekoliko razloga a osnovna su dva

većina scenarista su miševi koji se boje za svoj život da ne završe kao teo van gog
a druga je u višestoljetnom djelovanju framasona koji su dekonstruirali svetinje i profanizirali kršćansku transcedenciju

u koju skupinu spadaju balkanski i holivudski scenaristi možete zaključiti sami
drug_profi

#56837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Religija i jeste za šprdanje.
To svako sa malo soli u glavi mora priznati.
palermo

#56838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Haris033 wrote: 09/02/2026 11:31
palermo wrote: 09/02/2026 11:20
Haris033 wrote: 09/02/2026 11:17

Nisu slikanja donijela njemu pobjedu na izborima, već mržnja prema Bošnjacima. Ista ona od 1992. g.
Kako nikako sa shvatimo da su u BiH najveće zločine pravili komšije, a ne oni preko granice i da zahvaljujući tim glasovima (onih koji nisu osuđeni i njihovim porodicama) pobjeđuju oni kojima se politički program bavi “muslimanima iz Sarajeva” a ne ekonomijom ili boljim zivotom!?
Isto važi i za HVO. Najveće zločine pravili komšije u Mostaru, Stocu, Čapljini, Ljubuškom, Vitezu,..
Najveći izvoz fašizma i zla u Hr i Srbiji je ovaj iz BiH.
Ne.lupaj, zivota.ti....
Jak ti je argument, nema šta. :-)

Istorijske presude i dokumenti govore o zločinima komšija nad komšijama. To nisu mišljenja nego činjenice.
Moj argument.jw odlican..Da.ga ponovim, ne.lupaj I ne.pokusavaj amnestirati osnovne krivce za rat u BiH, velikodrzav ni proeklti Srbije I Hrvatske. Pa nismo ovdje svi veslo sisali.
Truba

#56839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

bujrum @drug_profi kreni :D zna se od koga ka čemu

imas li muda :D
najlakše je psovati Isusa krv Kristovu i svetinje KC-a
za to ne treba neka hrabrost
JohnnyS

#56840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

drug_profi wrote: 09/02/2026 12:58 Religija i jeste za šprdanje.
Ne mogu sw više složiti.

Nema osjetljivijih pahuljica od vjernika, a što su veći fanatici to su veće pahulje. Možeš misliti kako bi se svemoguće stvorenje koje je stvorilo nebo i zemlju, kad bi postojalo, moglo smrtno uvrijediti zbog neke fotografije ili psovke pa da to isto svemoguće stvorenje mora neki klošar braniti uvredama i ubojstvima.
dr_Evil

#56841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 09/02/2026 12:59

Ne.lupaj, zivota.ti....

Istorijske presude i dokumenti govore o zločinima komšija nad komšijama. To nisu mišljenja nego činjenice.
Moj argument.jw odlican..Da.ga ponovim, ne.lupaj I ne.pokusavaj amnestirati osnovne krivce za rat u BiH, velikodrzav ni proeklti Srbije I Hrvatske. Pa nismo ovdje svi veslo sisali.
:thumbup:
dr_Evil

#56842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 09/02/2026 13:02
Ne mogu sw više složiti.

Nema osjetljivijih pahuljica od vjernika, a što su veći fanatici to su veće pahulje. Možeš misliti kako bi se svemoguće stvorenje koje je stvorilo nebo i zemlju, kad bi postojalo, moglo smrtno uvrijediti zbog neke fotografije ili psovke pa da to isto svemoguće stvorenje mora neki klošar braniti uvredama i ubojstvima.
Niko ne smije reci bilo sta protiv bilo koje vjerske zajednice, a cesto se vecina ustrucava jasno i izjasniti da su ateisti ili agnostici zbog straha od makar izolacije.

S druge strane zivimo tu gdje jesmo, i historija nas je sve oblikovala kako jest - mogla je i bolje. S tim recenim mislim da niti jedan clan jedne religijske grupe ne bi trebao pricati lose o onoj drugoj, jer ce to po automatizmu izazvati revolt kod covjeka(pa makar bio ateist, a imao u korijenu familije neku od nasih religija).

Negdje smo usput zaboravili to narodno predanje.
drug_profi

#56843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Truba wrote: 09/02/2026 13:00 bujrum @drug_profi kreni :D zna se od koga ka čemu

imas li muda :D
najlakše je psovati Isusa krv Kristovu i svetinje KC-a
za to ne treba neka hrabrost
Ne, ja nisam rekao da ću ja nekog vrijeđati jer osnova mog habitusa je da poštujem svako živo biće, pa i ljude jbg.
Naročito ne psovati nikom ništa, niti religiju niti vjerovanja.
Ali vizavi gornje priče konstatujem da religijei jesu za šprdanje jer su odavno prevaziđene ljudskim saznanjem.
archi_a

#56844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Ako sam igdje vidio da se više psuje "Bog i/ili krv Isusova", odnosno koristi više kao uzrečica, tobejarabi, to je kod komšija i susjeda. Opsovat, ko vode se napiti. Hajde, recite da nije. Svakom svačije. Grijeh je lični. Na kraju, nije to u filmu izmišljeno, stvar je ličnog doživljaja ili iskustva.
JohnnyS

#56845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 09/02/2026 13:07
JohnnyS wrote: 09/02/2026 13:02
Ne mogu sw više složiti.

Niko ne smije reci bilo sta protiv bilo koje vjerske zajednice, a cesto se vecina ustrucava jasno i izjasniti da su ateisti ili agnostici zbog straha od makar izolacije.

S druge strane zivimo tu gdje jesmo, i historija nas je sve oblikovala kako jest - mogla je i bolje. S tim recenim mislim da niti jedan clan jedne religijske grupe ne bi trebao pricati lose o onoj drugoj, jer ce to po automatizmu izazvati revolt kod covjeka(pa makar bio ateist, a imao u korijenu familije neku od nasih religija).

Negdje smo usput zaboravili to narodno predanje.

Eto vidiš, i kad se ostavi religija, osjetljivost ostaje. Katastrofa je to. Svemogućem stvorenju na nebu treba da ga smrtnici brane. Paradoks moram priznati
dr_Evil

#56846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

archi_a wrote: 09/02/2026 13:08 Ako sam igdje vidio da se više psuje "Bog i/ili krv Isusova", odnosno koristi više kao uzrečica, tobejarabi, to je kod komšija i susjeda. Opsovat, ko vode se napiti. Hajde, recite da nije. Svakom svačije. Grijeh je lični. Na kraju, nije to u filmu izmišljeno, stvar je ličnog doživljaja ili iskustva.
Ja evo dok me Truba nije napao prije jedno godinu nisam ni znao da je krvi ti ... zapravo psovka, to sam vise posmatrao kao postapalicu jer je toliko cesto bila koristena od mojih zapadnijih susjeda.

Zapravo i danas sam poprilicno uvjeren da je postapalica :S
drug_profi

#56847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

dr_Evil wrote: 09/02/2026 13:07 S druge strane zivimo tu gdje jesmo, i historija nas je sve oblikovala kako jest - mogla je i bolje. S tim recenim mislim da niti jedan clan jedne religijske grupe ne bi trebao pricati lose o onoj drugoj, jer ce to po automatizmu izazvati revolt kod covjeka(pa makar bio ateist, a imao u korijenu familije neku od nasih religija).
Mene je recimo povrijedila i sabalaznula vijest sa klix portala da je tkanina sa Ćabe nekako završila na podu životinje Epsteina.
A sa islamom nemam baš nikakve veze osim što čujem ezan 5x dnevno. Osjećaj konsternacije i velikog razočarenja.
Da sam musliman vjerovatno bih osjetio i više od toga, ali stvar je u tome da se takve stvari ne bi trebale raditi bez obzira šta mi mislili o religiji i svakoj pojedinačno i svima općenito.
Ljudi ne bi smjeli jedne druge ne poštovati na tom kolektivnom nivou. Pojedinac prema pojedincu je druga stvar. To se formira prema zaslugama.
Casual's

#56848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Benjamin Netanjahu čestitao Siniši Karanu izbornu pobjedu
:bih:
Haris033

#56849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

palermo wrote: 09/02/2026 12:59

Ne.lupaj, zivota.ti....

Govorim o zločinima, ne o ideologijama. A kad već pominješ ideologije, odakle su Gojko Šušak, Nenad Kecmanović, Vojislav Šešelj?
Svoj primitivizam u stilu „ne lupaj“ zadrži za nekog drugog.

Bio sam u Sarajevu prije rata, tokom rata i poslije rata. Tačno znam ko su mi bile komšije (čast izuzecima), iste one koje su ostavile stanove i otišle „na 5 dana“, a iza sebe ostavile oružje po stanovima i spiskove za logore, primjer Zrak.
Zločine jesu činili dobrovoljci iz Srbije, ali najveći broj zločina nad Bošnjacima počinile su dojučerašnje komšije. Zato se i danas zna gdje su masovne grobnice, ali se ne otkrivaju, jer bi to značilo direktno suočavanje s vlastitim učešćem u egzekucijama.

To nisu mišljenja nego činjenice potvrđene presudama i dokumentima. :izet:
Post Reply