Naravno da mogu odluciti Bosansko Bosnjacki glasovi kad u njih vrve tajne, obavjestajne i sigurnosne sluzbe Srbije i Hrvatske i njihovih satelita.Haris.ba wrote: ↑08/02/2026 17:59 Na jednoj drugoj temi pise se kao cinjenica da su Srbi problem Bosne koji se rjesava njihovim nestajanjem, ovdje problem sto ne neko sastao i nema odredjeni procenat nekih imena.
Nije to ljudski. Nebitno je sta neko drugi o tome misli. Ne valja to radi sebe. Radi nas samih.
Konkretno, o aerodromu u Sarajevu Vlada FBiH moze odluciti o svemu samo bosnjackim glasovima.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Novi_Nick
#56726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- SaraFina
#56727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledam onu Željku sa pasosem BiH oko vrata. Koji degenerik moraš biti, da dodjes negdje pod pasosem drzave u kojoj zivis i pričaš protiv te iste drzave i njenog naroda. U drustvu joj je laktaski krmak. Koji je takodjer dosao sa BH pasosem.
Stoka nesoljena.
Stoka nesoljena.
- SaraFina
#56728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Paranoja neka?Novi_Nick wrote: ↑08/02/2026 18:16Naravno da mogu odluciti Bosansko Bosnjacki glasovi kad u njih vrve tajne, obavjestajne i sigurnosne sluzbe Srbije i Hrvatske i njihovih satelita.Haris.ba wrote: ↑08/02/2026 17:59 Na jednoj drugoj temi pise se kao cinjenica da su Srbi problem Bosne koji se rjesava njihovim nestajanjem, ovdje problem sto ne neko sastao i nema odredjeni procenat nekih imena.
Nije to ljudski. Nebitno je sta neko drugi o tome misli. Ne valja to radi sebe. Radi nas samih.
Konkretno, o aerodromu u Sarajevu Vlada FBiH moze odluciti o svemu samo bosnjackim glasovima.![]()
- Haris.ba
#56729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imaju izbori. Pa kome se ne svidja, neka digne straznjicu i kazni.
Evo, sace biti i ta famozna elektronika. Pa ce se valjda smanjiti i mogucnosti kradje.
Ali, degutantno je raspredati o necijoj nacionalnosti ovako.
A, organ ustavno moze da ima bosnjacko preglasavanje po svakoj tacki.
-
palermo
#56730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neopisivo su frustriraniSaraFina wrote: ↑08/02/2026 18:06Realno? Niti ce ih se hapsiti, niti ce oni razvaliti drzavu. Da je to moguće, i tako lako davno bi je razvalili. Uglavnom i Dodik i Čovke ce umrijeti u nasoj lijepoj BiH. A njihovi potomci ce takodjer nastaviti da zive u toj istoj mrskoj BiH. Mogu zamisliti i cetonjinih i stozernikovih frustracija na tu jednostavnu i neoborivu cinjenicu. Cijeli zivot i politicki opus ulozili u nesto, a niti je Mile 30 godina nakon rata bliže 1mm samostalnosti genocidne, niti je stozernik bliže 1mm dobijanje entiteta. E to je fakat porazno.![]()
- Novi_Nick
#56731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako znas, imas informacije iz prve ruke? oni od 1992 godine pedantno razvaljuju drzavu Bosnu i Hercegovinu izvana i iznutra i jos im niko nije stao na megdan. Znas li da cijeli svijet na kraju podrzava sile koje su najace na terenu i priznaju ih, niko ne stoji iza gubitnika. Bosansko Bosnjacki politicki i drugi predstavnici su uspjeli od Dejtona do sada da od drzave Bosne i Hercegovine naprave veresiju a Srbi i Hrvati od veresije da prave 2 drzave unutar drzave Bosne i Hercegovine, sve lagano korak po korak.SaraFina wrote: ↑08/02/2026 18:06Realno? Niti ce ih se hapsiti, niti ce oni razvaliti drzavu. Da je to moguće, i tako lako davno bi je razvalili. Uglavnom i Dodik i Čovke ce umrijeti u nasoj lijepoj BiH. A njihovi potomci ce takodjer nastaviti da zive u toj istoj mrskoj BiH. Mogu zamisliti i cetonjinih i stozernikovih frustracija na tu jednostavnu i neoborivu cinjenicu. Cijeli zivot i politicki opus ulozili u nesto, a niti je Mile 30 godina nakon rata bliže 1mm samostalnosti genocidne, niti je stozernik bliže 1mm dobijanje entiteta. E to je fakat porazno.![]()
- Danguba
#56732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve neke slucajnostituitamo wrote: ↑08/02/2026 17:23Protiv sam svrstavanja na prvu loptu na osnovu imena, ali u ovom slučaju ništa dobro ne može doći od ove čovićeve lutke-minstarke. Nema ona šta da drobi o aerodromu bez premijera.Prpa.ba wrote: ↑08/02/2026 13:11Okupacione vlasti nastavljaju udarnicki. Sastali se Andrijana, Amadeo, Slobodan i Vedrana da bistre sta sa sarajevskim aerodromom.Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić održala je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sastanak s predstavnicima JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, vršiteljem dužnosti generalnog direktora Amadeom Mandićem, vršiteljem dužnosti izvršnog direktora za razvoj aerodroma Slobodanom Kadijevićem i direktoricom sektora aerodromskih usluga Vedranom Vikić.
Bosnjak je mozda posluzivao pice na ovom sastanku. I njega su jedva gajgerom nasli, hoce Bosnjaci i na reprezentaciji ukrasti, opreza nikad dosta. A na imenima aktera sastanka vidi se da su sposobni.
Kad se samo sjetim poplava u HNK, lutka se sklonila i povremeno pojavila u kadru kamera. Sav posao preuzeo Nikšić kavalir. Da je to u Kantonu Sarajevo samo bi se istim prepustilo.
Dakle, ovu anti-bosansku grupu wannabe američkim ulizicima odyebat u rikverc
Predstavnici Vlade FBiH koji su sudjelovali u službenoj posjeti Zagrebu bili su:
Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH (predvodila delegaciju).
Toni Kraljević, dopremijer i federalni ministar financija.
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije.
Andrijana Katić, federalna ministrica prometa i komunikacija.
- Novi_Nick
#56733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako su isto nosili i Jugoslavenske pasose oko vrata dok nisu srusili Jugoslaviju. Tako se oni podvlace pod kozu onima koje ce na kraju srusiti i iznutra i izvana i onda ce jednog lijepog dana izaci ponovo sa jos jednim srpskim i hrvatskim pasom oko vrata.
- SaraFina
#56734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro. Navedi mi rezultate konkretne tog razvaljivanja. Šta su uspjeli? Autonomiju? Ocijepiti se? Pripojiti Srbiji? HDZ ni entitet nema. Srozana im samouprava. Šta konkretno? Kad vidim kod susjeda i komsija vladajuću politicku komponentu, naše opcije mi i ne izgledaju toliko nesposobno. A tebi? O kakvim silama mi dakle govorimo?Novi_Nick wrote: ↑08/02/2026 18:35Kako znas, imas informacije iz prve ruke? oni od 1992 godine pedantno razvaljuju drzavu Bosnu i Hercegovinu izvana i iznutra i jos im niko nije stao na megdan. Znas li da cijeli svijet na kraju podrzava sile koje su najace na terenu i priznaju ih, niko ne stoji iza gubitnika. Bosansko Bosnjacki politicki i drugi predstavnici su uspjeli od Dejtona do sada da od drzave Bosne i Hercegovine naprave veresiju a Srbi i Hrvati od veresije da prave 2 drzave unutar drzave Bosne i Hercegovine, sve lagano korak po korak.SaraFina wrote: ↑08/02/2026 18:06Realno? Niti ce ih se hapsiti, niti ce oni razvaliti drzavu. Da je to moguće, i tako lako davno bi je razvalili. Uglavnom i Dodik i Čovke ce umrijeti u nasoj lijepoj BiH. A njihovi potomci ce takodjer nastaviti da zive u toj istoj mrskoj BiH. Mogu zamisliti i cetonjinih i stozernikovih frustracija na tu jednostavnu i neoborivu cinjenicu. Cijeli zivot i politicki opus ulozili u nesto, a niti je Mile 30 godina nakon rata bliže 1mm samostalnosti genocidne, niti je stozernik bliže 1mm dobijanje entiteta. E to je fakat porazno.![]()
![]()
U cemu se ogleda konkretno to njihovo šibicarenje?
Sto se tice stanja na terenu ono je 30 godina nakon rata nepromjenjivo? Mi u BiH živimo sa 800 k Srba i oko 250.000 Hrvata. I ja to tako gledam. Koliko god tovarili susjedi ili komsije, za neko sranje odnos snaga je upravo takav. Niti ce Hrvat iz Dalmacije doci da brani nekom u Hercegovini konstitutivnost po bosanskim ćukama a ni Srbin iz Šumadije da stane na liniju razgraničenja i Dodiku omogući ocEPLjenje. Libo obicni narod za prijepore u BiH izmedju nas.
- SaraFina
#56735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kao sto već pojasnih, previše si ti “ optimističan” u svakom pogledu. Ne dijelim tvoje promišljanje. A ni “entuzijazam”.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa tako i demokrate i ostali ljubitelji otvorenih granica putuju po sviejtu sa sad pasosem...ne smetaju im granice po aziji...samo iz azije prema americi
Sve je to isto
- SaraFina
#56737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Truba, de ti reci i slikovito opisi kako vidiš ono balavljenje Mamića po Ceci na Jahorini?Truba wrote: ↑08/02/2026 18:50Pa tako i demokrate i ostali ljubitelji otvorenih granica putuju po sviejtu sa sad pasosem...ne smetaju im granice po aziji...samo iz azije prema americi
Sve je to isto
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moramo se okrenuti buducnosti
Zenska ima dobrih pjesama a on je provala ziva
Zenska ima dobrih pjesama a on je provala ziva
- SaraFina
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Novi_Nick
#56741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa niko i ne trazi od tebe da djelis moj "optimizam" "moje promisljanje" i moj takozvani "entuzijazam". Moram ti priznati sto si tako "vidovita"SaraFina wrote: ↑08/02/2026 18:49Kao sto već pojasnih, previše si ti “ optimističan” u svakom pogledu. Ne dijelim tvoje promišljanje. A ni “entuzijazam”.
- SaraFina
#56742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam vidovita. No obzirom na sve argumente koje sam ti priložila i koje ne mozes nicim opovrgnuti. Imam razloga za nastavak optimizma. I to dobrog. Zar ne? Evo ti opet:Novi_Nick wrote: ↑08/02/2026 19:07Pa niko i ne trazi od tebe da djelis moj "optimizam" "moje promisljanje" i moj takozvani "entuzijazam". Moram ti priznati sto si tako "vidovita"![]()
Dobro. Navedi mi rezultate konkretne tog razvaljivanja. Šta su uspjeli? Autonomiju? Ocijepiti se? Pripojiti Srbiji? HDZ ni entitet nema. Srozana im samouprava. Šta konkretno? Kad vidim kod susjeda i komsija vladajuću politicku komponentu, naše opcije mi i ne izgledaju toliko nesposobno. A tebi? O kakvim silama mi dakle govorimo?
Sto se tice stanja na terenu ono je 30 godina nakon rata nepromjenjivo? Mi u BiH živimo sa 800 k Srba i oko 250.000 Hrvata. I ja to tako gledam. Koliko god tovarili susjedi ili komsije, za neko sranje odnos snaga je upravo takav. Niti ce Hrvat iz Dalmacije doci da brani nekom u Hercegovini konstitutivnost po bosanskim ćukama a ni Srbin iz Šumadije da stane na liniju razgraničenja i Dodiku omogući ocEPLjenje. Libo obicni narod za prijepore u BiH izmedju nas.
- Danguba
#56743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SaraFina wrote: ↑08/02/2026 18:53Truba, de ti reci i slikovito opisi kako vidiš ono balavljenje Mamića po Ceci na Jahorini?
i ti svasta pitas.
- SaraFina
#56744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zaboravili da je Vukovar uništen do neprepoznatljivosti i da su granate padale po Zadru, Šibeniku i staroj Jezgri Dubrovnika. A zaboravili i Posavinu, BL, Derventu i skoro 1\2 protjeranih od strane VRS. Jbg. Kolektivna amnezija.
- Novi_Nick
#56745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni je drago da ti vidis svoju sliku i svoje argumente. Ja mislim da bi ti i gusti sok razvodnila. Za ostale slike i njihove uglove obrati se profesionalcima i plati im racun za razno-razne analize, procjene, dijagnoze i savjete. Ja ne radim volonterski sto se tice sire materije. Vozdra za veceras.SaraFina wrote: ↑08/02/2026 19:09Nisam vidovita. No obzirom na sve argumente koje sam ti priložila i koje ne mozes nicim opovrgnuti. Imam razloga za nastavak optimizma. I to dobrog. Zar ne? Evo ti opet:
Dobro. Navedi mi rezultate konkretne tog razvaljivanja. Šta su uspjeli? Autonomiju? Ocijepiti se? Pripojiti Srbiji? HDZ ni entitet nema. Srozana im samouprava. Šta konkretno? Kad vidim kod susjeda i komsija vladajuću politicku komponentu, naše opcije mi i ne izgledaju toliko nesposobno. A tebi? O kakvim silama mi dakle govorimo?
- SaraFina
#56746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam i vise no “certificirana” za davanje dijagnoza. No to nije tema ove emisije. Ukratko ti ne mozes pobiti argumente.Novi_Nick wrote: ↑08/02/2026 19:25Meni je drago da ti vidis svoju sliku i svoje argumente. Ja mislim da bi ti i gusti sok razvodnila. Za ostale slike i njihove uglove obrati se profesionalcima i plati im racun za razno-razne analize, procjene, dijagnoze i savjete. Ja ne radim volonterski sto se tice sire materije. Vozdra za veceras.SaraFina wrote: ↑08/02/2026 19:09Nisam vidovita. No obzirom na sve argumente koje sam ti priložila i koje ne mozes nicim opovrgnuti. Imam razloga za nastavak optimizma. I to dobrog. Zar ne? Evo ti opet:
Sto se tice stanja na terenu ono je 30 godina nakon rata nepromjenjivo? Mi u BiH živimo sa 800 k Srba i oko 250.000 Hrvata. I ja to tako gledam. Koliko god tovarili susjedi ili komsije, za neko sranje odnos snaga je upravo takav. Niti ce Hrvat iz Dalmacije doci da brani nekom u Hercegovini konstitutivnost po bosanskim ćukama a ni Srbin iz Šumadije da stane na liniju razgraničenja i Dodiku omogući ocEPLjenje. Libo obicni narod za prijepore u BiH izmedju nas.![]()
- Prpa.ba
#56747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne dzamijski. Bosnjacki nacionalista. Sa tzv. "bosancima" nemam nikakve veze ni asocijacije.
Vidis da se ne stidim. Stidim se toga da mi se namecu kojekakve Vedrane i Andrijane i Slobodani iz moje kvote pod plastom tzv. multietnicnosti. Fuj.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#56748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za stid treba i pameti. Ili bar obraza.
Jer radije bi Galijasevica nego Vikica.
Ti se naso fujkati nekome. Jade.
I jesi dzamijski. Sa drzavom nista nemas zajednicko.
- Prpa.ba
#56749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vikice i Ostale pod ruku, pa iz svojih kvota na pozicije. Od Bosnjacke kvote sikter.
- armin071
#56750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E da nama nije bilo Vikća, Šibera, Divjaka i ostalih na početku rata ne bi sada ni imali te “bošnjačke pozicije” ali teško je to objasniti nekome ko kroji državnu politiku po tekijama….