Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37251 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Ja se ne vraćam u prošlost da bi nešto pametovao, već da bi nešto naučio iz nje. Samo budala i glup čovjek ponavlja greške iz prošlosti. Ne znam kako da drugačije nazovem te insane. Kapitalistički feudalizam nikome nije donio koristi pa ni bogatašima. Sve se raspadne preko noći, samo je pitanje tajminga, ne hoće li se to desiti, već kada će se to desiti. Ponavljanje Istorije je samo pitanje tajminga, ničega više.
PixelDrifter

#37252 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PixelDrifter »

Prosjecan Amer uci u skoli da se konj Dok Holideja zvao Migo, obracun kod OK Korala, napad Japanaca na Pearl Harbour, bacanje atomske bombe u cilju samodobrane i da je Kennedija ubio najvjerovatnije Fidel Castro. To im je otprilike gradivo. I imaju jako dobre privatne skole, ali ne za obicne smrtnike, vec za njihovu elitu, nazalost, polazu ispite na osnovu prezimena (Robert Kennedy JR je bas ono primjer analfabete sa prestiznom diplomom). Svaka imperija ima uspon i pad, nadam se da ce USA da krahne, jer ovako vise ne ide, ali dok ljudi bukvalno ne budu crkavali po ulicamam od siromastva i bolesti, do promijene nece doci. Mozda ni tada, jer ce im mozgovi biti jos vise isprani.
jeza u ledja

#37253 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Valjas gluposti.
MMM1977

#37254 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MMM1977 »

PixelDrifter wrote: 07/02/2026 14:25 Prosjecan Amer uci u skoli da se konj Dok Holideja zvao Migo, obracun kod OK Korala, napad Japanaca na Pearl Harbour, bacanje atomske bombe u cilju samodobrane i da je Kennedija ubio najvjerovatnije Fidel Castro. To im je otprilike gradivo. I imaju jako dobre privatne skole, ali ne za obicne smrtnike, vec za njihovu elitu, nazalost, polazu ispite na osnovu prezimena (Robert Kennedy JR je bas ono primjer analfabete sa prestiznom diplomom). Svaka imperija ima uspon i pad, nadam se da ce USA da krahne, jer ovako vise ne ide, ali dok ljudi bukvalno ne budu crkavali po ulicamam od siromastva i bolesti, do promijene nece doci. Mozda ni tada, jer ce im mozgovi biti jos vise isprani.
Ma i njihovo lažno bogatstvo kroz napumpane vrijednosti svega, kroz monopol nad međunarodnom trgovinom kroz USD, kroz zaduživanja kod drugih država koje onda ne smiju tražiti svoje pod prijetnjom sile itd. Klasični siledžija koji je imao umivene nastupe ali sada to otvoreno pokazuje.

Kina i Rusija nisu ništa bolje, Evropa je kontinent koji lagano izumire, dakle mrka kapa gdje god se okreneš
jeza u ledja

#37255 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

MMM1977 wrote: 07/02/2026 14:37
PixelDrifter wrote: 07/02/2026 14:25 Prosjecan Amer uci u skoli da se konj Dok Holideja zvao Migo, obracun kod OK Korala, napad Japanaca na Pearl Harbour, bacanje atomske bombe u cilju samodobrane i da je Kennedija ubio najvjerovatnije Fidel Castro. To im je otprilike gradivo. I imaju jako dobre privatne skole, ali ne za obicne smrtnike, vec za njihovu elitu, nazalost, polazu ispite na osnovu prezimena (Robert Kennedy JR je bas ono primjer analfabete sa prestiznom diplomom). Svaka imperija ima uspon i pad, nadam se da ce USA da krahne, jer ovako vise ne ide, ali dok ljudi bukvalno ne budu crkavali po ulicamam od siromastva i bolesti, do promijene nece doci. Mozda ni tada, jer ce im mozgovi biti jos vise isprani.
Ma i njihovo lažno bogatstvo kroz napumpane vrijednosti svega, kroz monopol nad međunarodnom trgovinom kroz USD, kroz zaduživanja kod drugih država koje onda ne smiju tražiti svoje pod prijetnjom sile itd. Klasični siledžija koji je imao umivene nastupe ali sada to otvoreno pokazuje.

Kina i Rusija nisu ništa bolje, Evropa je kontinent koji lagano izumire, dakle mrka kapa gdje god se okreneš
Da li je Amerika bila bogata prije tog monopola USD?

Al dobro haj, ti si se bar sjetio da postoje i ostale zemlje.
MMM1977

#37256 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MMM1977 »

jeza u ledja wrote: 07/02/2026 14:43
MMM1977 wrote: 07/02/2026 14:37

Da li je Amerika bila bogata prije tog monopola USD?

Al dobro haj, ti si se bar sjetio da postoje i ostale zemlje.
Naravno da jeste, i danas je ali ne na nivou koji se predstavlja. Previše je tu špekulacije, kredita na kredit itd.

Nemam ja ništa protiv USA, i dalje jedna od najboljih država za život ali se to lagano ruši i ko zna kako će se to završiti.
jeza u ledja

#37257 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma znas kako je to. Para na paru.
Kao sto bogatasi cuvaju i velicaju bogatstvo tako i Amerika.

Sve do jednom jbg
JohnnyS

#37258 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JohnnyS »

Ja bih isto da američko carstvo krahira, ako već mora, za 200 godina, a ne za života mene i moje djece.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37259 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 07/02/2026 15:09 Ja bih isto da američko carstvo krahira, ako već mora, za 200 godina, a ne za života mene i moje djece.
Slicnog sam misljenja.
jeza u ledja

#37260 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ne mora krahirati odjednom. Polako to traje.
pici

#37261 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Zato i velim, pitanje istorijskog deja vu je samo pitanje tajminga, ne hoce li se desit vec kada ce se desit. Britanci su prije sto i vise godina drzali jednu trecinu svijeta, drhtali su mnogi od njihovog brodovlja i kolonijalizma, kineze su pregazili u opijunskom ratu, indijce sa nesto vise ljudstva od jedne prosjecne divizije itd itd. I gdje su sada. Idu kinezima na noge, ruse prirodne saveznike smatraju neprijateljima, indijcima ne smiju ni pisnut, americi bivsoj koloniji se saginju do poda itd itd. Samo je pitanje tajminga a da ce se desiti pad, to je neminovno.

edit: Misljenja sam da je USA dozivjela svoj vrhunac sa Padom Berlinskog zida i da ide postepeno u svoj nezaustavljiv pad. Moguca su jos neka koprcanja ali od saveznika praviti neprijatelje... pa to ni kaligula ni neron nije radio :shock:
jeza u ledja

#37262 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pici wrote: 07/02/2026 15:19 Zato i velim, pitanje istorijskog deja vu je samo pitanje tajminga, ne hoce li se desit vec kada ce se desit. Britanci su prije sto i vise godina drzali jednu trecinu svijeta, drhtali su mnogi od njihovog brodovlja i kolonijalizma, kineze su pregazili u opijunskom ratu, indijce sa nesto vise ljudstva od jedne prosjecne divizije itd itd. I gdje su sada. Idu kinezima na noge, ruse prirodne saveznike smatraju neprijateljima, indijcima ne smiju ni pisnut, americi bivsoj koloniji se saginju do poda itd itd. Samo je pitanje tajminga a da ce se desiti pad, to je neminovno.
A opet bi pola svijeta radije u Englesku nego tu gdje jesu.

To govorim.
armin071

#37263 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by armin071 »

JohnnyS wrote: 07/02/2026 15:09 Ja bih isto da američko carstvo krahira, ako već mora, za 200 godina, a ne za života mene i moje djece.
Krhko je to “carstvo“ i više nego što izgleda samo što još imaju taj vojni pritisak protiv sviju ali imao je i Hitler pa ne ide frajko protiv cijelog svijeta…. A carstvo koje opstaje na lažnom papiru zvanom dolar je samo jako dok se ne ubace i nove valute… Sve se mjenja samo je pitanje kojom brzinom… Pogledaj Kinu prije 30 godina i sad….

A iskreno meni se taj čitav “zapad” ponajviše ogadio kroz Ameriku… Toliki skup pedofila, umobolnika i zvjeri koje nemaju nikakve moralne norme potpomognuti sa raznoraznim naci-fašitičkim klanovima gdje i oni KKK izgledaju ko bebe…. Ovo sad sa potporom genocidu u Palestini je kap preko… Mislim nije da je nije i prije bilo ali ovako otvoreno i bez zadrške, daleko im kuća od moje bila…
Chmoljo

#37264 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Ma nema mi se sta gaditi kada su glavonje svugdje iste.

Imaju svjedocenja jadnih zena koje su se morale jebavati sa Maom, i trpiti njegov odvratni zadah iz usta. Da ne pricamo o bolesnom Lavrentiju Beriji koji bi iz auta zapikavao lijepe zene.

Amerika je mocna iz razloga sto se o tim stvarima moze pricati. To da "nikad nije bilo gore" je samo percepcija, jer se nikada do sada nije toliko izlazilo u javnost i pricalo i o pedofiliji, zloupotrebama, ucjenama.

Mislim, u tim nekim starijim "sretnijim" vremenima imali smo institucionalno zlostavljanje djece, alk eto nije se pricalo pa kao da nije ni bilo.

Sudbinu amerike ce odrediti zilavost maga pokreta i razjasnjenje koliko je u pitanju kult a koliko je u pitanju pokret. Ako poslije trumpove politicke nebitnosti maga krene da se osipa ili da transformise svoj narativ u granicama normalnijeg politickog komuniciranja, to ce produziti zivotni vijek amerike kao supersile.
pici

#37265 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jeza u ledja wrote: 07/02/2026 15:23
pici wrote: 07/02/2026 15:19 Zato i velim, pitanje istorijskog deja vu je samo pitanje tajminga, ne hoce li se desit vec kada ce se desit. Britanci su prije sto i vise godina drzali jednu trecinu svijeta, drhtali su mnogi od njihovog brodovlja i kolonijalizma, kineze su pregazili u opijunskom ratu, indijce sa nesto vise ljudstva od jedne prosjecne divizije itd itd. I gdje su sada. Idu kinezima na noge, ruse prirodne saveznike smatraju neprijateljima, indijcima ne smiju ni pisnut, americi bivsoj koloniji se saginju do poda itd itd. Samo je pitanje tajminga a da ce se desiti pad, to je neminovno.

To govorim.
Da ali ne zbog Engleske vec zbog egzistencije. Englezi su uz kolonijalizam širili i "zapadni civilizacijski kod". Koji je odrziv zbog europske tranzicije u demokratsko drustvo i malo bi europljana se vratilo u vrijeme prije WW II, jako malo sem populistickih desnicara i ljevicara. Englezi su sto protjerivanjem sto povlacenjem iz bivsih kolonija ostavili vakum i tranziciju na pleca tamosnjeg stanovnistva koje vecinom je bilo neuko i nepismeno.Zato danas imamo Bliski Istok trustan, Aziju sa nestabilnim sistemima itd itd. Ali je cinjenica da V.B. nije ni V od one Velike sile prije sto i kusur godina.
jeza u ledja

#37266 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pici wrote: 07/02/2026 15:55
jeza u ledja wrote: 07/02/2026 15:23

To govorim.
Da ali ne zbog Engleske vec zbog egzistencije. Englezi su uz kolonijalizam širili i "zapadni civilizacijski kod". Koji je odrziv zbog europske tranzicije u demokratsko drustvo i malo bi europljana se vratilo u vrijeme prije WW II, jako malo sem populistickih desnicara i ljevicara. Englezi su sto protjerivanjem sto povlacenjem iz bivsih kolonija ostavili vakum i tranziciju na pleca tamosnjeg stanovnistva koje vecinom je bilo neuko i nepismeno.Zato danas imamo Bliski Istok trustan, Aziju sa nestabilnim sistemima itd itd. Ali je cinjenica da V.B. nije ni V od one Velike sile prije sto i kusur godina.
Ma mi ovdje pricamo o geopolitici, ali sustinski ljudima je najbitnije kako oni licno zive. Govorim da je Englezima i dalje relativno ugodan zivot, bez obzira da li su na vrhu kao svjetska velesila. Doduse, to je povezano sa patronatom Amerike.
Sve to zajedno, "zapadna civilizacija" je na vrhu ljestvice stotinama godina.
Cak i kad se sve porusi, kao svjetski ratovi, opet se izadje na vrh.

Tako da, nece se to odjednom promjeniti.

A sad, problem je u tome sto i taj "vrh" moze biti na mnogo nizem nivou od ovog sada. Moze nastati globalni kaos gdje ce svi ispastati, a najvise oni koji su na dnu ljestvice.

Jer opet, bogati uvijek nekako nadju nacin da isplivaju na vrh.

E sad mi kao invdividue mozemo protraciti zivot palamudeci o "revoluciji" koja jede ljude, slusajuci pametnjakovice poput Chris Hedgesa (sa druge teme), ili pokusavati plivati u tome i praviti bolji zivot sebi i svojoj djeci na osnovu pravila koja postoje stotinama godina.
talijan97

#37267 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by talijan97 »

AI balon, ratovi, na pragu recesije, privid medjunarodnog prava u šolji, antiedukacija, antihistorija, bijeli etno nacionalizam i supremacija, balkanizacija USA, potporivanje bilionerskih psihopata, epstein, pedofilija, genocid, gaza

Ovaj lik je najvece zlo za naseg vremena
Peacean

#37268 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

cyprus

#37269 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Chmoljo wrote: 07/02/2026 15:50 Ma nema mi se sta gaditi kada su glavonje svugdje iste.

Imaju svjedocenja jadnih zena koje su se morale jebavati sa Maom, i trpiti njegov odvratni zadah iz usta. Da ne pricamo o bolesnom Lavrentiju Beriji koji bi iz auta zapikavao lijepe zene.

Amerika je mocna iz razloga sto se o tim stvarima moze pricati. To da "nikad nije bilo gore" je samo percepcija, jer se nikada do sada nije toliko izlazilo u javnost i pricalo i o pedofiliji, zloupotrebama, ucjenama.

Mislim, u tim nekim starijim "sretnijim" vremenima imali smo institucionalno zlostavljanje djece, alk eto nije se pricalo pa kao da nije ni bilo.

Sudbinu amerike ce odrediti zilavost maga pokreta i razjasnjenje koliko je u pitanju kult a koliko je u pitanju pokret. Ako poslije trumpove politicke nebitnosti maga krene da se osipa ili da transformise svoj narativ u granicama normalnijeg politickog komuniciranja, to ce produziti zivotni vijek amerike kao supersile.
Super mi je narativ da samo zapad ima izopačene elite, ili da su elite neka bile normalne, pa sad takav vakat došo, pa odsjednom ne znaju šta će od sebe :-)

Zapad kakav god da je, apsolutno sam siguran da je istok mnogo mnogo gori... Isto tako, kakva god da je današnjica - prošlost čovječanstva je mnogo mnogo mračnija...
Chmoljo

#37270 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

cyprus wrote: 09/02/2026 00:48
Chmoljo wrote: 07/02/2026 15:50 Ma nema mi se sta gaditi kada su glavonje svugdje iste.

Super mi je narativ da samo zapad ima izopačene elite, ili da su elite neka bile normalne, pa sad takav vakat došo, pa odsjednom ne znaju šta će od sebe :-)

Zapad kakav god da je, apsolutno sam siguran da je istok mnogo mnogo gori... Isto tako, kakva god da je današnjica - prošlost čovječanstva je mnogo mnogo mračnija...
Sit gladnom ne vjeruje, vazda bilo, vazda ce bit.
drug_profi

#37271 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

cyprus wrote: 09/02/2026 00:48 Super mi je narativ da samo zapad ima izopačene elite, ili da su elite neka bile normalne, pa sad takav vakat došo, pa odsjednom ne znaju šta će od sebe

Mudro zboriš. :thumbup:
Sve 100% tačno.
pici

#37272 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Ne prebacujte lopticu sada na istok ili etikiranje cijele planete. Mnogi kutci svijeta su mnogo gori i opasniji od zapadnog elitizma. Kritike istog su opravdavajuće jer se širila fama o širenju slobode, demokratije itd. Za dobar dio svijeta, zapadna civilizacija je raj, medutim to nije izgovor da se ista ne treba kritikovati i osudjivati zbog elitističkog snobizma i komfora.

Tema je tVump i rigidnost onoga što on predstavlja.

Image
Point.

#37273 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Pizdi narandžasto smeće na Super Bowl i Bud Bunnyja. Duvaj ga Donalde
drug_profi

#37274 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ispali rezultati turističkog sektora. Kažu lošija 2025 za 5,7 milijardi dolara.
Najviši pad posjeta iz Kanade (10%), gdje je uobičajeno bilo 20 miliona posjeta u godini (nešto preko 20 milijardi dolara prihoda). To je samo napravilo pad prometa od nešto preko 2 milijarde.
Obzirom da u turističkom sektoru radi oko 140.000 ljudi, samo u sjevernim državama gdje kanađani najviše dolaze, procjena je da će to ugroziti bar 14.000 radnih mjesta.

So much winning
Peacean

#37275 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Post Reply