drug_profi wrote: ↑06/02/2026 11:27
Martin Rigs wrote: ↑06/02/2026 11:23
Kiki_Musampa wrote: ↑06/02/2026 10:49
Jel ko tužio državu jer su mu prava uskraćena,kao u CG? Ako nije, što niste grupnu tužbu podnijeli?
Nek drug Vlada msm federacije i visnjica podnesu a ko svjedok optuzbe nek bude drug profil
Meni je jako zanimljivo to da ti ne želiš uopšte sagledati sve posljedice, već se držiš samo slobodnog dana (kojeg ste uvijek imali).
Posljedica nema.
Znaci sve i jedan otkaz koji je neko dobio u federaciji je posljedica sok terapije koju su drug Niksic i drug Vojo odigrali na privatnom sektoru.
Zasto su to uradili?
Zato da iscrpaju oko 700 miliona maraka iz realnog sektora tokom 2025.
Ko god misli da su povecali minimalnu placu a istovremeno nisu smanjili doprinose na istu iz zabrinutosti za radnike..taj je budala.
Minimalna placa je povecana samo i samo zato da se mazne od realnog sektora ovih par stotina miliona na doprinosima i onda se nekako to skrpi za predstojece izbore.
A to sto ce to za posljedicu imat deklasiranje privrede i to upravo one srednje i male...ma koga briga za to..sve dok u ESV sjede trutovi milioneri koji sa minimalnom placom imaju dodira koliko i Trump sa realnoscu.
I da ..onda se preko Cavalica pokusava plasirati prica da su otkazi posljedica jednog slobodnog neradnog dana tj nedjelje.
A to je debela masna laz.
Neradna nedjelja je pomogla ekonomiji tj trgovini i pomaze..na svaki nacin.
A ako doista postoji legenda koja je nedjeljom toliko pazarivala da je to bilo dovoljno da zivi cijeli mjesec...nema boga koji ce me ubijedit da je to sve kucao u fiskalnu kasu..a onda ...o cemu mi pricamo,podrzavamo sverc?