palermo wrote: ↑05/02/2026 21:09
Billy The Pljuc wrote: ↑05/02/2026 21:04
palermo wrote: ↑05/02/2026 16:26
Nista me.nije zbunilo, kazes, treba probasnaki front I onda kazes majveca amtibosanska stranka. Ako znamo da je Trojka oko sebe okupila sve stranke.koje nisu ili najveca antibosanska stranka ili njihov.priljepak, koji je onda logical zakljucak.
Sa.kim se.to treba jos stvarati probosanski front...??. Mislim da.je.moj prijedlog korektan I na fonu tvoga razmisljanja...
Mislim da su odgovori na tvoja pitanja i nedoumice u Mehmeda Spahe br. 14., pokušaj tamo.
Nemam ja nikakva pitanja,.ja samo ukazao na nelogicnosti u tvom.postu. Trazis jacanje pro bosanskog fronta, al ne znas sa kim.
Ima li logike da, kako vole već za sebe reći, najveća i najjača stranka, prođe svojevrstan purgatorij i okrene se od politika i djelovanja kontra države Bosne i Hercegovine? Da ista ta stranka pokaže zrelost i odgovornost, kao onomad u slučaju revizije presude protiv Srbije (s tim da je tada perfidno organizovala puku predstavu za javnost), okupi sve probosanske snage i napravi platformu za zajedničko djelovanje u budućnosti?
Jbga sve nam se raspada, nije dobar Konaković, nije dobar Bećirović, nije dobar Nikšić, ma nije niko dobar a neprijatelji države atakuju sve žešće i evo nas na milimetar od raspada i nestanka bošnjaka.
Barem nas u isto uvjeravaju i ako to nije razlog za potrebu i djelovanje nekakvog probosanskog fronta/pokreta/akcije ili nazovikakohoćeš onda ne znam šta bi još trebalo da se desi.
Naravno da SDA nikad nije i neće proći takvo nešto pa gledamo sve kontra onoga što nam je tzv. trojka pokazala i dokazala da je moguće. Spremnost da se okupe ljudi različitih svjetonazora, ubjeđenja, interesa i dr. i da se djeluje zajednički, u korist države i naroda.
Jesu li idealni? Naravno da nisu, nijedna vlast nije dobra i svaku treba kritikovati i pritiskati u cilju popravljanja onoga što nije dobro i stremljenja ka boljim rezultatima i generalno sazrijevanju u nečemu što se zove umijeće vladanja.
Ono što nam je SDA plasirala u prošlosti i što još uvijek plasira, skupa sa svojim satelitima, koji se mijenjaju po potrebi i u zavisnosti od rasporeda "snaga", svrstava istu u antibosansku stranku. Gledamo i dan danas, čak i u gorem obimu i obliku nego ranije, istupe najbitnijih predstavnika stranke u kojima se dodatno produbljuju razlike, širi mržnja i pokazuje nespremnost i nezrelost za bilo kakav pomak u pozitivnom pravcu.
Svjesni smo svi, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti, da nam je politička scena puna mediokriteta i umjesto da imamo jedan širi oliti veći bazen iz kojeg možeš izabrati, hajmo reći najbolje kandidate za pojedine pozicije a koji će djelovati na istom fonu mi imamo ovo što već imamo.
Ne znam iskreno ima li ti sad logike ovo o čemu pišem?
Zna se ko bi trebao biti probosanski nastrojen a ko to nije i neće biti, barem ne u izgledno vrijeme pa mi ovaj tvoj pokušaj skretanja priče u pravcu koji možda tebi osobno odgovara ili onima koje podržavaš pomalo i nezreo.
Nije mi iskreno do dopisivanja s tobom ili bilo s kim, čisto da se upiše nešto, igraju igrice i sl. Nemam naprosto vremena a ni volje i energije za tako nešto, ispoštujem onoga koga smatram da treba da ispoštujem u određenoj mjeri.
Živ mi bio i svaki hajr ti želim, do sada sam te i čitao a za ubuduće i nisam siguran da hoću.