AMERIKA

Post Reply
A_A_AKCIJA

#18201 Re: AMERIKA

Post by A_A_AKCIJA »

Peacean wrote: 04/02/2026 14:45
Crvene_brigade

#18202 Re: AMERIKA

Post by Crvene_brigade »

Stiže li izborni demokratski cunami u novembru?

sinuhe

#18203 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Racionalni birači na demokratskim izborima će već znati kako će.
JohnnyS

#18204 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Što naši američki forumaši misle o glasanju bez osobne karte ili neke druge identifikacije i je li to uistinu toliki problem kao što me filuje Twitter algoritam?
PixelDrifter

#18205 Re: AMERIKA

Post by PixelDrifter »

Stupid as trumpet.
jeza u ledja

#18206 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 04/02/2026 19:02 Što naši američki forumaši misle o glasanju bez osobne karte ili neke druge identifikacije i je li to uistinu toliki problem kao što me filuje Twitter algoritam?
O ovom smo vec pricali ranije ali eto vrijedi ponoviti.

U Americi nisi obavezan imati licnu kartu. Nisi obavezan imati vozacku (ako ne vozis), nisi obavezan imati pasos. Nisi obavezan biti u javnosti sa licnom.

Naravno, u praksi, to te sprjecava da uradis mnogo stvari. Problem sa glasanjem i licnom je izmedju ostalog i historijski i tice se prava manjina da glasaju, jer su nekada davno (a i sada), crnci (a vjerovatno i Latinosi) upravo ti koji mozda nemaju licnu (ili im je istekla). (Naravno i to kosta kao i sve drugo).

Inace velikoj vecini ljudi vozacka dozvola sluzi kao licna.

E sad, druga bitna stvar je da vecina drzava ne dozvoljava glasanje bez licne/tj. vozacke. Drzave koje to omogucavaju su uglavnom liberalne drzave.

Medjutim ono sto je najbitnije da se ovdje upamti je - da ako glasas bez licne, ti moras popuniti neke druge obrasce, ko si sta si, itd, i tvoj onda listic ide u posebnu kutiju za tzv. provisional ballots. Ti listici se onda posebno broje, i ako je potrebno trazi se dodatni dokazi da si ti taj koji je glasao, da imas pravo glasa itd. Ja kako sam shvatio ti listici se dodatno skrutiniziraju samo u slucaju da je razlika vrlo mala, jer je broj ljudi koji glasaju na taj nacin minoran. (Nigdje ako se ne varam ne prelazi 5%).
Sad, mozes sam skontati koliko ta stvarnost ima veze sa optuzbama da se tako namjestaju izbori.

Naravno, statistike koliko je ljudi glasalo na taj nacin i koliko je ljudi od tih glasova glasalo za kojeg kandidata su poznate. Ako neko misli da je ostecen na taj nacin jer je bila razlika u nekoliko boba i nekim cudom svi provizorni listici su bili za ptorivnika, za to postoje procedure da se dalje ispita.
GandalfSivi

#18207 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Samo bih dodao da u drzavama koje traze ID mozes glasati sa NRA ID-om ali ne mozes sa studentskim.
JohnnyS

#18208 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Znači pomama po Twitteru je samo zloban algoritam :D

Hvala na objašnjenju
dale cooper

#18209 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 04/02/2026 02:43
dale cooper wrote: 03/02/2026 21:20 Pa eto hajde da koncentrišemo samo na ovo podebljano. Do sada objavljeno daje indicije i stvara osnovanu sumnju da je Trump povezan sa tim lancem kojeg je vodio Epstein, a koji ukljucuje i druge osoba. I ta osnovana sumnja bi trebala biti dovoljnja da se traži kompletno obajvljivanje
fajlova i da se onda imenuje neko ko će to detaljno sve pretresti i istražiti. Da se jednom za sva vremena razjasni da li je postojao pedofilski lanac i sex trafficking lanac povezan sa Trumpom i drugim ljudima čija se imena spominju u Epstein fajlovima.
Zar ima neko ovdje ko ne misli da je Trump umjesan u silovanja maloljetnica? :-)
Nemam se ja sta koncentrisat, nek se tim bavi onaj kome je to posao. Mi se ovdje svi manje-vise slazemo oko toga pa nema neke potrebe da se oko toga raspravljamo.
dale cooper wrote: 03/02/2026 21:20 Što se tiče Epsteina i čiji je bio igrač teško je zasigurno reći, ali ono što je do sada objavljeno sugeriše da je imao kontakte sa bivšim CIA čelnicima Wiliamom Burnsom i Jamesom Woolseyem. Na nekoj od prethodnih stranica sam postavio link koji govori i o povezanosti sa ruskim obavještajnim službama i političim zvaničnicima. Što se tiče Mossada nisam naišao na neko konkretno ime osim izjava nekog bivšeg CIA obavještajaca koji tvrdi da je radio neke stvari i za Mossad. Ono što ga možda više veže je njegovo prijateljstvo sa Robertom Maxwellom (ocem ove njegove suradnice Ghisaline) koji je imao veze sa Mossadom. Eh sad da li je bio agent neke od tih službi zasigurno, to ne može za sada niko reći, tajne službe to neće sigurno okriti, ali mnogo realnije je da je bio posrednik jer se nalazio i imao pristupa različitim krugovima ljudi i kao takav je bio koristan svima.
Po svemu sudeci Epstein je imao veze i sa Izraelcima (naturally) i sa Rusima, i sa Arapima, i sa americkim sluzbama. Pa jbt sama cinjenica da su mu prijatelji bili dva predsjednika, najbogatiji milijarderi, premijeri, kraljevi, govori koliko je bio povezan.

No nije to ono sto je pitanje. Ovdje se postavlja hipoteza da je on radio kao postavljeni agent Mossada da bi ucjenjivao politicare i mocne ljude, a sve u svrhu promoviranja interesa cionista. I onda jos iznad toga, postavlja se hipoteza da je sam Trump kao predsjednik projekt te tajne Mossadove mreze. Znaci od 1990-ih pa do danas. I da je kao takav spremljen i formiran da bi promovirao interese Izraela. Ako se ne varam ti si sam rekao da je on "postavljen". Ko ga je bolan postavio? To mene zanima da odgovoris. Ne ova kamilica iznad. Cuj pa eto mozda je povezan sa CIA-om, mozda sa KGB-om, ali eto bas za Mossad nisi naisao nista konkretno. Daaj ba.
Tvoj nastup od prije par stranica i ovo iznad pokazuje ono na sta sam ciljao - kad podjemo konkretno onda se pazi sta ce se reci. :-)
dale cooper wrote: 03/02/2026 21:20 Sve su ovo stvari koje su poznate do sada iz objavljenog, ali sve ovo navodi na zaključke koji su ipak nešto malo više od pukog nagađanja ili
insinuacija kako ti kažeš. Samo što je potrebno da neko zvaničan dobije nefiltrirani pristup svim dokumentima i do kraja istraži i rasvijetli stvari.
Ali nikome to nije u interesu, a ponajmanje sadašnjoj administraciji.
Nije samo pitanje insinuiranja, vec sta se insinuira. Da se nesto krije iza zavjese mozemo svi pretpostaviti. Da je Trump vise u svemu tome takodje nije tesko pretpostaviti. Da je Epstein ucjenjivao druge materijalima to vec znamo. Da je Epstein imao veze sa Izraelcima i raznim drugim babarogama isto znamo. No velika je razlika izmedju insinuacije da "ima nesto vise" i insinuacije da je Epstein bio tajni agent i da je cijela Trumpova administracija dio velikog projekta. Izmedju jednog i drugog postoji more opcija.

Posto ti ne zelis konkretno, evo da je pomognem sa svojim misljenjem - mislim da je besmisleno tvrditi da je Trump bio dio nekog projekta. Ko to tvrdi taj je izgubio dodir sa stvarnoscu. Takodje ne vjerujem da je Epstein bio dio nekog projekta (ali me vise nista ne bi iznenadilo). Pod “dio projekta” mislim na tezu da je tajni agent treniran i postavljen samo u svrhu ucjenjivanja. I iz ovih silnih njegovih emaila se to moze zakljuciti. (Ali ostavljam prostor da je i to moguce, mada bi to bilo u rangu holivudskih filmova). Da je mesetario i saradjivao sa raznim sluzbama, to je vec lakse zamisliti. Da je proturao neke informacije Izraelu, Rusima, Arapima, i to mi nije tesko zamisliti na osnovu ovoga sto znamo do sad. Da je Epstein ucjenjivao Trumpa, ili imao mogucnost da ucijeni, to je vrlo vjerovatno. Kao sto je vjerovatno da je upravo zbog takvog znanja "sam sebi" oduzeo zivot. (Bilo zbog Trumpa, bilo zbog drugih mocnika, ili sve zajedno.)

Sve ovo zajedno je za mene samo jedna grozna epizoda u moru epizoda i ove nocne more koju prezivljavamo 10 godina sa Trumpom. Lik je odgovoran za toliko zla nanesenog milionima ljudi, direktno i indirektno, tako da nisam samo fokusiran na bas Epstein slucaj. Recimo za mene je upravo obratno, Epstein je distrakcija od ovoga sto se radi u Minnesoti, sto se radi u vezi izbora, sto se radi na medjunarodnom planu. To su stvari koje doticu vecinu nas.
Za dokaze i sudjenja su odgovorni sudovi, politicari. Vec smo prosli kroz bruku kriminalnih slucajeva i procesa sto se tice Trumpa. Liku je presudjeno na vise nacina, i opet nista. Ne zelim vise da se necemu nadam na tom planu. Prosao je voz. Lik ce umrijeti sretan i zadovoljan za par godina, a mi cemo zivjeti sa posljedicama njegovog zla.
Opet te pitam - ko se bavi ili će se baviti ovim pitanjem?

Pa lik je vodio pedofilski lanac, zar je toliko nategnuto vjerovati da se bavio i ucjenama za one koji su ga anagažovali za taj posao? Ako pitaš da li
je bi agent Mossada u smislu da je bio istinski vjernik u ciljeve Izraela onda ne znam, ali lično ne vjerujem. Ne djeluje mi kao tip čovjeka koji
je nešto posebno vjerovao u bilo šta. Ali onima koji ga unajmljuju nije ni bitno da li je posao odrađivao zato što je vjerovao u više ciljeve ili je to radio zbog love. Nisam ja rekao da je možda povezan sa CIA-om, nego sam naveo imena dvojice ljudi koji su bili CIA čelnici a sa kojima je, po ovim
fajlovima što su do sada izašli, imao kontakte i ugovorene sastanke. Isto tako se u ovoj zadnjoj turi fajlova spominju i veze sa ruskim obavještajnim
strukturama i politikom i prije par stranica sam postavio članak koji analizira ovaj dio njegovih kontakta. Nisam ništa od toga izmislio ili insinuirao.
Za Mossad sam našao samo da jedan bivši operativac CIA John Kirikaou, koji sa aspekta svoje profesije analizira Epstein fajlove, vjeruje da je
povezan sa Mossadom. Imaš gomilu podcasta po youtubeu gdje priča o Epstein fajlovima i poveznicama sa obavještajnim službama.

To da je Trump "veliki projekat" Mossada još od 90-tih ja nisam nigdje napisao.

Ono što ja vjerujem je, i što sam ranije napisao, je da se do polovine 2010-tih desila strahovita erozija javnog povjerenja gdje su se stekli uslovi
da čovjek kao Trump sa svojom retorikom postane predsjednik. Velikim djelom su tome doprinijeli mediji,ali mnogo više internet kultura gdje se ogromna količina negativnih informacija, špekulacija i propagande pumpala u eter. Desničari su se u tome mnogo bolje snašli, jer su naišli na plodnije tlo kod svog glasačkog tijela koje je bilo nezadovoljno ali i sklono raznim predrasudama. A moćni, bogati ili ako hoćeš elite su mahom prilagodljivi oportunisti, tako da je njima najmanji problem promijeniti konja na kojeg se klade. Bez jake podrške sa ove strane Trump i MAGA kult ne bi postao
ovako raširen.

Pa sumnjam da će i ovaj put biti kažnjen. Ne sumnjam da će ga na kraju neko pomilovati i odriješiti od svih grijeha.
Peacean

#18210 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

Rob_Atl

#18211 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Jesu se zajebali sto su pokrenuli ovo u teksasu da dobiju vise mjesta, pokrenulo je lavinu, prva Californija, pa illinois, Virginia. Republikanci ocekivali +6 mjesta na osnovu ovog, na kraju ce biti donji 5 mjesta :lol:

Sto se tice glasanja, pustite to sto maga prica, apsolutno niko ne moze da glasa bez licne karte, kao sto jez rece u drzavama gdje se moze glasati bez, ti si vec morao da ispunis milion papira nekih. Ti kad odes na glasanje uvijek imaju ljudi iz obe partije koje nadgledaju sve , ma nema sanse da neko glasa bez dokumenta, i ako kojim slucajem prodje to je bubam 5 glasova od milion. Ja ne mogu da zamislim kako maga prica da ilegalci uveliko glasaju, e zamisli njih 10 000 se pojavi da glasa, nezamisivo kao sto ne glasaju i crnci iz geta boli ih krc.
video

#18212 Re: AMERIKA

Post by video »

Rob_Atl wrote: 04/02/2026 22:50 Jesu se zajebali sto su pokrenuli ovo u teksasu da dobiju vise mjesta, pokrenulo je lavinu, prva Californija, pa illinois, Virginia. Republikanci ocekivali +6 mjesta na osnovu ovog, na kraju ce biti donji 5 mjesta :lol:

Sto se tice glasanja, pustite to sto maga prica, apsolutno niko ne moze da glasa bez licne karte, kao sto jez rece u drzavama gdje se moze glasati bez, ti si vec morao da ispunis milion papira nekih. Ti kad odes na glasanje uvijek imaju ljudi iz obe partije koje nadgledaju sve , ma nema sanse da neko glasa bez dokumenta, i ako kojim slucajem prodje to je bubam 5 glasova od milion. Ja ne mogu da zamislim kako maga prica da ilegalci uveliko glasaju, e zamisli njih 10 000 se pojavi da glasa, nezamisivo kao sto ne glasaju i crnci iz geta boli ih krc.
De mi malo o ovima. Imam jarana, bio u šikagu 15tak godinai kaze za ove gore da su bas ono, ono, lezi hjlebu da te jedem.
Bas ima lose misljenje o istima.
jeza u ledja

#18213 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 04/02/2026 21:48 Opet te pitam - ko se bavi ili će se baviti ovim pitanjem?

Pa lik je vodio pedofilski lanac, zar je toliko nategnuto vjerovati da se bavio i ucjenama za one koji su ga anagažovali za taj posao? Ako pitaš da li
je bi agent Mossada u smislu da je bio istinski vjernik u ciljeve Izraela onda ne znam, ali lično ne vjerujem. Ne djeluje mi kao tip čovjeka koji
je nešto posebno vjerovao u bilo šta. Ali onima koji ga unajmljuju nije ni bitno da li je posao odrađivao zato što je vjerovao u više ciljeve ili je to radio zbog love. Nisam ja rekao da je možda povezan sa CIA-om, nego sam naveo imena dvojice ljudi koji su bili CIA čelnici a sa kojima je, po ovim
fajlovima što su do sada izašli, imao kontakte i ugovorene sastanke. Isto tako se u ovoj zadnjoj turi fajlova spominju i veze sa ruskim obavještajnim
strukturama i politikom i prije par stranica sam postavio članak koji analizira ovaj dio njegovih kontakta. Nisam ništa od toga izmislio ili insinuirao.
Za Mossad sam našao samo da jedan bivši operativac CIA John Kirikaou, koji sa aspekta svoje profesije analizira Epstein fajlove, vjeruje da je
povezan sa Mossadom. Imaš gomilu podcasta po youtubeu gdje priča o Epstein fajlovima i poveznicama sa obavještajnim službama.

Ono što ja vjerujem je, i što sam ranije napisao, je da se do polovine 2010-tih desila strahovita erozija javnog povjerenja gdje su se stekli uslovi
da čovjek kao Trump sa svojom retorikom postane predsjednik. Velikim djelom su tome doprinijeli mediji,ali mnogo više internet kultura gdje se ogromna količina negativnih informacija, špekulacija i propagande pumpala u eter. Desničari su se u tome mnogo bolje snašli, jer su naišli na plodnije tlo kod svog glasačkog tijela koje je bilo nezadovoljno ali i sklono raznim predrasudama. A moćni, bogati ili ako hoćeš elite su mahom prilagodljivi oportunisti, tako da je njima najmanji problem promijeniti konja na kojeg se klade. Bez jake podrške sa ove strane Trump i MAGA kult ne bi postao
ovako raširen.

Pa sumnjam da će i ovaj put biti kažnjen. Ne sumnjam da će ga na kraju neko pomilovati i odriješiti od svih grijeha.
I dalje mi nije jasno sta zelis reci?

Da li je Trumpa neko postavio na vlast? Znaci godina 2015-a, 2016-a, Trump pobjeduje primaries i onda generalne izbore. Ti tvrdis da su se neke elite, tajne organizacije, skupile zajedno (kada?) i stale iza njega, bez cega on ne bi pobjedio izbore? Kada su stale iza njega? Kad je vec pobjedio primaries? Kad se spustio niz zlatne pokretne stepenice? Ili nekad ranije, 2014-e, 2010-e, 1990-e?
Kada?
Mislim, jasno je da su ga podrzale kad je vec postao kandidat i jasno je da su ga podrzavali sve vise kako je vrijeme proticalo i on postajao uticajniji. O tome ne moramo raspravljati. Pitam te sta se desilo prije toga.

Pitanje "kada" je dalje bitno u kontekstu ove price o Epsteinu. Ti ako sam shvatio tvrdis da je on vjerovatno angazovan od strane nekoga? Sta mislis od koga je angazovan? I ako je angazovan, kada onda mislis da je angazovan? 2016-e? 2010-e? 2003-e? 1990-e? Kada?

Pitam te sve ovo jer mi se cini da povezujes direktno Epsteina sa dolaskom Trumpa na vlast.

Ako ne povezujes, onda nemamo puno razloga da raspravljamo. Da je Epstein ucjenjivao ljude, to se slazem. Da je Trump silovao djevojcice, to je gotovo pa sigurno. Da je Epstein saradjivao sa tajnim agencijama, ili generalno sa politicarima i vladama, i to je vrlo moguce. Da li je on eventualno angazovan da za nekoga radi, ili kao dio neke nagodbe, ni to me ne bi cudilo.
No da je on neki tajni mega giga agent pa cijeli zivot proveo kao specijalni pedofilski specijalista da bi bio instaliran kako bi ucjenjivao debile, e to bi bilo u rangu holivudskih filmova.

Sto se tice istrage - niko se njome nece baviti dok je ovaj predsjednik.
Rob_Atl

#18214 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Ma ti iz geta su posebna prica. Sjede pored kuce ili apartmana povazdan dilaju drogu i to im je zivot. Od malena upadnu u gang taj i nema im izlaza. Par njih se probije kroz sport ostali ce ostat dozivotno tu na ulici dok ih neko ne rokne ili zatvoru zavrse. Ali primjetio sam da ih amazon uveliko zaposljava, jeftina radna snaga, a ne treba ni skola ni iskustvo, pa tegle pakete cijeli dan za 15tak dolara po satu. A lijeni su do zla boga. To je ukratko to, uglavnom na jugozapad Atlante niko ne zalazi gdje je njihovo leglo pa ni ne znamo puno sta se desava tamo :mrgreen:
dječak sa šibicama

#18215 Re: AMERIKA

Post by dječak sa šibicama »

burn
GandalfSivi

#18216 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

video wrote: 04/02/2026 22:56
Rob_Atl wrote: 04/02/2026 22:50 Jesu se zajebali sto su pokrenuli ovo u teksasu da dobiju vise mjesta, pokrenulo je lavinu, prva Californija, pa illinois, Virginia. Republikanci ocekivali +6 mjesta na osnovu ovog, na kraju ce biti donji 5 mjesta :lol:

De mi malo o ovima. Imam jarana, bio u šikagu 15tak godinai kaze za ove gore da su bas ono, ono, lezi hjlebu da te jedem.
Bas ima lose misljenje o istima.
Vjeruj mi da to puno vise govori o nasima u Chicagu nego o “ovima gore”. Pita mene lik gdje zivim, rekoh u DC-u, kaze dobar je grad ali “puno crnaca”. Ja ga po defaultu poslao u neku stvar, jos se on kao ljuti na mene…
dale cooper

#18217 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 04/02/2026 23:32
dale cooper wrote: 04/02/2026 21:48 Opet te pitam - ko se bavi ili će se baviti ovim pitanjem?

ovako raširen.

I dalje mi nije jasno sta zelis reci?

Da li je Trumpa neko postavio na vlast? Znaci godina 2015-a, 2016-a, Trump pobjeduje primaries i onda generalne izbore. Ti tvrdis da su se neke elite, tajne organizacije, skupile zajedno (kada?) i stale iza njega, bez cega on ne bi pobjedio izbore? Kada su stale iza njega? Kad je vec pobjedio primaries? Kad se spustio niz zlatne pokretne stepenice? Ili nekad ranije, 2014-e, 2010-e, 1990-e?
Kada?
Mislim, jasno je da su ga podrzale kad je vec postao kandidat i jasno je da su ga podrzavali sve vise kako je vrijeme proticalo i on postajao uticajniji. O tome ne moramo raspravljati. Pitam te sta se desilo prije toga.

Pitanje "kada" je dalje bitno u kontekstu ove price o Epsteinu. Ti ako sam shvatio tvrdis da je on vjerovatno angazovan od strane nekoga? Sta mislis od koga je angazovan? I ako je angazovan, kada onda mislis da je angazovan? 2016-e? 2010-e? 2003-e? 1990-e? Kada?

Pitam te sve ovo jer mi se cini da povezujes direktno Epsteina sa dolaskom Trumpa na vlast.

Ako ne povezujes, onda nemamo puno razloga da raspravljamo. Da je Epstein ucjenjivao ljude, to se slazem. Da je Trump silovao djevojcice, to je gotovo pa sigurno. Da je Epstein saradjivao sa tajnim agencijama, ili generalno sa politicarima i vladama, i to je vrlo moguce. Da li je on eventualno angazovan da za nekoga radi, ili kao dio neke nagodbe, ni to me ne bi cudilo.
No da je on neki tajni mega giga agent pa cijeli zivot proveo kao specijalni pedofilski specijalista da bi bio instaliran kako bi ucjenjivao debile, e to bi bilo u rangu holivudskih filmova.

Sto se tice istrage - niko se njome nece baviti dok je ovaj predsjednik.
Ma ne tvrdim ništa slično, ali govorim da su, kada je bilo jasno da će postati predsjednički kandidat, snažno stali iza njega. I njihova podrška
medijska, novčana i druga je uveliko uvećala njegove šanse i osnažila MAGA pokret. Pa je li misliš da se recimo Fox News prema njemu odnosio
kao prema kugi i da nisu kontinuirano vrtili njegovu priču imao i približne šanse? I njegova prva administracija je mahom bila sastavljena od
provjerenih ljudi sa diplomatskim iskustvom koji nisu bili baš njegov izbor nego više izbor republikanskog establišmenta.

Za Epsteina nisam siguran da li je i u kojoj mjeri davao podršku Trumpu prije i prilikom kampanje, tada je već postao toksičan za mnoge od svojih
bivših saradnika. Ali zna se da je bio u kontaktu sa Steve Bannonom gotovo pa skoro do prije smrti. A znamo da je Bannon bio jedan od glavnih
Trumpovih savjetnika u prvom mandatu.

Ali ne, ne povezujem Epsteina direktno sa Trumpovim dolaskom na vlast. Epsteinov najveći značaj je kao vođa pedofilskog lanca za kojeg vjerujem
da je brojio Trumpa kao glavnog saučesnika. I to je ono na šta bi se trebalo koncentrisati.

Ja se bojim da se neće niko baviti ni kada ode sa predsjedničkog mjesta. Da će možda prije isteka mandata, posebno ako se promijeni odnos snaga
u kongresu i senatu, podnijeti ostavku nakon čega će ga Vance pomilovati. Ili eventualno ako republikanski kandidat pobijedi i 2028 da će taj to
isto uraditi. Ali iskreno sumnjam da će Trump, ali i većina ovih spomenutih u Epstein fajlovima ikada odgovarati za počinjeno.
jeza u ledja

#18218 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ma sumnjam da ce se to istraziti i kad Trump umre. Previse je tu i Demokrata i drugih vaznih ljudi.

Mene u stvari najvise cudi sto smo uopste i ovo saznali.

Sljedece sto bi mogli uraditi je da skinu one crne cize oko email adresa i imena ostalih saucesnika.
melac

#18219 Re: AMERIKA

Post by melac »

jeza u ledja wrote: 05/02/2026 01:44 Ma sumnjam da ce se to istraziti i kad Trump umre. Previse je tu i Demokrata i drugih vaznih ljudi.

Sljedece sto bi mogli uraditi je da skinu one crne cize oko email adresa i imena ostalih saucesnika.
I kolika je vjerovatnoca da je aktualan neki novi Epstein na nekom drugom otoku...mozda se isto ili slicno dogadja negdje drugo a da mi to nemamo ni pojma.
dr_Evil

#18220 Re: AMERIKA

Post by dr_Evil »

JohnnyS

#18221 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Svi su osuđivali Mela Gibsona, a on je samo upozoravao
BiBi911

#18222 Re: AMERIKA

Post by BiBi911 »

melac wrote: 05/02/2026 07:06
jeza u ledja wrote: 05/02/2026 01:44 Ma sumnjam da ce se to istraziti i kad Trump umre. Previse je tu i Demokrata i drugih vaznih ljudi.

I kolika je vjerovatnoca da je aktualan neki novi Epstein na nekom drugom otoku...mozda se isto ili slicno dogadja negdje drugo a da mi to nemamo ni pojma.
Zamisli kako je tek po mjestima gdje je to normalno i preporucljivo ( servija, turska, arapi, Afrika, azija)gdje te ta izmisljena religija gura da to radis.
Pogledaj samo kod nas.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18223 Re: AMERIKA

Post by Truba »

dr_Evil wrote: 05/02/2026 08:40 https://bljesak.info/magazin/glazba/nic ... ala/549412

sto bi reko Truba, framasoni
drago mi je sto sam prekasno shvatio kako svijet funkcionira
sad mi je svejedno a da sam prije shvatio prolupao bih iz pogrešnih razloga :D

usput nadrealisti na američki način

ICE just arrested Larry Temah, a New Orleans Police Department recruit who’s an illegal alien from Cameroon. He was one week away from graduation and was already illegally given a gun.
:mrgreen:
We now have illegals carrying guns to enforce our laws. What is even happening

tako malo mu je trebalo pustite covjeka
dr_Evil

#18224 Re: AMERIKA

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 05/02/2026 08:55
dr_Evil wrote: 05/02/2026 08:40 https://bljesak.info/magazin/glazba/nic ... ala/549412

sto bi reko Truba, framasoni
drago mi je sto sam prekasno shvatio kako svijet funkcionira
sad mi je svejedno a da sam prije shvatio prolupao bih iz pogrešnih razloga :D

usput nadrealisti na američki način

ICE just arrested Larry Temah, a New Orleans Police Department recruit who’s an illegal alien from Cameroon. He was one week away from graduation and was already illegally given a gun.
:mrgreen:
We now have illegals carrying guns to enforce our laws. What is even happening

tako malo mu je trebalo pustite covjeka
Pa vjerovatno ni nadrealisti ne bi to smislili :D

Ma mislim da jos ne shvatam u potpunosti kako svijet funkcionise, ali sam evo pripremio sebi kacigu od folije, gledam ja nju, ona mene, pa da vidimo ko ce prvi da popusti.

Ali evo, ne mogu me iznenaditi masoni i njihove elite, nego me iznenadi obicni narod koji podrzava iste i smatra da smo sigurni samo u njihovim rukama, te da burzoaziju treba cuvati kao zjenicu oka svoga. Kako god okreni, mislim da trebamo krenut u kakav biznis uzgoja beba u nekim laboratorijama kao u SCI-FI i prodavati masonima, dobro njma dobro nama :D
JohnnyS

#18225 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

:D
Post Reply